-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Εγώ ένα δυό πράγματα θα πω ακόμη.
Η άποψή μου δεν είχε να κάνει με τίποτα με την τοποθέτηση του skye
που την γνώμη του την σέβομαι(πάνω σ αυτό με ενδιαφέρει βασικά να μην παρεξηγηθώ).
Θεωρώ την επιλογή του avatar αυτού αντίστοιχη η και χειρότερη με ενός
παιδεραστή, βιαστη και ότι άλλου κοινού εγκληματία, και πολλαπλασιασμένη με το χίλια.
Δεν τον θεωρώ ιδεολογικό φορέα η ότι άλλο, αλλα εγκληματία και προδότη.
Είναι τεράστια η διαφορά.
Θα πρέπει να το αποσύρρει. Είναι άποψη κι όχι επιβολή.
(Και να λείπουν οι ειρωνίες και τα κόλπα με τον Στάλιν κε Μάνο)Με την έννοια της εσχάτης προδοσίας θα το δεχόμουν και εγώ.
Σε καμία περίπτωση δεν θα τον συνέκρινα με έναν παιδεραστή ή ό,τι άλλο. Αλλά νομίζω ότι εάν αφαιρεθεί ακυρώνεται ο αγώνας που όλοι μας κάνουμε για να ακούγεται η φωνή όλων εδώ. -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
...Αλλά νομίζω ότι εάν αφαιρεθεί ακυρώνεται ο αγώνας που όλοι μας κάνουμε για να ακούγεται η φωνή όλων εδώ.Δεν συμφωνώ, για ένα λόγο:
Δεν είναι χώρος για πολιτική το 4τφ. Ναι συζητάμε πολιτικά, καμιά φορά και κομματικά , αλλά αν είναι ν' αρχίσουμε να κατεβάζουμε άβαταρ κ υπογραφές με τα πολιτικά - κομματικά πιστεύω μας, καλύτερα να το κλείσουμε από τώρα. -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
που την γνώμη του την σέβομαι(πάνω σ αυτό με ενδιαφέρει βασικά να μην παρεξηγηθώ).
παιδεραστή, βιαστη και ότι άλλου κοινού εγκληματία, και πολλαπλασιασμένη με το χίλια.
(Και να λείπουν οι ειρωνίες και τα κόλπα με τον Στάλιν κε Μάνο)Με την έννοια της εσχάτης προδοσίας θα το δεχόμουν και εγώ.
Σε καμία περίπτωση δεν θα τον συνέκρινα με έναν παιδεραστή ή ό,τι άλλο. Αλλά νομίζω ότι εάν αφαιρεθεί ακυρώνεται ο αγώνας που όλοι μας κάνουμε για να ακούγεται η φωνή όλων εδώ.Τό γραψα και κάπου πιο ψηλά. Δεν ζητάω τίποτα. Απο μένα έχει λήξει το ζήτημα. Ας κάνει ο καθένας ότι νομίζει. (Κι ας καταπίνει ο καθένας ότι αντέχει)
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Κάποιοι συνάνθρωποί σας θα εργάζονται από το πρωί ως το βράδυ, ακόμα και τα σαββατοκύριακα για να σας εξυπηρετούν.Οι περισσότεροι δεν θα πάρουν ούτε ένα ρεπό.
Οι περισσότεροι δεν θα πληρωθούν τις υπερωρίες τους.
Οι περισσότεροι δεν θα προλάβουν ούτε καν να ψωνίσουν.
Θα φύγουν την παραμονή των Χριστουγέννων στις 8 – 9 το βράδυ για να γιορτάσουν «ξεκούραστα» τα Χριστούγεννα.
Θα φύγουν 6-7 το απόγευμα την παραμονή πρωτοχρονιάς για να αλλάξουν τον χρόνο και μετά κατά την 1 να σαπίσουν στον ύπνο για να ξεκουραστούν λιγάκι.
Την δεύτερη μέρα (που κανονικά είναι αργία και τα μαγαζιά κλειστά) θα τους καλέσουν οι εργοδότες τους για να κάνουν απογραφή, πάλι χωρίς υπερωρίες.
Είναι γεγονός ότι κάποια αφεντικά θέλουν κρέμασμα από τα @ρχ!δ!@.
Τα ξέρω. Τα έχω υποστεί σε 3 διαφορετικές εταιρίες λιανικής με καταστήματα. Δεν ήμουν η εξαίρεση. ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ. Δοξάζω την τύχη μου που δεν τα υφίσταμαι πλέον.
Όλοι την προσμέναν με χαρά, εγώ και οι τότε συνάδελφοί μου περιμέναμε αυτή την εποχή του χρόνου με τρόμο. Δεν υπερβάλλω.
Προσέξτε πως φέρεστε στους εμποροϋπαλλήλους αυτές τις μέρες. Να έχετε υπομονή. Ο καφές σας με την παρέα σας μπορεί να περιμένει. Ο άνθρωπος που σας εξυπηρετεί έχει εργαστεί ήδη 8 ώρες, και έχει άλλες 5 μπροστά του μέχρι να φτάσει σπίτι. Κι αυτό για 15-20 συνεχόμενες ημέρες!
όχι μόνο κατά τις γιορτές αλλά όλο το έτος.
Και αν μπορείτε ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΩΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ, μη εορταστικού ΩΡΑΡΙΟΥ. Για να σταματήσει κάποτε αυτή η δουλοπαροικίστικη και αναχρονιστική τακτική.
Μάγκα, σε αυτό έχεις ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΙΟ. Το είχα σκεφτεί όταν εφάρμοσε ο Παναγιωτόπουλος το ελαστικό ωράριο. αν και είναι δύσκολο για μερικούς οι οποίοι δουλεύουμε ατελειώτες ώρες στη δουλειά.
Κι αν σκέφτεστε ότι «ας πρόσεχε» και «έτσι είναι η ζωή» και «ας σπούδαζε να έχει καλύτερη δουλειά» τότε είστε ΖΩΟΝ.
Σωστός και πάλι. αν δεν έχεις κάνει και λίγο τον 'μαύρο' δεν ξέρεις τι περνάει ο άλλος.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αυτό τώρα το λες για καλό, ή για κακό;
Γιατί αν το αναφέρεις σε πίστωση της 7ετούς επαναστάσεως, να μας το πεις καθαρά.
Γιατί εγώ δεν είμαι Χουντικός, αλλά είμαι Βασιλικός κ θα τσακωθούμε.Όπως είχε πεί ένας αρχαίος Εσκιμώος ποδοσφαιριστής: Ουδέν κακόν αμιγές καλού.
-
ακόμα για το άβαταρ συζητάτε; Τελικά όλα τα ελληνικά φόρα είναι ίδια.
Οι δήθεν δημοκράτες αποδεικνύονται χειρότεροι από αυτό το οποίο καταδικάζουν. Το ίδιο πράγμα, σε μια περίπτωση μπορεί να είναι ανεκτό ως 'αντίθετη άποψη' ενώ σε άλλη περίπτωση να θεωρείται ύβρις και ειρωνεία. Το ΙΔΙΟ ακριβώς πράγμα.
-
...Αλλά νομίζω ότι εάν αφαιρεθεί ακυρώνεται ο αγώνας που όλοι μας κάνουμε για να ακούγεται η φωνή όλων εδώ.
Δεν συμφωνώ, για ένα λόγο:
Δεν είναι χώρος για πολιτική το 4τφ. Ναι συζητάμε πολιτικά, καμιά φορά και κομματικά , αλλά αν είναι ν' αρχίσουμε να κατεβάζουμε άβαταρ κ υπογραφές με τα πολιτικά - κομματικά πιστεύω μας, καλύτερα να το κλείσουμε από τώρα.Το ακριβώς ανάποδο πιστεύω : κάθε avatar είναι εξ ορισμού μια σαχλαμάρα (όπως κάθε σύμβολο άλλωστε) το οποίο απευθύνεται στο θυμικό των πολλών και όχι στη γνώση και τη λογική...Δεν πρέπει λοιπόν να δίνουμε καμία σημασία σε υπογραφές, avatars και λοιπές μπούρδες γιατί απλά τους δίνουμε αξία...Δυο @@, η φωτογραφία του Γιώργαρου ή το στριγκάκι μια γκόμενας, μια σβάστικα ή ένας σταυρός και μια σημαία έχουν όλα την ίδια σημασία : ΚΑΜΙΑ.
Γιατί λοιπόν να ασχολούμαστε με τόσο μηδαμινά ζητήματα και όχι με την ουσία της (κάθε) υπόθεσης? Όποιος έχει όρεξη και κέφι ας καταθέτει απόψεις επί της ουσίας για τη χούντα ή ό,τι άλλο του αρέσει για να γίνεται διάλογος...Τι avatar θα έχει βάλει ποσώς θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει
-
...Αλλά νομίζω ότι εάν αφαιρεθεί ακυρώνεται ο αγώνας που όλοι μας κάνουμε για να ακούγεται η φωνή όλων εδώ.
Δεν συμφωνώ, για ένα λόγο:
Δεν είναι χώρος για πολιτική το 4τφ. Ναι συζητάμε πολιτικά, καμιά φορά και κομματικά , αλλά αν είναι ν' αρχίσουμε να κατεβάζουμε άβαταρ κ υπογραφές με τα πολιτικά - κομματικά πιστεύω μας, καλύτερα να το κλείσουμε από τώρα.Αυτό λέω Ηλία. Ότι δεν γίνεται από την μία να κοπτόμεθα για την ελευθερία έκφρασης και από την άλλη να απαιτούμε το όποιο όραμα ή είδωλο του καθ' ενός να κατέβει.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Σε καμία περίπτωση δεν θα τον συνέκρινα με έναν παιδεραστή ή ό,τι άλλο. Αλλά νομίζω ότι εάν αφαιρεθεί ακυρώνεται ο αγώνας που όλοι μας κάνουμε για να ακούγεται η φωνή όλων εδώ.Τό γραψα και κάπου πιο ψηλά. Δεν ζητάω τίποτα. Απο μένα έχει λήξει το ζήτημα. Ας κάνει ο καθένας ότι νομίζει. (Κι ας καταπίνει ο καθένας ότι αντέχει)
Δεν μιλάω επι προσωπικού.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
αν ύπαρξη κάποιος εδώ μέσα που έφαγε ξύλο επί χούντας η κάποιο συγγενικό πρόσωπο του τότες της το βγάλω
Σύλληψη,φυλάκιση,απόταξη κατόπιν περιορισμό κατ'οίκον και αφαίρεση διαβατηρίου σου κάνουν?
Αλλά ήταν μόνο ο πατέρας μου, οπότε στα @@ μου, κράτα τη φάτσα του Γιώργαρου όσο γουστάρεις...Προτείνω μάλιστα να την εναλλάσεις βάζοντας Μάλλιο, Θεοφιλογιαννάκο,Ντερτιλή, Μπάμπαλη και λοιπούς συμπαθείς τύπους...
Ψήφο και από εμένα να μείνει το avatar ως έχει...Ουδεμία παρέμβαση στην ελευθερία έκφρασης κανενόςσυνεχίζω με :
Ο Πατέρας μου και ο αδερφός του διώχθηκε κακήν κακώς από το Πανεπιστήμιο. Ο θείος μου ξαναμπήκε.
Ο Παππούς μου , διώχθηκε από τον Κορυδαλλό , το Αιγάλεω , το Περιστέρι , την Χρυσούπολη Καβάλας και όταν ξαναγύρισε στον Κορυδαλλό τον ξανακυνήγησαν.
Έναν άλλον θείο μου τον φυλάκισαν , του έβγαλαν δύο φορές τα νύχια , του έκαναν πολλάκις φάλλαγα και τον είχαν επί δύο ημέρες να πατάει σε πάγο.
Τον αδερφό της πεθεράς μου , όταν υπηρετούσε τον σακάτεψαν στο ξύλο. Ο άνθρωπος αυτός πέθανε μισότρελλος ( ήταν από τα 20 του χρόνια ) πριν από 4 χρόνια. -
Kαπου εχουμε παρεξηγησει την εννοια της δημοκρατιας πιστευω.
Η ανεχτικοτητα εδωσε στη Γερμανια τη Σουδητια. Μετα την Αυστρια. Μετα ολη την Τσεχια. Μετα τη μιση Πολωνια. Και μετα θυμηθηκαν οι ανεκτικοι δημοκρατες οτι αλλο δημοκρατια και αλλο μαλακια. Αλλο να εισαι φιλειρηνικος και αλλο κοροϊδο.
Ετσι και τωρα: Ο λαος μας (που αν θυμαμαι καλα τυπικα ειναι κυριαρχος) αποφασισε οτι ειναι εκτός νομου η σκατοφατσα του ΕΠΙΟΡΚΟΥ και εντός νομου τα σφυροδρεπανα και ο Μαρκος με τον Γιωτη και τον Αρη.
Οσο λοιπον και να χτυπιουνται αυτες που θελουν να κρυφτουν και η χαρά δεν τις αφηνει, στο ονομα της δηθεν ελευθεριας εκφρασης, η αποφαση του λαου και του κρατους οφειλει να ειναι σεβαστη. Τα φιδια πριν γινουν φιδια ηταν σε αυγα...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Kαπου εχουμε παρεξηγησει την εννοια της δημοκρατιας πιστευω.Η ανεχτικοτητα εδωσε στη Γερμανια τη Σουδητια. Μετα την Αυστρια. Μετα ολη την Τσεχια. Μετα τη μιση Πολωνια. Και μετα θυμηθηκαν οι ανεκτικοι δημοκρατες οτι αλλο δημοκρατια και αλλο μαλακια. Αλλο να εισαι φιλειρηνικος και αλλο κοροϊδο.
Ετσι και τωρα: Ο λαος μας (που αν θυμαμαι καλα τυπικα ειναι κυριαρχος) αποφασισε οτι ειναι εκτός νομου η σκατοφατσα του ΕΠΙΟΡΚΟΥ και εντός νομου τα σφυροδρεπανα και ο Μαρκος με τον Γιωτη και τον Αρη.
Οσο λοιπον και να χτυπιουνται αυτες που θελουν να κρυφτουν και η χαρά δεν τις αφηνει, στο ονομα της δηθεν ελευθεριας εκφρασης, η αποφαση του λαου και του κρατους οφειλει να ειναι σεβαστη. Τα φιδια πριν γινουν φιδια ηταν σε αυγα...
Δεν ήξερα ότι είναι παράνομο να (επιδικνύεις ή να ) δείχνεις φωτό των χουντικών. Εκτός εάν εννοείς όσων έχουν καταδικαστεί ως επίορκοι και για εσχάτη προδοσία ;
-
Παρανομος ειναι ο εκθειασμος και η προβολη εγκληματων και εγκληματιων.
Με τη σκατοφατσα του Παπαδοπουλου κομμα ή συλογο δεν ανοιγεις. Στις εκλογες δεν κατεβαινεις.Απλα η φωτο του δεν ειναι παρανομη, αν το παμε εκει...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Παρανομος ειναι ο εκθειασμος και η προβολη εγκληματων και εγκληματιων.
Με τη σκατοφατσα του Παπαδοπουλου κομμα ή συλογο δεν ανοιγεις. Στις εκλογες δεν κατεβαινεις.Απλα η φωτο του δεν ειναι παρανομη, αν το παμε εκει...
ΟΚ , σε έπιασα.
Ο afonos όμως δεν έκανε κάτι από αυτά. Και εδώ ζητήθηκε να μην υπάρχει η εικόνα ως avatar. Αυτό συζητούμε. Το ότι είναι παράνομος ο εκθειασμός και η προβολή εγκληματιών νομίζω δεν απαγορεύει στον afono να τον έχει avatar. Δεν έκανε τίποτε άλλο. Εάν πάμε εκεί , ενδέχεται να επιβληθεί λογοκρισία και στις ιστορικές καταγραφές που βγάζουν την γκόμενα του δικτάτορα να μιλήσει και ( λογικά ) να τον εκθειάσει.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Kαπου εχουμε παρεξηγησει την εννοια της δημοκρατιας πιστευω.Η ανεχτικοτητα εδωσε στη Γερμανια τη Σουδητια. Μετα την Αυστρια. Μετα ολη την Τσεχια. Μετα τη μιση Πολωνια. Και μετα θυμηθηκαν οι ανεκτικοι δημοκρατες οτι αλλο δημοκρατια και αλλο μαλακια. Αλλο να εισαι φιλειρηνικος και αλλο κοροϊδο.
No shit!
Η εκθείαση δικτατόρων, ειδικά αν συνοδεύεται από προτροπή για κατάλυση του πολιτεύματος, είναι επικίνδυνη και υπό προϋποθέσεις παράνομη.
Η ελευθερία έκφρασης από την άλλη επιτρέπει να λες ό,τι θες, εφόσον δεν θίγεις την υπόληψη κάποιου (εγκλήματα κατά της αξιοπρέπειας - δυσφήμιση/εξύβριση) και δεν αποκαλύπτεις πράγματα που καλύπτονται από κάποιο απόρρητο.
Κι έτσι όμως, στα διαδικτυακά φόρουμ μπορεί και δικαιούται ο διαχειριστής τους να κόψει ό,τι θεωρεί ότι δεν συμφωνεί με το πνεύμα του διαδικτυακού χώρου ή -στην τελική- με το προσωπικό του γούστο.
Αν ήμουν διαχειριστής, θα έλεγα στον Άφωνο να βγάλει το avatar διαφορετικά ή θα το έβγαζα εγώ ή θα τον μπανάριζα προειδοποιητικά.
Από την άλλη εκφράζω την απορία μου, όχι αναφορικά με τους διαχειριστές αλλά με κάποιους εύθικτους φορουμίτες, που απαίτησαν να κατέβει ο Παπ, δεν ενοχλήθηκαν όμως από τη φάτσα ενός σεσημασμένου σφαγέα εκατομμυρίων ανθρώπων, Ρώσσων, Πολωνών και άλλων.Τώρα, σχετικά με τις περί νόμου και νομιμοφροσύνης, θα ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ότι το νόμο τον ακολουθείς ΠΑΝΤΑ και ΟΧΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ. Ειδικά όταν μιλάμε για το Σύνταγμα. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
-
Το αδίκημα πάντως λέγεται εγκωμιασμός κακουργήματος (αρθ. 185 του Ποινικού Κώδικα) και η εφαρμογή του έχει ατονήσει αρκετά. Εξάλλου σύμφωνα με το άρθρο, πρέπει με τον εγωμιασμό κακουργηματικών πράξεων να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια τάξη.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Από την άλλη εκφράζω την απορία μου, όχι αναφορικά με τους διαχειριστές αλλά με κάποιους εύθικτους φορουμίτες, που απαίτησαν να κατέβει ο Παπ, δεν ενοχλήθηκαν όμως από τη φάτσα ενός σεσημασμένου σφαγέα εκατομμυρίων ανθρώπων, Ρώσσων, Πολωνών και άλλων.
μπλα μπλαΑφού ξέρουμε οτι την έβαλες επίτηδες. Ήθελες να απαντήσουμε στην ρητορική σου ερώτηση?
-
Ξανανοίχτε επιτέλους τη Γιάρο. Μάλλιασε η γλώσσα του Μάνου!
Σοβαρά τώρα, δεν καταλαβαίνω τι έχει να φοβάται κανείς από τα μούτρα ενός δικτάτορα - όποιος κι αν είναι αυτός και οποιουδήποτε χρώματος.
Το ουσιαστικότερο πρόβλημα είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Δυστυχώς, η ευγενής πρόθεση όσων θέλουν την αποκαθήλωση του μαλακοπίτουρα που κατάφερε να καταλύσει τη δημοκρατία για 7 συναπτά έτη, δεν έχει ουσιαστικό νόημα πίσω από το μανδύα της πολιτικής ορθότητας. Η αντιμετώπιση των φαντασμάτων του παρελθόντος δεν είναι ο εγκλεισμός τους στη ντουλάπα, αλλά το να τους αποδίδουμε συνεχώς και καθημερινά τον πραγματικό τους ρόλο: αυτόν του φαντάσματος.
Ο Γιώργης δεν ξεπέρασε ποτέ το όριο ενός ξεπεσμένου καραβανά με βαθιά ριζωμένο το μεγαλοϊδεαϊσμό. Αυτό καλό είναι να μην το ξεχνάμε. Πολύ πιο επικίνδυνη είναι -έστω και ως αστείο- η παραδοχή ότι 'έκανε και καλά η χούντα' παρά τα μούτρα του δικτάτορα με τη μορφή άβαταρ. -
manosk o σεσημασμενος σφαγεας Ρωσων Πολωνων και λοιπων κατοικων ανατολικα του Βερολινου, μαζι με ολους αυτους εσφαξε και καποια εκατομμυρια Ναζηδες και σχεδον κερδισε μονος του με μπιζελοντουφεκα και σφεντονες τον πολεμο.
Γι'αυτο το λογο στην Τεχερανη και τη Γιάλτα τοτε στηθηκε μια τεραστια κολυμπηθρα του Σιλωαμ μπηκε μεσα ο πατερουλης και βγηκε αθωος σαν περιστερι. Με τις ευχες του Τσωρτσιλ και του Ρουσβελντ.Επειδη ζουμε σ'αυτη τη χωρα και οχι σε καποια αλλη, ο Σταλιν εχει προσφερει ειτε τιποτα ειτε θετικα, μας εστειλε και στον Σκομπι και γλιτωσαμε την κομμουνιστικην λαιλαπαν, (αρα ουτε οι αντιπαλοι μπορουν να του προσαψουν κατι) και δε βλεπω το λογο να προκαλει η φατσα του. Ασε που ηταν ο νομιμα εκλεγμενος ηγετης μιας χωρας και οχι ενας επιορκος δικτατορας
-
Πέτρο, το δύσκολο είναι ότι ο 'κόσμος' δεν αντιλαμβάνεται, απαραίτητα, με τον τρόπο που το περιγράφεις, ένα τέτοιο συμβάν.
Πρόβατα είμασταν, και πρόβατα θα παραμείνουμε.
Γνώμη μου.
Τέτοια μούτρα πρέπει να εξαφανίζονται μιας και δια παντός!
Ούτε να τους βλέπω θέλω, ούτε θεωρώ ότι η ελευθερία της έκφρασης σημαίνει ασυδοσία.Κατέλυσαν την Δημοκρατία για 7 χρόνια. Για μένα ακόμα και οι μαλάκες δημοσιογράφοι που πάνε και παίρνουν συνέντευξη του Στέλιου θα έπρεπε να πηγαίνουν πρώτα μια βόλτα στην Γυάρο!
Τα έζησα. Ξέρω. Και δεν ανέχομαι.-
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#4]