-
Μεταξύ άλλων αυτοκινήτων που σκέφτομαι, ας κάνω και ένα συγκριτικό μεταξύ αυτών των δύο(που σημαίνει ότι θέλω γνώμες μόνο για τα συγκεκριμένα. & - Πρόκειται για τα ίδια αυτοκίνητα, στην ουσία. Θέλω ένα αυτοκίνητο μικρομεσαίο 'hatchback' για την πόλη, να μην δυσκολεύομαι με τη στάθμευση, που να κάνω και κανένα ταξιδάκι-εκδρομή αραιά και πού χωρίς πρόβλημα.
Δεν θέλω να δώσω πολλά, δεν θέλω μεγαλύτερο, παντρεμένος δεν είμαι, ούτε και με ενδιαφέρουν τα άπειρα αξεσουάρ: αναφέρομαι στις βασικές εκδόσεις με κινητήρα 1.4(109hp) και τιμή στα 14κ(που και πάλι έχουν πληρέστατο εξοπλισμό).
Το ι30 έχει λιγότερα χρόνια εγγύηση (3 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης +2), το ceed 7 χρόνια.
Το ι30 έχει ESP και TCS στην βασική του έκδοση, ενώ το σίιντ όχι(ΑΒS - EBD έχουν αμφότερα).Ερωτήματα-διλλήματα:
- Θεωρείτε το ESP(και TCS) σημαντικό στοιχείο ασφάλειας ώστε να προτιμηθεί το ι30 (σημειωτέον ότι δεν έχω εμπειρία ουτε από... ABS και γι αυτό ρωτάω), ή ABS-EBD είναι αρκετά και ας κοιτάξω για μεγαλύτερη εγγύηση;
Θα ρωτήσω πάντως πόσο πάει η επέκταση (+2).
2)Η μεγαλύτερη εγγύηση συνεπάγεται αυξημένο κόστος συντήρησης, με το σκεπτικό ότι πρέπει να κάνω συντήρηση ΜΟΝΟ στην αντιπροσωπεία, ναι ή όχι;
Πρέπει να ρωτήσω ακριβώς ΤΙ περιλαμβάνει η εγγύηση(αν και λένε για όλα με 'συνήθη χρήση και συντήρηση' πλην ελαστικών) ;
Καμιά εμπειρία από τις εν λόγω αντιπροσωπείες;Κάποιες άλλες μικροδιαφορές (η εμφάνιση είναι υποκειμενική ή αν το σίιντ έχει 6 ηχεία έναντι 4, αν το ι30 έχει USB στο ράδιο ενώ στο άλλο πας σε λίγο ακριβότεη έκδοση, αν δεν έχουν 1* ζάντες αλουμινίου στη βασική έκδοση, κ.λ.π., μου είναι αδιάφορα).
Υ.Γ.: Το γεγονός ότι το ένα πήρε 5 αστέρια στο EuroNCAP και το άλλο 4, δεν μου λέει τιποτα: αν συγκρουστώ με το Tuareg στο παράδειγμα του Krus( ) , σκούρα τα πράγματα, ακριβώς όπως θα ήταν αν στη θέση του VW ήταν φορτηγό η λεωφορείο ή μεγάλο-βαρύ όχημα.
Στην κατηγορία τους, πολύ καλά είναι και το σίιντ και το ι30, αλλά σε σύγκρουση με μεγαλύτερα οχήματα, αλλάζουν τα δεδομένα. - Θεωρείτε το ESP(και TCS) σημαντικό στοιχείο ασφάλειας ώστε να προτιμηθεί το ι30 (σημειωτέον ότι δεν έχω εμπειρία ουτε από... ABS και γι αυτό ρωτάω), ή ABS-EBD είναι αρκετά και ας κοιτάξω για μεγαλύτερη εγγύηση;
-
Μεταξύ άλλων αυτοκινήτων που σκέφτομαι, ας κάνω και ένα συγκριτικό μεταξύ αυτών των δύο(που σημαίνει ότι θέλω γνώμες μόνο για τα συγκεκριμένα. & - Πρόκειται για τα ίδια αυτοκίνητα, στην ουσία. Θέλω ένα αυτοκίνητο μικρομεσαίο 'hatchback' για την πόλη, να μην δυσκολεύομαι με τη στάθμευση, που να κάνω και κανένα ταξιδάκι-εκδρομή αραιά και πού χωρίς πρόβλημα.
Δεν θέλω να δώσω πολλά, δεν θέλω μεγαλύτερο, παντρεμένος δεν είμαι, ούτε και με ενδιαφέρουν τα άπειρα αξεσουάρ: αναφέρομαι στις βασικές εκδόσεις με κινητήρα 1.4(109hp) και τιμή στα 14κ(που και πάλι έχουν πληρέστατο εξοπλισμό).
Το ι30 έχει λιγότερα χρόνια εγγύηση (3 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης +2), το ceed 7 χρόνια.
Το ι30 έχει ESP και TCS στην βασική του έκδοση, ενώ το σίιντ όχι(ΑΒS - EBD έχουν αμφότερα).Ερωτήματα-διλλήματα:
- Θεωρείτε το ESP(και TCS) σημαντικό στοιχείο ασφάλειας ώστε να προτιμηθεί το ι30 (σημειωτέον ότι δεν έχω εμπειρία ουτε από... ABS και γι αυτό ρωτάω), ή ABS-EBD είναι αρκετά και ας κοιτάξω για μεγαλύτερη εγγύηση;
2)Η μεγαλύτερη εγγύηση συνεπάγεται αυξημένο κόστος συντήρησης, με το σκεπτικό ότι πρέπει να κάνω συντήρηση ΜΟΝΟ στην αντιπροσωπεία, ναι ή όχι;
Πρέπει να ρωτήσω ακριβώς ΤΙ περιλαμβάνει η εγγύηση(αν και λένε για όλα με 'συνήθη χρήση και συντήρηση' πλην ελαστικών) ;
Καμιά εμπειρία από τις εν λόγω αντιπροσωπείες;Κάποιες άλλες μικροδιαφορές (η εμφάνιση είναι υποκειμενική ή αν το σίιντ έχει 6 ηχεία έναντι 4, αν το ι30 έχει USB στο ράδιο ενώ στο άλλο πας σε λίγο ακριβότεη έκδοση, αν δεν έχουν 1* ζάντες αλουμινίου στη βασική έκδοση, κ.λ.π., μου είναι αδιάφορα).
Υ.Γ.: Το γεγονός ότι το ένα πήρε 5 αστέρια στο EuroNCAP και το άλλο 4, δεν μου λέει τιποτα: αν συγκρουστώ με το Tuareg στο παράδειγμα του Krus( ) , σκούρα τα πράγματα, ακριβώς όπως θα ήταν αν στη θέση του VW ήταν φορτηγό η λεωφορείο ή μεγάλο-βαρύ όχημα.
Στην κατηγορία τους, πολύ καλά είναι και το σίιντ και το ι30, αλλά σε σύγκρουση με μεγαλύτερα οχήματα, αλλάζουν τα δεδομένα. - Θεωρείτε το ESP(και TCS) σημαντικό στοιχείο ασφάλειας ώστε να προτιμηθεί το ι30 (σημειωτέον ότι δεν έχω εμπειρία ουτε από... ABS και γι αυτό ρωτάω), ή ABS-EBD είναι αρκετά και ας κοιτάξω για μεγαλύτερη εγγύηση;
-
-
Η εγγύηση είναι καλό πράγμα, ειδικά η εργοστασιακή, αλλά θα πρέπει να μάθεις μήπως σε χρεώνουν πολλά για τη συντήρηση του σιιντ. Με το ι30 στα 2 χρόνια μπορείς να φύγεις για κάποιο οικονομικό μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο, για το σιιντ πρέπει να κάτσεις σ' αυτούς για 6 χρόνια προκειμένου να μη χάσεις την επιπλέον εγγύηση.
Το ESP μία φορά να το χρειαστείς πραγματικά, φτάνει. Ίσως θα πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις έκδοση σιιντ που να το διαθέτει εφόσον καταλήξεις σ' αυτό.
-
Βρείτε τις διαφορές.
ΛΥΣΗ:Στα μπουφανάκια τους το ένα 'φοράει' λουλούδι κι το άλλο πεταλούδα.
-
@manosk: το σίιντ με ESP πάει στα 16,5κ(βέβαια, και ο εξοπλισμός έχει πιο 'εξεζητημενα' πράγματα) και ξεφεύγει. Απλά κάνω σύγκριση μεταξύ βασικών εκδόσεων στο παρόν Θέμα.
Να πω την αλήθεια, στο θέμα της εγγύσης έχω μπερδευτεί: δηλαδή, όσοι αγόρασαν από εταιρεία που δίνει μεγάλη εγγύηση, δεν βλέπουν την ώρα και την στιγμή η εγγύηση να τελειώσει, ώστε να πάνε σε φθηνότερο συνεργείο; Αν είναι έτσι, τότε π.χ. η διαφήμιση Χόντα, Τογιότα, Φορντ είναι γτπ καβάλα(που η εγγύηση είναι ισχυρό κίνητρο σύμφωνα με τις λεγόμενες εταιρείες και τα...θύματά τους...εχμ...θέλω να πω...τους αγοραστές τους... )
-
Επειδη θα κινειται μεσα στην πολη αρκετα, προσωπικα θα επελεγα το i30 λόγω μαλακοτερου setup. Θα υποφερεις και συ και το αμαξι λιγοτερο οταν θα περνάτε ορυγματα.
Όσον αφορα την εγγυηση. Υπάρχει νομοθεσια που επιτρέπει τον ιδιοκτητη να το παει σε οποιον αδειουχο μηχανικο θελει, να κανει τις προβλεπομενες εργασίες και να πάρει κανονικά σφραγίδα για την εγγυησή του. Οπότε μπόρεις να εχεις χαμηλότερα κοστη...
-
-
Αφου φτανεις σε αυτα τα χρηματα, κοιταξε και τα Leon,Bravo με τους μικρους 1.4Τ!
Ειναι ιδανικα πιστευω για τη διττη χρηση(πολη, αλλα και ταξιδι) που αναφερεις.Και φυσικα καμια σχεση σε οδικα χαρακτηριστικα με τα γιαπωνεζακια! -
Κορεατάκια. Αλλά έφτασαν πια τα γιαπωνεζάκια.
-
Καλα..ο,τι ειναι τελος παντων.
Τα Γερμανακια δεν τα εφτασαν παντως
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Να πω την αλήθεια, στο θέμα της εγγύσης έχω μπερδευτεί: δηλαδή, όσοι αγόρασαν από εταιρεία που δίνει μεγάλη εγγύηση, δεν βλέπουν την ώρα και την στιγμή η εγγύηση να τελειώσει, ώστε να πάνε σε φθηνότερο συνεργείο; Αν είναι έτσι, τότε π.χ. η διαφήμιση Χόντα, Τογιότα, Φορντ είναι γτπ καβάλα(που η εγγύηση είναι ισχυρό κίνητρο σύμφωνα με τις λεγόμενες εταιρείες και τα...θύματά τους...εχμ...θέλω να πω...τους αγοραστές τους... )+1 στην απορία σου... θα με τρελάνουν κάποια πράγματα που διαβάζω.
Προσωπικά και 10 χρόνια να είχε εγγύηση το αυτοκίνητο δε θα με πείραζε καθόλου. Ναι μεν πληρώνεις περισσότερα στα σέρβις από το να πας σε ένα μη εξουσιοδοτημένο, ξέρεις όμως ότι αν σου συμβεί κάτι χοντρό δε θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι βαθιά στη τσέπη. Κάτι σαν τη μικτή ασφάλεια δηλαδή
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Καλα..ο,τι ειναι τελος παντων.Τα Γερμανακια δεν τα εφτασαν παντως
Αρα δενεχουν φτασει με την καμια και τα Ιταλακια..
-
Πάντως έχω μια διαίσθηση,ότι θα τα πάνε πολύ καλύτερα στην πάροδο του χρόνου σε σχέση με γερμανοιταλάκια...
Οπότε αν κάποιος ψάχνει για ένα ποιοτικό,ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ(ΔΕΝ κοιτάω τα λάδια του κινητήρα με την καμμία! )και συνάμα αξιοπρεπές σε όλους τους τομείς,τότε οι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ (νέας γενιάς) Κορεατικές προτάσεις αξίζουν τηνπροσοχή όλων μας...
Μεταξύ Cee'd & i30 θα επέλεγα το Cee'd,λόγω 7ετούς ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ εγγύησης(έναντι 3 του i30 Νομίζω...),αλλά κι επειδή κατά τη γνώμη μου ο πωπός του i30 είναι επιεικώς ΑΘΛΙΟΣ!!!
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Αφου φτανεις σε αυτα τα χρηματα, κοιταξε και τα Leon,Bravo με τους μικρους 1.4Τ!O μοναδικός λογος που τα απορριπτω για την χρηση που αναφέρει ειναι η κίνηση στην πολη. Θα τσιμπανε παραπανω καυσιμο μεχρι να ζεσταθουν λιγο. Εχω την αισθηση πως δεν ψαχνει κύριο αμαξι, αλλα συμπληρωματικο... οποτε ΟΧΙ σε Bravo, Leon, Golf, Astra και λοιπα...
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Καμιά εμπειρία από τις εν λόγω αντιπροσωπείες;Eμπειρίες πολλές. Είχα το Coupe, ο πατέρας το Lantra και τώρα έχουμε το Matrix. Μία χαρά και τα 3 αυτοκίνητα. Ειδικά το Coupe...
Οι συντηρήσεις σε Hyundai/KIA είναι σχεδόν ίδιες όσο αφορά το κόστος. Αλλωστε τα συνεργεία είναι κοινά. Τα κόστη είναι ιδιαίτερα χαμηλά, οπότε να μην σε απασχολεί το κόστος ιδιαίτερα. Οι εγγυήσεις αφορούν σχεδόν τα πάντα. Εμένα μου άλλαξαν και ελαστικό Michelin στο Coupe το 1999 στα 7800χιλιόμετρα ! ! !
Το επόμενο μου αυτοκίνητο μάλλον* θα είναι Hyundai ή ΚΙΑ. Δεν βρίσκω κανένα (μα κανένα) λόγο να πάρω κάτι άλλο...ειδικά στο Ελλαδιστάν.
- Εκτός αν βάλουν μυαλό οι Ευρωπαίοι, χλωμό δηλαδή...
-
μπα , εμενα μου αρεσει το i30 πολυ περισσοτερο τωρα που το ειδα και στο δρομο , πιο συγχρονο σχημα που θα μεινει περισσοτερο.
3 ειναι τα κριτηρια , εμφανιση , εγγυηση , στησιμο.
τα περι ηλεκτρονικων εγω τα θεωρω αστεια σε τετοια κυβικα. -
Έχοντας δει το i30 και απο κοντά σήμερα, (και το cee'd προ ημερών), λέω cee'd ΔΑΓΚΩΤΟ λόγω εμφάνισης (και επί πλέον λόγω εγγύησης).
-
Μήπως το made in Korea i30 ; είναι φτιαγμένο καλύτερα; ( κάτι αντίστοιχο του γιαπωνέζινου made in japan και made in europe(τριγμούς-england) ;
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Μήπως το made in Korea i30 ; είναι φτιαγμένο καλύτερα; ( κάτι αντίστοιχο του γιαπωνέζινου made in japan και made in europe(τριγμούς-england) ;Δεν νομιζω να υπαρχει διαφορα ισα-ισα που το εργοστασιο της Ευρωπης ειναι και το πιο συγχρονο και θα μεταφερθει και η μοναδα παραγωγης του i30 στην Ευρωπη.Παντως οι τριγμοι στο ceed (προς το παρων τουλαχιστον) ειναι μια εννοια εντελως αγνωστη γι αυτο.
i30 vs ceed