-
Περί μετρήσεων...
Γαμώτο υπάρχει ολόκληρη επιστήμη για τη μέτρηση μίας ποσότητας (δειγματοληψία, μετρήση υπό ελεγχόμενες συνθήκες, στατιστική ανάλυση και εξέταση των ακρότατων και τέλος κατανομή και άλλες στατιστικές ροπές).
Τα περιοδικά παίρνουν ένα όχημα και το δυναμομετρούν. Αν τους κάτσει το καλό άλογο ΝΑ η εταιρεία με τον @@@@το κινητήρα. Αν τους κάτσει το ψόφιο άλογο ΝΑ τα απαρχιωμένα.... Όπως στο ίδιο όχημα κινητήρας από κινητήρα έχουν διαφορετική απόδοση (εντάξει δεν είναι όλα τα αμάξια Ferrari ή R8 ή GT-R ή Carrera GT να γίνονται εκατοντάδες επαληθεύσεις σε ένα όχημα) έτσι και τα φρένα.
ΙΜΗΟ μεμονομένο γεγονός. Αν υπήρχε πρόβλημα δεν θα το είχαν βρει πχ στο Quattroruote που πραγματοποιούν τα 10 φρεναρίσματα ή στους 4Τ που ακολουθούν ανάλογες διαδικασίες ??? Εδώ δεν έχουν αξία ούτε οι συγκρίσεις ειδικά στις ιπποδυνάμεις όταν το ένα αμάξι είναι με 300 χιλιόμετρα και το άλλο στα 9000+ και το ένα δυναμομετρήθηκε στους 12 βαθμούς και το άλλο στους 34!!!
-
Εγώ από όλα αυτά κατάλαβα ότι με το δημοσίευμα του Αuto Tρίτη και του AMS θα υπάρξει ένα μικρό ποσοστό αναγνωστών που θα γελάσει και ένα άλλο που θα 'ψαρώσει' και θα το 'ξαναδιαβάσει' και θα το 'εμπεδώσει' ...
Όσο για τους νέους ΕΛΛΗΝΕΣ πελάτες (τους κλασσικούς και όχι τους ψαγμένους/ειδικούς/βαρεμένους/πορωμένους/κλπ...κλπ...)
αν θεωρήσουμε ότι στην πιάτσα κυκλοφορεί η φήμη ότι τα Ιταλικά βγάζουν μικροπροβλήματα και πλέον το Bravo δεν έχει και καλά φρένα, τότε καταλαβαίνουμε τι πρόκειται να γίνει με το συγκεκριμένο μοντέλο και που πάει η ιστορία των πωλήσεων.Ποιος είναι ο κερδισμένος; Σίγουρα πάντως, όχι η FIAT.
Κάτι αντίστοιχο έγινε και το i30 της Hyundai και τα 4 αστέρια του ... Αμέσως πήρε κεφάλι το Ceed με τα 5 αστέρια του...από ένα σοβαρό όμως οργανισμό που κανείς δεν τον αμφισβητεί. (νομίζω δηλαδή!)
Aυτά
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Έφτασαν στην Ελλάδα οι δικηγόροι της FIAT, οπότε μάλλον ξεδιαλύνει το τοπίο. Μπράβο AMS.Ουδεμία σχέση η VW με το συμβάν. Εξαιτίας μιας κομμένης διαφήμισης έγινε το όλο σκηνικό.
Συγγνώμη αλλά απο περιέργεια και χωρίς διάθεση αμφισβήτησης, από που τα έμαθες αυτά? Εγώ με ένα γρήγορο search που έκανα δε βρήκα τίποτα επίσημο σχετικά......
-
Κι αν σκεφτεί κανείς ότι, λόγω συχνής κυκλοφορίας και χαμηλού κόστους, τα Auto Triti και AMS εμφανίζονται πολύ πιο συχνά σε δημόσιους χώρους όπου περιμένει κανείς να βρει έντυπα αυτοκινήτου (κουρεία, συνεργεία, χώρους αναμονής αντιπροσωπειών, καφετέριες) από οποιοδήποτε άλλο έντυπο, καταλαβαίνει κανείς πώς και πόσο αυξάνεται η επιρροή αυτής της εκδοτικής εταιρείας.
Αλήθεια, τι κι αν αποδείχθηκε ότι το 'rust scandal' της Lancia ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό παραφουσκωμένο και τίγκα στο ψέμα και στην υπερβολή; Η ζημιά έγινε και η Lancia δεν ξανασήκωσε κεφάλι. Αλλά τουλάχιστον η Daily Mirror πήγε να σώσει τη British Leyland. Το ελληνικό AMS τι επιδιώκει; Να βοηθήσει τη VAG ή να εκβιάσει για διαφήμιση; Αν είναι το πρώτο, λες πάει στα κομμάτια, ξέρουμε τι πολιτική εφαρμόζουν εδώ και χρόνια. Αν είναι το δεύτερο όμως; Τότε δεν έχουμε απλώς στρατευμένη (α λα Αυριανής, Ριζοσπάστη, Βραδυνής, Αδέσμευτου Τύπου κλπ) δημοσιογραφία, έχουμε κάτι ακόμα χειρότερο. Και επανέρχομαι στο ερώτημα που είχα θέσει, αλλά το γράφω με πιο απλά λόγια αυτήν τη φορά.
Αν όντως το κάνανε για τη διαφήμιση, τότε, αν διαφωνήσουν με το γείτονά τους για κάτι, τι θα κάνουν; Θα τον σκοτώσουν;
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Περί μετρήσεων...Γαμώτο υπάρχει ολόκληρη επιστήμη για τη μέτρηση μίας ποσότητας (δειγματοληψία, μετρήση υπό ελεγχόμενες συνθήκες, στατιστική ανάλυση και εξέταση των ακρότατων και τέλος κατανομή και άλλες στατιστικές ροπές).
Τι είναι αυτά; Πώς αξιώνεις από το πιστοποιημένο κατά TUV AMS να εφαρμόζει αυτές τις μεθόδους;
-
Αναμασάτε τα ιδια και τα ίδια. λέω να τελειώνουμε....[mod]
-
Λογικά αν είχαν μιά ευθεία 2-3 χιλιομέτρων για δοκιμή, το 3ο φρενάρισμα έχει γίνει το πολύ στα χίλια μέτρα, οπότε αν δεν πιάσουν τα φρένα, πας ευθεία, κατεβάζεις ταχύτητα, τσιμπάς λίγο χειρόφρενο και το αφήνεις να σταματήσει μόνο του με άνεση.
Το βουνό πως το ανέβηκαν?
Α. Τόσο ανεύθυνη επιλογή ευθείας (πολύ μικρή?)
Β. Ψιλοάσχετος οδηγός (τσαρούχωσε το χειρόφρενο και το αμάξι άρχισε τα σβουρίδια?)
Γ. Χοντροάσχετος οδηγός (τα έχασε, άρχισε να τσιρίζει σαν γκόμενα, έκλεισε τα μάτια και του έφυγε για το χαντάκι?)
Δ. Όντως τα φρένα στο 3ο χάθηκαν, το αμάξι σταματούσε μόνο του και λίγο πριν ακινητοποιηθεί, λένε 'δεν το ανεβάζουμε στο βουνό, να βγάλουμε και καμιά καλή φωτό?'Επίσης, αν το test το κάναν στο AMS, γιατί ζητήσαν να απαντήσει η FAH και δεν απάντησε η FAG(ermany) ? Άρα έγινε εδώ...
Το πρόβλημα πάντως, αν όντως παρουσιάστηκε, μάλλον αναιτιολόγητη ενεργοποίηση του ABS θα ήταν. Πιό πιθανό είναι να βγει off ηλεκτρικό κύκλωμα, παρά να κολώσουνε ιταλικά φρένα...
-
Μετά απ'αυτό, μάλλον πως της χρειάζεται της Motorpress μια ωραία αστική δίωξη να τους πάρουν μέχρι και τα σώβρακα και να ησυχάσει ο τόπος.
-
Το νέο Fiat Bravo 1.4 επιφύλαξε δυσάρεστες εκπλήξεις στους δοκιμαστές του Auto Motor und Sport, κατά την διάρκεια της τυποποιημένης δοκιμασίας αντοχής των φρένων του. Στο 3°φρενάρισμα, το νέο Bravo 1.4, «έχασε» το πετάλ του φρένου, σοκάροντας τους δοκιμαστές του περιοδικού.
Στη δοκιμασία αυτή κάθε αυτοκίνητο – με πλήρες φορτίο – υποβάλλεται σε 10 διαδοχικά φρεναρίσματα από 100 χλμ./ώρα, και ελέγχεται αν (και πόσο) η καταπόνηση αυτή, επηρεάζει την ικανότητα των φρένων του.
Στην δοκιμασία αυτή το νέο Fiat Bravo 1.4, απέτυχε παταγωδώς, αφού στο 3° μόλις φρενάρισμα, χωρίς μάλιστα πλήρες φορτίο, «έχασε» τελείως το πετάλ του φρένου του, σοκάροντας τους δοκιμαστές του περιοδικού.
Το σημαντικό στην ιστορία είναι ότι τα σημερινά αυτοκίνητα περνάνε χωρίς πρόβλημα την δοκιμασία αντοχής φρένων και σε κάθε περίπτωση, όταν σπάνια, παρουσιάζεται καταπόνηση των φρένων, το πετάλ χάνει ΣΤΑΔΙΑΚΑ την αποτελεσματικότητά του.
Στην περίπτωση του Bravo όμως στο 2° φρενάρισμα το αυτοκίνητο σταμάτησε κανονικά και στο 3°… καθόλου!, χωρίς να δείξει πριν κάποιο δείγμα κόπωσης.
Αυτό είναι πρωτόγνωρο και ιδιαίτερα επικίνδυνο βέβαια, αφού ακόμα και ένας ιδιαίτερα έμπειρος οδηγός δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει.Σημασία έχει και η (μη) αντίδραση της Fiat στο θέμα, που ενώ ενημερώθηκε για το ατύχημα αυτό από την περασμένη Παρασκευή και ξανά δύο μέρες πριν της επισημάνθηκε πόσο σημαντικό και επικίνδυνο είναι, ανταποκρίθηκε μόλις πριν λίγο (μια βδομάδα μετά το ατύχημα) ζητώντας μας… γραπτή αναφορά(!) για το θέμα.
Τα περίεργα ωστόσο με το Bravo ξεκίνησαν μερικούς μήνες πριν, στην επίσημη παρουσίαση του, όπου οι εκατοντάδες προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να οδηγήσουν το αυτοκίνητο μόνο σε μία ευθεία! Πρακτικά δηλαδή δεν είχαν δυνατότητα να το οδηγήσουν. Αυτό ήταν κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ σε παρουσίαση νέου αυτοκινήτου και ήταν το πρώτο δείγμα τότε, ότι το αυτοκίνητο, ίσως δεν ήταν έτοιμο ακόμα.
Λίγους μήνες μετά το Bravo ήρθε και στην Ελλάδα και το πρώτο Bravo που μας δόθηκε για test ήταν το Turbo με τα 150 άλογα (που δεν παρουσίασε πρόβλημα αντοχής φρένων). Ασυνήθιστο και αυτό αφού πρώτα έρχονται (και μας δίνονται για test) τα εμπορικότερα μοντέλα και ακολουθούν τα μοντέλα -σαν το turbo- που απευθύνονται σε περιορισμένο κοινό. Πολιτική που ακολούθησε άλλωστε και η Fiat με το Grande Punto.
Κλείνοντας καλό είναι να θυμηθούμε όλοι την συμπεριφορά της Mercedes σε αντίστοιχη περίπτωση: όταν η νέα A class τούμπαρε στην Σουηδία, (προσπαθώντας να αποφύγει ένα τάρανδο) κατά την διάρκεια των πρώτων δημοσιογραφικών test, η Mercedes σταμάτησε την διάθεση του μοντέλου για δύο μήνες, εφοδίασε την A class με ESP και πέρασε στην συνέχεια με επιτυχία κάθε test «ταράνδου», σημειώνοντας μάλιστα την καλύτερη επίδοση σε σχέση με όλα τα ανταγωνιστικά της μοντέλα.
Η περίπτωση της μάλιστα διδάσκεται πλέον στα πανεπιστήμια, στα κεφάλαια του Crisis-management.http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=65333
-
Απόψε κάνεις μπααααμμμμ!Απόψε κάνεις μπααααμ! Μπλα μπλααα....και σταματουν(;) τα ΤΡΑΜ! klik
Αχχχχ , τα λέγατε εσείς... Αλλά που ν'ακούσουμε εμείς...
'Πάρε Cee'd κιουρία μου, να σε δει ο Θεός', μην το βλέπεις κορεάτικο, εις τας Ευρώπας φτιάχνεται, είναι ωραίοοοοο, είναι καλόοοοοο....ναιιι....ωραίο...το Cee'd....ναιιιι....'
Ενώ το Bravo, σπάει χαλάει, είναι Fiat και επιπλέον ΔΕΝ σταμάταει! Ναι ναι κιουρία μου, δεν σταματάει, κι αν δεν πιστεύεις εμένα, πήγαινε στο autotriti να το δεις, για να πεισθείς (;)....Ελα ελαααααα!! Πάρε Cee'd! Ελαααα ελααααα! Cee'd έχωωωωω καλιέεεεε! Και i30 καλιέεεεε έχωωωωω!
Και **ΦΡΕΝΑΑΑΑΑ **έχω καλιέεεεεε! ΦΡΕΝΑΑΑΑ! -
Ελατε παιδια... δευτερος γυρος εδω....
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ελατε παιδια... δευτερος γυρος εδω.... -
πως κανετε ετσι ποναει η αληθεια??
-
-
-
Το τσεκούρι του πολέμου ξεθάφτηκε. Χλωμά σχιστομάτικα πρόσωπα κάνουν ντά φασαριόζους μακαρονάδες. Η συνέχεια στις οθόνες σας
Πάντως απορώ πως τα κατάφεραν να το κάνουν αυτό με μοντέλο που δόθηκε σε δημοσιογράφους τα οποία κατα τεκμήριο τα έχουν περιποιημένα (τυχαία τα τουρμπάτα αποδίδουν 10-20-30 άλογα πάνω από τα δηλωμένα?).
Ο καχύποπτος θα πει συνομωσία από τους γερμανούς, ο ιταλόφιλος μάντεϋ κάρ, εγώ δεν είμαι σίγουρος...
Πάντως αυτός πάντα ήταν ο χειρότερος μου φόβος (μαζί με την κατάρρευση της κρεμαγιέρας)
-
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
πως κανετε ετσι ποναει η αληθεια??Πονάει λέει; Αφού δεν μπορούμε να κάτσουμε! Να, εγώ τώρα όρθιος γράφω...
(κι έχω κι αυτό το καταραμένο το αυχενικό, με έχει τσακίσει...)
Και που λες φίλε μου, ήταν μια φορά δυο Κρητικοί που ήταν ολίγον gay, ε κι εκεί που μαμιόνταν, είχε στηθεί ο ένας στα 4 , ο άλλος , στέκονταν περήφανα από πάνω και του έδειχνε τι θα πει κρητική λεβεντιά (σαν το ελαιολαδο είναι , στο πιο τριχωτό όμως με ολίγη από τεστοστερόνη... ), τον ρωτάει τον αποκάτω:
-Πονάς ωρέ Μανωλιό;
Κι απαντάει ο άλλος....
-ΠΟΝΑΝ ΩΡΕ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ;Έτσι που λες φίλε μου... Πονάει η αλήθεια Μανωλιό μου, αλλά τα παληκάρια στο ύψος τους!
-
μια λεξη FIAT..
-
Το AMS πάντως είναι γνωστό τη πιάτσα (δοτική) από παλαιότερες παγαποντιές του... Κάτι 'φτιαγμένα' Golf θυμάμαι...
-
ωχ αρχισανε τα στημενα τωρα!!
To νέο μικρομεσαίο απέτυχε στα τεστ αντοχής φρένων