-
Πώς κι έτσι Γιάννη? Τσιγκουνεύτηκαν το ατσάλι των εδρών οι Γερμανοί?
-
Το καναμε το πειραμα σε Μ10 προ ετών...με φίλο βενζινά.
Περαν των καυσαερίων που δεν μπορουσες να σταθείς πίσω από το αυτοκίνητο, όχι λόγω όγκου αλλά μυρωδιάς, σε κανα 6μηνο, το πλήρως επισκευασμένο μοτέρ, χρειάστηκε μέταλλα και ρετουσάρισμα καπάκι. Το χρεώσαμε στην αμόλυβδη και εμεις και ο μηχανικός.
Το ξαναδοκιμάσαμε σε S14 που βασιζεται στο Μ10, με τον ίδιο άνθρωπο και Ω εκ του θαυματος, ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, σε συντομότερο χρόνο (ηταν λίγο χαρχαλο το μοτερ).
Τωρα, υπάρχουν πολλοι που τα δουλεύουν με αμόλυβδη χρόνια. Δεν ξέρω ουτε σε τι κατάσταση ειναι τα μοτερ τους, ουτε τι απόδοση έχουν.
Γενικώς όμως, εχω μια αλλεργία στο να κάνω μη προβλεπόμενα πράγματα σε αυτά που μου εχει φύγει ο κωλος για να φτιάξω.
Οταν εφτιαχνα το άσπρο, πριν κανω επισκευη βρεθηκα μπροστα στο διλημμα, να επισκευάσω το μοτερ, ή να φέρω καινουργιο Μ10 για χρηση αμόλυβδης με τα ίδια χρήματα, και προτίμησα να κρατήσω το δικό του.
Οι εκπομπές ρύπων του ειναι έτσι και αλλιώς πολυ χαμηλότερες από τα όρια, και δεν θα ρισκάρω για 1-2 λιτρα κέρδος το να το πάρω στο χέρι. Μονο και μόνο η τσαντιλα η ψυχολογική φθορά και το τρεξιμο στα συνεργεια, θα μου κοστίσει πολυ παραπάνω. -
δεν θα έλεγα ότι τα κουζινέτα επηρεάζονται απο τη χρήση ή μη αμόλυβδης. Ίσως να ήταν ούτως ή άλλως φθαρμένα.
Επίσης οι εκπομπές ρύπων δεν πρόκειται να αλλάξουν βάζοντας αμόλυβδη...οι εκπομπές CO και HC είναι απόρροια της ατελούς καύσης (και γενικότερα ρύθμισης/κατάστασης κινητήρα), αυτό δεν επηρεάζεται απο την απουσία του μολύβδου.Όσον αφορά το δίλημμά σου περί μοτέρ, υπάρχει και η απλή λύση να περάσεις 4 σκληρυμένες έδρες εξαγωγής στη φάση της επισκευής του μοτέρ σου (καθώς και καλής ποιότητας βαλβίδες εξαγωγής), αυτό έιναι όλο που απαιτείται για να 'σηκώσει' αμόλυβδη.
-
ευχαριστω για τις απαντησεις!!
γιαννη2002
==ειπες οτι το μοτερ χαλασε απο την βενζινη αλλα ειπες οτι προηγουμενος ειχε γινει επισκευη,
το λεω αυτο γιατι εχω διαβασει οτι ΜΕΡΙΚΑ αυτοκινητα που καινε σουπερ αποκτανε ,να την
πω ¨μνημη¨ μολυβδου στις εδρες των βαλβιδων.δηλαδη αμα ενα τετοιο μοτερ εχει γραψει αρκετες δεκαδες χιλιομετρων μπορει να δουλεψει με αμολυβδη χωρις προβλημα.
μηπως τ επισκευασμενο μοτερ ειχε χασει αυτη την ¨μνημη¨?υ.γ αυτο για την μνημη μολυβδου την διαβασα σε ενα περιοδικο μοτοσικλετες
και αμα θυμαμαι καλα ηταν το ΜΟΤΟ -
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
:hmmm: δεν θα έλεγα ότι τα κουζινέτα επηρεάζονται απο τη χρήση ή μη αμόλυβδης. Ίσως να ήταν ούτως ή άλλως φθαρμένα.
Επίσης οι εκπομπές ρύπων δεν πρόκειται να αλλάξουν βάζοντας αμόλυβδη...οι εκπομπές CO και HC είναι απόρροια της ατελούς καύσης (και γενικότερα ρύθμισης/κατάστασης κινητήρα), αυτό δεν επηρεάζεται απο την απουσία του μολύβδου.Όσον αφορά το δίλημμά σου περί μοτέρ, υπάρχει και η απλή λύση να περάσεις 4 σκληρυμένες έδρες εξαγωγής στη φάση της επισκευής του μοτέρ σου (καθώς και καλής ποιότητας βαλβίδες εξαγωγής), αυτό έιναι όλο που απαιτείται για να 'σηκώσει' αμόλυβδη.
+1
-
Ο χρήστης jimhs έγραψε:
ευχαριστω για τις απαντησεις!!γιαννη2002
==ειπες οτι το μοτερ χαλασε απο την βενζινη αλλα ειπες οτι προηγουμενος ειχε γινει επισκευη,
το λεω αυτο γιατι εχω διαβασει οτι ΜΕΡΙΚΑ αυτοκινητα που καινε σουπερ αποκτανε ,να την
πω ¨μνημη¨ μολυβδου στις εδρες των βαλβιδων.δηλαδη αμα ενα τετοιο μοτερ εχει γραψει αρκετες δεκαδες χιλιομετρων μπορει να δουλεψει με αμολυβδη χωρις προβλημα.
μηπως τ επισκευασμενο μοτερ ειχε χασει αυτη την ¨μνημη¨?υ.γ αυτο για την μνημη μολυβδου την διαβασα σε ενα περιοδικο μοτοσικλετες
και αμα θυμαμαι καλα ηταν το ΜΟΤΟΑυτό με τη 'μνήμη' μολύβδου (ουσιαστικά επικαθίσεις μολύβδου) στις έδρες και στις βαλβίδες το έχω διαβάσει κι εγώ. Απλά το πόσο θα διαρκέσει εξαρτάται και από τον τρόπο οδήγησης. Αν το πας χαλαρά μέχρι 3000 σ.α.λ. χωρίς πολλά ζόρια, μπορεί να σου πάει και για πάντα. Αν το πλακώνεις όμως μην περιμένεις και πολλά πράγματα.
Από την άλλη η αμόλυβδη τα τελευταία χρόνια έχει τόσο δραστικά καθαριστικά πρόσθετα που δεν νομίζω να βοηθά και πολύ τη διατήρηση επικαθήσεων μολύβδου. Έχω ξεχάσει τι θα πει καθάρισμα καρμπυρατέρ. -
Το στρώμα μολύβδου στις έδρες διατηρείται για αρκετό καιρό (γι αυτό και υπάρχουν οι οδηγίες 'κάθε 3 γεμίσματα αμόλυβδ, ένα γέμισμα σούπερ').
Όμως πού να τον βρούμε τον μόλυβδο...οέο...η σημερινή LRP περιέχει υποκατάστατα μόνο.Ο χρήστης P6B έγραψε:
[
Απλά το πόσο θα διαρκέσει εξαρτάται και από τον τρόπο οδήγησης. Αν το πας χαλαρά μέχρι 3000 σ.α.λ. χωρίς πολλά ζόρια, μπορεί να σου πάει και για πάντα. Αν το πλακώνεις όμως μην περιμένεις και πολλά πράγματα.Έτσι κι αλλιώς και χωρίς να υπήρχε επίστρωση μολύβδου, δε θα είχες πρόβλημα με την αμόλυβδη στο στυλ οδήγησης που περιγράφεις.
-
υπαρχουν aftermarket βαλβιδες και εδρες για παλια αυτοκινητα?
εχετε κανενα λινκ να μου στειλετε μιας τετοιας εταιρειας?? -
Τις έδρες τις φτιάχνει το ρεκτιφιέ.
Βαλβίδες φέρνουν όλα τα καταστήματα με ανταλλακτικά κινητήρων, με λίγο ψάξιμο βρίσκεις απο τα περισσότερα μοτέρ δεκαετίας '60-'70 -
ANORAKS' corner
HELP PLEASE!
Στη σειρά Ε9, τα ταμπελάκια αριθμών πλαισίου για τις 3.0CS και 3.0CSi είναι ίδια και απλά διαπιστώνουμε τι μοντέλο είναι από τον αριθμό πλαισίου?
Δηλαδή όλοι οι αριθμοί δηλαδή ξεκινούν με '3.0CS' και ακολουθεί ο 7ψήφιος αριθμός που υποδηλώνει αν πρόκειται για injection ή απλό? Ή τα 3.0CSi έχουν ταμπελάκια που ξεκινούν με '3.0CSi'? -
υποθέτω, χωρις να ειμαι σιγουρος πως ξεκινάνε όλα με το 3.0CS
-
Γιαννη καλησπερα.Το εχεις καθολου υποψιν σου αυτο το 1600?Πωλειται τελευταια στη Θεσ/κη και ειναι προσφατα ανακατασκευασμενο.. 10000 ευρω. Σαν τιμη πως σου φαινεται? (Υπαρχει στο car.gr)
-
Δεν το ξέρω το αυτοκίνητο
από τις φωτο δείχνει καλό,
αν θελουμε να ειμαστε αυστηροι
οι ζάντες και οι μάσκες δεν ειναι από 1600, αλλά άλλο παραπτωμα-πινελιά δεν βλέπω. -
Ειχα ενα Ε21 το 1981 με τον διλιτρο κινητηρα αλλα το εξακυλινδρο και συναμα αυτοματο!!!. Η εμπειρια μου απο τα κρατηματα του ηταν τετοια που δεν ξανασκεφτικα αυτην την μαρκα μεχρι τωρα.... ισως αδικα πλεον... Μου κτυπησε και τις βαλβιδες ο εκκεντροφορος εκοψε τον ιμαντα η κατι τετοιο και ετσι μεχρι τωρα ακομα δεν το συμπαθω...... Ολα αυτα συνεβησαν στην Σαουδικη Αραβια και εκεινη τη χρονια πρωτο κατεβασαν αυτα τα αυτοκινητα εκει.... ακομα και τα ψυγεια τους ηταν τα ιδια που χρησιμοποιουσαν στην ευρωπη... το πουλησα σε ενα χρονο..... μετα εμαθα οτι εκαναν καποιες μετετροπες σε οσα ερχονταν Μεση Ανατολη... Στη συνεχεια πηρα το REGATA 100 τροπικαλ το ελεγαν και ειχε απο μαμμα 5 χιλιοστα ποδια κατω απο το καρτερ, μπρατσο στους μπροστινους θολους τεραστιο ψυγειο... και ακομα φιλτρο λαδιου στην εισαγωγη αερα πριν το κανονικο....φιλτρο.... δεν παρουσιασε κανενα προβλημα μεχρι 100000 που εκανα και εφυγα απο τη χωρα.... αγορασα δε την Prisma 1.6ie ακριβως γιατι ειχε το ιδιο μοτερ με το REGATA 100 για να φερω πισω και δεν μετανοιωσα. Νομιζω ομως οτι τα 1602..... 2002 ειχαν καλυτερο κρατημα απο το Ε21....
-
Ερώτηση χωρίς απάντηση
2002tii vs gt 2000 veloce?
2002 vs gt 1750 veloce?
γενικώς -02 ή veloce?Για μένα και με το χέρι στην καρδιά είναι πολύ δυσκολο να πώ, πολύ δυσκολο να διαλέξω κάτι περα από το αυτοκίνητο στο οποίο μεγάλωσα.
Αλλά επειδή 02 έχω και τα Veloce πρόλαβα (ευτυχώς) και τα έζησα αρκετά, και μέσα στην οικογένεια και γενικώς, και επειδη δεν παύει να με στοιχειώνει αυτό το αμάξι,
Σε μια θεωρητική αντιπαράθεση, ή το ένα ή το άλλο, ποιό θα επιλέγατε και γιατί. Ας βγάλουμε την καρδιά εν μέρει απ έξω από την συζήτηση και ας μιλήσει η λογική.
Συγκρίνωντας αυτοκίνητα ίδια σε κατάσταση, και νορμάλ χωρίς μετατροπές, οι τιμές αγοράς πλησιάζουν, οπότε και πρακτικά μπορεί ν απασχολήσει κάποιον.
Στο πρωτο δίλημμα θα ψήφιζα tii ,
στο δεύτερο 1750...μη με ρωτησετε γιατί...εγω ρωτάω... -
Καλησπερα Γιαννη.. Οσο και να προσπαθησω να μιλησω'με την καρδια εστω και εν μερει απ'εξω',μου ειναι αδυνατο ειδικα σε θεματα αυτοκινητου και ειδικα κλασσικου.. Οποτε ψηφιζω χωρις δευτερη σκεψη γενικως veloce,μιας που-εκτος των αλλων-,το θεωρω ενα απο τα κορυφαια σχεδια ολων των εποχων.. Ειμαι σιγουρος οτι η απαντηση μου δεν σε ικανοποιησε καθολου,αλλα... veloce=
-
Δεν έχω κολλήματα, και εγω ταλαντεύομαι!! τα λατρεύω ΚΑΙ τα αλφα ρομέο...
-
Ο χρήστης yiannis2002 έγραψε:
Ερώτηση χωρίς απάντηση
2002tii vs gt 2000 veloce?
2002 vs gt 1750 veloce?
γενικώς -02 ή veloce?Συγκρίνωντας αυτοκίνητα ίδια σε κατάσταση, και νορμάλ χωρίς μετατροπές, οι τιμές αγοράς πλησιάζουν, οπότε και πρακτικά μπορεί ν απασχολήσει κάποιον.
Έχουν όντως παραπλήσιες τιμές στην Ελλάδα τα συγκεκριμένα μοντέλα;Μου προξενεί εντύπωση,δεδομένου του πόσο 'εκνευριστικά' λαοφιλή είναι τα 105 στην Ελλάδα,γεγονός που έχει δημιουργήσει και 'κυκλώματα' που δρουν γύρω από τις 'Βελότσε' (λες και εισήχθησαν ποτέ πάνω από ελάχιστες δεκάδες).Έχω ακούσει εξωφρενικά ποσά να έχουν δαπανηθεί για αγορά μέτριων και ως επί το πλείστον μη αυθεντικών κομματιών,οπότε για ένα σωστό κομμάτι δεν θα μου φαινόναν πια τίποτα παράξενο .
Στην Ιταλία πάντως οι συγκεκριμένες Alfa είναι ακριβότερες των BMW κατά 40%,στη Γερμανία κατά 30% και στις Γαλλία και Μ.Βρετανία κατά 15-20%.
Μου αρέσουν οι 2002.Θεωρώ όμως ότι οι Tipo 105 έχουν προβάδισμα τουλάχιστον σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών και λύσεων.Δεν ξέρω κατά πόσον αυτά επιβεβαιώνονται απόλυτα και στην πράξη (εννοώ στην καθημερινή συμβίωση και κίνηση σε κάθε είδους δρόμο και καταστάσεις),καθώς η μόνη επαφή που είχα με το βαυαρικό μοντέλο ήταν κάποιες φορές πίσω από το τιμόνι μιας 'απλής' 2002.Η οποία δεν μου έδωσε ποτέ το αίσθημα της ουδετερότητας στην οδική συμπεριφορά και του καλοζυγισμένου πλαισίου που μου έχει μεταδώσει οποιαδήποτε Tipo 105 (και στον τομέα αυτό οι 105 θεωρούνται και είναι πολύ πιο 'αλήτισσες' από τις άψογες 116),ενώ δεν μου φάνηκε και περισσότερο γρήγορη ή σπιρτόζικη από μια 1600αρα Junior.
Θα έλεγα ότι η 1750 GTV (ιδιαίτερα η prima serie)είναι εξίσου καλό αν όχι καλύτερο αυτοκίνητo overall από τη 2000GTV (αν και απουσιάζει το μπλοκέ)και αισθητικά βέβαια πολύ πιο όμορφη.
Επιλέγω λοιπόν τη 1750 GTV prima serie τόσο έναντι της απλής 2002 όσο και της Τii,αν και απόλυτη επιλογή μου από όλη τη σειρά Tipo 105,παραμένει η Giulia Sprint GTV (εξαιρούνται οι alleggerite βεβαίως). -
Το αρχέτυπο φυσικά.Giulia Sprint Gt.Σχετικά με το θέμα τιμών που ανέφερε η Alba,το αυτοκίνητο της φωτογραφίας είναι αυθεντικό,δεν έχει υποστεί ανακατασκευή και έχει πλήρη σειρά πιστοποιητικών ASI,CSAI και FIVA για ρεγκιουλάριτι.Τιμή? 12000 Ευρώ.Οσα ζήταγε ο μαντράς για το βελοτσοειδές που είχα ποστάρει παλιότερα.
-
Δεν διευκρίνησα από κεκτημένη ταχύτητα, πως αναφερόμενος σε τιμές είχα στο μυαλό μου την αγορά του εξωτερικού και όχι την εγχώρια, που οτιδήποτε βελοτσοειδές πωλείται σε εξωφρενικές τιμές.
Τα 2002 όντως έχουν επιδόσεις ανάλογες με τα άλφα 1600, ίσως και ελαφρώς υποδεέστερες. Οδηγικά είναι τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα,οπότε δέχομαι ως απολύτως αληθές το σχόλιο του Βλάσση -alba. Είναι λίγο δύσκολο για οποιον έχει συνηθίσει τις 105 να κατανοήσει τις 2002 και το αντιστροφο. Για τους μπεμβεδάκηδες οι 105 είναι πιό απότομες και απόλυτες, και οι 2002 πιο ουδέτερες. Το καθένα σε εισάγει σε διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης της προοδευτικότητος--ουδετερότητος.
CLASSIC BMW FORUM