-
Aμάν με τα quotes ρε παιδιά
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Aμάν με τα quotes ρε παιδιάεπιμενεις ?
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Ζηλεψα τον Ραζη με το κουκλι 2CV, και πηγα και εγω για φωτογραφηση...
... το beach car θέλει την παραλία του!
Απλά καταπληκτικό. Μπράβο Γιόν!
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Βλέπω γέμισες και το δοχείο με υγρό για τα τζάμια.Το γυάλινο μπουκάλι δίπλα στον πολλαπλασιαστή;
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Ζηλεψα τον Ραζη με το κουκλι 2CV, και πηγα και εγω για φωτογραφηση.....τα ανταλλάσουμε?
Κουκλί!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βλέπω γέμισες και το δοχείο με υγρό για τα τζάμια.
Το γυάλινο μπουκάλι δίπλα στον πολλαπλασιαστή;
Ε, ναι! Τί άλλο;
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Βλέπω γέμισες και το δοχείο με υγρό για τα τζάμια.
Το γυάλινο μπουκάλι δίπλα στον πολλαπλασιαστή;
Ε, ναι! Τί άλλο;
Θυμίζει τα μπουκάλια με το γάλα που έφερναν οι γαλατάδες
-
Αυτό είναι συνδεδεμένο με το κοκπιτ για να αναπληρώνει ο οδηγός τα υγρά που χάνει (λόγω ηλιοφάνειας και παραλίας δηλαδή) . Πολλές φορές περιέχει και φραπέ !
-
στο φυσικο του περιβαλον
-
-
Καλησπέρα,
σαν ένας απλός οδηγός και όχι ειδικός, θα ήθελα μια γνώμη σχετικά με την αγορά και συντήρηση ενός classic mini.
Το κίνητρό μου για την αγορά ενός classic mini είναι κυρίως οικονομικό - ασφάλειας, αν και πάντα ήμουν
λάτρης των κλασσικών αυτοκινήτων χωρίς βέβαια να έχω την δυνατότητα να αποκτήσω κάποιο έως τώρα.
Με το ρίσκο να ακουστώ extreme, η πρόθεση μου (χοντροκομμένα) είναι να αντικαταστήσω το παπάκι το οποίο χρησιμοποιώ τα τελευταία 3 χρόνια για μικρές αποστάσεις (και για την δουλειά μου, 15 λεπτά απόσταση) μέσα στην Αθήνα, με ένα μικρό αυτοκίνητο φθηνό ( -
Μια χαρα τα πηγαινες μεχρι που ανεφερες το κοστος χρησης ....
Κανενα αυτοκινητο δεν θα πλησιασει τα εξοδα που εχεις με το παπι.
Τα Μινι εχουν μια μαγικη ιδιότητα να σε αφηνουν στον δρομο.
Το ιδανικοτερο οχημα, γνωμη μου, συμφωνα με τα κριτήρια σου, ειναι το Subaru Vivio ή Μ80. Αλλες επιλογες ειναι το Starlet 2ης και 3ης γενιας, Seicento, Panda.
To 2CVειναι και αυτο πιο κατάλληλο απο το Μινι.
-
Ε τα παραλές τώρα Γιον δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα τελικά. Εγώ άλλαξα γνώμη σε σχέση με αυτά που έλεγα παλιότερα (φτου, φτου, φτύνω στον κόρφο μου...). Εδώ υπάρχουν γυναίκες, παππούδες κλπ που κυκλοφορούν δεκαετίες ολόκληρες με Μινι και δεν απελπίζονται...
-
Ο χρήστης gp79 έγραψε:
... καλοδεχούμενες όποιες σκέψεις ή και εναλλακτικές (εφικτές...) προτάσεις...'Οπως σου έγραψε και ο Ronnie αυτό που ζητάς δεν υπάρχει. Η πιο φθηνή εναλλακτική είναι να αγοράσεις ένα μικρό μεταχειρισμένο της δεκαετίας του '90 (τότε που τα αυτοκίνητα ήταν σχετικά απλά ακόμα...) με όσο το δυνατόν λιγότερα χιλιόμετρα και από ιδιοκτήτη που δεν τσιγγουνεύτηκε να το συντηρεί σωστά. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα μπλέξεις με 'κουμπαρά' και αντί να πηγαίνεις στη δουλειά σου θα ασχολείσαι με το πως θα μπαλώσεις αυτά που θα σου βγάζει κάθε τόσο.
Το Μίνι είναι ένα 'χαριτωμένο' για πολλούς, και ευχάριστο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες αυτοκίνητο, αλλά: Αυτά που υπάρχουν κυρίως στην αγορά είναι απλά παμπάλαια αυτοκίνητα, που έχουν φάει τα ψωμιά τους μέχρι το τελευταίο ψίχουλο, και που η πλειοψηφία των ιδιοκτητών τους είχε μια τάση να ασχολείται μαζί τους, με την κακή έννοια. Τα περισσότερα Μίνι στην Ελλάδα έχουν φαρδιά ζαντολάστιχα και σήματα Cooper με λευκές λωρίδες στο καπώ, αλλά και σάπια πατώματα, φθαρμένα μπαλάκια και συνεμπλόκ, απαράδεκτα φρένα, ηλεκτρικό σύστημα μαλλί της γριάς... να μην συνεχίσω. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις που όμως απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Αν ασχοληθείς και αποκαταστήσεις σωστά ένα Μίνι, θα σε εξυπηρετεί χωρίς προβλήματα για άλλη μια ζωή, δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι φθηνό.@ Ronnie: Μαγικά σε αυτοκίνητο τόσο απλό όσο το Μίνι; Από μ@λ@κί@ του οδηγού ή του μηχανικού μπορεί να σε αφήσει, από μάτιασμα όχι. Και να πω ότι δεν ξέρεις...
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ε τα παραλές τώρα Γιον δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα τελικά. Εγώ άλλαξα γνώμη σε σχέση με αυτά που έλεγα παλιότερα (φτου, φτου, φτύνω στον κόρφο μου...). Εδώ υπάρχουν γυναίκες, παππούδες κλπ που κυκλοφορούν δεκαετίες ολόκληρες με Μινι και δεν απελπίζονται...Κάτσε, ρε NIGA, καλά τα λέει ο ρόνυς, αν κυκλοφορείς με παπί το κόστος και η αξιοπιστία για οτιδήποτε άλλο είναι τουλάχιστον εφιαλτικά.
Η γνώμη μου είναι κοντά στου ρόνυ. Τα μίνι, όπως και κάθε άλλο συνηθισμένο 'κλασσικό' βγάζουν συνέχεια ψιλοπροβληματάκια που μπορεί να μην είναι για να σε αφήσουν κάθε φορά αλλά σίγουρα θα σου ταράζουν κάθε δυό και λίγο τα νεύρα και θα απαιτούν από εσένα λίγη περισσότερη ενασχόληση με το θέμα (σίγουρα παραπάνω από το παπί σου). Υπό αυτή τη λογική, αν προσθέσεις και το ζήτημα του κομφορμισμού που μας δέρνει ώρες ώρες για οποιαδήποτε αποκλίνουσα επιλογή, είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα του καθενός το κατά πόσο μπορεί να χρησιμοποιεί ένα κλασσικό αμάξι για καθημερινή χρήση.Αν βάζεις και λίγο χέρι τότε ίσως και να μπορέσεις να επιβιώσεις με κάποιες δυσκολίες και θυσιες στην άνεσή σου(και σίγουρα περισσότερα λεφτά από το παπί) αλλά αν δεν είσαι και πολύ του αθλήματος καλύτερα διάλεξε ένα πιο σύγχρονο. Στα λεφτά που λες εγώ θα έπαιρνα ένα yaris 1000 να έχω και το a/c μου και να είμαι καθαρός και σιδερωμένος στη δουλειά. Αν όλα αυτά δε σου λένε τίποτα τότε όρμα και εδώ είναι μπόλικοι που έχουν καλή εμπειρία από το mini να σε βοηθήσουν πριν και μετά από την αγορά!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ε τα παραλές τώρα Γιον δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα τελικά. Εγώ άλλαξα γνώμη σε σχέση με αυτά που έλεγα παλιότερα (φτου, φτου, φτύνω στον κόρφο μου...). Εδώ υπάρχουν γυναίκες, παππούδες κλπ που κυκλοφορούν δεκαετίες ολόκληρες με Μινι και δεν απελπίζονται...Δεν τα πηραν για να αντικαταστησουν ενα παπι. Επισης τα ειχαν παρει καινουργια, με εγγυησεις και χωρις καγκουριες και πατεντες.
Την πρωτη χρονια με το Μινι μου, φωναξα την ΕΛΠΑ 26 φορες, για σχεδον 26 διαφορετικους λογους.
Μπορει να ειναι ενα θρυλικο αυτοκινητο, με τεραστια ιστορια κτλπ, αλλα παραμενει ενα σχεδιο του '59 που βελτιωθηκε ελαχιστα και εχει αρκετα θεματα που δεν λυθηκαν ποτε.
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Την πρωτη χρονια με το Μινι μου, φωναξα την ΕΛΠΑ 26 φορες, για σχεδον 26 διαφορετικους λογους.E αυτό λέω κι εγώ, μετά τον πρώτο χρόνο έστρωσε, έτσι δεν είναι; Γι'αυτό αλλωστε τώρα έχεις τρία αν δεν κάνω λάθος
-
Εστρωσε μετα απο πενταψηφιο νουμερο.
Τρια γιναν απο λαθος.
-
Στα λεφτά που λες εγώ θα έπαιρνα ένα yaris 1000 να έχω και το a/c μου:)[/quote]
Με τα λ7 που θα γλιτώσεις από δίαιτες και διατολόγους, θα μπορέσεις να αποκαταστήσεις σιγά σιγά ένα μίνι.
Η εξασφαλισμένη σάουνα που θα σου παρέχει το καλοκαίρι αποτελεί το καλύτερο τρόπο διατήρησης σιλουέτας.
Ωραία επιλογή για τον ελεύθερο χρόνο αλλά μάλλον μπελάς σε καθημερινή βάση.
Εγώ μόνο που το βλέπω στην αυλή αραγμένο και σκέφτομαι μελλοντικό μάζεμα με πιάνει απελπισία.
Το θέμα είναι πως ο πεθερός μου δεν θέλει να το δώσει μπας και μπορέσει να διασωθεί, καθώς θέλει να πιστεύει
ότι θα το φτιάξει. -
Καλημέρα σε όλους,
ευχαριστώ για τις πληροφορίες, νομίζω οτι καλύφθηκα σχετικά με την επιλογή mini, δυστυχώς λόγω των καιρών ψάχνω λύσεις πέρα από τις συνηθισμένες ... Αλλά όπως είπατε σωστά και οι περισσότεροι περα απο το στάνταρ κόστος (ασφάλιστρα, καύσιμα, τέλη) το mini και γενικά παρόμοιες classic επιλογές (έβλεπα πχ. και τα FIAT 126, Autobianchi) αν και κάποια φαίνονται όμορφα και αναπαλαιωμένα, παραμένουν μάλλον παλαιά, ζημιάρικα και ασύμφορα για καθημερινή χρήση. Θα κοιτάξω και τις προτάσεις σας 2CV, panda κλπ και τα νεότερα μικρά για καμια καλή προσφορά.
Ευχαριστώ για την βοήθεια!
PS: μπράβο πάντως από τα λίγα που είδα στο φόρουμ (photos) το έχετε το μεράκι και και το δουλεύετε πολύ καλά...ζήλεψα, καλή συνέχεια.
Classic Mini forum