-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
... παίδες μην κάνετε έτσι .... Πείτε πως είστε στην ΑράχωβαΕιλικρινά δεν καταλαβαίνω αρκετούς. .... δεν ζητάμε να εχεις χιονολαστιχα
... ΑΛΛΑ ρε αδελφε ... εχεις 5 μερες που ακους οτι θα γινει πανικος
- ελεγξε εαν εχεις αλυσίδες ( στο αμαξι ..όχι στην αποθηκη )
- κατσε μιση ωρα και κάνε practice στο περασμα τους
Ένας διαμαρτυρόταν στο Αρτεμίσιο επειδή περίμενε 2 ώρες να ανοίξει ο δρόμος. Αλυσίδες δεν είχε αλλά 'που είναι το Κράτος?'
Ο Στεφανής είπε την παπαριά της ημέρας. Η λύση, κατ' αυτόν επειδή την είδε στην Νορβηγία, είναι να έχουμε 4 ζαντολάστιχα με χιονολάστιχα! Ωστε να αλλάζουμε όταν χιονίζει! Το ότι χιονίζει μια φορά τον χρόνο, μάλλον δεν το σκέφτηκε!!!!
-
Στην Αθήνα οι δρόμοι είναι κλειστοί/δύσκολοι 1,2,3 μέρες κάθε 5 χρόνια. Κάθε τόσα χρόνια, κάποιος που δεν οδηγάει καλά στο χιόνι, ας μη πάει στη δουλειά του με το αμάξι. Ας πάρει ταξί, λεωφορείο ή ας μη πάει καθόλου.
Πρέπει να ρίχνουν 500-1000 ευρώ πρόστιμο για όσους κολλάνε χωρίς αλυσίδες ή χιονολάστιχα. Μετά κανένας δρόμος δεν θα είναι κλειστός.
-
... παίδες μην κάνετε έτσι .... Πείτε πως είστε στην ΑράχωβαΕιλικρινά δεν καταλαβαίνω αρκετούς. .... δεν ζητάμε να εχεις χιονολαστιχα
... ΑΛΛΑ ρε αδελφε ... εχεις 5 μερες που ακους οτι θα γινει πανικος
- ελεγξε εαν εχεις αλυσίδες ( στο αμαξι ..όχι στην αποθηκη )
- κατσε μιση ωρα και κάνε practice στο περασμα τους
Και να'ταν μόνο αυτό θα ήταν καλά...η μ@λ@κί@ του Έλληνα όμως έχει πιάσει νέα ύψη!!!!
Γύρναγα πίσω χθες σπίτι...και προσπαθούσα να ανέβω την Αγίου Ιωάννου, που με προσοχή ανέβαινε...αλλά είχες του Ελληνάρες να κολάνε πίσω σου στο χιλιοστό...τους έκανα νόημα να πάνε πιο πίσω, αλλά στα @@ τους ...αυτό συν τον κόσμο που περπατάει μες τη μέση του δρόμου και πετάγεται μπροστά από τα αυτοκίνητα λες και ο δρόμος είναι καθαρός!
Και το θέμα είναι ότι όλοι γκρινιάζουν και δε πάνε δουλειά...αλλά βγαίνουν βόλτα!!!!
Και το τελευταίο μου παράπονο είναι ότι οι κεντρικοί δρόμοι χθες στο αποκορύφωμα της κακοκαιρίας ήταν κλειστοί!!! ...ΕΝΑ grader δε μπορούσε να περάσει από τη Μεσσογείων????!!
ΕΛΕΟΣ!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:
Οχι, με το αμάξι...
Mε BMW?
Είσαι καλός.Μετά φόβου Θεού Πίστεως και Αγάπης ήρθα!
γιατι δε λες ρε οτι πηγες μπας και παρεις το κινητο??
-
-
...μηπως οι αλυσιδες θα επρεπε να συμπεριληφθουν στο βασικο kit που πρεπει να εχει ενα αυτοκινητο κατα τους ελεγχους της τροχαιας και του ΚΤΕΟ
...τριγωνο - φαρμακειο - αλυσιδες ... χειμωνα καλοκαιρι μεσα στο αμαξι
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ένας διαμαρτυρόταν στο Αρτεμίσιο επειδή περίμενε 2 ώρες να ανοίξει ο δρόμος. Αλυσίδες δεν είχε αλλά 'που είναι το Κράτος?'
το πιο κορυφαιο παιχτηκε στο δρομο που μενω (στενακι)
φυσικα τιγκα στο χιονι και κυριως στον παγο, οποτε τυπας με polo εχει την ψευδαισθηση οτι θα το διασχισει χωρις αλυσιδες
φυσικα κολλησε, σπιναρισματα για αρκετη ωρα (μιλαμε για επιμονη ), οποτε βγαινει εξω ο τυπος και αρχιζει τις χριστοπαναγιες: 'μα δεν μπορουν οι μαλακες να περασουν με μηχανηματα να καθαρισουν τους δρομους;'
πηγα να του πω 'ναι ρε, θα περασουν με τους τρακτορες απο τα στενακια της ν.σμυρνης να μαζευουν τα χιονια και να καθαρισουν τον δρομο απ'τους παγους'ειδα κ αλλα.. ειδα τυπα με σκουτερ και τσιγαρακι (ειλικρινα, τον εχω βγαλει φωτογραφια!)..
και η ατακα που ακουσα περισσοτερες φορες και απο τη λεξη 'μαλακας' σημερα:
'(σιγα μην παω για δουλεια ρε,) δεν πα'να γ@μηθουν/γ@μηθει' -
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ο Στεφανής είπε την παπαριά της ημέρας. Η λύση, κατ' αυτόν επειδή την είδε στην Νορβηγία, είναι να έχουμε 4 ζαντολάστιχα με χιονολάστιχα! Ωστε να αλλάζουμε όταν χιονίζει! Το ότι χιονίζει μια φορά τον χρόνο, μάλλον δεν το σκέφτηκε!!!!
Επειδή συνέβη να τον ακούσω σήμερα το πρωί, ΔΕΝ είπε αυτό. Είπε ότι είναι μία πολύ συνηθισμένη λύση στις βόρειες χώρες.
Και επειδή συμβαίνει 2 πολύ γνωστοί μου να έχουν διαλέξει αυτή τη λύση, δεν νομίζω ότι είναι παπαριά, απλά συμβαίνει κάποιοι να κάνουν πολύ συχνά σκι ή να μένουν μόνιμα ή να έχουν εξοχικό σε ορεινό χωριό. Ξέρω ότι τα φοράνε για τρεις μήνες το χρόνο και για αυτούς η λύση είναι πολύ καλύτερη από τις αλυσίδες...
Προσωπικά έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα με τέτοια λάστιχα (σε χώρα που απαγορεύονται οι αλυσίδες). Η πρόσφυση είναι άπαιχτη... -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Επειδή συνέβη να τον ακούσω σήμερα το πρωί, ΔΕΝ είπε αυτό. Είπε ότι είναι μία πολύ συνηθισμένη λύση στις βόρειες χώρες.
Και επειδή συμβαίνει 2 πολύ γνωστοί μου να έχουν διαλέξει αυτή τη λύση, δεν νομίζω ότι είναι παπαριά, απλά συμβαίνει κάποιοι να κάνουν πολύ συχνά σκι ή να μένουν μόνιμα ή να έχουν εξοχικό σε ορεινό χωριό. Ξέρω ότι τα φοράνε για τρεις μήνες το χρόνο και για αυτούς η λύση είναι πολύ καλύτερη από τις αλυσίδες...
Προσωπικά έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα με τέτοια λάστιχα (σε χώρα που απαγορεύονται οι αλυσίδες). Η πρόσφυση είναι άπαιχτη...Εγώ αυτό άκουσα. Βέβαια, μετά το διαφημιστικό διάλλειμα, τα γύρισε λίγο. Όπως και να έχει, αυτο που εγώ κατάλαβα είναι ότι αναφερόταν σε γενικότερη λύση για την Αθήνα. Που, προσωπικά, το θεωρώ παπαριά. Για κάποιους σαν αυτούς που αναφέρεις, συμφωνώ.
-
.... nai αλλα δεν μπορεις να ζητησεις απο 5,5 εκατομυρια κοσμο να έχουν 2η τετραδα χιονολαστιχα μονο και μονο γιατι μπορει να ριξει 15 ποντους σε μια 5ετία.
Ασε που με τις συνθηκες του λεκανοπεδιου θα τα ετρωγαν σε 2 χρονια...
..Εγω βαζω χιονολαστιχα τον Νοέμβρη και τα βγαζω τον απριλη .... με πάνε 4 χρονια ... αλλα σε καμια περιπτωση σε βγαινω εθνικη με αυτα . Εαν παω για 2 ωρες με 120 ...τελος το λαστιχο ( τελος = μιση ζωή ελαστικου )
Εννοειται οτι ενα καλο χιονολαστιχο ...ειναι καλυτερο απο ενα 4χ4 με βροχινα
(δεν μπαινω καν στην λογικη της ποιοτητας στο χιονολαστιχο ... αλλο Kleber αλλο guslavat και Νοκιαν ... )
Τεσπα .... opoios δεν εχει αλυσιδες ας ξεφουσκωσει λιγο τα λαστιχα για αυτες τις μερες
-
..Εγω βαζω χιονολαστιχα τον Νοέμβρη και τα βγαζω τον απριλη .... με πάνε 4 χρονια ... αλλα σε καμια περιπτωση σε βγαινω εθνικη με αυτα . Εαν παω για 2 ωρες με 120 ...τελος το λαστιχο ( τελος = μιση ζωή ελαστικου )
Εφόσον τα φοράς, όπως και γω, από Δεκέμβριο μέχρι Απρίλιο μπορείς να πηγαίνεις και στην εθνική μια χαρά χωρίς πρόβλημα. Μέχρι να φτάσουμε στα χιονοδρομικά στην εθνική κινούμαστε. Και ο ορθός όρος δεν είναι χιονολάστιχο όπως έχει επικρατήσει να λέμε αλλά χειμερινό ελαστικό και συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα από θερινό στη βροχή και σε στεγνό σε θερμοκρασίες κάτω των 7. Τώρα αν θελει κάποιος να πηγαίνει με τις πάντες τότε δεν πρέπει να βάλει χειμερινό ελαστικό.
Λεπτομέρειες για τα χειμερινά ελαστικά μπορείτε να δείτε εδώ http://www.snowclub.gr/forums/index.php ... =8421&st=0
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Λεπτομέρειες για τα χειμερινά ελαστικά μπορείτε να δείτε εδώ http://www.snowclub.gr/forums/index.php ... =8421&st=0
... many thnx m8
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Εφόσον τα φοράς, όπως και γω, από Δεκέμβριο μέχρι Απρίλιο μπορείς να πηγαίνεις και στην εθνική μια χαρά χωρίς πρόβλημα. Μέχρι να φτάσουμε στα χιονοδρομικά στην εθνική κινούμαστε. Και ο ορθός όρος δεν είναι χιονολάστιχο όπως έχει επικρατήσει να λέμε αλλά χειμερινό ελαστικό και συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα από θερινό στη βροχή και σε στεγνό σε θερμοκρασίες κάτω των 7. Τώρα αν θελει κάποιος να πηγαίνει με τις πάντες τότε δεν πρέπει να βάλει χειμερινό ελαστικό.Ακριβώς έτσι
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
-4,5 στην Καλλιθέα. Ναι, έφτασα στο γραφείο!!!Κάτι τύποι σαν κι εσένα χαλάνε τη πιάτσα.
Τι πας στη δουλειά σου ρε φίλε, για να μας το παίξεις εργατικός και φιλότιμος .Πάντως σαν μωβerator είσαι καλός θυσιάζεσαι και ποστάρεις από την εργασία σου.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Τι πας στη δουλειά σου ρε φίλε, για να μας το παίξεις εργατικός και φιλότιμοςΜπορεί να έχει προσυμφωνήσει κανένα πολύ ψηλό bonus
-
Μια αλλη ευκολη λυση ειναι να μην χρησιμοποιουμε το τουτουδι καθολου αυτες τις δυο μερες στα πεντε χρονια. Δε χαθηκε κι ο κοσμος... Αν ειναι απολυτη αναγκη αλλαζουν τα πραγματα, αλλα υπαρχουν κι αλλοι τροποι. Οσο κυκλοφορουμε κατω απ' αυτες τις συνθηκες κινδυνευουμε.
-
-
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
Μια αλλη ευκολη λυση ειναι να μην χρησιμοποιουμε το τουτουδι καθολου αυτες τις δυο μερες στα πεντε χρονια. Δε χαθηκε κι ο κοσμος... Αν ειναι απολυτη αναγκη αλλαζουν τα πραγματα, αλλα υπαρχουν κι αλλοι τροποι. Οσο κυκλοφορουμε κατω απ' αυτες τις συνθηκες κινδυνευουμε.Ούτε τα πόδια να μή χρησιμοποιούμε θα ήταν το καλύτερο και αφού μας έχουν ειδοποιήσει 5 μέρες πιό πρίν με το παραπάνω μπορούμε να κανονίσουμε άνετα να βρούμε όλες τις εναλλακτικές λύσεις.
Αλλά υπάρχει περίπτωση (μερικές φορές χτύπα ξύλο) να αρρωστήσει κάποιος χωρίς να το περιμένει να πρέπει να πάει αμέσως σε κανέναν γιατρό, σε κανένα νοσοκομείο.
Τότε τί γίνεται αν οι δρόμοι είναι παγοδρόμια?
Μετεωρολογικά