-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αιτία για παραπάνω δεν είναι το ότι ο κόσμος έγινε ξαφνικά 'αντιδημοκράτης' και οπαδός της ανελευθερίας. Θεωρώ ότι αιτία είναι η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ και ΕΥΤΕΛΙΣΗ του δικαιώματος του ΕΙΡΗΝΙΚΩΣ συνέρχεσθαι από ορισμένες πλευρές (πολιτικές και ιδεολογικές), καθώς και η υποστήριξη ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ με το επακόλουθο τσουβάλιασμα όλων των διαδηλώσεων στα μάτια των πολιτών-παρατηρητών. Γιατί δεν γίνεται να βγαίνουν διάφοροι και να υποστηρίζουν κουκουλοφόρους και ροπαλοφόρους ως αγνούς διαδηλωτές, χωρίς να κακοχαρακτηρίζονται ταυτόχρονα και οι πραγματικοί ειρηνικοί διαδηλωτές που δεν έχουν σχέση με τέτοια άτομα και με τις αντιδημοκρατικές πρακτικές τους.
Θα πουν κάποιοι, καλόπιστα ή μη, ότι από την όλη κατάσταση βολεύεται και η εκάστοτε εξουσία. Βολεύονται οι αστυνομικοί, βολεύονται οι βουλευτές, βολεύονται κυρίως οι υπουργοί της κυβέρνησης. Γι΄αυτό δεν συλλαμβάνουν, ενώ τους παρουσιάζονται ευκαιρίες, τους ταραχοποιούς. Σωστό κι αυτό.
Αλλά...
Αλλά ανταπαντούν αυτοί ότι κάθε φορά που προσπαθούν (στ' αλήθεια ή τάχα μου) να συλλάβουν τους ροπαλοφόρους, έρχονται άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα και χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση 'αυταρχική' και 'αιματοβαμμένη'. Ο κάθε υπουργός που έχει ν' αντιμετωπίσει εγκληματικές ενέργειες από ομάδες όχι διαδηλωτών, αλλά εντεταλμένων ταραχοποιών με ή χωρίς συλλογική ταυτότητα, εμφανίζεται πάντα ως κακούργος και οι άλλοι ως αθώα θύματα. Ακόμα κι αν έχουν ξυλοκοπήσει οι τελευταίοι άλλους διαδηλωτές ή φοιτητές εντός του πανεπιστημίου, το οποίο χρησιμοποιούν ως ορμητήριο.+1
Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός της δημοκρατίας από τον ευτελισμό της σε οχλοκρατία και δεν υπάρχει μεγαλύτερος προστάτης της δημοκρατικής ελευθερίας από την υπεύθυνη και με σεβασμό προς τις άλλες κοινωνικές ομάδες χρήση της.
-
Απο τη στιγμη που εσυ ο ειρηνικος διαδηλωτης βλεπεις καποιον να καταστρεφει τη περιουσια καποιου ατυχου επαγγελματια και λογω ιδιοσυγκρασιας,η ιδεολογιας, η φοβου για τυχον αντιποινα δεν τον καταδιδεις ,η αστυνομια δεν εχει αλλο οπλο για τον εντοπισμο του απο τις καμερες.
Νομιζω οτι η παρουσια ενος δικαστικου λειτουργου στο κοντρολ των καμερων που να επιβλεπει την ωρα των εκτροπων και μονον τοτε,θα ηταν ενα καλο βημα για τη χρηση τους. -
Εμένα με προβληματίζει περισσότερο το πόσο εύκολα σπεύδουμε να τις αποδεχτούμε (στο δρόμο, στις τράπεζες, τις εταιρείες, τα σχολεία(; ) και γενικά)...
Πέρα από το παράλογο της υπόθεσης, στην πράξη θα ΑΥΞΗΣΟΥΝ τους κουκολοφόρους. Ο διαδηλωτής αφενός μεν έχει πάντα πρόσωπο (και ωφείλει να έχει προσωπο) και αφετέρου δεν φοβάται την κάμερα (ωφείλει να 'φοβάται' το ποιος ελέγχει τις κάμερες). Ο κουκουλοφόρος από την άλλη μπορεί ανενόχλητα να συνεχίζει το 'θεάρεστο' έργο του...
Οι κάμερες λοιπόν είναι 'νοοτροπία' και όχι 'μέτρο'.
-
Αν ολες οι διαδηλωσεις γινονται ησυχα και χωρις προθεση για παρατραγουδα τοτε που ειναι το προβλημα να υπαρχουν κάμερες; Δηλαδη παω σε μια διαδηλωση. Ειναι δυνατον να μην με δουν χιλιαδες ανθρωποι που κυκλοφοραω στο δρομο; Ειναι δυνατον να μην με δουν αστυνομικοι σε περιπολια; Τί εγινε δηλαδη αν υπαρχουν κάμερες; Αφου δεν εχω κανενα μα κανενα κακό σκοπο στο μυαλο μου απο το να διαμασρτυρηθω για κατι που απασχολει εμενα και πολυ κοσμο.
Θελετε κι αλλα παραδειγματα; Σε μια τράπεζα γιατι δεν μας ενοχλει που εχουν καμερες; Σε ενα ιατρειο; Τις βαζουν για να προστατεψουν τα περιουσιακα τους στοιχεια.
Ετσι και το κρατος θελει να βαλει τις κάμερες για να προστατεψει τους απλους ανθρωπους απο αναρχικα υποκειμενα που καταστρεφουν περιουσιες ανθρωπων που δεν φταινε σε τίποτα.
Το ερωτημα ειναι βεβαια αν θα αλλαξει κατι με αυτο το μετρο;
Ο καιρος θα δειξει. -
Το πρόβλημα είναι ότι οι κάμερες πρακτικά δεν ελέγχονται. Ο εισαγγελέας μπορεί να ελέγξει το πως θα χρησιμοποιηθούν αυτές όταν είναι παρών, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τις υπόλοιπες ώρες αυτές δεν θα καταγράφουν τις κινήσεις πολιτών χωρίς εισαγγελική εντολή. Είναι διαφορετικό το να ελέγχονται πολίτες που βρίσκονται σε ένα ιδιωτικό χώρο, έστω και ανοιχτό στο ευρύ κοινό, πχ ένα στάδιο, ένα νοσοκομείο, ένα πάρκινγκ, ένα πολυκατάστημα, και διαφορετικό το να ελέγχονται σε δημόσιο χώρο (δρόμους, πλατείες, πάρκα).
Σίγουρα οι κακοποιοί και ταραχοποιοί έχουν ένα λόγο παραπάνω για να μην τις θέλουν, αλλά δεν θα περιοριστεί η εγκληματικότητα από αυτές. Απλώς θα συμβεί αυτό σε ορισμένες περιοχές, πχ στο Σύνταγμα, στο Κολωνάκι, γύρω από υπουργεία, στους χώρους του 'καλού κόσμου'. Σκοπός όμως είναι να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας παντού, όχι απλώς να 'σπρώχνονται' οι κακοποιοί 'λίγο πιο πέρα'. Να είναι δηλαδή ήσυχος ο πολιτευτής ή εφοπλιστής τάδε όταν πηγαίνει στο γραφείο του και να γδύνεται ο ιδ. υπάλληλος στο πίσω στενό. -
Προσοχή, γιατί τα 'αναρχικά υποκείμενα' παίρνουν όσους ορισμούς χωράει ο νους - ανάλογα με την εποχή και τον άνθρωπο. Η δε δημοκρατία και η προσωπική ελευθερία δεν είναι κάτι που έχουμε στο τσεπάκι (ούτε τη σύνταξή μας δεν έχουμε, τι να λέμε τώρα).
Συμφωνώ με τις τελευταίες παρατηρήσεις του Μάνου.
Υ.Γ. Αυτό με τις 'ήσυχες πορείες' ρε παλικάρια πού το έχετε ακούσει και το αναπαράγετε; Τι διάολο, στα περίχωρα του Τόκιο μεγάλωσε η μεγάλη μερίδα του forum;;;
-
ειμαι υπερ των βανδαλισμων και καταστροφων σε πορειες
για τρεις λογους
πρωτον επειδη γουσταρω καργα το flame bait και επειδη ειμαι τρολακι
δευτερον γιατι μ'αρεσει να τη σπαω σε δημοκρατες
τριτον γιατι ο κοσμος εχει αναγκη να σπασει και να καταστρεψει, να βρισει, να ξεσπασει και να παιξει ξυλο με μπατσους (οι οποιοι ειναι αδερφια μου, μονο στις πορειες παιζουμε ξυλο για πλακα. κατα τ'αλλα μου ειναι ιδιαιτερα συμπαθεις οι αστυνομικοι).
και ο καλυτερος τροπος λοιπον να ξεσπασεις ειναι καταστρεφοντας κατι δημοσιο ή μιας μεγαλης (ενιοτε πολυεθνικης) εταιριας.
δεν με νοιαζει να σπασω το σουβλατζιδικο του μπαμπη.
θελω να σπασω τραπεζα. οχι επειδη εκμεταλλευονται τον κοσμο οσο δεν παει. στο πουλι μου γι'αυτο, καλα να παθουν κ αυτοι τοσο ζωα που ειναι. αλλα θελω να σπασω τραπεζα ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδη εχουν ηλιθιες διαφημισεις και επειδη παιρνουν τηλεφωνα για να προσφερουν τα δανεια τους. γενικως, θελω να σπασω τραπεζες επειδη απλα μου τη σπανε, δεν εχω καμια αναγκη να επιχειρηματολογησω πανω σ'αυτο, καθως δεν περιμενω απο καποιον δημοκρατη να καταλαβει τι εννοω. τα αυτονοητα πραγματα δεν χρειαζονται επιχειρηματα, και θελω να σπασω επειδη απλα μ'αρεσει. ειδικα ο ηχος που κανει η τζαμαρια ειναι θεικος
επισης, θελω να σπασω κατι δημοσιο (μια σταση πχ), για να εκνευρισω τον κοσμο. επανασταση κ λοιπες βλακειες ειναι για γελοιους τυπους που το παιζουν φιλοσοφοι και εχουν μουσια και πανε σε αριστεριστικες πορειες κρατωντας κοκκινες σημαιες και ακουνε εντεχνα, και μιλανε για θεωριες και βλακειες. κοινως μαλακιες. ξενερωτοι. μερος του συστηματος ειναι κ αυτοι, πολιτικα ορθοι (κατα βαθος) και ανικανοι.
ατομα που σπαμε συνειδητοποιημενα, οπως εγω, δεν το κανουμε για να πεσει το συστημα και λοιπες βλακειες. αλλωστε οι περισσοτεροι, αν και βλεπουμε οτι το συστημα ειναι σαπιο, καταλαβαινουμε οτι αυτο μας ευνοει, αφου δεν ειμαστε φτωχοι και ουτε παλευουμε για κατι παραπανω. το κανουμε επειδη ειμαστε κακοι και επειδη συνηθως μας την εχει σπασει καποια γκομενα ή που χασαμε στο παμε στοιχημα 10 ευρω.
απλα σε καθε κοινωνια ο καθενας εχει το ρολο του. παντα θα υπαρχουν λοιπον ατομα σαν και μενα τα οποια θα κανουν μαλακιες και παντα θα χανουν, δεν θα καταφερνουν τιποτα, αλλα θα ειμαστε παντα αρκετοι για τη σπαμε στους αλλους
kisses -
skye είμαι οπαδός σου!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Έχεις πάει κουκ στην πλατεία Αγ. Παρασκευής;
Αν δεν γκρεμίσεις δύο οικοδομικά τετράγωνα για να χτίσεις πάρκινγκ τότε η δημιουργία εκεί σταθμού θα ήταν εγκληματική. Κακώς -κάκιστα- αν από την αρχή ο σχεδιασμός προέβλεπε σταθμό στην πλατεία. Απέναντι (προς Χαλάνδρι) είναι γεμάτο αλάνες. Απλώς επιβεβαιώνεται το αρπακολατζίδικο του πράγματος για μία ακόμη φορά.O σκοπός του Μετρό δεν είναι να το προσεγγίζεις με το αυτοκίνητο αλλά με άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς. Άλλωστε σε μια γραμμή που εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες, οι λίγες εκατοντάδες θέσεις πάρκινγκ σε κάθε σταθμό είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Επιπλέον το μετρό για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να φυτρώνει στην καρδιά της περιοχής που θέλει να εξυπηρετήσει, και λόγω αυτής τη επιδίωξης είναι υπόγειο....
+1
Θυμήθηκα την πρώτη, τραυματική μου εμπειρία με το μετρό. Σ' ένα δρόμο με πολλή κίνηση, στη Ρώμη του 1979, έβλεπα ένα στύλο μ' ένα Μ στην κορυφή σε κάθε πλευρά του δρόμου και κόσμο ν' ανεβοκατεβαίνει. Θεώρησα ότι ήταν υπόγεια διάβαση, μέχρι που είδα μια κουκλάρα από την άλλη πλευρά του δρόμου, η οποία κατέβηκε τις σκάλες κι εξαφανίστηκε. Αποφάσισα να κατέβω να δω και ... άσε καλύτερα...
Ε, μετά είδα σε όλο τον κόσμο σταθμούς μετρό σε πάρκα (όπου δεν υπάρχει πρόσβαση τροχοφόρων), ακόμα και κάτω από πολυκατοικίες. Βγαίνεις από το tube και τσουπ, μέσα στο πολυκατάστημα ή δίπλα στο ασανσέρ που σε πηγαίνει στο γραφείο σου (ΝΥ).
Στην Ελλάδα, ακόμα και στην Αθήνα, τα ΜΜΜ είναι επιεικώς για γέλια.
Αλλά τι να πεις, σε μια χώρα που ούτε να αριθμήσει τους δρόμους της δεν είναι ικανή; -
Διαβαζοντας τη λεξη 'Δημοκρατια' που ειπε ο Skye να προσθεσω και κατι αλλο για καποιους 'δηθεν' δημοκρατες που μιλανε για καταπατηση της ελευθεριας οταν χρησιμοποιουνται καμερες.
Ας μην ξεχναμε τί παει να πει Δημοκρατια.
Ελευθερη εκφραση αποψεων, ελευθερια συμπεριφορας ανθρωπων κλπ κλπ κλπ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ - ΦΥΣΙΚΑ - ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΤΑΙ (εδω γελανε)
Δικαιωμα μου ειναι να παραβαινω ενα νομο αλλα θα πρεπει να υπαρξουν και οι συνεπειες, ετσι δεν ειναι;
Οταν γινεται αυτο δεν εχουμε δημοκρατια αλλα κατι αλλο. Ειναι δυνατον να υπαρχει αναλογια 1-1 αναμεσα σε πολιτες και αστυνομικους;Μπουρδες τελικα τα περι καταπατησης ελευθεριας κλπ. Απλα ειμαστε 'παρτάκηδες' και τιποτα αλλο.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ειμαι υπερ των βανδαλισμων και καταστροφων σε πορειεςγια τρεις λογους
πρωτον επειδη γουσταρω καργα το flame bait και επειδη ειμαι τρολακι
δευτερον γιατι μ'αρεσει να τη σπαω σε δημοκρατες
τριτον γιατι ο κοσμος εχει αναγκη να σπασει και να καταστρεψει, να βρισει, να ξεσπασει και να παιξει ξυλο με μπατσους (οι οποιοι ειναι αδερφια μου, μονο στις πορειες παιζουμε ξυλο για πλακα. κατα τ'αλλα μου ειναι ιδιαιτερα συμπαθεις οι αστυνομικοι).
και ο καλυτερος τροπος λοιπον να ξεσπασεις ειναι καταστρεφοντας κατι δημοσιο ή μιας μεγαλης (ενιοτε πολυεθνικης) εταιριας.
δεν με νοιαζει να σπασω το σουβλατζιδικο του μπαμπη.
θελω να σπασω τραπεζα. οχι επειδη εκμεταλλευονται τον κοσμο οσο δεν παει. στο πουλι μου γι'αυτο, καλα να παθουν κ αυτοι τοσο ζωα που ειναι. αλλα θελω να σπασω τραπεζα ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδη εχουν ηλιθιες διαφημισεις και επειδη παιρνουν τηλεφωνα για να προσφερουν τα δανεια τους. γενικως, θελω να σπασω τραπεζες επειδη απλα μου τη σπανε, δεν εχω καμια αναγκη να επιχειρηματολογησω πανω σ'αυτο, καθως δεν περιμενω απο καποιον δημοκρατη να καταλαβει τι εννοω. τα αυτονοητα πραγματα δεν χρειαζονται επιχειρηματα, και θελω να σπασω επειδη απλα μ'αρεσει. ειδικα ο ηχος που κανει η τζαμαρια ειναι θεικος
επισης, θελω να σπασω κατι δημοσιο (μια σταση πχ), για να εκνευρισω τον κοσμο. επανασταση κ λοιπες βλακειες ειναι για γελοιους τυπους που το παιζουν φιλοσοφοι και εχουν μουσια και πανε σε αριστεριστικες πορειες κρατωντας κοκκινες σημαιες και ακουνε εντεχνα, και μιλανε για θεωριες και βλακειες. κοινως μαλακιες. ξενερωτοι. μερος του συστηματος ειναι κ αυτοι, πολιτικα ορθοι (κατα βαθος) και ανικανοι.
ατομα που σπαμε συνειδητοποιημενα, οπως εγω, δεν το κανουμε για να πεσει το συστημα και λοιπες βλακειες. αλλωστε οι περισσοτεροι, αν και βλεπουμε οτι το συστημα ειναι σαπιο, καταλαβαινουμε οτι αυτο μας ευνοει, αφου δεν ειμαστε φτωχοι και ουτε παλευουμε για κατι παραπανω. το κανουμε επειδη ειμαστε κακοι και επειδη συνηθως μας την εχει σπασει καποια γκομενα ή που χασαμε στο παμε στοιχημα 10 ευρω.
απλα σε καθε κοινωνια ο καθενας εχει το ρολο του. παντα θα υπαρχουν λοιπον ατομα σαν και μενα τα οποια θα κανουν μαλακιες και παντα θα χανουν, δεν θα καταφερνουν τιποτα, αλλα θα ειμαστε παντα αρκετοι για τη σπαμε στους αλλους
kissesΕύγε ρε skye
Μην κάθεσαι να γράφεις ένα σκασμό λόγους : 'Γιατί έτσι μας αρέσει', να λες, φτάνει και άστους να κουρεύονται
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μπουρδες τελικα τα περι καταπατησης ελευθεριας κλπ. Απλα ειμαστε 'παρτάκηδες' και τιποτα αλλο.
διαφωνω αγαπητε..
δεν ειναι θεμα παρτακισμου..
απλα βλεποντας οτι ο κοσμος κατα την αποψη σου ειναι γελοιος, και γνωριζοντας πως δεν προκειται να αλλαξει κατι καθως οι περισσοτεροι δεν μπορουν να σκεφτουν, καταλαβαινεις οτι δεν εχεις ελπιδα να 'αγωνιστεις', ποσο μαλλον 'δικαια', με τους κανονες του συστηματος.
οποτε πας σε πορειες, ξερεις οτι δεν θα καταφερεις τιποτα και οχι μονον αυτο, αλλα ο κοσμος θα ειναι εναντιον σου επειδη θα σε βλεπει στην καλυτερη περιπτωση σαν γραφικο και στην χειροτερη σαν εχθρο, δηλαδη καποιον που τον εμποδιζει να παει στη δουλεια του και ενιοτε καταστρεφει τη δημοσια περιουσια. βεβαια αποκλειεται να μπει στη διαδικασια να σκεφτει απλα πραγματα, οπως το οτι οι φωτιες στους καδους ειναι ενας τροπος να διαλυσεις καπως τα καπνογονα, και θα ακουει απλα στις ειδησεις των 9 για τους αλητες που εβαλαν φωτια σε καδους επειδη ειναι βανδαλοι, με σκοπο να τους καταστρεψουν δλδ.
επισης θα γνωριζεις οτι πιθανον να βοηθας καποια συμφεροντα τα οποια δεν εχεις σκοπο να βοηθησεις, δηλαδη οτι σε χρησιμοποιουν οταν κατεβαινεις σε μια πορεια καποιοι, για δικους τους σκοπους.
αλλα βλεποντας την κοινωνια, αναρωτιεσαι: 'ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ;' -
Megane98 εικονοποίησε σε παρακαλώ το παρακάτω:
Μία πλατεία γεμάτη ΜΑΤ και μία πλατεία γεμάτη διαδηλωτές (κουκουλοφόρους και μη).
Τι σε φοβίζει περισσότερο σαν εικόνα; -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μπουρδες τελικα τα περι καταπατησης ελευθεριας κλπ. Απλα ειμαστε 'παρτάκηδες' και τιποτα αλλο.
διαφωνω αγαπητε..
απλα βλεποντας οτι ο κοσμος κατα την αποψη σου ειναι γελοιος, και γνωριζοντας πως δεν προκειται να αλλαξει κατι καθως οι περισσοτεροι δεν μπορουν να σκεφτουν, καταλαβαινεις οτι δεν εχεις ελπιδα να 'αγωνιστεις', ποσο μαλλον 'δικαια', με τους κανονες του συστηματος.
οποτε πας σε πορειες, ξερεις οτι δεν θα καταφερεις τιποτα και οχι μονον αυτο, αλλα ο κοσμος θα ειναι εναντιον σου επειδη θα σε βλεπει στην καλυτερη περιπτωση σαν γραφικο και στην χειροτερη σαν εχθρο, δηλαδη καποιον που τον εμποδιζει να παει στη δουλεια του και ενιοτε καταστρεφει τη δημοσια περιουσια. βεβαια αποκλειεται να μπει στη διαδικασια να σκεφτει απλα πραγματα, οπως το οτι οι φωτιες στους καδους ειναι ενας τροπος να διαλυσεις καπως τα καπνογονα, και θα ακουει απλα στις ειδησεις των 9 για τους αλητες που εβαλαν φωτια σε καδους επειδη ειναι βανδαλοι, με σκοπο να τους καταστρεψουν δλδ.
επισης θα γνωριζεις οτι πιθανον να βοηθας καποια συμφεροντα τα οποια δεν εχεις σκοπο να βοηθησεις, δηλαδη οτι σε χρησιμοποιουν οταν κατεβαινεις σε μια πορεια καποιοι, για δικους τους σκοπους.
αλλα βλεποντας την κοινωνια, αναρωτιεσαι: 'ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ;'Και μετά παραδίνεσαι να απορροφηθείς από το σύστημα, να γίνεις ένα μ' αυτό. Και ησυχάζεις.
Καληνύχτα Τζων Μπόι. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
διαφωνω αγαπητε..
αλλα βλεποντας την κοινωνια, αναρωτιεσαι: 'ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ;'Δεν ειπα πουθενα οτι ο κοσμος ειναι γελιος. Ουτε εχω κατι με τις πραγματικα ειρηνικες πορειες.
Οι φωτιες στους καδους ειναι απλα πραγματα για σένα; Οποτε οταν καιγονται αυτοκινητα και καταστηματα να υποθεσω οτι δεν υπηρχαν εκει κοντα καδοι; -
Αν δεν κανουν φασαριες κανεις δεν θα ασχοληθει μαζι τους.
Αυτο ειναι το κινητρο τους.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Megane98 εικονοποίησε σε παρακαλώ το παρακάτω:
Μία πλατεία γεμάτη ΜΑΤ και μία πλατεία γεμάτη διαδηλωτές (κουκουλοφόρους και μη).
Τι σε φοβίζει περισσότερο σαν εικόνα;Κατανοητο το παραδειγμα αλλα ολα ειναι υποκειμενικα. Ποσες πιθανοτητες δινεις να ορμιξουν τα ΜΑΤ και να σπασουν ή να καψουν το μαγαζι σου και το αυτοκινητο σου;
Οι διαδηλωτες;
Οι κουκουλοφοροι; -
Γιατί δεν πρέπει να υπάρχουν κάμερες...μα γιατί δε θέλουμε να υπάρχει ασφυκτική εφαρμογή του νόμου!
Θα το θέσω με ένα αρκετά τραβηγμένο παράδειγμα.
Βάσει ΚΟΚ σε ένα STOP σταματάμε, δεν τσουλάμε με 5χλμ. αλλά ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ.
Τί θα λέγατε αν μας έκοβαν κλήση για κάθε τέτοια παράβαση?
Πόσο θα ερχόταν ο λογαριασμός στον κάθε ένα και σε πόσες ώρες (ή λεπτά) θα είχε χάσει πινακίδες και δίπλωμα?
Τελικά πόσο ηλίθια και προβληματική θα ήταν αυτή η 'εφαρμογή του νόμου'?ΥΓ1 Υποστηρίζω τις κάμερες σε κάθε σημείο λεωφοριόδρομου αρκεί το πρόστιμο να μειωθεί και να ισχύει άπαξ το 24ωρο. Να ξέρω δηλαδή ότι αν βιάζομαι θα δώσω 30 ευρώ και θα μπορώ όλη μέρα να είμαι στις λεωφοριολωρίδες
ΥΓ2 Το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο. Όταν κάποια σύζυγος με τράκαρε παραβιάζοντας STOP, ισχυρίστηκε πως δεν το παραβίασε αφού είχε σταματήσει (στο STOP)
-
Ένα αγοράκι στο Δημοτικό πείραζε συνεχώς μια συμμαθήτριά του. Μέχρι που, την περασμένη Παρασκευή, την κατάβρεξε μ' ένα χυμό. Η μικρή πήγε κλαίγοντας στο σπίτι της, το είπε στον πατέρα της, αυτός πήγε στο σχολείο και ...
.
.
.
.
.
.
.
ο πατέρας πέρασε το ΣΚ στο κρατητήριο και σήμερα πέρασε αυτόφωρο. Το αγοράκι είναι στο νοσοκομείο με άσχημο χτύπημα στο κεφάλι, υπάρχουν φόβοι ότι έχει υποστεί εγκεφαλική βλάβη.
.
.
.
.
.
.
.
Εκείνος ο δάσκαλος που υποτίθεται ότι επιτηρεί τα παιδιά στα διαλείμματα, πότε θα περάσει, επί τέλους, αυτόφωρο; -
Ηλια ειναι τσεκαρισμενο αυτο που λες;
Ακουσα στις ειδησεις οτι απλα κατα λαθος το αγορι εριξε τον χυμο στο κοριτσι και οτι τιποτα αλλο δεν εγινε.
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#4]