-
Γύρω στα 8 lt.
Κοίτα να δεις σε σύγκριση με το polo που είχα των 45 ίππων 10 χρόνια μια χαρά την κάνει την προσπερασούλα του το suzukάκι μου. Δεν εχω τεστάρει πολλά αυτοκίνητα για να μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σου με σχετική ασφάλεια. Πάντως ως 16βάλββιδος δουλεύει ψηλά.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Γύρω στα 8 lt.Κοίτα να δεις σε σύγκριση με το polo που είχα των 45 ίππων 10 χρόνια μια χαρά την κάνει την προσπερασούλα του το suzukάκι μου. Δεν εχω τεστάρει πολλά αυτοκίνητα για να μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σου με σχετική ασφάλεια. Πάντως ως 16βάλββιδος δουλεύει ψηλά.
Καλα σε συγκριση και με το καρο του παππου μου φανταζομαι θα πεταει βρε Κωνσταντινε.
golf tsi 8,5 λτ/100 (μεσα στην πολη) 140 αλογα
Suzuki Sx4 8 λτ/100 (οχι στην πολη) 107 αλογα.Δεν απορω γιατι διαλεξα το golf τελικα.
Μου αρεσε η ιδεα του Sx4 αλλα οταν τα βαλα κατω να τα συγκρινω σε ολους τους τομεις το αποτελεσμα ηταν ξεκαθαρο.Ελπιζω το Sx4 να βγει με μια βελτιωμενη εκδοση κινητηρα.
Αν βγει,θα το τιμησω δεοντως!! -
Aκόμα επιβεβαίωση για την αγορά σου ψάχνεις βρε tommaso.
Εντελώς φιλικά ρωτάω απλά βλέπω ότι σε κάθε θέμα που ανοίγει είτε λέγεται ,alfa, είτε bravo είτε sx4 γράφεις για το golf σου.
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του βάσει των αναγκών του και των κριτιρίων που θέτει και όλοι είναι ευχαριστσιμένοι . -
Aκόμα επιβεβαίωση για την αγορά σου ψάχνεις βρε tommaso.
Εντελώς φιλικά ρωτάω απλά βλέπω ότι σε κάθε θέμα που ανοίγει είτε λέγεται ,alfa, είτε bravo είτε sx4 γράφεις για το golf σου.
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του βάσει των αναγκών του και των κριτιρίων που θέτει και όλοι είναι ευχαριστσιμένοι .Ναι ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Αν ηταν λιγο χαμηλοτερη και η καταναλωση θα ηταν απλα τελειο.
Ελπιζω το Suzuki Sx4 να βγει με ενα δυνατο κινητηρα καποια στιγμη
και να κανει θραυση. -
-
-
Μαλλον εμεις δεν εχουμε προβληματισμους με τα δικα μασ αυτοκινητα για αυτο δεν μιλαει κανεις...
-
-
αντε να δουμε ποτε θα μας πας βολτα εσυ..
-
SWIFT 4 LIFE!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
αντε να δουμε ποτε θα μας πας βολτα εσυ..Όταν πάρει ο ποπολάρος αμάξι
-
Ο χρήστης haris274 έγραψε:
Μαλλον εμεις δεν εχουμε προβληματισμους με τα δικα μασ αυτοκινητα για αυτο δεν μιλαει κανεις...Ναι ναι δεν έχουμε κανένα προβληματισμό πάνω στα αυτοκίνητά μας!!!
Πάντως παιδιά μεταξύ μας...μπορεί ο ψυχρός,όσον αφορά καιρός,που έρχεται να χαρακτηρίζεται ως 'τουρμπόκαιρος'(λόγω της καλύτερης απόδοσης ,που έχουν οι κινητήρες αυτοί... ),όμως κι εγώ τώρα,που έχει πέσει η θερμοκρασία έχω αισθανθεί σα να οδηγώ (εν μέρει,μην τρελλαθούμε κιόλας... )άλλο αυτοκίνητο σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες...Νοιώθω τον κινητήρα σα να έχει πάρει 5 άλογα χαλαρά!!!
Δεν πιστεύω ότι είναι ιδέα μου...Ειδικά σετις ψηλές στροφές,το μοτέρ ΔΑΓΚΑΝΕΙ!!!Και μου υπενθυμίζει(ότι το είχα ξεχάσει...) ότι έχει ΚΑΙ ΤΑ 92 άλογά του!!!
-
Μεταφέρω εδώ το μήνυμα για να το συζητήσουμε με ομόσταβλους.
Το sx4 έχει 5.300 χλμ. Στα 5000 έκανα την πρώτη αλλαγή λαδιών και βάλαμε motul 8100 x-cess 5-40W. Το αμάξι σχεδόν δεν κινείται παρά μόνο τα ΣΚ. Σήμερα έχοντας να το κινήσω σχεδόν 1,5 εβδομάδα μπαίνω μέσα και βάζω εμπρός. Εξωτ. θερμοκαρία +11. Με το που εκκινεί ο κινητήρας για μισό δευτερόλεπτο ακουγόταν ένα μεταλικό 'τακ-τακ-τακ'.Μετά κανονικά ο κινητήρας, δεν ακουγόταν τίποτα. Πριν λίγο που το ξαναέβαλα με θερμοκρασία +9 δεν ακούστηκε τίποτα. Ερώτηση, μήπως είναι το αρκετά λεπτόρευστο λάδι που με τον καιρό έκατσε και μέχρι να ανέβει, ακούστηκε για κλάσματα δευτερολέπτου? Αν ακόυγεται αυτό είναι κακό?Πήρα τηλ στην suzuki και μιλώντας με τον αρχιμηχανικό μου ανέφερε ότι γνωρίζει το θέμα και ήταν κατηγορηματικός στο ότι δεν πρέπει να ανησυχώ. Μου είπε ότι επειδή έχει υδραυλικά ωστήρια και καδένα όταν μένει καιρό το αμάξι ακίνητο κάθεται το λάδι και ακούγεται για κλάσματα αυτός ο θόρυβος.
-
Μάλλον τα ωστήρια ήταν. Ο θόρυβος δεν έχει ξαναακουστεί. Βέβαια δοκιμαστικά ανα 2 ημέρες το έβαζα εμπρός και όλα καλά. Βλέπετε στις εντός πόλης μετακινήσεις λόγω scooter δεν κινώ το αυτοκίνητο. Αν τυχόν ακουστεί τπτ πάλι εδώ είμαστε!
-
Μεταφέρω εδώ το μήνυμα για να το συζητήσουμε με ομόσταβλους.Με το που εκκινεί ο κινητήρας για μισό δευτερόλεπτο ακουγόταν ένα μεταλικό 'τακ-τακ-τακ'.Μετά κανονικά ο κινητήρας, δεν ακουγόταν τίποτα. Πριν λίγο που το ξαναέβαλα με θερμοκρασία +9 δεν ακούστηκε τίποτα. ?
έχει υδραυλικά ωστήρια και καδένα όταν μένει καιρό το αμάξι ακίνητο κάθεται το λάδι και ακούγεται για κλάσματα αυτός ο θόρυβος.
Το ίδιο παρατήρησα κι εγω στο Vitara (V6 υδραυκικά ωστήρια και καδένα), δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα
Α! έχω κι ενα Wagon R+, οπότε κι εγώ στο club -
Καλώς ήλθες στο club
Το αφήνεις και εσύ μέρες ακίνητο? -
Oxi απαραίτητα μέρες, αλλά ναι, το φαινόμενο παρατηρείται μετα απο ακινησία και οχι υωηλές θερμοκρασίες.
Τον ήχο τον προκαλούν τα ωστήρια -
Χαιρετάω όλη την παρέα του Suzuki Forum. Πρώτη φορά γράφω σε Forum και θέλω τη συμβουλή σας ειδικά σε αυτούς που έχουν το Sx4. Είμαι κάτοχος εδω και 1,5 μήνα ενός Sx4 (το full extra 4x4 με ESP), έχω κάνει 2000 Km, βέβαια δεν το έχω τεστάρει ακόμα σε off-road συνθήκες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο το αυτοκίνητο. Το πρόβλημα όμως ειναι το εξής. Απο την πρώτη στιγμή που το οδήγησα παρατήρησα ένα ελαφρό τριξιμο στο λευγέ των ταχυτήτων και μόνο οταν εχω την 3η ταχύτητα. Δεν έδωσα σημασία στην αρχή. Μέρα με την μέρα το τρίξιμο γινόταν ολο και πιο έντονο μέχρι που ειδικά σε ψηλότερες στροφές ακουγόταν έντονα. Κλέινω ραντεβού στην αντιπροσωπεία, και το παράξενο ειναι οτι στη δοκιμη που εγινε με εμένα στο τιμόνι και δίπλα τον υπεύθυνο του συνεργείου δεν το έκανε ούτε μια φορά ενώ στη διαδρομή προς το συνεργείο το έκανε τουλάχιστον 8 φορές( ). Τέλος παντων ύστερα απο επιμονή δικια μου έγινε έλεγχος και το πρόβλημα εντοπίστηκε στις ντίζες του λευγέ (!!!) τις οποίες και υποτιθεται οτι ρύθμισαν. Και λέω οτι υποτιθεται, γιατί το πρόβλημα σταδιακά αρχισε πάλι να εμφανίζεται, μονο στην 3η και το παράξενο !!! ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ.
Εχει παρατηρήσει κανεις απο σας ίδιο πρόβλημα με το δικό μου ; Τι να κάνω ; Να πάω στην αντιπροσωπεία και να τα κάνω γης μαδιάμ ή να περιμένω το service των 7500 Km και να τους το αφήσω μέχρι να βρούν ακρη.
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε απάντηση. -
To Swiftάκι μου κυκλοφορεί (κι οπλοφορεί) στους δρόμους από πέρσι ,την 1η Ιουνίου...
μέχρι και τώρα που μιλάμε έχει καταβροχθήσει 3490
-
nicholakis φίλε δεν έχω ιδέα....Πηγαινέ το σε ΑΛΛΗ αντιπροσωπία , μπας και δεις τι παίζει... Και εγώ...... soutzoukis έχω
SUZUKI FORUM