-
εξαιρετικο
-
Άξιος!
-
Μάριε συγχαρητήρια, φαίνεται απίστευτα προσεγμένο μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια! Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πεις καταρχήν με ποιά αφορμή ασχολήθηκες με το Anglia, τι εργασίες ανακατασκευής χρειάστηκε να κάνεις, αν βρήκες εύκολα ανταλλακτικά, αν εμεινες ευχαριστημένος από τον φανοποιό κλπ (μαζεύω συστάσεις για φανοποιούς ενόψει ανακατασκευής του Taunus)
-
Παιδιά,
ειλικρινά ανατρίχιασα με τα σχολιά σας! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολύ.Δεν έχω δεχτεί τόσα καλά λόγια σε τόσο λίγη ώρα.
Λοιπόν την δεκαετία του ΄70, μόλις έχω πάρει την άδεια οδήγησης, ήξερα να οδηγώ από μικρός γιατί η οικογένεια είχε διάφορα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων Ford Taunus 12M (δύο) αυτό με τον κόσμο μπροστά, το επόμενο με την μονοκόματη μάσκα, (υπάρχει αγγελία γιά πώληση στην ΦΙΛΠΑ) 17Μ TS δίχρωμο και δίπορτο, και ο αδελφός μου που σπουδάζει εκίνη την εποχή στην Μ. Βρετανία έρχεται στην Ελλάδα με ένα Ford Anglia 100E του 1957 ΚΙΤΡΙΝΟ!(Θα στείλω ΦΩΤΟ)
Το αυτοκίνητο μου τ άφησε (παράνομα) γιά περίπου δύο χρόνια.
Καταλαβαίνει κανείς να έχεις ένα αυτοκίνητο ΔΙΚΟ σου εκείνη την εποχή ήταν κάτι.Πάνω σ'αυτό λοιπόν απέκτησα τις όποιες τεχνικές μου γνώσεις, γιατί ως πιτσιρικάς δεν υπήρχαν τα σχετικά οικονομικά γιά τις απαραίτητες επισκευές σε συνεργεία, και γιά να είμαι ειλικρινής ήμουν με ένα κατσαβίδι και ένα κλειδί συνέχεια στην κωλότσεπη διότι ξεκίναγες γιά μιά βόλτα και δεν μπορούσες να υπολογίσεις το πότε θα φτάσεις!!!
Από τις αρχές λοιπόν της δεκαετίας 1970 έκανε την εμφάνισή του το επόμενο μοντέλο της FORD το 105Ε, το οποίο το ΛΑΤΡΕΨΑ.
Γιά μία 25ετία περίπου είχα σαν 2ο χόμπυ τον μοντελισμό όπου έτρεχα αυτοκίνητα, αεροπλάνα κ.λπ.
Μετά από ένα ατύχημα που είχα με ένα αεροπλάνο που έπεσε από δικό μου κατασκευασττικό λάθος, εγκατέλειψα τον μοντελισμό, αλλά έπρεπε να σχοληθώ με κάτι που να έχει οπωσδήποτε τεχνικό μέρος.
'Εψαχνα να βρώ να φτιάξω ένα παλιό αυτοκίνητο με σχετικά μικρό οικονομικό προυπολογισμό που να μου 'λέει' κάτι.Διαβάζοντας την Χ.Ε. βρήκα Το Anglia.
Το είδα, το ξαναερωτεύθηκα και το ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑ.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.
Θα επανέλθω με τα στοιχεία των τεχνικών και άλλων λεπτομερειών.
Μ'αριος -
Μάριε τρομερή δουλειά και συγκινητική η περιγραφή της σχέσης σου με το αυτοκίνητο!
Μπράβο!
-
Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Για μένα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία έτσι! Αναμένω τη συνέχεια.
Να και ένα μικρό δικό μου Anglia:
-
-
Ο χρήστης emi9967 έγραψε:
Και έτσι έφτασε να γίνει το 2004.
Ξεμοντάρισμα και μοντάρισμα από εμένα (δεν είμαι τεχνικός) στην pilotti της πολυκατοικίας με ένα σετ καρυδάκια (ίντσες) και δύο κατσαβίδια.
Από τότε συμμετέχω σε ...ύπιους αγώνες regularity με συνοδηγό την σύζυγό μου.
Είναι ένα πολύ ευχάριστο να το οδηγείς αυτοκίνητο και πολύ αξιόπιστο.
Μάριοςαξιος και απο μενα καλες βολτες
-
Oh dear!!! Look's amazing.
Ενα μεγαλο μπραβο και απο εμενα Μαριε. -
λοιπον η ΕΟΟΕ μου ζητησε 360 ευρουλια ολα πληρωμενα να παω εκει ή ΦΙΛΠΑ ?? το αμαξι αφου φτιαχτει θα παει μονιμα Κερκυρα.
εαν καπιος ξερει που θα βρω ζαντες αστο πει
ερωτηση τα τασια απο το Ρ3 κανουν??
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=260214743623&ssPageName=STRK:MEBI:IT&ih=016 -
http://search.ebay.com/_W0QQsassZtaunomatic
αυτος εχει πραματακια για οσους εχουν Ρ3
-
acqt3 γνώμη μου είναι να μην το ρισκάρεις με τα στεφάνια από το P3. Με λίγη υπομονή θα βρεις τα δικά του.
Για τσέκαρε αυτό το site: http://www.oldcars.de/index_en.htm
Έχει πολλά πράγματα για P7. -
Καλημέρα,
Ειλικρινά σας ευχαριστώ όλους.
Φίλε acgt3 κατά την άποψή μου η ΦΙΛΠΑ είναι το κατ΄εξοχήν σωματείο γιά το ιστορικό αυτοκίνητο. Υπάρχουν άνθρωποι με βαθειά γνώση του αντικειμένου, βιβλιογραφία και διάθεση να σε βοηθήσουν να βρεις σωστές λύσεις γιά την ολοκλήρωση της αναπαλαίωσης.
Επίσης σε εφοδιάζει, μετά από έλεγχο του αυτοκινήτου σου, με το πιστοποιητικό αυθεντικότητας και έχω την εντύπωση ότι είναι και φθηνότερα.
Δοκίμασε : ΦΙΛΠΑ τηλ. 210 - 65 34 700, 210 - 65 33 420
Μάριος -
360; Πως ακριβώς στα δικαιολόγησε; Από ο,τι γνωρίζω είναι 100 η συνδρομη, 20 το πιστοποιητικό, 65 η ασφάλεια με την οδική... οπότε τα άλλα 175 είναι εγγραφή και οι τσίγγοι;;;;
Η ΕΛΠΑ πόσο σου ζητάει; Χωρίς να θέλω να στεναχωρήσω ή να προσβάλλω την άποψη του Μάριου, τα περί τεχνογνωσίας, βιβλιογραφίας και διάθεσης τα ακούω βερεσέ... μόνος σου πρέπει να ασχοληθείς και εφόσον όλες οι λέσχες (με ελάχιστες εξαιρέσεις σε κάποια μικρά, συνήθως, σωματεία) δουλεύουν με τη λογική του μαγαζιού, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να τις βλέπεις και εσύ και να προσπαθήσεις να πετύχεις το καλύτερο deal.
Κατά τη γνώμη μου πάντα... -
Εγώ πάντως όταν ήμουν στραβάδι κι έψαχνα συνεργεία και φανοποιούς για το Audi πριν τρία χρόνια δεν έλαβα καμία βοήθεια από την ΦΙΛΠΑ. Έλαβα μόνο την απάντηση ότι όλοι τα ίδια προβλήματα έχουν.....
-
H EΘΕΑ-Ελπα περυσι ζηταγε 190 ευρώ, όλα μαζί πινακίδες και ασφάλεια για 1600 κυβικά.
Αν δεν ψάξεις μόνος σου και αν δεν δουλέψεις μόνος σου μην περιμένεις από καμία λέσχη ή ομοσπονδία ή φορέα.
Φιλικά πάντα -
Ο χρήστης acgt3 έγραψε:
λοιπον η ΕΟΟΕ μου ζητησε 360 ευρουλια ολα πληρωμενα να παω εκει ή ΦΙΛΠΑ ?? το αμαξι αφου φτιαχτει θα παει μονιμα Κερκυρα.εαν καπιος ξερει που θα βρω ζαντες αστο πει
ερωτηση τα τασια απο το Ρ3 κανουν??
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=260214743623&ssPageName=STRK:MEBI:IT&ih=016Ψάξε για τη φθηνότερη λύση.Ούτως ή άλλως πινακίδες ιδιωτικού σωματείου είναι.Από βοήθεια να περιμένεις απο καθόλου έως τίποτα.
Τώρα,αν είχες καμμία Bugatti,ίσως να σε βοηθούσαν στή μεγάλη του γένους λέσχη.
Πού θα το πάς στην Κέρκυρα? -
Υποτίθεται βέβαια ότι αυτός είναι ο σκοπός των λεσχών, η (αλληλο-)βοήθεια...τέλος πάντων.
-
scuderia monofaro
Θα συμφωνίσω μαζί σου... εν μέρει.
Πάντα έχει 2 όψεις το νόμισμα.
Όποιος θέλει κάτι από την μεγάλη λέσχη εγώ είμαι εδώ.
Βοηθάω τους πάντες και ας μην έχουν Bugatti.
Δείτε ένα δείγμα του φίλου μου του Μήτσου που τον βοηθάω στην αποκτάσταση γιά το τίποτα, Μόνο γιά την αγάπη να σωθεί ένα ιστορικό αυτοκίνητο.
Sorry δεν είναι Ford. Είναι Morris Cowley του 1936, αυτό είναι του 1933, αλλά το δίνω γιά να αντιστρέψω την εικόνα γιά την 'μεγάλη του γένους λέσχη'. Όχι ότι δεν συμβαίνει, αλλά όποιος θέλει κάτι από την συγκεκριμένη λέσχη ας επικοινωνήσει μαζί μου, θα βοηθήσω όσο μπορώ.
Μάριος -
Φίλτατε Μάριε.
Δεν διαφωνούμε σε κάτι.Αλλωστε και εσύ δέχεσαι ότι είσαι μία μονάδα.
Από προσωπική εμπειρία,έναν μόνο γνώρισα,πού ενδιαφέρθηκε πραγματικά γιά κάτι που του ζήτησα.
Πάντα φιλικά.
Βασίλης.
Classic Ford Forum