-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Εγώ ανέβηκα Σάββατο πρωί στον Ομαλό και είχε πάρα πολύ χιόνι, δεν το πίστευα!Kι εγώ ανέβηκα στο Γιούχτα και είχε.... ωραία θέα από κάτω!!!!
Τυχεροι που είναι ορισμένοι!!!!
Ζητείται ένα ψηλό βουνό στο Νομό Ηρακλείου ρεεεεεεεεεεεεεεεεε !!!! -
Να το κάνουμε βρε σαν τους άλλους στην ταινία (νομίζω το έλεγαν ανεβαίνοντας ένα βουνό και κατεβαίνοντας ένα λόφο ή κάπως έτσι!!! ) που έλειπαν μερικά μέτρα για να γίνει ο λόφος τους βουνό και το ψήλωσαν χτίζοντας βράχους!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Να το κάνουμε βρε σαν τους άλλους στην ταινία (νομίζω το έλεγαν ανεβαίνοντας ένα βουνό και κατεβαίνοντας ένα λόφο ή κάπως έτσι!!! ) που έλειπαν μερικά μέτρα για να γίνει ο λόφος τους βουνό και το ψήλωσαν χτίζοντας βράχους!!!'Ο Εγγλέζος που ανέβηκε ένα λόφο και κατέβηκε ένα βουνό' , αγγλικές κουλαμάρες με τον Hugh Grand Συγκινητικός ο παπάς που ξεψύχησε κουβαλώντας κουβάδες με χώμα για να ψηλώσει ο λόφος
Που την ξέθαψες...!!!
-
Μας έχει σαπίσει στη βροχή.
Αλεξ/πολη 2009 Vs London averages
http://www.bbc.co.uk/weather/world/city ... t=TT003790
http://www.meteo.gr/stations/alexandroupolis/NOAAYR.TXT
Average Precipitation (mm)Jan 98.2mm εμείς , 54mm αυτοί
Feb 50.2 με 40
March 27.2 με 10 μέρες εμείς, 37mm σε ολόκληρο μήνα γι'αυτούς. -
Jesus, τα χιόνι που ρίχνει πάνω στα βουνά της Αισύμης είναι απερίγραπτο, δεν έβλεπα μπροστά μου στο κατέβασμα πριν λίγο.
-
Κι εδώ Κοζάνη δεν σταμάτησε από το πρωί. Ευτυχώς που δεν το κρατάει στο δρόμο..
-
Κρήτη, τρελή νοτιά 9-10 Β και 22 βαθμούς θερμοκρασία το μεσημέρι
-
Τρελάθηκε ο καιρός!!
-
Εδω βρεχει απο τα ξημερωματα του Σαββατου και κανει πολυ κρυο ,εχει γυρω στους 4 βαθμους θερμοκρασια.
-
Απλή συννεφιά...ενώ ξημέρωσε με καθαρό ουρανό...
-
Πριν λίγο άκουσα στις ειδήσεις του Αlpha για φονικό ανεμοστρόβιλο στην Ηλεία...Ξέρει κανείς περισσότερα;
-
Ε? Ανεμοστρόβιλος στην Ελλάδα?!?!?!?!
-
σκοτωθηκαν και 2 βουλγαροι νομιζω σε αυτοκινητο...τοσο δυνατος ηταν?
-
Στην βόρεια και δυτική Ηλεία το φαινόμενο των ανεμοστρόβιλων δεν είναι σπάνιο.Παλαιότερα ανεμοστρόβιλος είχε προκαλέσει υλικές ζημιές στο Βαρθολομιό.
Στο σημερινό δυσάρεστο γεγονός 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή της Μανωλάδας ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα.
Πριν λίγο καιρό καθηγητής πανεπιστημίου,δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιός είχε πει σε ημερίδα ότι οι ανεμοστρόβιλοι στην Ηλεία θα γίνονται χρόνο με το χρόνο ισχυρότεροι και στο μέλλον θα δούμε φαινόμενα σαν αυτά των ΗΠΑ,αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα.
-
-
Δύο οι νεκροί και ένας σοβαρά τραυματισμένος. Όλοι τους επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο το οποίο παρασύρθηκε σε μάντρα από τον ανεμοστρόβιλο.
Κατέστρεψε σκεπές σπιτιών και θερμοκήπια, αναποδογύρισε νταλίκα, αλλά αυτά δε συγκρίνονται με την ανθρώπινη απώλεια. -
«Τρίγωνο των Βερμούδων» χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες την περιοχή της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, αφού μία φορά το χρόνο εκδηλώνεται ισχυρός ανεμοστρόβιλος, όπως αυτός που έπληξε την Ηλεία, οδηγώντας στο θάνατο δύο ανθρώπους.
Σύμφωνα με τα Νέα, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει τα τελευταία χρόνια ο μετεωρολόγος στο Κέντρο Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ στη Θεσσαλονίκη Μιχάλης Σιούτας και οι συνεργάτες του, καταδεικνύουν πως σε αυτή τη ζώνη υπάρχει ένας συνδυασμός μετεωρολογικών φαινομένων που δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες εμφάνισης ισχυρών ανεμοστρόβιλων.
«Είναι μια περιοχή όπου βρέχει συχνά και η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά» υποστηρίζει ο κ. Σιούτας, τονίζοντας:
«Η διέλευση βαρομετρικών χαμηλών, η διαφορά στην πίεση, η σχέση της θάλασσας με την ξηρά αλλά και το γεγονός ότι η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας γίνεται από τα δυτικά δημιουργούν εκ πρώτης όψεως ένα εκρηκτικό μείγμα που ευνοεί την εμφάνιση των ακραίων αυτών φαινομένων».
Από την έρευνα των ειδικών έχει αποδειχτεί ότι οι ανεμοστρόβιλοι που δημιουργούνται αρχικά πάνω από τη θάλασσα και στη συνέχεια εισβάλλουν στην ξηρά είναι και οι πιο επικίνδυνοι.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, κάθε χρόνο εκδηλώνονται στη χώρα μας 20 ισχυροί ανεμοστρόβιλοι. Τα φαινόμενα, δε, αναμένεται να ενταθούν στο μέλλον λόγο της κλιματικής αλλαγής.
Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την Ηλεία είχε ύψος 1,5 χλμ. και η ταχύτητα περιστροφής του έφτανε τα 200 χλμ/ώρα. Διήρκεσε 10 λεπτά και προκλήθηκε από καταιγιδοφόρο νέφος.
-
Πριν απο 4,5 χρονια αναμεσα απο Ριβιο Αιτ/νιας και Αμφυλοχια κατα τις 5 το πρωι και ενω βιαζομουν πεφτω πανω σε ανεμοστροβυλο .Το αυτ/το μου πηγαινε ολο δεξια ,κοβω αποτομα ,ειχα καβαλησει το τιμονι να κρατηθω στο δρομο και βλεπω εκπληκτος μια 'λιαστρα' (ναυλον καλυμα οροφη απο αποθηκη καπνου) να περνα μπροστα απο το μπαμπριζ και μια κοτρωνα να πεφτει στο παραθυρο μου να το σπαει και να πεφτω στην δεξια μπαριερα ευτυχως ομαλα!
Απιστευτος ανεμος που εκτος απο εμενα χτυπησε και αρκετα σπιτια της περιοχης! -
Αν κατάλαβα καλά όμως, αυτό δεν ήταν απλά δυνατόν άνεμος, αλλά κανονικός ανεμοστρόβιλος! Με χοάνη!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά όμως, αυτό δεν ήταν απλά δυνατόν άνεμος, αλλά κανονικός ανεμοστρόβιλος! Με χοάνη!Δεν ειχε ξημερωσει ακομα αλλα η μεταβολη της ταχυτητας του ανεμου ηταν πολυ αποτομη ,ξαφνικη θα ελεγα .Μετα απο ενα λεπτο ισως λιγοτερο σταματησε.Οπτικα δεν ειδα δυνη .
Δεν μπορεσα να εξηγησω τι ηταν παρα μετα στις ειδησεις ακουσα για ανεμοστροβυλο στην περιοχη την ωρα εκεινη!
Μετεωρολογικά