-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Aυτό ακριβώς.Μάλλον είναι η αγάπη προς τον Petrarca,τον Aligheri ή τον Ariosto που με οδήγησαν στον Giacosa και τον Alfieri,παρά το αντίθετο.Όπως και να έχει,η Ιταλία παραείναι όμορφη για να ανήκει μόνο στους Ιταλούς.Κάθε χώρα μπορεί είναι μοναδική, ανάλογα με τα ερεθίσματα που έχει ο καθένας... Η κουλτούρα σου είναι αυτή που σε καθοδηγεί (ή και επιβάλλει πολλές φορές ) στις επιλογές σου, τη στιγμή που έχουμε την άνεση να κατέχουμε αυτά τα κομμάτια ιστορίας χωρίς σκοτούρες για χρηστικότητες και οικονομίες.
Μιας και το έφερε η κουβέντα πάντως, προσωπικά, σε αντίθεση με πολλούς φίλους, ακόμα και η ιδέα πως κατέχω αυτό το μικρό κομμάτι ιστορίας πολλές φορές μου αρκεί πολύ περισσότερο από το να φτιάξω ή να οδηγήσω το ίδιο το αυτοκίνητο. Το ξέρω, είναι ένα είδος φετιχισμού και αυτό!!
Την αλφίτσα, alba μου, δε θα την πουλούσα παρα μόνον για να χρηματοδοτήσω κάτι πιο ιδιαίτερο... Είσαι απο τις λίγες περιπτώσεις ανθρώπων, που , αν σε έχω ψυχολογήσει σωστά, θα σου πρότεινα να πας καρφί να βρεις μια flaminia γνωρίζοντας οτι μπορεί και να μην τη φτιάξεις ποτέ (κάτι σαν τη bristol του Setright)!Δε σου κρύβω δε πως πιστέυω ότι ίσως εκεί βρίσκεται το μυστήριο της απόφασής σου, τελικά... μαντεύω σωστά; -
Μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις της Alba και τις προ καιρού διερευνήσεις Μονοφάρου προς 912 μεριά, διαπιστώνω τάση διαρροών από την φοβερή φίρμα!!!
Βέβαια επειδή το αίμα νερό δεν γίνεται εύκολα, ακούμε την τρομερή δήλωση ότι το Μινι πρέπει να είναι Innocenti !!!!!! Οι Γερμανοί να τ'ακούν αυτά! Χωρίς γραμμές παραγωγής στην Ιταλία πώς να κερδίσει η ΜΒ Alfisti; -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Κάθε χώρα μπορεί είναι μοναδική, ανάλογα με τα ερεθίσματα που έχει ο καθένας... Η κουλτούρα σου είναι αυτή που σε καθοδηγεί (ή και επιβάλλει πολλές φορές ) στις επιλογές σου, τη στιγμή που έχουμε την άνεση να κατέχουμε αυτά τα κομμάτια ιστορίας χωρίς σκοτούρες για χρηστικότητες και οικονομίες.
Μιας και το έφερε η κουβέντα πάντως, προσωπικά, σε αντίθεση με πολλούς φίλους, ακόμα και η ιδέα πως κατέχω αυτό το μικρό κομμάτι ιστορίας πολλές φορές μου αρκεί πολύ περισσότερο από το να φτιάξω ή να οδηγήσω το ίδιο το αυτοκίνητο. Το ξέρω, είναι ένα είδος φετιχισμού και αυτό!!
Την αλφίτσα, alba μου, δε θα την πουλούσα παρα μόνον για να χρηματοδοτήσω κάτι πιο ιδιαίτερο... Είσαι απο τις λίγες περιπτώσεις ανθρώπων, που , αν σε έχω ψυχολογήσει σωστά, θα σου πρότεινα να πας καρφί να βρεις μια flaminia γνωρίζοντας οτι μπορεί και να μην τη φτιάξεις ποτέ (κάτι σαν τη bristol του Setright)!Δε σου κρύβω δε πως πιστέυω ότι ίσως εκεί βρίσκεται το μυστήριο της απόφασής σου, τελικά... μαντεύω σωστά;Έτσι κάπως αισθάνομαι για το παλιό αυτοκίνητο.
Ως Yuri Dolgoruki βέβαια πρέπει να πάρω ΖΑΖ και όχι Flaminia (για την οποία δεν υπάρχουν αντοχές).
Τέλος πάντων.Μια ταπεινή fulvia rallye 1300HF έχω στο μυαλό.
Μπαίνοντας βέβαια και στην περίοδο του middle life crisis ίσως αύριο μεθάυριο σας ξεφουρνίσω πως σκέφτομαι στα σοβαρά να αγοράσω ένα trendy σύγχρονο sport αμαξάκι -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Βέβαια επειδή το αίμα νερό δεν γίνεται εύκολα, ακούμε την τρομερή δήλωση ότι το Μινι πρέπει να είναι Innocenti !!!!!! Οι Γερμανοί να τ'ακούν αυτά! Χωρίς γραμμές παραγωγής στην Ιταλία πώς να κερδίσει η ΜΒ Alfisti;
Innocenti γιατί έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής
Με τους γερμανούς έχουμε κάποιες σχέσεις.
Η BMW άνηκε τη δεκαετία του 20 σε τριεστίνικη οικογένεια,η δε συγχωρεμένη NSU (άρα η Audi έχει ελπίδες)πέρασε για ένα φεγγάρι και από τα χέρια της Fiat. -
Ο χρήστης neptune35 έγραψε:
Απλά ένα οφ τόπικ από εμένα....Τελικά πόσο μυθική είναι αυτή η Alfa Romeo, η Lancia πόσο βαρύγδουπα ονόματα στην αυτοκινητοβιομηχανία έχει βγάλει αυτή η υπέροχη χώρα που σε θέμα τέχνης, αισθητικής και κουλτούρας έχει διαπρέψει ανά αιώνες στη σύγχρονη ιστορία από αναγέννηση και μετά?
....Ίσως μία από τις καλύτερες ενότητες του Φόρουμ η αινώτητα της Alfa Romeo... καθώς υπάρχουν πένες με ιστορική γνώση για την αγαπημένη μας φίρμα, με το πιο όμορφο ίσως σήμα παγκοσμίως.
Η πένα της Alba σίγουρα λείπει και από ένα άλλο Φόρουμ και σαφώς είναι αναντικατάστατη... Αυτή η πένα της Alba με κάνει πολλές φορές μέσα μου να λέω πως θα δώσω κάποια στιγμή το αγαπημένο μου Μίνι (κούφια η ώρα) για να το αντικαταστήσω με μία Giulia, Alfetta ή Fulvia.... καθώς με ενδιαφέρει να είμαι ενεργό μέλος αυτής της όμορφης ιστορίας (ιταλικής)....
Γιατί τέτοιοι άνθρωποι γαμότοοοοο να μην υπάρχουν και σε εμάς (Leyland, Βρετανικές φίρμες με παράδοση όπως η MG, Rover, Jag, Rolls κλπ ) να μας διαφωτίσουν? Γιατί να ασχολούνται μόνον εάν μπαίνει ή δεν μπαίνει στο ADO15 o Suzuki swift, o Honda v-tec ή ο Giaxavoyza της γρήγορης μοτό?
Τα βλέπεις Καπάπη???? Τι εστί Ιταλόφιλοι? μορφωση, κουλτούτρα, σεβασμός στην ιστορία....
Αγαπητή Alba, scuderia monofaro , vasilis 1200101 klp δεν ξέρω πως να σας ευχαριστήσω....Ομορφος κόσμος,αγγελικά πλασμένος.
Καλέ μου Ποσειδώνα,μακάρι απ' όσα αναφέρεις πιο πάνω να είχαν,έστω μικρή,σχέση με την ελληνική πραγματικότητα.Καθ'ότι και εσύ παλιός,δεν περίμενα οτι θα λησμονούσες τους Διονυσομανωλάκηδες που τείνουν προς το στυλ που αναφέρει ο kp, τόσο σύντομα.Επειδή τον τελευταίο καιρό ασχολείσαι πιό πολύ με το Μίνι σου,ίσως έχεις απομακρυνθεί από τις Αλφα,να σε ενημερώσω ότι όσοι πλέον ασχολούνται με ιστορία,αυθεντικότητα,σωστή αποκατάσταση και προσοχή στη λεπτομέρεια,θεωρούνται γραφικοί και ''γεροπαράξενοι''Για να καταλάβουν και οι υπόλοιποι του φόρουμ,που δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες,''ελληνικές'' Veloce πουλήθηκαν μόλις δεκαοκτώ,σήμερα πρέπει να υπάρχουν καμμιά εξηνταριά.
Οσο για το ''φιλοσοφικό'' θέμα της συζήτησης με κάλυψαν απόλυτα οι προλαλήσαντες. -
-
-
Φανταστική φώτο, να υποθέσω πως είναι photoshop?
Είναι όμως και οι δύο extraterrestre!!! -
Μάλλον θα διαφωνήσω.Καλό θα ήταν να μην μπερδεύουμε τα ανδρικά μόρια με τις οδοντόβουρτσες.
-
Εμένα μ'αρέσει η ΜΙΤΟ... μια χαρά είναι... αν σκεφτείτε τι έκαναν στη Lancia δλδ...
(Κακιεzzzzzz~!) -
Ασε που της τα φράζει κανονικά της γριάς ο σπόρος δλδ...
-
Καλέ μου Διγέτιε.
Η Alba είναι ικανότατη να σε διαφωτίσει.Εξ' άλλου διαπρέπει και σε άλλα υποφόρουμ πλέον που εγώ αδυνατώ,λόγω άγνοιας,να προσφέρω κάτι -
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ασε που της τα φράζει κανονικά της γριάς ο σπόρος δλδ...Η Gta ζύγιζε 790 κιλά και απέδιδε 110 ίππους.Μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες Αλεξ?
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Σε απάντηση του φίλτατου συνονόματου για την ομολογουμένως φοβερή φωτό που ποστάρησε,κοιτάξτε τι βρήκα σερφάροντας.Η ιστορία της Alfa,στην υπηρεσία του ανέμπνευστου marketing της Fiat.
Αυτή δίπλα στη MiTo ποιά είναι;Junior Veloce;
Σκαλοπατίνα γνήσια δίλιτρη είναι βρέ άσχετε,ασχετιάδη.
-
Ο χρήστης scuderia monofaro έγραψε:
Ασε που της τα φράζει κανονικά της γριάς ο σπόρος δλδ...
Η Gta ζύγιζε 790 κιλά και απέδιδε 110 ίππους.Μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες Αλεξ?
Άσ'το Βασίλη και δε μας παίρνει σου λέω! Κοίτα απο'κει και σφύρα αδιάφορα!
Θα το βγάλουν σε καμιά κουλή έκδοση με 230 άλογα και μέχρι να αποφασίσει η γριά ποια ρόδα να σηκώσει για να στρίψει ο σπόρος θα είναι 5 στροφές πιο κάτω... είπαμε... -
H corsaiola ζύγιζε κάτω απο 700 κιλά και απέδιδε 170 ίππους.
-
Η κατσαρόλα να δεις πόσο ζυγίζει άμα μας τη φέρουν στο κεφάλι σου λέω!!!!
Τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τα ιστορικά... μπορεί να είναι πολύ πιο ευχάριστα στην οδήγηση (καλύπτουν όλες τις αισθήσεις) σε σχέση με τα ξεπλυμένα σύγχρονα αλλά δεν υφίσταται σύγκριση σε θέματα οδικής συμπεριφοράς (τα μεν καινούργια έχουν οδική συμπεριφορα τα δε παλιά ωδική, δες το και έτσι ! )
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Η κατσαρόλα να δεις πόσο ζυγίζει άμα μας τη φέρουν στο κεφάλι σου λέω!!!!Τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τα ιστορικά... μπορεί να είναι πολύ πιο ευχάριστα στην οδήγηση (καλύπτουν όλες τις αισθήσεις) σε σχέση με τα ξεπλυμένα σύγχρονα αλλά δεν υφίσταται σύγκριση σε θέματα οδικής συμπεριφοράς (τα μεν καινούργια έχουν οδική συμπεριφορα τα δε παλιά ωδική, δες το και έτσι ! )
Βρε καλό μου παιδί,δεν κάνω συγκρίσεις,πως είναι δυνατόν άλλωστε.Απλά τότε εκείνα ήταν Alfa Romeo και όχι rebadged Fiat.Σαν το δικό μου,που εξωτερικά φέρει τον Θυρεό του Gianni Lancia και μέσα γράφει Fiat Auto Spa.
-
Έτσι για να προσθέσω επιπλέον γνώση, η 2000 GTAm replica του Robert Petersson γυρίζει στο Mantorp Park Circuit 20% γρηγορότερα από την 3λιτρη 24βαλβιδη σύγχρονη GTV!!!
Όσον αφορά την αλφίτσα της φωτογραφίας για να τελιώνει η ιστορία σας ενημερώνω πως πρόκειται για την μοναδική ('one-off' κομμάτι) Alfa Romeo Julia GT 1300 Junior με μάσκα από GT Veloce και δίλιτρο twin spark κινητήρα από 75 για περισσότερα από 185 άγρια και αδάμαστα άλογα-παράλογα!!! Ιιιίχααα!!!
classic Alfa Romeo