-
Ο χρήστης jdc έγραψε:
Πριν αρκετό καιρό βρέθηκα κοντά στις γραμμές του ΗΣΑΠ κάπου ανάμεσα στους σταθμούς μαρούσι με ηράκλειο, και είδα σε ένα οικόπεδο μια citroen sm χρώματος μπλέ η οποιά φαίνεται πως είναι πολύ καιρό εκεί , δεν ξέρω αν είναι ακόμη εκεί αλλά ξέρει κάποιος κάτι ?Κι εγώ την είχα δει αυτή πριν κάτι χρόνια παρκαρισμένη δίπλα στο δρόμο (όχι σε οικόπεδο)
Εμένα πάντως οι BX μου αρέσουν αρκετά, και λίγο λιγότερο οι ΖΧ station . Βέβαια συμφωνώ στο ότι είναι άχρωμα και 'μίας χρήσης' αλλά μιλάω για το σχέδιο. Σκέψου δηλαδή να είχε κυκλοφορήσει μια ΒΧ με χρώμια αντί για αυτά τα απαίσια πλαστικά και ένα ανοιχτό μπέζ-χρυσαφί
Όνειρα... είναι γούστο του καθενός...
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Νομίζω δεν πρόκειται να τα ψάξει κανείς γιατί δεν ήταν τίποτε παραπάνω απο άχρωμα και άγευστα αυτοκίνητα 'μιας χρήσης'. Κάνουμε τη δουλειά μας όσο μας συμφέρει οικονομικά και μετά στην πρώτη στραβή το πετάμε. Έτσι άλλωστε ήταν όλα τα αυτοκίνητα που βγήκαν απο τη δεκαετία του 80 και μετά.Καλα κοψε κατι...
-
Ασχετα απο τα citroen διαφωνω οτι μετα τα '80s δε παρουσιαστηκαν παρα πολλα 'πικαντικα' αυτοκινητα απ ολες τις εταιριες.. Και καθε φορα κοιταμε και συγκρινουμε με την εποχη που ζησαμε πιο εντονα και ημασταν νεοι..
Θελω να πω 7pas100 οτι οπως μια bx-zx δε πιανει μια μπροστα σε gs-cx ετσι συμβαινει και με τα πρωτα σε σχεση με τα σημερινα.. Αν μια zx-bx ειναι προιον και αχρωμη ποσο πιο αοσμη ειναι μια c4....
Εγω απλα θα πω 'ο χρονος θα δειξει' και στο μονο κομματι που διαφωνω μαζι σου ειναι το κομματι αοσμο αχρωμο για την εποχη μετα το '80.. Επισης θεωρω οτι μονο και απο σπανιοτητα να το δουμε μια zx volcane 2.0 ή ακομα και 2.0 16v αποκλειται να μη θεωρηθει συλλεκτικη και εχει ενδιαφερων με το χωρο και αντιστοιχα και μια bx 1.9.. Τωρα το κλασσικη ειναι πολυ βαρυς ορος και εχει σχεση με το πως τον αντιλαμβανεται κανεις..Μιας και ειμαστε επισης στο classic citroen θεωρω οτι ιδιως η xm εχει ολα τα φοντα να αποκτησει τη δικη της γωνια στην ιστορια..
-
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μιας και ειμαστε επισης στο classic citroen θεωρω οτι ιδιως η xm εχει ολα τα φοντα να αποκτησει τη δικη της γωνια στην ιστορια..Αν εχει τα φοντα η ΧΜ, θα ησουν τουλαχιστον αδικος να μην 'τοποθετησεις' στο ιδιο 'ραφι' και την Xantia.
-
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Μιας και ειμαστε επισης στο classic citroen θεωρω οτι ιδιως η xm εχει ολα τα φοντα να αποκτησει τη δικη της γωνια στην ιστορια..
Αν εχει τα φοντα η ΧΜ, θα ησουν τουλαχιστον αδικος να μην 'τοποθετησεις' στο ιδιο 'ραφι' και την Xantia.
Κι ομως υπαρχει διαφορα για εμενα..Αμαξι μαζικοτερης παραγωγης η xantia με σαφεις σχεδιαστικα επιρροες απο την xm ,ελαφρως νεοτερο και υδροπνευματικη πιο 'peugeot' σε σχεση με την xm.. Μονο οι activa σε αυτη τη φαση λογω επαναστατικης αναρτησης.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
και υδροπνευματικη πιο 'peugeot' σε σχεση με την xm..Η φραση της ημερας...
-
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
και υδροπνευματικη πιο 'peugeot' σε σχεση με την xm..
Η φραση της ημερας...
Αρκει να μπεις στην xantia IΙ του billaras και επειτα στην xm του nikzhk.. Νομιζω καταλαβαινεις τι θελω να πω. Οντως ειναι αντιφατικος ο τροπος που το εγραψα..
-
Μ'αρεσει που απλα παντα η Peugeot ειναι η καραμελα, το λιγο πιο σκληρο, το λιγο ετσι, το λιγο αλλιως, το κατι διαφορετικο...ΕΙΝΑΙ PEUGEOT
Ναι, ομορφα...σαν φραση ηταν ολα τα λεφτα, σαν ιδεα ειναι ακρως...πως να το πω γαμωτο (?)...'κολλημενη'
Γιατι πρεπει παντα να καταργιομαστε καποιον?
-
Κοιταξε κλασσικα εχεις ορεξη και δε θα μπω στο τρυπακι.....
Βαλε αντι peugeot ,toyota ή vw ή οτι σου κατεβει για να εισαι χαρουμενος....
Αυτο που λεω ειναι πολυ απλο για οποιον εχει παει μια μικρη βολτα και με τα 2.. -
Ποια ορεξη?
Απλα θελω να μαθω αν θεωρεις την Peugeot υπευθυνη που μια ΧΜ ή CX ειναι πιο ανετη απο μια Xantia. -
Ωχ ανθρωπε μου σκας γαιδαρο... Οπως μια xantia ειναι πιο κοντα σ ενα 406 ετσι μια xm ειναι πιο μακρια απο ενα 605.. Σε αναρτηση παντα..
Αυτο.. τι πιο απλο απο το χρησιμοποιησω τη peugeot ..
Τι 'υπευθυνη' και χαζα μου λες εσυ τωρα.. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ασχετα απο τα citroen διαφωνω οτι μετα τα '80s δε παρουσιαστηκαν παρα πολλα 'πικαντικα' αυτοκινητα απ ολες τις εταιριες.. Και καθε φορα κοιταμε και συγκρινουμε με την εποχη που ζησαμε πιο εντονα και ημασταν νεοι..
Θελω να πω 7pas100 οτι οπως μια bx-zx δε πιανει μια μπροστα σε gs-cx ετσι συμβαινει και με τα πρωτα σε σχεση με τα σημερινα.. Αν μια zx-bx ειναι προιον και αχρωμη ποσο πιο αοσμη ειναι μια c4....
Εγω απλα θα πω 'ο χρονος θα δειξει' και στο μονο κομματι που διαφωνω μαζι σου ειναι το κομματι αοσμο αχρωμο για την εποχη μετα το '80.. Επισης θεωρω οτι μονο και απο σπανιοτητα να το δουμε μια zx volcane 2.0 ή ακομα και 2.0 16v αποκλειται να μη θεωρηθει συλλεκτικη και εχει ενδιαφερων με το χωρο και αντιστοιχα και μια bx 1.9.. Τωρα το κλασσικη ειναι πολυ βαρυς ορος και εχει σχεση με το πως τον αντιλαμβανεται κανεις..Μιας και ειμαστε επισης στο classic citroen θεωρω οτι ιδιως η xm εχει ολα τα φοντα να αποκτησει τη δικη της γωνια στην ιστορια..
Μάλλον δεν καταλάβατε τί ήθελα να πω με το 'αχρωμο'... Δεν εννοώ ότι ένα ΒΧ ήταν κακό αυτοκίνητο (το αντίθετο!) ούτε ότι δεν ξεχώριζε σε σχέση με τη 'μάζα' (το αντίθετο, πάλι). Δε θα το πείς με τίποτα κλασικό όμως, έστω και όταν γίνει 40 χρόνων, γιατί δεν ανήκει στην εποχή των κλασικών αυτοκινήτων, σχεδιαστικά, και τεχνολογικά.Όταν αυτά τα αυτοκίνητα φτιαχνόταν με χρονικό πλάνο αντικατάστασης (γιατί έτσι ήταν η αγορά τοτε, και τώρα), πώς να τα δείς σαν κλασικά? Πώς θα δείς ένα αυτοκίνητο με τόσο πλαστικό, με τέτοιο άχαρο και 'μαζικής παραγωγής' εσωτερικό, ως κλασικό? Γιατί μη μου πείς ότι έχει το ταμπλώ του καμιά σχέση με αυτό της πρώτης GS ας πούμε? Παράδειγμα έφερα με το ΒΧ, βάλε στη θέση του όποιο αυτοκίνητο της εποχής θέλεις.
Δεν αρκεί κάτι που θεωρεί ο καθένας μας παλιό, βάσει δικών του κριτηρίων, να θεωρείται αυτόματα κλασικό βάσει ηλικίας. Πολλές φορές ακούω απο ανθρώπους '...έχω ένα παλιό Ρενώ...' και χτυπάνε καμπανάκια στα αυτιά μου , βέβαια μετά συνειδητοποιώ ότι αναφέρονται πχ σε Κλειώ του 2000. Παλιό φυσικά, στα μάτια του πολύ κόσμου, γιατί έχει ήδη 2 νεότερους αντικαταστάτες. Το παλιό και το καινούριο λοιπόν είναι καθαρά υποκειμενικοί χαρακτηρισμοί, λοιπόν. Το κλασικό ή μη, κατα τη γνώμη μου, δεν είναι.
Και μην μπερδεύετε, το 'σπάνιο' ή 'περιορισμένης παραγωγής' με το 'κλασικό' . Σπάνιο γίνεται και ένα αυτοκίνητο κάποιας ηλικίας που η πλειοψηφία των αντιτύπων του έχει καταλήξει στην πρέσα...Θυμάστε τον φίλο εδώ μέσα που πουλούσε μια άριστη Λάντσια Δέλτα έναντι συμβολικού ποσού? Αν ήταν Φούλβια θα είχε φύγει 'χτες'. Ποιός ενδιαφέρεται για αυτά τα αυτοκίνητα πιά, έστω κι αν έχουν μείνει ελάχιστα στο δρόμο? Βάλτε στο μυαλό σας ποιά αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν εκείνη την εποχή, και πόσο λίγο θα τα θυμόμαστε μετά απο 10 χρόνια, και ας έχουν κλείσει 30ετία...Δέλτα Πρίσμα, Ούνο, Γκολφ ΙΙ, Πεζώ 205, Ρενώ 9, Φόρντ Έσκορτ, Στάρλετ ΕΡ71, Σιτροέν Αξέλ, Σέατ Ίμπιζα...αυτοκίνητα με τεράστια εμπορική επιτυχία. Μη μου πείτε ότι τα κατατάσσουμε στα 'κλασικά'? -
Eδώ με το ζόρι απέτρεψα πέρυσι μια φίλη να αποσύρει ένα xsara στέισον του 2001 με 50.000χιλ !!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Eδώ με το ζόρι απέτρεψα πέρυσι μια φίλη να αποσύρει ένα xsara στέισον του 2001 με 50.000χιλ !!7pas100 ουσιαστικα συμφωνουμε απλα πιστευω οτι αν ηταν ακριβως ετσι δε θα ειχε νοημα το τοπικ 'modern and future classics'..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Eδώ με το ζόρι απέτρεψα πέρυσι μια φίλη να αποσύρει ένα xsara στέισον του 2001 με 50.000χιλ !!
7pas100 ουσιαστικα συμφωνουμε απλα πιστευω οτι αν ηταν ακριβως ετσι δε θα ειχε νοημα το τοπικ 'modern and future classics'..
Ανεβασα ενα θεμα που ισως ενδιαφερει viewtopic.php?f=16&t=32634
-
Ο χρήστης jdc έγραψε:
Πριν αρκετό καιρό βρέθηκα κοντά στις γραμμές του ΗΣΑΠ κάπου ανάμεσα στους σταθμούς μαρούσι με ηράκλειο, και είδα σε ένα οικόπεδο μια citroen sm χρώματος μπλέ η οποιά φαίνεται πως είναι πολύ καιρό εκεί , δεν ξέρω αν είναι ακόμη εκεί αλλά ξέρει κάποιος κάτι ?H sm για την οποια μιλας jdc ειναι αυτη ετσι?
Μπερδεμενη ιστορια με τον ιδιοκτητη να ειναι στην αμερικη και κατι τετοια ειχαν ακουστει..
To αμάξι είναι αυτό, και γνωρίζω και τον ιδιοκτήτη του. Πολλά είχαν ακουστεί για αυτήν, και ακόμα και ο ίδιος πρέπει να έχει πει πολλά φίδια. Μένει λίγο παρακάτω. Το αμάξι είναι δυστυχώς 'νεκρό'. Από όσο γνωρίζω δε φοράει το μοτέρ του, και πριν λίγα χρόνια κάτι καλόπαιδα σπάσανε το παμπρίζ και τσακίσανε στην οροφή. Αν βάλεις και την ήδη υπάρχουσα σαπίλα μαζί με την ελλειπή προστασία του ιδιοκτήτη τότε...
Το αμάξι το ξέρω από μικρό παιδί και πάντα το ήθελα. Είναι και στο αγαπημένο μου χρώμα για SM. Όμως λαμβάνοντας υπόψην τα παραπάνω, καθώς και κάποιες 'τιμές' που μου έλεγε ο ιδιοκτήτης με έχουν αποτρέψει ακόμα και από τη σκέψη...
-
Ο χρήστης jdc έγραψε:
Πριν αρκετό καιρό βρέθηκα κοντά στις γραμμές του ΗΣΑΠ κάπου ανάμεσα στους σταθμούς μαρούσι με ηράκλειο, και είδα σε ένα οικόπεδο μια citroen sm χρώματος μπλέ η οποιά φαίνεται πως είναι πολύ καιρό εκεί , δεν ξέρω αν είναι ακόμη εκεί αλλά ξέρει κάποιος κάτι ?H sm για την οποια μιλας jdc ειναι αυτη ετσι?
Μπερδεμενη ιστορια με τον ιδιοκτητη να ειναι στην αμερικη και κατι τετοια ειχαν ακουστει..
To αμάξι είναι αυτό, και γνωρίζω και τον ιδιοκτήτη του. Πολλά είχαν ακουστεί για αυτήν, και ακόμα και ο ίδιος πρέπει να έχει πει πολλά φίδια. Μένει λίγο παρακάτω. Το αμάξι είναι δυστυχώς 'νεκρό'. Από όσο γνωρίζω δε φοράει το μοτέρ του, και πριν λίγα χρόνια κάτι καλόπαιδα σπάσανε το παμπρίζ και τσακίσανε στην οροφή. Αν βάλεις και την ήδη υπάρχουσα σαπίλα μαζί με την ελλειπή προστασία του ιδιοκτήτη τότε...
Το αμάξι το ξέρω από μικρό παιδί και πάντα το ήθελα. Είναι και στο αγαπημένο μου χρώμα για SM. Όμως λαμβάνοντας υπόψην τα παραπάνω, καθώς και κάποιες 'τιμές' που μου έλεγε ο ιδιοκτήτης με έχουν αποτρέψει ακόμα και από τη σκέψη...
-
Γειά σου βρε pro, παντού μέσα είσαι, παντογνώστης !
Ναι παιδιά αυτή λέω, τι να πώ, για άλλη μια φορά κρίμα, τέτοια αυτοκίνητα τα δίνεις για να μην χαθούν σε ανθρώπους που θα τα αναστήσουν.
-
Σχετικά με τα κλασικά... βάζω στοίχημα ότι σε μερικά χρόνια αυτοκίνητα όπως το smart ή το toyota prius θα εισβάλουν στην αγορά των κλασικών σαν άξιοι συνεχιστές του τίτλου. Νομίζω πως κλασικός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι όταν αποτελέσεις την βάση, το παράδειγμα, το αρχέτυπο για κάτι που θα ακολουθήσει, ή ακόμα σημείο αναφοράς μίας εποχής. Εξαρτάται πάντα το context, το πρίσμα μέσα από το οποίο χαρακτηρίζεις κάτι. Μπορείς να είσαι πλαστικός, φτηνός, άσχημος (αν και όπως λένε οι φίλοι μας οι εγγλέζοι Beauty is in the eye of the beholder ) με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης και παρ΄ όλα αυτά να παραμένεις κλασικός. Δεν νομίζω λοιπόν ότι αυτοκίνητα (όχι ιδιαίτερα ‘’όμορφα’’) όπως το land rover ή το 2cv ή το γνωστό σκαθαράκι της VW είναι απλώς σπάνια παλιά αυτοκίνητα επειδή και αυτά είχαν ‘’άχαρα’’, ‘’μαζικής παραγωγής’’ εσωτερικά . Σίγουρα ότι γίνεται παλιό δεν βαφτίζεται και κλασικό αλλά από την άλλη πλευρά δεν νομίζω πως η κλασικότητα κρίνεται σύμφωνα με το υλικό, την τιμή, την ομορφιά ή την ημερομηνία κατασκευής και λήξης.
Προτείνω τώρα (3.00π.μ.) να λύσουμε και το Μακεδονικό…τι λέτε?
Classic Citroen Forum