-
Υπερβολές που εν πολλοίς δεν ισχύουν. Είχαν ακριβή συντήρηση, αλλά οι βλάβες ήταν αντίστοιχες με τα υπόλοιπα luxury Ευρωπαϊκά οχήματα.
-
Μια ιστορία 125 ετών: Όταν γεννήθηκε η πρώτη Mercedes
https://www.4troxoi.gr/4t-classic/mia-istoria-125-eton-otan-gennithike-i-proti-mercedes/
-
-
Στην εγκατάλειψη για 23 χρόνια – Στολίδι της Mercedes πωλείται για 5 εκατ. ευρώ
-
Η Mercedes-Benz SL 450 R107 του 1978 είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα κλασικό roadster. Είναι το αυτοκίνητο που ορίζει τι σημαίνει διαχρονική πολυτέλεια, στιβαρή κατασκευή και άνεση με χαρακτήρα V8, σε μια εποχή που η Mercedes σχεδίαζε αυτοκίνητα για δεκαετίες χρήσης — όχι για μόδες.
Η σειρά R107 έμεινε στην παραγωγή για σχεδόν 20 χρόνια, κάτι που από μόνο του λέει πολλά. Η 450 SL συνδύαζε κύρος, άνεση και δύναμη με έναν τρόπο που λίγα ανοιχτά αυτοκίνητα μπορούσαν να προσφέρουν τότε, ειδικά στην αγορά των ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη.
Στο σημερινό βίντεο μιλάμε για την ιστορία της R107, τον χαρακτήρα της SL 450, το πώς οδηγείται σήμερα, αλλά και γιατί παραμένει ένα από τα πιο εμβληματικά Mercedes που κατασκευάστηκαν ποτέ. Ένα αυτοκίνητο που δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει — απλώς το κάνει φυσικά.
-
Όαση ο συγκεκριμένος μεσα σε όλα τα καγκουροακαουντζ.
-
Η Mercedes-Benz 600SEL W140 του 1991 δεν είναι απλώς μια πολυτελής λιμουζίνα. Είναι το αυτοκίνητο που έμεινε γνωστό ως «το χρηματοκιβώτιο» — και όχι άδικα.
Με εξαιρετικά βαριά κατασκευή, ακραία ποιότητα συναρμολόγησης και μηχανική υπερβολή που δύσκολα συναντάμε σήμερα, η W140 αντιπροσωπεύει την εποχή που η Mercedes δεν έβαζε όρια στο κόστος.Το βάρος της, η αίσθηση θωράκισης και η ησυχία στο εσωτερικό της έκαναν τη 600SEL σημείο αναφοράς για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και σύμβολο ισχύος, κύρους και τεχνολογικής υπεροχής στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Στο σημερινό βίντεο μιλάμε με τον Βασίλη, ιδιοκτήτη της εταιρείας Filmcars, που δραστηριοποιείται στην ενοικίαση αυτοκινήτων για τηλεοπτικές σειρές, video clips και κινηματογραφικές παραγωγές.
Μέσα από τη συζήτηση, μαθαίνουμε γιατί η W140 παραμένει τόσο περιζήτητη στον χώρο του θεάματος και τι την κάνει ιδανική για ρόλους εξουσίας και πολυτέλειας στην οθόνη -
Mε την W140 είχε σκοτωθεί η Νταιάνα. Είχαμε εδώ 2. Η μία ήταν S320, δεν ξέρω η άλλη τι ήταν. Νταλίκες.
Εμένα μου άρεσε η W126. Στην φωτογραφία δεν έχει τις εργοστασιακές αλουμινίου ζάντες. Ίσως λίγο στενό σε σχέση με την επόμενη που για εμένα το παρακάνανε με το πλάτος.
Ήταν μια εποχή που σε αυτήν την κατηγορία η BMW και η Mersedes ήταν ολιγοπώλειο. Εκτός αν μου ξεφεύγει κάποια άλλη μάρκα.
Ακόμη και σήμερα είναι κούκλα.
Classic Mercedes-Benz Forum