-
Ο χρήστης audicoupes1 έγραψε:
Εγραψε ο BILL33
*Δεν νομιζεις και εσυ οτι το παρακανε με την υμνολογια στην Αudi?
Και εμεις αγαπησαμε αλλα δεν καναμε ετσι!
Για να δουμε και στην συνεχεια πως θα εξελιχθει το θεμα. *Αγαπη από αγαπη εχει διαφορα… «εμεις» ειμαστε …ΜΟΝΟΓΑΜΙΚΟΙ τυποι… εσεις ειστε πιο… προχω… χαχαχαχχαχαχαχα Λιγο απο εδω, λιγο απο εκει, λιγο περισσοτερο πιο παραπερα... Ισως και γι αυτο τοσα χρονια στα αντιστοιχα Forums της αλλοδαπης για αυτα τα αυτοκινητα μονο, δεν ειχαμε ποτε τετοια 'θεματα'... Αλλα αυτοι ειναι κουτοφραγκοι...
Και εξαλλου Ο ΟΠΟΙΣΔΗΠΟΤΕ που εχει αυτο το Audi 100 c1 lifestyle εάν δεν μπορει να γραψει και κανενα υμνολογιο παραπανω σε ένα …Αudi Classic Forum, ε, τοτε, που θα παει να το γραψει; Απλα πρεπει να μπει σε στεγανα ευπρεπειας και γραφει ελληνικα…'Εσεις' και 'εμεις';Ποθεν πως;
Για οποια μαρκα και να διαβαζα αντιστοιχους υμνους την ιδια αντιδραση θα ειχα.Αρεσει δεν αρεσει σε καποιους ,δεν με πειραζει .Δεν ειρωνευτικα ουτε κορόιδεψα καποιον.
Φυσικο δεν ειναι στα ειδικα φορουμ να εξυμνουν τα αμαξια τους;Λιγες ειναι οι περιπτωσεις που κατι δεν ειναι bug ,its a feature σε σημειο γελοιοτητας ;
Και οπως ειπα και πριν ας δουμε πως θα παει το πραγμα στην συνεχεια.Ενα http://www.autoviva.com/img/photos/361/ ... _28361.jpg ηταν το πρωτο αμαξι που ειχα,για ενα μηνα αφου με τρακαραν και πηγε αποσυρση.Εισαγωγη απο Γερμανια με μηχανη απο γκολφακι gti οπως ελεγε ο θειος που το ειχε.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Για ηρεμήστε όλοι παρακαλώ! Ο Τέλης είναι φίλος και σίγουρα έχει καλές προθέσεις. Τον παρεξηγήσατε. Σας παρακαλώ για χάρη μου αφήστε αυτούς τους δύο λάτρεις των Audi 100 να αναπνεύσουν λίγο σε αυτό το τόσο μοναχικό Classic Audi Forum.....Μπας και ακούσω κι εγώ τουλάχιστον κάτι διαφορετικό και πιο ενδιαφέρον (για μένα) από τα Alfa Romeo.....
ήρεμος ήμουνα Νίκο και τον καλωσόρισα όπως θα είδες.
αλλά την επομένη φορά που θα γράψει με τόσες 'καλές προθέσεις' θα το παρεξηγήσω για τα καλά.
για αυτό θα ήταν καλύτερα για όλους μας να ηρεμήσει αυτός. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγραψε ο BILL33
*Δεν νομιζεις και εσυ οτι το παρακανε με την υμνολογια στην Αudi?
Και εμεις αγαπησαμε αλλα δεν καναμε ετσι!
Για να δουμε και στην συνεχεια πως θα εξελιχθει το θεμα. *Αγαπη από αγαπη εχει διαφορα… «εμεις» ειμαστε …ΜΟΝΟΓΑΜΙΚΟΙ τυποι… εσεις ειστε πιο… προχω… χαχαχαχχαχαχαχα Λιγο απο εδω, λιγο απο εκει, λιγο περισσοτερο πιο παραπερα... Ισως και γι αυτο τοσα χρονια στα αντιστοιχα Forums της αλλοδαπης για αυτα τα αυτοκινητα μονο, δεν ειχαμε ποτε τετοια 'θεματα'... Αλλα αυτοι ειναι κουτοφραγκοι...
Και εξαλλου Ο ΟΠΟΙΣΔΗΠΟΤΕ που εχει αυτο το Audi 100 c1 lifestyle εάν δεν μπορει να γραψει και κανενα υμνολογιο παραπανω σε ένα …Αudi Classic Forum, ε, τοτε, που θα παει να το γραψει; Απλα πρεπει να μπει σε στεγανα ευπρεπειας και γραφει ελληνικα…'Εσεις' και 'εμεις';Ποθεν πως;
Για οποια μαρκα και να διαβαζα αντιστοιχους υμνους την ιδια αντιδραση θα ειχα.Αρεσει δεν αρεσει σε καποιους ,δεν με πειραζει .Δεν ειρωνευτικα ουτε κορόιδεψα καποιον.
Φυσικο δεν ειναι στα ειδικα φορουμ να εξυμνουν τα αμαξια τους;Λιγες ειναι οι περιπτωσεις που κατι δεν ειναι bug ,its a feature σε σημειο γελοιοτητας ;
Και οπως ειπα και πριν ας δουμε πως θα παει το πραγμα στην συνεχεια.Ενα http://www.autoviva.com/img/photos/361/ ... _28361.jpg ηταν το πρωτο αμαξι που ειχα,για ενα μηνα αφου με τρακαραν και πηγε αποσυρση.Εισαγωγη απο Γερμανια με μηχανη απο γκολφακι gti οπως ελεγε ο θειος που το ειχε.
Μαλλον δεν ημουν καλος στον αστεϊσμο που προσπαθησα να κανω... Το και το ειναι σχηματα λογου για να στηριξω το λογοπαιγνιο... Στο βρισκονται οσοι (μειονοτητα ειμαστε...) ειναι και αισθανονται ΤΑΜΕΝΟΙ (για αλλους υπαρχει η εξηγηση οτι φαγανε γερη ΠΕΤΡΙΑ απο μικροι... αλλοι ας δωσουνε οποια αλλη εξηγηση ταιριαζει στον εκαστοτε ψυχισμο τους...) σε καποια πολυ συγκεκριμενα πραγματα οπως αυτοκινητα, μηχανες, βεσπες και οτι αλλο το οποιο μπορει να χωρεσει κανεις στα μεγαλα κενα της καρδιας του...
Στο εσεις (που ξεχασα να βαλω ομοιοματικα...) βρισκονται οι πολλοι. Οσοι ειναι και γουσταρουν πολλα πραγματα ... Δεν ειναι κακο... μαλλον ειναι το φυσιολογικο για την ανθρωπινη φυση, φανταζομαι...Ας δουμε λοιπον πως θα παει το πραγμα παρακατω...
Το Αudi 80 GL -85ps- της φωτογραφιας ειναι ενα απο τα προ-παραγωγης αυτοκινητα και ειταν στον στολο που δοθηκαν στους δημοσιογραφους στο Ινγκολσταντ τον Αυγουστο του 1972, για πρωτη φορα. Η συγκεκριμενη φωτογραφια τραβηχτηκε στο St. Johann στην Αυστρια (Τυρολο, κατω απο το Κιτσμπιουελ) τον Ιανουαριο του 1973 για να δημοσιοποιηθει με Press Release.
Πολυ ωραιο αυτοκινητο, απο τα πολυ αγαπημενα μου... Κριμα που δεν το χαρηκες...
Αλλα ποτε δεν ειναι αργα!
(19-08-2011)
Στη Θεσσαλονικη συνεχιζει ενα tibetornage Audi 80 'GT' (μετατροπη απο LS με τον κινητηρα που εχει το 35/40 solex) του 1974 να τριγυρνα... σε ασχημη κατασταση το αμαξωμα, αλλα ο παππους (που τον ξερω προσωπικα εδω και κανα 2 δεκαετιες) δεν το βαζει κατω... Ουτε το πουλαει, ουτε το αποσυρει... Μηχανικα ειναι αψογο... ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ με τιποτα... -
Την φωτο την εβαλα σαν παραδειγμα .Εχω την εντυπωση οτι το δικο μου ηταν του 76 ή του 77 και οτι οι προφυλακτηρες ειχαν πλαστικες γωνιες.Συχωρεσε με που δεν ειμαι σιγουρος αλλα εχουν περασει και 20 χρονια απο τοτε που το ειχα.4αρι σασμαν ,το κοντερ τελειωνε στα 190?,πολλες σκουριες.Το βραδυ πριν με τρακαρουν παραλιγο να καψω φλατζα καθως το 'Τ' του καλοριφερ(εκει που εχει την διακλαδωση για το καλοριφερ και την βανα ζεστο/κρυο) ανοιξε και εχασε ολα τα νερα του.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Την φωτο την εβαλα σαν παραδειγμα .Εχω την εντυπωση οτι το δικο μου ηταν του 76 ή του 77 και οτι οι προφυλακτηρες ειχαν πλαστικες γωνιες.Συχωρεσε με που δεν ειμαι σιγουρος αλλα εχουν περασει και 20 χρονια απο τοτε που το ειχα.4αρι σασμαν ,το κοντερ τελειωνε στα 190?,πολλες σκουριες.Το βραδυ πριν με τρακαρουν παραλιγο να καψω φλατζα καθως το 'Τ' του καλοριφερ(εκει που εχει την διακλαδωση για το καλοριφερ και την βανα ζεστο/κρυο) ανοιξε και εχασε ολα τα νερα του.Το καταλαβα οτι ηταν για παραδειγμα... Ολα τα σχετικα στα ειπα για το εικονιζομενο 80αρι απλα γιατι εχω μερικα Press releases και χυμα φωτογραφιες με σημειωσεις στο αρχειο μου... και ετυχε να εχω αυτες τις ισως ανουσιες πληροφοριες για καποιους, και στις εγραψα... Τα 80αρια δεν ειναι το ...ΦΟΡΤΕ μου... χαχχαχαχα Αλλα μου αρεσουν πολυ!
Μαλλον εχεις τραυματικη εμπειρια απο αυτο ... Αν ηταν αυτο με τα πλαστικα τελειωματα στους προφυλακτηρες τοτε πρεπει να ηταν 1975-1976 μοντελο ... -
Tραυματικη εμπειρια οχι γιατι βγηκα με ελαχιστους μώλωπες απο ενα κατεστραμμενο αμαξι.Μπορουσε να ηταν πολυ ασχημη η καταληξη.
-
βρε παλληκαρι μου θεοδοση, πες μου ειλικρινα να χαρεις.....οντως θεωρεις ''πετυχημενης σχεδιασης και κατασκευης'' τις βασεις μοτερ του αουντι 100? μιλαμε για τις ιδιες? αυτες που κρεμονται σαν 80ετους γιαγιακας βυζουμπες?
δεν εχω διαθεση ειρωνειας ειλικρινα!!!!
-
Γεια σου φιλε,
Τουλαχιστον υπαρχει μια «κινητικοτητα» στο φορουμ αυτό από πραγματικους εραστες αυτων των αυτοκινητων, μετα από μηνες αγραναπαυσεως…
Μας ειπες ποτε το ειχατε αυτό το υπεροχο πραγματικα αυτοκινητο αλλα δεν μας ειπε το κυριοτερο (για τη συζητηση) για το τι μοντελο ηταν. Δεν μπορεσα να βρω και να το διακρινω σε προηγουμενες φωτογραφιες… Αν δε σου κανει κοπο μεγαλο, βαλε μια να το ξανα-δουμε…
Σιγουρα χρειαζοταν να αλλαζεις τακακια κάθε 5Κχλμ αν εβαζες τα φτηνα στο 1/10 της τιμης των γνησιων ανταλλακτικων. Ο πατερας μου μια φορα εβαλε μια φορα κατι…ΤΟΥΡΚΙΚΑ με συντελεστη τριβης μεταλλου/χορτου καλης ποιοτητας!!! και εκτος από ότι τσιριζανε… μετα από 3000 χρειαζοντουσαν αλλαγη!!!! Πως γινοταν όταν βαζαμε τα σωστα τακακια να εχουμε 12Κχλμ;;;
Υπηρχαν και με δυσκολια ακομη υπαρχουν καμια 10 αρια διαφορετικα ΓΝΗΣΙΑ τακακια για αυτά τα αυτοκινητα… Τα 6 από αυτά εχουν το ιδιο ΣΧΗΜΑ εδρασης με αποτελεσμα να μπορουν να μπουν όλα αυτά σε μια δαγκανα… Αλλα, αναλογως την μεταδοση (αυτοματο Η χειροκινητο), την χωρα που κυκολφορει-ουσε το αυτοκινητο και το στυλ οδηγησης, το εργοστασιο το ιδιο εδινε διαφορετικες οδηγιες-εγκυκλιους εγκαταστασης αυτων στα αυτοκινητα που κανανε την αντικατασταση τους σε εξουσιοδοτημενα συνεργεια και όχι στο μαστρο Θοδωρο στη γωνια που ηταν συμπεθερος ενός μακρινου συγγενη και εβαζε φθηνα τακακια από Ford, Talbot, ή LADA (θελανε λιγο λιμαρισμα αλλα γνοταν δουλεια ΚΟΥΚΛΑ!!!)
Το ιδιο συνεβαινε και με τους δισκους… Οι Sebro ξταν οι πιο ΜΑΛΑΚΟΙ από ολους… ΑΨΗΤΟΙ κατευθειαν από το μηχανουργειο στο …πιατο σας… Στη μιση τιμη από τους ΑΤΕ>>> Και στα 1000 χλμ αρχιζαν τα χουλα χουπ!Χωρις να θελω να αναιρεσω στο παραμικρο από τις εμπειριες σου, μου είναι δυσκολονοητο να καταλαβω πως σταματησες το αυτοκινητο αφου ελειπε ο δισκος εκτος από το κομματι που εχαν δαγκασει τα τακακια. Ειχαν λιωσει ή ειχαν σπασει;
Τα σιλμπιμ δεν ηταν τεχνολογικο επιτευγμα του κατασκευαστη αλλα ΑΠΑΙΤΗΣΗ κατά SAE … Γιατι δεν τα αλλαζες σε Η1; Ηταν τοσο απλο… Αυτά τα αυτοκινητα με τα διπλοφαναρα αλογονου ηταν από τα ΠΡΩΤΑ (1969) αυτοκινητα που φορεσαν HELLA (αυτά με τα εξωγλυφα γραμματα στο κρυσταλο!!!) Η1. Ο ανταγωνισμος τοτε, (πχ. οπελ μαντα) δεν τα ειχε ανακαλυψει ακομη… Ηταν τοσο καινουργιοι αυτοι οι προβολεις που στο φυλλαδιο παρουσιασης τον Σεπτεμβριο το 1969 (εκτυπωσης Ιουλιου 1969) το εμφανιζε να εχει τα απλα καντυλες διπλοφαναρια… αλλα στην παραγωγη μετα από 2 μηνες περασε με τα Η1….)
Να σου πω εγω μια δραματικη εμπειρια με το αυτοκινητο του πατερα μου (100 LS τετραθυρο 69αρι) στα 19 μου… κατεβαινω από Χορτιατη στη Πολη… Ολο με φρενο…φτανοντας στη Πυλαια, φρενο ΓΙΟΚ!!!!!!!! Pedal to the metal… Αλλα πεδηση ΚΑΜΙΑ>>>> Στην αρχη νομιζα ότι εχασα τα υγρα… Αμδε! Με τα χιλια ζορια της απειριας μου και με το ΑΓΙΟ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ να εχει λυγισει από την δυναμη, καταφερα να το σταματησω… Ψαχνω για διαρροη… ΚΑΜΜΙΑ… φωναζω την Εxpress Service… Μετα από μιση ωρα όταν ηρθε μου λεει ο οδηγος να πατησω φρενο… και VOILA!!! To Φρενο ηταν παλι εκει κανονικο!!!
Ο πατερας μου ειχε …19 χρονια να αλλαξει τα υγρα των φρενων… Τι φταει τωρα; Ο τροπος κατασκευης αυτων των φρενων ή ανευθυνοτητα του πατερα μου-χρηστη και ολων των μαστορων που πηγαινε κατά καιρους; Αφου (μετα τα εμαθα όλα---) ο κακομοιρος κατασκευαστης όταν ειδε το προβλημα με την μερικη υπερθερμανση των φρενων και την πιθανοτητα διαρροων λαδιου από τον καθρεπτη της μηχανης να επικολλησουν στους δισκους (1969-1974) επινοησε , κατασκευασε και προτεινε τα καταλληλα ανταλλακτικα που βελτιωναν δραματικα την κατασταση μεχρι και μηδενισμου του προβληματος, αναλογως τροπου οδηγησης…Όπως και να εχει αυτά τα αμερικανικα αυτοκινητα ειχαν εξοπλισμο ΤΟΤΕ που ηταν εξωπραγαμτικος για πολλα αλλα ευρωπαικα αυτοκινητα…
Π.χ. αισθητηρας τριβης στα τακακια, αισθητηρας θερμοκρασιας στα εμπροσθια φρενα ο οποιος ηταν και θερμο διακοπτης για να δινει εντολη σε ειδικο blower (AEG κατασκευαστης!) για να κρυωνει τα φρενα (αυτά δεν ηταν αεριζομενα λογω ροης ΜΟΝΟ αλλα και ΨΥΧΟΜΕΝΟΙ κατά την βουληση του αισθητηρα. Cruise Control, Συστημα προειδοποιησης ηχητικα και οπτικα για τις ζωνες ασφαλειας (εμπρος), ειδικα συστηματα ασφαλειας στη τροφοδοσια αλλα και στο πλαισιο (παθητικη ασφαλεια), ειδικη κορνα για την πολη (χαμηλοφωνη για να μην ενοχλεις τους γυρω σου με ασκοπα ντεσιμπελ …) και ειδικη κορνα για τους ανοιχτους δρομους… Αιρ κοντισιον… ειδικα συστηματα καλυτερης ψυξης του κινητηρα… Καλυτερες πιο ενισχυμενες βασεις μηχανης… για μεγαλυτερη αντοχη αλλα και για καλυτερη απομονωση των κραδασμων.
Θερμαινομενο συστημα πλυσης αλεξινεμιου. Ειδικη αντικλεπτικη προστασια.
Και αλλα ακομη περισσοτερα εξτρα που ισως πολλοι από εσας δεν τα πιστευετε ότι υπηρχαν… μιλαμε για το 1970-1977… Ισως γιαυτο και το …Welcoming υφακι σας στον πρωταρη Τελη…
Που δεν είναι δικηγορος κανενος και φανηκε το ποσο αυθορμητος ηταν … Απλα, νομιζω ότι εξεφρασε με τον δικο του τροπο την αποψη του … Ειμαι σιγουρος ότι εκτος από μηχανολογια εδώ μεσα θα μαθει και την ελληνικη γραφη…Σιγα σιγα,,,, ΧαχαχαχαχαχΣε ότι με αφορά:
Δεν ξέρω για τα άλλα 100άρια, αλλά το δικό μας είχε τα δισκόφρενα στο ημιαξόνιο και ήταν τεράστια. Παρόλα αυτά δεν κράταγε τακάκι παραπάνω απο τα χλμ που σου είπα. Τότε το πηγαίναμε στο γνωστό συνεργείο του Κυριάκου και του Πέτρου στο Νέο Ψυχικό (Ελληνορώσσων). Τα τακάκια αλλάζονταν όταν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός θόρυβος...Έτρωγαν και λίγη δισκόπλακα... Μία φορά και σε ένα απότομο φρενάρισμα εντός πόλης, γύρισε το τιμόνι όλο δεξιά. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι να το πάω σε ένα συνεργείο σιγά σιγά...πάταγες φρένο στρίβοντας με δύναμη αριστερά, για να φρενάρει ευθεία...
Για καλή μου τύχη ο δίσκος κόπηκε και χάθηκε, εκτός απο το κομμάτι που είχαν κρατήσει τα τακάκια (έτσι δεν χάθηκαν τα υγρά)
Κάπου πιο πάνω μίλησες για εραστές αυτών των αυτοκινήτων... 19 χρονών άρχισα να το οδηγώ και η αλήθεια είναι ότι μέχρι τα 26 του είχα κάνει άγριο έρωτα. Το έδωσα με 100κ μίλια και 2 ρεκτιφιέ στην πλάτη του και το σασμάν εξακολουθούσε να είναι 'άσπαστο' . Το κοντέρ του μου είχε δείξει 120 μίλια πολλές φορές...
Το 72 ή 73 ήρθε στην Ελλάδα απο Καναδά, αλλά δεν ξέρω τι χρονιάς ακριβώς ήταν. Είχε το φωτειζόμενο ταμπελάκι 'Fasten seat belts' στο ταμπλό, φορούσε ΚΟΝΙ κόκκινα, απο ότι μας είχε πει ο προηγούμενος με αυτά αγοράστηκε...
Πρόσφατα έμαθα απο εδώ ότι κυκλοφορεί ακόμα άψογο και συγκινήθηκα...Αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο...Το ότι συντρόφευσε ένα αυτοκίνητο τα παιδικά-εφηβικά μας χρόνια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πείσουμε τον κόσμο να το βάλει στο σημείο της καρδιας του, σαν εμάς...
Ιδού:Σας παρακαλω να μου βρειτε ένα άλλο αυτοκινητο εκεινη την εποχη που ειχε αυτονομο συστημα ΨΥΞΗΣ των εμπροσθιων φρενων του (διπιστονες και τετραπιστονες δαγκανες ΑΤΕ)
Οσον αφορα τα Audi 100 c1 θεματα τα εχει σπουδασει στο πανεπιστημιο του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ, του ΔΡΟΜΟΥ με τα εκατονταδες χιλιαδες χιλιομετρα που εχει τρεξει και ακομη τρεχει με αυτά τα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, λεμε… ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ή με ΚΑΥΣΩΝΑ, ο Τελης εχει το τροπο να τραβαει τα βλεμματα με την αμερικανα του στους ελληνικους δρομους…
Υ.Γ. Ολοι οι καθαριστηρες και τα όλα τα φωτα (όχι μονο τα φλας και τα αλαρμ!) του δουλευουν αψογα…Εδώ πάλι το χάνεις...
Είχες δει Alfa Romeo εκείνης της εποχής? Πως φρενάρει? Πως στρίβει? και πόσα καντάρια τεχνολογίας κουβάλαγε? Που ακόμα και σήμερα αντιγράφονται?
Αλλά ας μην πούμε για Alfa που ήταν εξεζητημένα αυτοκίνητα... Ας πάμε στα ταπεινά Fiat...
Αυτό που επίσης είχα:
Κινητήρας 1,6 με δύο εκκεντροφόρους επι κεφαλής, δισκόφρενα και στους 4 τροχούς και 98 άλογα λιγότερο πεινασμένα απο αυτά του 100αριού. Αυτό της φωτογραφίας είχε μετατραπεί σε 'Top manager' που σήμαινε εν έτι 1976 ηλεκτρικά παράθυρα, κλειδαριές, στροφόμετρο, βελούδινο σαλόνι κλπ. Δεν θα μπω (μετά απο 40 χρόνια) στην διαδικασία να πω ποιό ήταν καλύτερο τότε...Απλά τα βλέπω όλα με το μάτι του λάτρη των αυτοκινήτων του παρελθόντος ... με όλα τα κουσούρια τα οποία πιθανώς να είχαν... Τα αγαπάω και αυτά... αλλά δεν κλείνω τα μάτια μου...
Ελπίζω να έγινε σαφές το πνεύμα του σεντονιού μου... -
Η τζουλια του 76 που ειχα για μερικα χρονια ειχε 5αρι σασμαν και δισκοφρενα μπροστα πισω σε σχεση με το 80αρι.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Η τζουλια του 76 που ειχα για μερικα χρονια ειχε 5αρι σασμαν και δισκοφρενα μπροστα πισω σε σχεση με το 80αρι.η δικια μου τα εχει και βγηκε στην παραγωγη το '69, αλλα αυτο ειναι ασχετο, δεν θα εμπαινα ποτε στο τρυπακι να συγκρινω κλασσικα αυτοκινητα, διοτι τα αγαπας οπως ειναι....αλλος γουσταρει αουντι 100 κι αλλος ταλαιπωρειται με τα μινι....
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
Η τζουλια του 76 που ειχα για μερικα χρονια ειχε 5αρι σασμαν και δισκοφρενα μπροστα πισω σε σχεση με το 80αρι.
η δικια μου τα εχει και βγηκε στην παραγωγη το '69, αλλα αυτο ειναι ασχετο, δεν θα εμπαινα ποτε στο τρυπακι να συγκρινω κλασσικα αυτοκινητα, διοτι τα αγαπας οπως ειναι....αλλος γουσταρει αουντι 100 κι αλλος ταλαιπωρειται με τα μινι....
Aπλα το εγραψα επειδη και τα δυο που περασαν απο τα χερια μου ηταν ιδιας χρονολογιας.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
η δικια μου τα εχει και βγηκε στην παραγωγη το '69, αλλα αυτο ειναι ασχετο, δεν θα εμπαινα ποτε στο τρυπακι να συγκρινω κλασσικα αυτοκινητα, διοτι τα αγαπας οπως ειναι....αλλος γουσταρει αουντι 100 κι αλλος ταλαιπωρειται με τα μινι....
Aπλα το εγραψα επειδη και τα δυο που περασαν απο τα χερια μου ηταν ιδιας χρονολογιας.
το καταλαβα βρε
-
Την φωτο την εβαλα σαν παραδειγμα .Εχω την εντυπωση οτι το δικο μου ηταν του 76 ή του 77 και οτι οι προφυλακτηρες ειχαν πλαστικες γωνιες.Συχωρεσε με που δεν ειμαι σιγουρος αλλα εχουν περασει και 20 χρονια απο τοτε που το ειχα.4αρι σασμαν ,το κοντερ τελειωνε στα 190?,πολλες σκουριες.Το βραδυ πριν με τρακαρουν παραλιγο να καψω φλατζα καθως το 'Τ' του καλοριφερ(εκει που εχει την διακλαδωση για το καλοριφερ και την βανα ζεστο/κρυο) ανοιξε και εχασε ολα τα νερα του.
Το καταλαβα οτι ηταν για παραδειγμα... Ολα τα σχετικα στα ειπα για το εικονιζομενο 80αρι απλα γιατι εχω μερικα Press releases και χυμα φωτογραφιες με σημειωσεις στο αρχειο μου... και ετυχε να εχω αυτες τις ισως ανουσιες πληροφοριες για καποιους, και στις εγραψα... Τα 80αρια δεν ειναι το ...ΦΟΡΤΕ μου... χαχχαχαχα Αλλα μου αρεσουν πολυ!
Μαλλον εχεις τραυματικη εμπειρια απο αυτο ... Αν ηταν αυτο με τα πλαστικα τελειωματα στους προφυλακτηρες τοτε πρεπει να ηταν 1975-1976 μοντελο ...Αν μπορείς μπορείς να δημοσιεύσεις κάποιο από το υλικό που έχεις για το Β1 ή type82 (;) θα ενδιέφερε πολύ , το είχαμε και μείς το αμάξι ένα κόκκινο 4θυρο ls του ΄75 και είχε και εμάς πλαστικές γωνίες στους προφυλακτήρες Bill
-
Επίσης το ίδιο σύστημα με τα εσωτερικά φρένα χρησιμοποιήθηκε στην Sud λίγο χρόνια αργότερα και μάλιστα από το ίδιο κατασκευαστή που τα έδινε στην Audi. To προβλημα που προέκυψε λοιπόν ήταν ότι ενω το σύστημα δουλευε άψογα στα Audi , στην Sud δεν άντεχε και πολλές φορές τα κούρευε. Μετά από πολύ έρευνα για τυχόν ελλατωματική παρτίδα ή κατι λάθος , τελικά κατέληξαν οτι δεν άντεχαν τα ζόρια επιτάχυνσής/πέδησης και κατευθυνσης ,πολλές φορες ταυτόχρονα, που εβαζε στα ημιαξόνια με τα φρένα με αποτέλεσμα να μην αντέχουν.
-
Και η Gs ετσι ηταν οπως και η alfa 75.. Η Gs οντως ζηταγε ημιαξονια σε σχεση με τα αντιστοιχα της εποχης, βεβαια τα φρενα της ηταν απο αλλο πλανητη...
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
βρε παλληκαρι μου θεοδοση, πες μου ειλικρινα να χαρεις.....οντως θεωρεις ''πετυχημενης σχεδιασης και κατασκευης'' τις βασεις μοτερ του αουντι 100? μιλαμε για τις ιδιες? αυτες που κρεμονται σαν 80ετους γιαγιακας βυζουμπες?δεν εχω διαθεση ειρωνειας ειλικρινα!!!!
Ετσι μ'αρεσει... να μιλαμε ομορφα και ωραια... και με πλακιτσα και με χιουμορ προπαντος...
Λοιπον, ας ξεκινησω με δηλωση: Αν ειχα την πεποιθηση (πλεον) και οχι τον ευσεβη ποθο οτι αυτα τα λαμαρινενια κουτια ηταν οτι καλυτερο και ασφαλεστερο κατασκευαστηκε απο την εποχη του Νωε και μετα, τοτε δεν θα εμπλεκα στα βαθια και θολα νερα - γεματα ρουφηχτρες ΕΥΡΩ και ΧΡΟΝΟΥ ΖΩΗΣ- των μετατροπων και 'αναβαθμισεων-βελτιωσεων'... Ωραια μεχρι εδω;
Τωρα, ας παρουμε τα τεχνικα θεματα με τη σειρα... Καλο θα ειναι να τα συγκρινουμε ειτε απο τεχνολογικη αποψη, ειτε απο εμπειρικη αποψη με τα δεδομενα της εποχης (τελη δεκαετιας 60- αρχες δεκαετιας 70). Σιγουρα δεν θελω να βγαλω νικητες και ητττημενους... Το οτι βρισκω το 100αρι σε καποιες εκδοσεις του ενα υπεροχο αυτοκινητο ειναι δεδομενο. Το οτι βρισκω και αλλα αυτοκινητα υπεροχα (ειτε απο αισθητικη ειτε απο οδηγικη αποψη) ειναι και αυτο δεδομενο. Αλλα αυτο, οσο και να με κατακρινει κανεις για υμνολογο των αυτοκινητων της καρδιας μου, το να πηγαινω σε ενα 'αλλο' φορουμ και να προκαλω λεγοντας οτι ολα ...τα στραβα ψωμια η νυφη μας τα κανει... , αυτο μαλλον επετρεψε μου σου πω οτι ποτε δεν το εκανα και ποτε δεν θα το κανω...
Αλλα δεν κολλαω και να απαντησω σε οποια 'προκληση' τετοιου τυπου με οσα ακριβως γνωριζω...Στο προκειμενο... Γελασα πολυ νεε μου φιλε με την παρομοιωση που εκανες... Παρα πλολυ πετυχημενη και ταιριαζει ΓΑΝΤΙ στην απαντηση που θα σου δωσω... Η 80χρονη γιαγια μαλλον μεχρι τα 40 της θα τα ειχε σε καλη κατασταση αν τα προσεχε ή της τα προσεχαν αλλοι... και αν προσεχε και με τις γεννες της, θα τα ειχε παει περιφημα, σιγουρα...
Αν καποιος τωρα ειχε 40 χρονια να αλλαξει τις ακριβες βασεις μηχανης {(δεν εβγαιναν ΟΥΤΕ ΣΕ ΗΜΙΤΑΣΙΟΝ γιατι ο τυπος αυτος του βουλκανισμου τον εχει ΠΑΤΕΝΤΑ ο ιδιος ο Αυγουστος Χορχ (μια απο τις εκατονταδες...)}, τοτε αν δεν εχουνε κοπει, τοτε οντως θα θυμιθει τις 80χρονες βυζουμπες -γεματες ραγαδες να πηγαινουν απο εδω και απο εκει σαν το μετρονομο που μετραει το τεμπο στη μουσικη...
Οταν κανενας - ουτε εγω ακομη σε μικρη ηλικια, ουτε ο πατερας μου!- δεν ακολουθουσε τις οδηγιες συντηρησης και αντικαστασης των φθαρτων ανταλλακτικων (αρα και τςν βασεων) απο τον ιδιο τον κατασκευαστη...
Τι περιμενεις δηλαδη; να μενουν ΑΦΘΑΡΤΕΣ;
Ως τεχνολογικη λυση θα μιλησω σε λιγο...
Μια συγκριση με σημερινα δεδομενα... Οι ιμαντες χρονισμου στα περισσοτερα αυτοκινητα ΔΕΝ εχουν την ιδια οδηγια αντικαταστασης απο τον εκαστοτε κατασκευαστη τους... Γιατι ο καθε ενας απο αυτους ΚΡΙΝΕΙ ετσι... Και δεν σημαινει οτι αν καποιος κατασκευαστης δινει 70000χλμ , στα 71000χλμ θα κοπει... Απλα θετουν ενα οριο που εχουν δει στατιστικα οτι δεν υπαρχουν προβληματα στα ΣΙΓΟΥΡΑ.
Ουτε αν ενας δινει 110000χλμ. και ο αλλος 70000χλμ., αρα ο καλυτερος κατασκευαστης ειναι αυτος που δινει τα πολλα χλμ.!
(Στην Audi, παντως δινουν και ημερομηνια ΛΗΞΗΣ στον ιμαντα χρονισμου, ανεξαρτητως χλμ.... Δεν ξερω τι κανουν οι αλλοι κατασκευαστες...)
Οτι ειναι απο λαστιχο, ακομη και απο την Audi, δεν ειναι αιωνιο και πρεπει να αντικατασταθει συμφωνα με τις οδηγιες συντηρησης...
Ο κατασκευαστης ηταν τοσο σοφος που ακομη δεν αρκεστηκε σε ενα ξερο οριο χλμ. και αντε κοψτε το λαιμο σας... Εδινε και οριακες μετρησεις / υψη / αποστασεις για να μπορει καποιος να τσεκαρει αν μετα απο τις ρυθμισεις καθ'υψος των βασεων, κατα την τοποθετηση τους ή κατα την τοποθετηση της μηχανης.
Απο το 1969 ως το 1970, οι βασεις ηταν πιο μαλακες, εν γενει. Υπηρξαν βελτιωμενες εκδοσεις τους με αποκορυφωμα τις καλυτερες που ηταν οι '810' βασεις για τα αμερικανικα αυτοκινητα.
Σου υπενθυμιζω οτι και στο typ43, με τις βασεις μηχανης σε επικαθιμενη θεση, εδινε ακριβως τα ιδια χλμ μεχρι την προτεινομενη αντικατασταση των. Απλα, ιδιως εδω στην Ελλαδα, εαν δεν βλεπαμε την βαση να ειναι ετοιμη να κοπει ή και να εχει ηδη κοπει, δεν τις αλλαζαμε με τιποτις...
Το πλεονεκτημα των μεταγενεστερων βασεων ηταν καταρχην οτι εβγαιναν σε ΗΜΙΤΑΣΙΟΝ! Και ακομη ακομη, δεν επεφτε κατω η μηχανη με τιποτα!!! Ακομη και να ειχε παθει μεγαλη ζημια η βαση, η μηχανη 'στηριζοταν' επανω της, και ...ολα καλα!Τεχνικη αναλυση: Οταν αναρτας (αναρτηση λεγεται, οπως αναρτηση λεγεται και το συστημα αποσβεσης και ελατηριων ενος αυτοκινητου, τυχαιο;, γιατι δεν λεγεται ας πουμε.... επικαθιση;... Δεν ξερω... απο βουνο κατεβηκα.... μια ερωτηση κανω...) μια μηχανη απο ενα πλαισιο μεσω ειδικα βουλκανισμενων βασεων, εχεις πολυ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ και καταπονησεις σε δυναμικες αλλα και λογω αδρανειας κινησεις, και μαλιστα ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ τις κατευθυνσεις (ενω η επικαθιμενη εχει σε περιορισμο μεγαλο την καθετη κινηση ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ!) ... Για σκεψου το λιγο... Η μηχανη απο το βαρος της συνηθως ...θελει να πεσει κατω... ετσι; Τι νοημα εχει αν δεν υπαρχει δυνατοτητα καποιας αποσβεσης αυτη της εκαστοτε κινησης (πχ. σε αποτομες λακουβες η σε ομαλα ανεβοκατεβασματα του οδοστρωματος...) απο τις βασεις της, οταν αυτη ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ απο το στατικο βαρος της εχει συμπιεσει ΗΔΗ σε μεγαλο βαθμο τις μεταγενεστερες λαστιχενιες βασεις... Ολη η αδρανειακη κινηση της μηχανης θα μεταβιβαστει αυτουσια στο πλαισιο, 'βυθιζοντας' το και αυτο σε μια καθοδικη κινηση, πιεζοντας περισοτερο οριακα την εμπροσθια ΑΝΑΡΤΗΣΗ...
Επι προσθετως σου λεω οτι για να λυθουν τετοιου ειδους προβληματα στις μεταγενεστερες βασεις, η Audi δημιουργησε παρομοιες επικαθιμενες λαστιχενιες βασεις αλλα 'γεματες' με ειδικο λαδι (υδραυλικες). Αυτες αν θυμαμαι καλα τοποθετηθηκαν για πρωτη φορα στα typ44 200 10v... (τετοιες ειχε και το Rs2, γιαυτο τετοιες εβαλα και εγω στο πορτοκαλι μωρο μου) αλλα και στο Sport Quattro. Ποτε ομως στα αγωνιστικα... Εκει σκετο ΣΚΛΗΡΟ λαστιχο για ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΤΟΧΗΣ....
Η τεχνικη φερνει Προοδο αν και το 'ρητο' λεει οτι 'Προοδος μεσω της τεχνικης'...
Κλεινωντας, οταν ειμουν παιδι που δεν ηξερα πολλα πολλα, και εμενα δεν μου αρεσε αυτο το ΑΝΑΡΤΩΜΕΝΟ συστημα... Δεν μου 'καθοταν' καλα... Το εβλεπα ακομη και ως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!!! Αλλα οταν στη Γερμανια μου το εξηγησαν, τοτε καταλαβα τα πραγματικα δεδομενα... Το γιατι εγινε η αλλαγη απο το αναρτωμενο συστημα στο επικαθιμενο δεν εχει γινει ξεκαθαρο... Οι περισσσοτεροι ΓΚΟΥΡΟΥ στη Γερμανια λενε οτι η υπαρξη υποπλαισιου που επανω σε αυτο ηταν επικαθιμενη η μηχανη (αν και σε ορισμενα μοντελα παρολο την υπαρξη υποπλαισιου, συνεχιζοταν να επικαθοταν η μηχανη μεσω των βασεων στο πλαισιο) ηταν αυτη η κυρια αιτια...
Εγω παλι νομζω οτι οι λογοι ηταν διαφορετικοι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ>>>> Αυτες οι βασεις φτιαχνοντουσαν απο την ιδια την εταιρεια στο Νεκαρσουλμ και οχι απο καποιο υπεργολαβο κατασκευαστη επι μερους ανταλλακτικων... Μαλλον θα βρεθηκε πιο οικονομικος τροπος κατασκευης βασεων απο υπεργολαβους και ετσι εγινε αυτη η αλλαγη...
Για να καταλαβεις ποσο τα οικονομικα ηταν σφιχτα... Στα αριστεροτιμονα 100αρια, το χερουλι για να ανοιγει το εμπρος καπω ηταν στη... γνωστη θεση, αριστερα του οδηγου... Στα δεξιοτιμονα 100αρια ολου του κοσμου αυτο το χερουλι συνεχιζε να ηταν... ΑΡΙΣΤΕΡΑ... στη γνωστη θεση... Παρολο που υπηρχε και ξεχςριστη γραμμη συναρμολογισης δεξιοτιμονων... τσιγκουνευτηκαν να κατασκευασουν ενα χερουλι και 2 παραπανω κλειδαριες -αριστερες αυτη τη φορα- και να αλλαξουν θεση στη ντιζα...
Κλεινω... Κρινω οτι το ΑΝΑΡΤΩΜΕΝΟ συστημα στη μηχανη σε συνδιασμο με την επικαθηση του σαζμαν σε γεφυρα ηταν ενα πολυ καλο συστημα. Απλα, οπως ολα τα πραγματα απο ΛΑΣΤΙΧΟ ειχαν ημερομηνια ληξης ... και επιβαλλομενα ορια για αντικατασταση τους, που σχεδον κανενας δεν τηρουσε...
Συμπληρωματικα σου λεω οτι υπηρχαν και 100αρια με τη μηχανη σε ΕΠΙΚΑΘΙΜΕΝΗ θεση 'επι' λαστιχενιων βασεων, εχοντας αυτη τη φορα το σαζμαν ΑΝΑΡΤΩΜΕΝΟ απο ειδικη ενισχυμενη κατασκευη στο τουνελ του πατωματος... Δηλαδη, το αναποδο...Στη Γερμανια ενας πολυ καλος φιλος, που ο ΝΙΚΟΣ εχει ποσταρει πολλα αυτοκινητα του παλαιοτερα σε αυτο το φορουμ, προσπαθει εδω και 5 χρονια να ανακατασκευασει τις παλιες αυτες βασεις (του στειλαμε εκατονταδες παλιες βασεις για να παρει τα μεταλλικα στοιχεια τους και να τις αναγομωσει τροποντινα... χωρις επιτυχια... μεχρι στιγμης...
Αν νομιζεις οτι ενα ανταλλακτικο ειναι ΚΑΛΟ μονο οταν ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να αλλαχθει ποτε, τοτε θα πρεπει να καταγγελεις με το ιδιο 'ΓΕΡΟΝΤΙΚΟ' χιουμορ τις αναρτησεις πολλαπλων συνδεσμων που δεν αντεχουν και πολλα πολλα και αν τα παραμελισεις τα 'μπαλακια' , αυτες οι σπουδαιες αναρτησεις γινονται πολλαπλων προβληματων... Εχεις δει μπαλακι Α4 Β5-Β7 στα 30000χλμ να ανοιγει το ΠΛΑΣΤΙΚΟ απο μια απλη-αγαθη ΕΛΛΗΝΙΔΑ λακουβα...
Αλλα ηταν τα προβληματικα ανταλλακτικα των 100αριων σε λειτουργεια... και οχι προβληματικα απο τεστ αντοχης ////
Θεοδοσης
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Επίσης το ίδιο σύστημα με τα εσωτερικά φρένα χρησιμοποιήθηκε στην Sud λίγο χρόνια αργότερα και μάλιστα από το ίδιο κατασκευαστή που τα έδινε στην Audi. To προβλημα που προέκυψε λοιπόν ήταν ότι ενω το σύστημα δουλευε άψογα στα Audi , στην Sud δεν άντεχε και πολλές φορές τα κούρευε. Μετά από πολύ έρευνα για τυχόν ελλατωματική παρτίδα ή κατι λάθος , τελικά κατέληξαν οτι δεν άντεχαν τα ζόρια επιτάχυνσής/πέδησης και κατευθυνσης ,πολλές φορες ταυτόχρονα, που εβαζε στα ημιαξόνια με τα φρένα με αποτέλεσμα να μην αντέχουν.Σωστα... Η Αudi παντως τα 'πηρε' απο τα αγωνιστικα Porsche... ATE τετραπιστονα (Coupe S + Automatic) και διπιστονα τα υπολοιπα μεχρι το 1974. Τα Coupe S μεχρι το 74 ειχαν ολα αεριζομενους δισκους... Μετα ειχαν κατοπιν επιλογης...
Θεοδοσης
-
Σε ότι με αφορά:
Δεν ξέρω για τα άλλα 100άρια, αλλά το δικό μας είχε τα δισκόφρενα στο ημιαξόνιο και ήταν τεράστια. Παρόλα αυτά δεν κράταγε τακάκι παραπάνω απο τα χλμ που σου είπα. Τότε το πηγαίναμε στο γνωστό συνεργείο του Κυριάκου και του Πέτρου στο Νέο Ψυχικό (Ελληνορώσσων). Τα τακάκια αλλάζονταν όταν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός θόρυβος...Έτρωγαν και λίγη δισκόπλακα... Μία φορά και σε ένα απότομο φρενάρισμα εντός πόλης, γύρισε το τιμόνι όλο δεξιά. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι να το πάω σε ένα συνεργείο σιγά σιγά...πάταγες φρένο στρίβοντας με δύναμη αριστερά, για να φρενάρει ευθεία...
Για καλή μου τύχη ο δίσκος κόπηκε και χάθηκε, εκτός απο το κομμάτι που είχαν κρατήσει τα τακάκια (έτσι δεν χάθηκαν τα υγρά)Δεν υπαρχει λογος να πω τιποτα αλλο... Μια βολτα με την αμερικανα του ΤΕΛΗ... Αυτος παντος εχει τα μαμα τακακια δισκους επανω τουλαχιστον 10000χλμ και ακομη αντεχουν... και δεν το παει σιγα... χαχαχχαχαχαχα
Κάπου πιο πάνω μίλησες για εραστές αυτών των αυτοκινήτων... 19 χρονών άρχισα να το οδηγώ και η αλήθεια είναι ότι μέχρι τα 26 του είχα κάνει άγριο έρωτα. Το έδωσα με 100κ μίλια και 2 ρεκτιφιέ στην πλάτη του και το σασμάν εξακολουθούσε να είναι 'άσπαστο' . Το κοντέρ του μου είχε δείξει 120 μίλια πολλές φορές...
Το 72 ή 73 ήρθε στην Ελλάδα απο Καναδά, αλλά δεν ξέρω τι χρονιάς ακριβώς ήταν. Είχε το φωτειζόμενο ταμπελάκι 'Fasten seat belts' στο ταμπλό, φορούσε ΚΟΝΙ κόκκινα, απο ότι μας είχε πει ο προηγούμενος με αυτά αγοράστηκε...
Πρόσφατα έμαθα απο εδώ ότι κυκλοφορεί ακόμα άψογο και συγκινήθηκα...Αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο...Το ότι συντρόφευσε ένα αυτοκίνητο τα παιδικά-εφηβικά μας χρόνια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πείσουμε τον κόσμο να το βάλει στο σημείο της καρδιας του, σαν εμάς...ΠΡΕΠΕΙ να πεισουμε το κοσμο; Που το ειδες αυτο στα δικα μου κατωσεντονα; Αλλα αφου μπορω και τεκμηριωνω την αποψη μου για την πιο τιποτενια 'υπεροχη' αυτων των αυτοκινητων στα φρενα τους....
Σας παρακαλω να μου βρειτε ένα άλλο αυτοκινητο εκεινη την εποχη που ειχε αυτονομο συστημα ΨΥΞΗΣ των εμπροσθιων φρενων του (διπιστονες και τετραπιστονες δαγκανες ΑΤΕ)Οσον αφορα τα Audi 100 c1 θεματα τα εχει σπουδασει στο πανεπιστημιο του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ, του ΔΡΟΜΟΥ με τα εκατονταδες χιλιαδες χιλιομετρα που εχει τρεξει και ακομη τρεχει με αυτά τα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, λεμε… ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ή με ΚΑΥΣΩΝΑ, ο Τελης εχει το τροπο να τραβαει τα βλεμματα με την αμερικανα του στους ελληνικους δρομους…
Υ.Γ. Ολοι οι καθαριστηρες και τα όλα τα φωτα (όχι μονο τα φλας και τα αλαρμ!) του δουλευουν αψογα…Εδώ πάλι το χάνεις...
Είχες δει Alfa Romeo εκείνης της εποχής? Πως φρενάρει? Πως στρίβει? και πόσα καντάρια τεχνολογίας κουβάλαγε? Που ακόμα και σήμερα αντιγράφονται?
Αλλά ας μην πούμε για Alfa που ήταν εξεζητημένα αυτοκίνητα... Ας πάμε στα ταπεινά Fiat...
Αυτό που επίσης είχα:
Κινητήρας 1,6 με δύο εκκεντροφόρους επι κεφαλής, δισκόφρενα και στους 4 τροχούς και 98 άλογα λιγότερο πεινασμένα απο αυτά του 100αριού. Αυτό της φωτογραφίας είχε μετατραπεί σε 'Top manager' που σήμαινε εν έτι 1976 ηλεκτρικά παράθυρα, κλειδαριές, στροφόμετρο, βελούδινο σαλόνι κλπ. Δεν θα μπω (μετά απο 40 χρόνια) στην διαδικασία να πω ποιό ήταν καλύτερο τότε...Απλά τα βλέπω όλα με το μάτι του λάτρη των αυτοκινήτων του παρελθόντος ... με όλα τα κουσούρια τα οποία πιθανώς να είχαν... Τα αγαπάω και αυτά... αλλά δεν κλείνω τα μάτια μου...
Ελπίζω να έγινε σαφές το πνεύμα του σεντονιού μου...[/quote]Εσυ μου μιλας για βελουδινο σαλονι... και ηλεκτρικα παραθυρα... και στροφομετρο... Ευγε! Και εγω σου μιλαω για την δυνατοτητα αυτονομου συστηματος ΨΥΞΗΣ των 290 χιλιοστων διαμετρου με τετραπιστονες δαγκανες ΑΤΕ. και ταμπουρα πισω...
Και μου λες ολα αυτα τα χλιδατα για ενα αυτοκινητο αλλης γενιας απο τα 'δυσμοιρα' 100αρια... Να μου ελεγες για τα Φιατ ΝΤΙΝΟ... ε... να πω... ωραια κουβεντα θα κανουμε... Αλλα με το ΤΟΠ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΚΛΙΜΑΤΙΖΑΤΑ (;) δεν νομιζς οτι ειναι επιτυχης η παραθεση και οχι η αντιπαραθεση... -
συμπαθάτε με αγαπητοί μου συνφορουμιστες αλλά και τα δυο αυτοκίνητα που αναφέρονται ποιο πάνω και το audi και το top manager στην εποχή τους ήταν οι μαούνες της ξηράς, και όχι ότι καλύτερο από φρένα και τιμόνι.
αυτή είναι η προσωπική μου άποψη (και ΔΕΝ χρειάζεται να ανοίξουμε πόλεμο για αυτή)
απλά σας λέω ότι η ηλικία μου είναι τέτοια που μου έχει επιτρέψει να τα έχω οδηγήσει και τα δυο για πολλά-πολλα χιλιόμετρα (τότε)
και τα δυο (τότε) παντελώς αδιάφορα και μόνο για ευθείες.
για το τώρα θα τα ήθελα και τα δυο για ιστορικά. -
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
συμπαθάτε με αγαπητοί μου συνφορουμιστες αλλά και τα δυο αυτοκίνητα που αναφέρονται ποιο πάνω και το audi και το top manager στην εποχή τους ήταν οι μαούνες της ξηράς, και όχι ότι καλύτερο από φρένα και τιμόνι.
αυτή είναι η προσωπική μου άποψη (και ΔΕΝ χρειάζεται να ανοίξουμε πόλεμο για αυτή)
απλά σας λέω ότι η ηλικία μου είναι τέτοια που μου έχει επιτρέψει να τα έχω οδηγήσει και τα δυο για πολλά-πολλα χιλιόμετρα (τότε)
και τα δυο (τότε) παντελώς αδιάφορα και μόνο για ευθείες.
για το τώρα θα τα ήθελα και τα δυο για ιστορικά.Δεν ήταν ενδιαφέρον οδηγικά το 132 ;
Classic Audi Forum