-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Από ταξίδι τι λένε τα μικρά? Εννοώ δλδ, ένα χαλαρό ταξιδάκι το κάνουν? Με τι ταχύτητες? (μιλαω και για το 1000 και για το 1300)
Α, είναι πολύ ήσυχα!
(αφού με τα γόνατά σου φτάνεις να κλείσεις τα αφτιά σου! ).Γιατί υπάρχει thread για κλασσικά μίνι και δεν υπάρχει για σκαραβαίους; Ε; Θέλω και εγώ ΤΩΡΑ classic VW forum!
-
δεν εχω αποψη
φιλοι μου ομως μινακηδες πυροβολημενοι λενε οτι κανουν ταξιδακια και μαλιστα μακρυα
προσφατα πηγαν με το κλαμπ στο βολο
ενας απ αυτους το χωνει και στο μεγαρο και το λιωνει... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Από ταξίδι τι λένε τα μικρά? Εννοώ δλδ, ένα χαλαρό ταξιδάκι το κάνουν? Με τι ταχύτητες? (μιλαω και για το 1000 και για το 1300)
Α, είναι πολύ ήσυχα!
(αφού με τα γόνατά σου φτάνεις να κλείσεις τα αφτιά σου! ).Γιατί υπάρχει thread για κλασσικά μίνι και δεν υπάρχει για σκαραβαίους; Ε; Θέλω και εγώ ΤΩΡΑ classic VW forum!
Zoυλιάρη...
-
Καλά σοβαρά μιλάμε τώρα; Austin Mini και σκαθάρι σε κοπέλα που μόλις πήρε δίπλωμα;
Πέρα από τη συντήρηση, η οδική τους συμπεριφορά δεν ενδείκνυται για νέα/ο οδηγό. Το σκαθάρι γιατί απλώς είναι επικίνδυνο, το Μίνι γιατί είναι ιδιότροπο. Εξαιρετικό, αλλά ιδιότροπο.
Επιπλέον, για σκαθάρια δεν ξέρω, αλλά το Μίνι είναι πανάκριβο. Και στην αγορά και στη συντήρηση.
-
Έλα ρε Σπύρο, υπερβολές... πολλοί (αν όχι οι περισσότεροι) από εμάς με περόμοια αυτοκίνητα ξεκινήσαμε... Δεν πάθαμε τίποτα και αν θες τη γνώμη μου, με αυτά μάθαμε να οδηγούμε σωστότερα, από το να μας πηγαίνουν μόνοι τους οι σύγχρονοι πύραυλοι εδάφους-εδάφους.
Αυτά για την οδήγηση. Για τη συντήρηση δεν ξέρω, γι' αυτό και άνοιξα το thread για να μάθω εγώ και όποιος άλλος ενδιαφέρεται.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το σκαθάρι γιατί απλώς είναι επικίνδυνοΕ, όχι και επικίνδυνο, ρε krus...τα 1302-1303 με τα μακφέρσον και τα δισκόφρενα είναι κανονικότατα αυτοκίνητα και πολύ εύχρηστα κιόλας καθότι ιδιαίτερα ελαστικά στο μοτέρ. Επιπλέον, μαθαίνεις και πηγαίνεις αρκετά αργά ωστε να μη γίνεσαι επικίνδυνος ούτε για τον εαυτό σου, ούτε για τους άλλους! Και μη μου πει κανείς αν θέλεις να περάσεις νταλίκα τι κάνεις... έλεος πια, κάθε φορά που βγαίνετε έξω απο νταλίκα σε νταλίκα το πάτε;
Διαφωνώ στο να πάρει μια κοπέλα, ή ένας πιτσιρικάς άσχετος, τέτοιο αυτοκίνητο γιατί πρέπει πρώτα να μάθει (ή να του μάθουν και ποιος θα το αναλάβει; ) να το 'ακούει' προκειμένου να το συντηρήσει σωστά αλλά σε περίπτωση που αυτή η εμπειρία υπάρχει για εμένα το σκαθάρι είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο, ακριβώς γιατί σε αναγκάζει να το χρησιμοποιείς με χαλαρό τρόπο (ακόμα και σε αντοχή σε ένα νορμάλ τρακάρισμα είναι σχετικα καλό-ψάξε στο σωλήνα να δεις crash test να μην το πιστεύεις!).
Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι όλοι όσοι έχουν μάθει να οδηγούν τα 10 τελευταία χρόνια με καινούργια σχετικά αυτοκίνητα, έχουν μια σκόρπια άποψη για το τι εστί αυτοκίνητο και πως συντηρείται. Θεωρούν οτι το πάμε στο συνεργείο μια φορά το εξάμηνο και τελείωσε (πράγμα που μπορεί να ισχύει πλέον-αλλά αυτόματα σε βάζει σε πιθανούς μπελάδες που ενδεχομένως να μπορούσες να αποφύγεις ακόμα ΚΑΙ στο καινούργιο!) ενώ χαρακτηρίζουν μπελαλίδικο ένα αυτοκίνητο που πιθανώς να χρειαστεί έναν απλό έλεγχο στα λάδια ή στα φρένα πρωτού ξεκινήσεις κ.ο.κ. -
Τα μίνι της δεκαετίας του 90 και ειδικά μετά το 95-96 πιστεύω ότι πρέπει να είναι η καλύτερη λύση για κάποιον που δεν θα θέλει τις πολλές σκοτούρες του παλιού μίνι. Τα περισσότερα βγαίναν σε επετειακές εκδόσεις και αγοράζονταν από λίγους συνειδητοποιημένους μινόφιλους. Ήταν καταλυτικά και είχαν και αερόσακκο οδηγού. Πιστεύω ότι τα περισσότερα της εποχής αυτής 95-2000 που κυκλοφορούν είναι πολύ καλά συντηρημένα. Δυστυχώς είναι και πανάκριβα....
Το μίνι είναι και για μένα ένα όνειρο ζωής (αν αυτό δεν είναι υπερβολική έκφραση) και γιάυτό ίσως δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Η οδήγηση ενός κακοσυντηρημένου μίνι μιας θείας μου στη δεκαετία του 80 ήταν ένα από τα πιο ευχάριστα αυτοκινητιστικά πράγματα που μου έχει συμβεί. Βέβαια ήταν σχεδόν δίχρονο μιας και σε κάθε τεπόζιτο βενζίνη ήθελε κι ένα λίτρο λάδι, αλλά είπαμε ήταν κακοσυντηρημένο.
Σίγουρα τα μειονεκτήματα είναι πολλά αλλά είναι κόλλημα. Γι'αυτό πάρτο εσύ και δώστης το δικό σου!
Μία συνάδελφος που έχει ανακατασκευάσει το οικογενειακό της μίνι του 81, το έχει σαν μοναδικό μέσο μετακίνησης τα τελευταία οχτώ χρόνια που την γνωρίζω και ορκίζεται ότι δεν το αλλάζει με τίποτε, αν και παραδέχεται ότι μετά την ανακατασκευή απέκτησε και πάλι σκουριές σχετικά γρήγορα.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Τα μίνι της δεκαετίας του 90 και ειδικά μετά το 95-96 πιστεύω ότι πρέπει να είναι η καλύτερη λύση για κάποιον που δεν θα θέλει τις πολλές σκοτούρες του παλιού μίνι. Τα περισσότερα βγαίναν σε επετειακές εκδόσεις και αγοράζονταν από λίγους συνειδητοποιημένους μινόφιλους. Ήταν καταλυτικά και είχαν και αερόσακκο οδηγού. Πιστεύω ότι τα περισσότερα της εποχής αυτής 95-2000 που κυκλοφορούν είναι πολύ καλά συντηρημένα. Δυστυχώς είναι και πανάκριβα..Όχι... ειδικα τα monopoint είναι ο Θεός να βάλει το χέρι του απο ζημιές (να'ναι καλά η rover και τα lucas). αυτά μπορεί να είναι ακόμα πιο μπελαλίδικα από τα παλιά!
ΙΜΗΟ, αν θέλεις σώνει και καλά μίνι, τότε αγόρασε ή austin ή rover multipoint ή , στη χειρότερη BL 1000ρι και καλή σου τύχη... -
Αν εξαιρεσεις τον Lucas master of darkness δεν εχεις να φοβασαι τιποτα.
Παρε ενα mini magazine η το mini world και θα δεις πραγματα που δεν θα πιστευεις..Η καροτσα οτι και να εχει απο σκουριες, φτιαχνονται πανευκολα.
Το μοτερ δεν παθαινει τιποτα ειδικα το 1000αρι
Το μονο που πρεπει οπωσδηποτε να βαλεις αμα βρεις με τις 10'αρες ειναι τα 7.5' φρενα που ειναι σχετικα δυσευρετα και ακριβα..
Αμα βρεις με 12 αρια τα φρενα ειναι παμφτηνα και 4πιστονα AP παρακαλω..
Μηχανικοι υπαρχουν καλοισταματαω εδω αλλα οτι θες στειλε μου π.μ γιατι υπηρχε μινι στην οικογενεια μου απο οταν ειμουν 5 χρονων.. και το εδωσα Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ πριν απο 2 χρονια.
-
Ρε σεις, αν σου ξεκολλήσει το σκαθάρι σε τίποτα βρεγμένα, ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ μαζεύεται, θα μου πει κάποιος;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
....Τι είναι το Monopoint και multipoint;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ρε σεις, αν σου ξεκολλήσει το σκαθάρι σε τίποτα βρεγμένα, ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ μαζεύεται, θα μου πει κάποιος;Μια χαρά μαζεύεται αλλά το κυριότερο ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ με 34 άλογα Σπύρο μου...
Νικό, ψεκασμοί είναι ... αυτα τα μίνι έχουν πακέτο μοτερ metro, νομίζω.
-
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ MPI ΜΠΡΡΡΡ
SU M8
-
Έχουν περάσει από τα χέρια μου 2 μινι.... Ένα 1000άκι και τώρα ένα 1300..
Οδηγικά είναι ότι πιο ευχάριστο και παχνιδιάρικο έχω οδηγήσει.. Και για τις νταλίκες που λέτε δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς τις προσπερνάς με άνεση.. Ταξίδια έχω πάει 2 φορές μέχρι Χαλκιδική και 3 φορές μέχρι Θεσσαλονίκη. Πολύ συχνά Τρίπολη-Ναύπλιο.. Για τις θερμοκρασίες στα 1300 ισχύει αυτά που γράφηκαν παραπάνω.. προσοχή χρειάζεται ιδιαίτερα το καλοκαίρι.. Το χειμώνα είναι πιο εύκολα τα πράγματα... -
Για λέγε παρατηρήσεις, βλάβες που σου έχουν βγάλει (αν σου έχουν βγάλει), κόστος συντήρησης κτλ
-
Το Saxo θα το πουλήσεις τελικά Ταύρε;
Πάντως, αν σε ενδιαφέρει το θέμα του Σκαραβαίου, πουλάει ένας γείτονάς μου (συνταξιούχος, πολύ ήπιων τόνων, σε μια Corolla του 94 έχει κάνει 60.000 χλμ) έναν τέτοιο, σε αρκετά καλή κατάσταση, τουλάχιστον εμφανισιακά. 'Κάνα 500άρικο', μου είπε.
Όποιος ενδιαφέρεται, ας μου στείλει pm. -
To Saxo? Θαααα δειξει... Δεν είπα πάντως οτι ενδιαφέρομαι για Μίνι ή σκαραβαίο. Απλά στην κοπέλα μου αρέσει το Μίνι και δε θα τη χάλαγε (τουλάχιστον θεωρητικά) ένα τέτοιο αμάξι για πρώτο της. Από κει και πέρα βλέπουμε...
-
Το κόστος συντήρησης για το μίνι από την στιγμή που το έχεις φέρει εκεί που θέλεις πχ. δισκόφρενα, ηλ. αντλία βενζίνης, ζαντικά κλπ.. δεν είναι μεγάλο.. Τακτικός έλεγχος σε νερά και λάδια και βουρ.. Το μπροστινό σύστημα είναι αυτό που καταπονείτε περισσότερο καθώς χρειάζεται προσοχή στους δρόμους της Αθήνας.. Σε επαρχιακή σφιχτή διαιδρομή απλά δεν παίζεται..
Ρίξτε μια ματιά στις φωτο.. Η τιμή είναι διαφορετική σήμερα από αυτή που είχα δημοσιεύσει..
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... highlight=
-
@Βαγγέλη Καππαπή: πρέπει πλέον να συχνάζεις περισσότερο εδώ μέσα.....
-
μαλλον ειμαι μονος μου
Classic Mini forum