-
το πατάκι δεν υπάρχει... θέλω ένα σετ και εγώ για το αυτοκίνητό μου!
-
Ο χρήστης Great8 έγραψε:
το πατάκι δεν υπάρχει... θέλω ένα σετ και εγώ για το αυτοκίνητό μου!αν είναι και λίγο ιπτάμενο πειράζει;
Παρεπιπτόντως δες αυτό το ωραίο: http://www.youtube.com/watch?v=lqJDuZIcQ34
-
Ο χρήστης Great8 έγραψε:
το πατάκι δεν υπάρχει... θέλω ένα σετ και εγώ για το αυτοκίνητό μου!http://www.buildings.gr/greek/ipiresies ... agores.htm
εδω εχει μεγαλη ποικιλια απο τετοια μοκετοχαλα Κωστα.
-
lef, ευχαριστώ! δεν έχω λόγια... θα ντύσω όλα τα αυτοκίνητα με τα μιραράκεια αριστουργήματα που θα βρω θα σας προικίσω όλους!
τους σαουδάραβες Niga τους έκανα ringtone κιόλας! άπαιχτοι!!
-
Audi 80 gte
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=4
Πανέμορφο και φένεται άριστο -
quattro dance
http://www.youtube.com/watch?v=u133iYID ... re=related -
Nα μια αγγελια που χαιρεσαι να την διαβαζεις.
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Nα μια αγγελια που χαιρεσαι να την διαβαζεις.Ωραίο! μόνο λάθος στεφάνια έχει!
-
-
-
Όχι είναι στα 100GL και σε όλα τα αμερικάνικα, τα οποία λέγονταν 100LS αλλά στην πραγματικότητα ήταν όλα GL γιατί είχαν το 1.9λ μοτέρ.
-
Ένα τέτοιο ειναι για πέταμα οπότε αν το θέλει κανένας για ανταλακτικά χάρη θα μας κάνει. Απο αμάξωμα , ενώ ειναι ατσαλάκωτο ειναι μάλλον σάπιο όλο αλλα μπορεί αν έχει αλλα ανταλακτικα πχ φαναρια , προφυλακτήρες καθίσματα όργανα κλπ.
κάπου πρεπει να έχω και φωτό.....
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_80
Α ρε πατέρα γιατί το δωσες αυτό το αμαξι....Αθάνατο Audi 80cc.Όλες μου οι παιδικές αναμνήσεις σε ένα αυτοκίνητο
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Όχι είναι στα 100GL και σε όλα τα αμερικάνικα, τα οποία λέγονταν 100LS αλλά στην πραγματικότητα ήταν όλα GL γιατί είχαν το 1.9λ μοτέρ.Γεια σου Νικολα,
χρονια και ζαμανια... εχω να μπω εδω μεσα...
Οπως και να'ναι, επειδη μπαινουν και μικρα παιδια (παραμεγαλωσαμε μου φαινεται...), θα πρεπει να πω πως δεν ειχαν ολα τα αμερικανικα 100LS 1,9λ μηχανη!
Τα αρχικα μοντελα 1970-1971 ειχαν 1,8λ και μαλιστα με την ιδια (10,2:1) συμπιεση κυλινδρων (mitteldruckmotor) οπως αυτη στη Ευρωπη για τα LS.
Απο το 1972 και μεχρι τον Μαιο του 1977, τα αμερικανικα 100LS ειχαν την 1,9λ μηχανη αλλα με αρκετες διαφορες απο τις ευρωπαικες αδερφες τους... Η σπουδαιοτερη διαφορα ηταν οτι η συμπιεση κυλινδρων ηταν πεσμενη πλεον στο 8,0:1 για χαριν της ροπης και της οικονομιας...Οι διπλοι προβολεις Η1 μπορουσαν να εγκατασταθουν και σε LS απο το εργοστασιο της Audi, εαν παραγγελνονταν με τον ειδικο κωδικο Μ... Ετσι πολλα LS ειχαν απο την ΜΑΝΑ τους διπλους προβολεις... Δεν μιλω για το τι θα μπορουσε μετα να κανει ο καθε ιδιοκτητης...
Αρα, οι διπλοι προβολεις δεν μπορουν να χαρακτηρισουν 100% με original specs, εαν ειναι LS, L ή GL...Χαιρετισμους,
Θεοδοσης (www.audivirus.blogspot.com)
-
Ο χρήστης audicoupes1 έγραψε:
Η σπουδαιοτερη διαφορα ηταν οτι η συμπιεση κυλινδρων ηταν πεσμενη πλεον στο 8,0:1 για χαριν της ροπης και της οικονομιας...Επειδή μας διαβάζουν και μικρά παιδιά...όταν ρίξεις τη συμπίεση πάει περίπατο και η ροπή αλλά κυρίως η οικονομία (χαμηλότερη θερμοδυναμική απόδοση).
Ο λόγος που το έκαναν αυτό-όπως και οι περισσότεροι κατασκευαστές που εξήγαγαν εκεί αυτοκίνητα- ήταν, βέβαια, η βενζίνη με τον πολύ χαμηλό αριθμό οκτανιόυ που πωλούνταν στην Αμερική τότε.
-
[/quote]
Επειδή μας διαβάζουν και μικρά παιδιά...όταν ρίξεις τη συμπίεση πάει περίπατο και η ροπή αλλά κυρίως η οικονομία (χαμηλότερη θερμοδυναμική απόδοση).
Ο λόγος που το έκαναν αυτό-όπως και οι περισσότεροι κατασκευαστές που εξήγαγαν εκεί αυτοκίνητα- ήταν, βέβαια, η βενζίνη με τον πολύ χαμηλό αριθμό οκτανιόυ που πωλούνταν στην Αμερική τότε.[/quote]
Αχ και να ειμουνα παλι παιδι... Σε ζηλευω...
Και το λεω αυτο γιατι, μονο ετσι μπορω να εξηγησω το οτι δεν γνωριζεις αρκετα για αυτα τα Αudi σε εκεινη τη μακρινη εποχη... Δεν ειναι κακο... Απλα, μη γενικευεις ευκολα κατι που δεν γνωριζεις στα σιγουρα...Καταρχην, δεν ριχνανε τη συμπιεση γιατι δεν υπηρχε καλη βενζινη στην Αμερικανικη ή και αλλου στο κοσμο (βλεπε Ιαπωνια), ΜΟΝΟ, αλλα ΠΡΟΤΙΣΤΩΣ το κανανε αυτο απο την καθε τοσο ΠΙΟ 'σκληρων' προδιαγραφων εκπομπομενων ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ που θετανε τα εκει κρατη/πολιτειες για τα ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ αυτοκινητα...
Ετσι, αυτο αποτελουσε μονοδρομο στο να ριχνουν ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, καθως περνουσαν τα χρονια, τη συμπιεση. Ξεκινησαν απο 8,5:1 μετα στα 8,2:1 και στο τελος εφτασαν στο ολοστρογγυλο 8,0:1 ! Αυτο το γεγονος και μονο δειχνει οτι δεν ριχνανε την συμπιεση για την χαμηλων οκτανιων βενζινη (91) που ηταν διαθεσιμη, αφου και με 8,5:1 συμπιεση δουλευαν οι μηχανες υπεροχα με αυτη τη βενζινη... Αλλο ενα στοιχειο που αποδεικνυει των λεγομενων μου ειναι οτι και στην Ευρωπη αλλα και στη χωρα μας ηταν διαθεσιμα 100αρια με συμπιεση κυλινδρων στα 8,5:1 για να δουλευουν με την ΑΠΛΗ βενζινη... Δεν χρειαζοτανε να ριξουνε κιαλλο τη συπιεση για να επιτυχουν καλυτερη καυση με την ΑΠΛΗ.Ακομη παραθετω και μια μικρη λιστα απο επισημους Audi καταλογους με τεχνικα χαρακτηριστικα απο καποια 10αρια, οπου πολυ ευκολα κανεις καταλαβαινει οτι η χαμηλη συμπιεση σε αυτα τα αυτοκινητα εδινε χαρακτηριστικα μεγαλυτερης ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και μεγαλυτερης ΡΟΠΗΣ σε λιγοτερες στροφες ανα λεπτο, σε συγκριση με τους ΟΜΟΙΟΥΣ (σε κυλινδρισμο) κινητηρες με υψιλοτερη ιπποδυναμη (σε περισσοτερες στροφες ανα λεπτο).
Αν και ολα αυτα αρκουν, απλα προσθετω και την μικρη μου εμπειρια σε αυτα τα 100αρια ΜΟΝΟ, η οποια λεει οτι οι κινητηρες με χαμηλη συμπιεση και ιδιως αυτοι με ψεκασμο, ειναι πολυ οικονομικοι και οδηγεις μεσα στη πολη χωρις τις πολλαπλες αναγκαιες αλλαγες ταχυτητων που σιγουρα απαιτει ενας ΖΡ παραδειγματος (σε συνδιασμο με το ΖΚ σαζμαν) χαριν που εχει και την μεγαλυτερη ιπποδυναμη απο ολους. Αρα, ειναι και πιο οικονομικοι, κατα πολλες εννοιες...
Σε αυτα τα χαρακτηριστικα συμβαλλουν επισης και οι διαφορετικοι διανομεις ρευματος, διαφορετικα καρμπυρατερ αλλα και οι διαφορετικοι εκκεντροφοροι... (ειναι μια πλειαδα απο αυτους αναλογα με τους κινητηρες και χρονολογιες παραγωγης)
Ιδου μια μικρη λιστα για συγκρισεις:
Audi 100 Coupe S 1971 = 1871cc - 115PS DIN / 5500rpm – 16,2 mkp DIN or 111,7lbs.ft / 4000rpm - 10,2:1Audi 100 Coupe S/GL = 1871cc - 112PS DIN / 5800rpm - 16,3 mkp DIN or 112,4lbs.ft. / 3500rpm - 9.7:1
Audi 100 LS = 1760cc - 100PS DIN / 5500rpm - 15,3 mkp DIN or 105,5lbs.ft / 3200rpm - 10,2:1
Audi 100 L/LS = 1588cc - 85PS DIN / 5800rpm – 12,4 mkg DIN or 85,5lbs.ft / 3500rpm - 8,5:1
Audi 100 LS- US70 = 1760cc - 100PS DIN / 5500rpm - 15,3 mkg DIN or 105,5lbs.ft / 3200rpm - 10,2:1
Audi 100 LS- US72 = 1871cc – 95*PS DIN / 5500rpm - 15,0 mkg DIN 107,8lbs.ft / 3100rpm - 8,5:1
Audi 100 LS- US74 = 1871cc – 96*PS DIN / 5500rpm - 15,3 mkg DIN 110,7lbs.ft / 3100rpm - 8,2:1
Audi 100 LS- US75 = 1871cc – 98*PS DIN / 5500rpm - 15,4 mkg DIN 110lbs.ft / 3200rpm - 8,0:1
Audi 100 Coupe S/GL - JP72 = 1871cc - 112PS DIN / 5600rpm - 17,4 mkp DIN 112,4lbs.ft / 4000rpm – 10,2:1
Audi 100 GL- JP75 = 1871cc - 94PS DIN / 5500rpm – 14,7 mkg DIN 106lbs.ft / 3200rpm - 8,0:1
Audi 100 = 1760cc - 80PS DIN / 5000rpm - 13,8 mkg DIN 99,5lbs.ft / 3000rpm – 9,5:1
Audi 100 S = 1760cc - 90PS DIN / 5500rpm – 14,5 mkg DIN 104,5lbs.ft / 3000rpm – 10,2:1
- Υπηρχαν εκδοσεις με διαφορετικες εκδοσεις κινητηρων, απο πολιτεια σε πολιτεια και με την υπαρξη ή ΜΗ καταλυτων και πομπες αερα και συστηματα ανακυκλωσης καυσαεριων... Μια σχετικη λιστα απο τους κινητηρες στην Αμερικανικη Ηπειρο:
1970 ZY-1800CC, 1970 ZT-1800CC, 1973 ZL-1900CC , 1974 ZH-1900CC, 1973 ZW-1900CC , 1972 ZK-1900CC, 1974 ZG-1900CC, 1974 XU-1900CC, 1974 XT-1900CC, 1975 YB-1900CC, 1976-77 YC-1900CC, 1975 YD-1900CC
Δεν αναφερονται ολα τα 100αρια για λογους οικονομιας χρονου... Ειναι αρκετα νομιζω για να βγουν καποια ασφαλη συμπερασματα...
Να μην σας κουραζω με τις γεροντικες μου τετοιου τυπου εμπειριες...
Εξαλλου τα παιδια πρεπει να μαθαινουν σωστα και γρηγορα...ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Θεοδοσης
-
Συγνώμη, αλλά εσύ δεν έγραψες το παρακάτω ?
Η σπουδαιοτερη διαφορα ηταν οτι η συμπιεση κυλινδρων ηταν πεσμενη πλεον στο 8,0:1** για χαριν της ροπης και της οικονομιας...**Πήρες λοιπόν απάντηση σε αυτό (που ήταν προφανέστατο λάθος) και τώρα ξανααπαντάς με ειρωνείες.
Καλώς μας ξαναήρθες !!!
-
Οι διπλοι προβολεις Η1 μπορουσαν να εγκατασταθουν και σε LS απο το εργοστασιο της Audi, εαν παραγγελνονταν με τον ειδικο κωδικο Μ... Ετσι πολλα LS ειχαν απο την ΜΑΝΑ τους διπλους προβολεις... Δεν μιλω για το τι θα μπορουσε μετα να κανει ο καθε ιδιοκτητης...
Αρα, οι διπλοι προβολεις δεν μπορουν να χαρακτηρισουν 100% με original specs, εαν ειναι LS, L ή GL...Χαιρετισμους,
Θεοδοσης (http://www.audivirus.blogspot.com)
Γειά σου Θεοδόση,
Αυτά που λες παραπάνω ίσχυαν για την Ευρώπη;
Ερώτηση: το κόκκινο 100LS Automatic (8041060887, ΖΖ15616) που έχω είχε διπλούς προβολείς εκ γενετής. Αυτό ίσχυε για όλα τα αυτόματα ή υπάρχει πιθανότητα να είχε παραγγελθεί έτσι από την αντιπροσωπεία;
-
Νικολα γεια σου,
Οσα ειπα για τους διπλους προβολεις Η1 ισχυαν για ολα τα αυτοκινητα Αudi 100 1971-1976 (για τα μοντελα 1969-1971 δεν υπηρχε αυτη η προβλεψη για τοποθετηση στη γραμμη παραγωγης) σε ολο το κοσμο {πλην αγορων Αμερικανικης Ηπειρου και Ιαπωνιας οπου ειχαν τα Sealed Beams (General Electric)}.
Ειναι ευκολο να καταλαβεις αν ειναι εκ ...γενετης ή οχι...
Οι φανοστατες στη μετωπη εχουν διαφορετικη 'γραμμη'. Συνηθως οι ιδιωτες και τα 'μαστορια' που κανανε τετοια μετατροπη, δεν κοβανε σωστα και ...'by the book' την παραπανισια λαμαρινα για να χωρεσουνε σωστα τα διπλοφαναρα...
Δεν υπηρχε διαφορα για αυτοματα ή μη...
Οπως καποιος εκανε την παραγγελια του για να εχει το αυτοκινητο του διαφορα εξτρα (φαναρια ομιχλης, θερμαινομενο πισω παρπριζ, θερμαινομενο συστημα πλυσης αλεξινεμιου, κλπ.) της επιλογης του, ετσι μπορουσε επισης να παραγγειλει το LS του με διπλους προβολεις Η1 και την αντιστοιχη μασκα.
Οσον αφορα για ροπες, σχεσεις συμπιεσης και αλλα τινα, ισχυαν και σε Ευρωπη, και Ασια και Αμερικη... Αναλογως των διατεθιμενων εκδοσεων και χρονολογιων παραγωγης... Μπορω να σου πω και αλλες εκδοσεις με περισσοτερες λεπτομερεις αναλυσεις, αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα φαμε ξυλο εαν ζητησεις κατι τετοιο εδω μεσα!Νομιζω οτι βρισκομαι σε Αudi Forum?... Η ονειρευομαι?
Γραφω με στοιχεια απο την κατασκευαστρια εταιρεια και οποιος εχει καποια αλλα, ακομη και στο μυαλο του, τον παρακαλω πολυ να τα παραθεσει και να τα δουμε... Οποιος παλι ειναι ικανοποιημενος σε ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ επιδερμικες αναγνωσεις και απλα για να πει κατι... ας συνεχισει να τα λεει...Παντως δεν γινοταν η διαδοχικες (1972-1977) πτωσεις συμπιεσης των κυλινδρων για λογους χρησης χαμηλων οκτανιων καυσιμου ... καλο και αυτο...
Οποιος βρισκει βαρετα τα θεματα για αυτα τα γερμανικα παλιοαμαξα, θα τον παρακαλεσω πολυ να ανεχεται τη γνωμη καποιου αλλου και να εχει παντα κατα νου οτι υπαρχει μια ελαχιστη πιθανοτητα σε αυτα που πιστευει οτι ισχυουν να υπαρχει μια αλλη πραγματικοτητα που απλα δεν την ηξερε.
Ουτε εγω τα εμαθα απο τη κοιλια της μανας μου ουτε με Θεια επιφωτηση... παντα απο καποιον αλλον γινοταν η ... επιμορφωση και μετα απο πολλη μελετη ... λαμαρινων και σχετικων εντυπων. Και ακομη μαθαινω πραγματα για αυτα τα ΜΩΡΑ... π.χ. Μολις χθες εμαθα πως μπορουσε καποιος ιδιοκτητης 100αριου να καταλαβει ΑΜΕΣΑ σε ποιο εργοστασιο (Neckarsulm - Ingolstadt) ηταν κατασκευασμενο το αυτοκινητο του... Απλα, με την παρατηρηση καποιας ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗΣ κατασκευαστικης λεπτομεριας του αυτοκινητου...
ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ αυτα τα πραγματα θα ειναι εως και τελειως αδιαφορα για καποιους που δεν ειναι βιωματικα δεμενοι με αυτα τα αυτοκινητα... Δεν πειραζει... Ουδεις τελειος... χαχαχχαχα Δεν ειναι ειρωνεια αυτο, αστειο ηταν!Καληνυχτα σε ολους,
Θεοδοσης
-
Δε σου έφτανε το Νόμπελ Αντοχής Υλικών, θέλεις και αυτό της Θερμοδυναμικής τώρα?
Classic Audi Forum