-
σίγουρα είναι υποκειμενικά αυτά , όμως πιστεύω ότι το scout είναι πιο εντυπωσιακό , πιο άγριο , (και όπως λέω εγώ σου θυμίζει λιγότερο αυτοκίνητο μάστορα (μπογιατζή , υδραυλικού κ.λ.π)
-
Γεια σε ολους.
Δεν μπαινω σε Forum συχνά αλλά πρέπει να αποφασίσω πολύ συντομα και θέλω βοήθεια...
Δεδομένα:
- Τρίτεκνος άρα δεν πληρώνω τέλος ταξινόμησης
- Γυναίκα, τρείς κόρες (ευτυχώς μικρές ακόμα), αρα ΠΟΛΛΑ μπαγάζια.
- Αυτοκίνητο εμπορικής αξίας κάτω των 1500 Ευρώ. (Ροβερ 416 του 1996) προς απόσυρση όσο προλαβαίνω.
- Υπάρχει δεύτερο μικρό αυτοκίνητο, άρα στην πόλη θα μετακινείται ελάχιστα & δεν καίγομαι το καινούριο να είναι ετοιμοπαράδοτο.
είμαι μεταξύ του Scout και Altea XL.
Scout χώρος αποσκευών 560lt, 4,57 μηκος, 1,77 πλατος (χωρίς καθρεφτες), τελική τιμη με προκαταβολη την απόσυρση 1500+1000, 350 ευρω χ 60 μηνες.
Altea χωρος αποσκευών 532lt, 4,47 μηκος, 1,77 πλατος (χωρίς καθρεφτες), τελική τιμή με προκαταβολή την απόσυρση 1500+1000, 314 ευρώ χ 60 μήνες.Scout μικρό σέρβις ανα 7.500χλμ κόστος από ότι μου είπαν περίπου 100 ευρω
μεγάλο ανα 30.000χλμ κόστος δεν ήξερε ο πωλητης να μου πει.
Altea μικρό σερβις ανα 15.000χλμ κόστος από ότι μου είπαν περίπου 130 ευρώ.
μεγάλο ανα 30.000χλμ κόστος >> 280 ευρώ.Scout εγγύηση 2 έτη + 2 ακόμα με κόστος 580 ευρώ
Altea εγγύηση 2 έτη + 3 ακόμα με κόστος 528 ευρώ.ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!
-
τα ειχα δει και τα 2 πριν 1,5 χρονο.
τελιακ ειχα καταληξει στο αλτεα.
πιο καλοι χωροι, πιο καλος εξοπλισμος
θελεις βενζινη, ή πετρελαιο;
εγω κοιτουσα για πετρελαιο, αλλα τοτε στη βενζινη το Σκοντα δεν ειχε τουρμπο.
Πιο ποιοτικο εσωτερικο στο σκοντα, χωροι και εξοπλισμος στο σεατ.
μαλλον πιο ακριβο σερβις το σεατ αλλα πιο φτηνο στην αγορα.
Υπαρχει θεμα για το Αλτεα φρεετρακ, βρες το.
και σιγουρα να δοκιμασεις και τα δυο στο δρομο -
Ευχαριστώ για το άμεσο της απάντησης.
Το freetrack δεν μου κάνει γιατί πάει στα 2000cc, που συνεπάγετε πίκρα σε τέλη και ασφάλιστρα.
Μόνο βενζίνη κοιτάω λόγω Αθήνας.
Όσο για να τα οδηγήσω ούτε λόγος για το Scout, δεν υπάρχει ούτε για δέιγμα.
Νομίζω ότι για αυτα που προσφέρουν πια, είμαι λίγο πιό κοντά στο scout, αλλά μου αρέσουν και τα δύο. -
αν απορριπτεις τα 2000cc, τοτε δεν υπαρχει καν διλημμα ...
ΣΗΜΕΡΑ κι εγω το σκοντα θα επαιρνα
ισως επηρεαστηκα απο το σχημα του αυτοκινητου που πηρα τελικα... -
Noμίζω ότι και εγώ έχω καταλήξει πλέον στο SCOUT...
Ήμουν ανάμεσα σε αυτό , στο qashqai 1.6 και στο mazda 6.
Κατέληξα στo Skoda επειδή πολύ απλά μου έκανε κλικ αυτό το αμάξι.
Το ξέρω ότι πιθανόν να μην χρειαστώ ποτέ την 4κίνηση , τοξέρω ότι μπορεί να έχει λιγο παραπάνω κατανάλωση από τα άλλα δύο προαναφερθέντα , όμως το ερωτεύθηκα...Υ.Γ
Παρότι είμαι Nissanακιας και γενικ;a υπέρ των Ιαπωνέζικων θέλω να τολμήσω και να αγοράσω αμάξι που δεν θα είναι Ιαπωνέζικο και θα φοράει turbo...
Προχτές βέβαια είδα στην εςφημερίδα τις προσφορές που έβγαλε η Nissan με απόσυρση , green and win κ.λ.π και έχι φτάσει το Q.Q το 2λιτρο 22.500 και αμέσως άλλαξα σελίδα για να μην μπω σε σκέψεις πάλι....
Η αγορά ελπίζω να γίνει μεχρι το νέο έτος... -
Εξαιρετική επιλογή. Αν αγόραζα σήμερα αυτοκίνητο, αυτό θα έπαιρνα.
Άντε καλορίζικο
-
Εξαιρετικό αυτοκίνητο και βέβαια φοβερή αγορά. Ναι έχει λίγο παραπάνω κόστος χρήσης λόγω τετρακίνησης και κατανάλωσης αλλά χαλαλί για όποιον έχει και μπορεί...
-
συμφωνώ απόλυτα....
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Υ.Γ
Παρότι είμαι Nissanακιας και γενικ;a υπέρ των Ιαπωνέζικων θέλω να τολμήσω και να αγοράσω αμάξι που δεν θα είναι Ιαπωνέζικο και θα φοράει turbo...
Προχτές βέβαια είδα στην εςφημερίδα τις προσφορές που έβγαλε η Nissan με απόσυρση , green and win κ.λ.π και έχι φτάσει το Q.Q το 2λιτρο 22.500 και αμέσως άλλαξα σελίδα για να μην μπω σε σκέψεις πάλι....
Η αγορά ελπίζω να γίνει μεχρι το νέο έτος...Και εγώ το ίδιο!!!
Το Eos και το Scout (πως συνδέονται αυτά τα 2 ... μη ψάχνεις, είναι θέμα συνδυασμών 2ου και 3ου αυτοκινήτου) με έχουν πάρει το μυαλό! Τελική επιλογή ... ο Αη Βασίλης! -
xaxa , αυτό συμβαίνει σε όλους μας... Καταλήγουμε ανάμεσα σε 2 αυτ/τα που συνήθως δεν έχουν καμμία σχέση το ένα με το άλλο..
Αντε να δούμε τι θε φέρει ο Άη Βασίλης... -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
:applause:
Εξαιρετική επιλογή. Αν αγόραζα σήμερα αυτοκίνητο, αυτό θα έπαιρνα.Άντε καλορίζικο
Είσαι κρυπτοοικογενειάρχης τελικά...
-
τί να κάνω Μάρκο μου ψάχνω να βρω και γω ο έρημος καμιά καλή κοπελίτσα να φτιάξουμε σπιτικό
όχι για μένα ..... http://www.youtube.com/watch?v=bc0Tyz5oW5w -
Συμβολαιογράφο;;;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Συμβολαιογράφο;;;Μόνο δικηγορίνα να μην είναι γιατί εκεί πας άκλαφτος
Κατά τα άλλα κορυφή το scout
Μόνο μείον κατ'εμέ η μη δυνατότητα επιλογής με dsg. -
Κάτσε να δούμε και το DSG7 σε βάθος χρόνου... εννοώ να δοκιμαστεί πλήρως σε βάθος χιλιομέτρων..
-
α και κάτι άλλο , εφόσον στα βιβλία γράφει ότι το Haldex 4ης γενιάς ενεργοποιεί την κίνηση και στους 4 τροχούς όταν το κρίνει απαραίτητο , τότε πως το αυτ/το έχει παραπάνω κατανάλωση??
Θέλω να πω η 4κίνηση είναι τελικά μόνιμη ή μόνο σε συντρέχουσες περιπτώσεις??
Ακούγεται μα#$%^κία η ερώτηση όμως επειδή δεν ξέρω , γι' αυτό ρωτώ... -
α και κάτι άλλο , εφόσον στα βιβλία γράφει ότι το Haldex 4ης γενιάς ενεργοποιεί την κίνηση και στους 4 τροχούς όταν το κρίνει απαραίτητο , τότε πως το αυτ/το έχει παραπάνω κατανάλωση??
Ακούγεται μα#$%^κία η ερώτηση όμως επειδή δεν ξέρω , γι' αυτό ρωτώ...To πρόσθετο βάρος και οι επιπλέον τριβές στον πίσω άξονα ακόμα και όταν δεν στέλνεται ροπή από τον κινητήρα, δημιουργούν μία μικρή αύξηση στην κατανάλωση.
-
Ακούγεται μα#$%^κία η ερώτηση όμως επειδή δεν ξέρω , γι' αυτό ρωτώ...To Haldex και ο κάθε συνεκτικός συμπλέκτης μεταδίδει την κίνηση υπό κανονικές συνθήκες (δηλαδή όχι σπινάρισμα) ΜΟΝΟ σ' έναν άξονα (στην συγκεκριμένη περίπτωση τον εμπρός). ΜΟΝΟ σε περίπτωση που ο κινητήριος άξονας τείνει να σπινάρει, ο συμπλέκτης θα δώσει κίνηση και στον πίσω (ποτέ όμως πάνω από το 50% της συνολικής ροπής). Ανάποδα (κανονικά πισωκίνητο, αλλά σε περίπτωση σπιναρίσματος 4κίνητο) είναι το σύστημα με συνεκτικό συμπλέκτη που έχει η Porsche στην 911.
Ονομάζεται μόνιμη 4κίνηση, γιατί ο οδηγός δεν χρειάζεται να κάνει κάτι για να εμπλέξει τον πίσω άξονα. Η εμπλοκή γίνεται αυτόματα και ο οδηγός μπορεί και να μην το καταλάβει. Η μη μόνιμη (part time) 4κίνηση απαντάται κυρίως σε 'κλασσικά' εκτός δρόμου οχήματα (πχ νομίζω το Jimny και σίγουρα τα παλιά Vitara), όπου το αμάξι είναι πισωκίνητο και ο οδηγός για να εμπλέξει τον εμπρός άξονα έπρεπε να 'παίξει' με λεβιέδες ή/και κουμπάκια. Παλαιότερα έπρεπε να κατέβει από το όχημα και να ψάχνει στους θόλους κάτω από τις λάσπες...
Άρα, πέρα από το βάρος, μιας και ο πίσω άξονας εμπλέκεται συχνά, ακόμα και σε μικροσπιναρίσματα (ξέρω είναι σπάνια στους τέλειους δρόμους μας ), υπάρχουν απώλειες. Σίγουρα λιγότερες από άλλα συστήματα, αλλά υπάρχουν.
Εναλλακτικά, το Suzuki SX4 έχει κουμπάκι που απενεργοποιεί τη δυνατότητα μετάδοσης κίνησης στον πίσω άξονα, άρα μετατρέπεται σε προσθιοκίνητο κατ' επιλογή.
Μόνιμη 4κίνηση είναι επίσης και το σύστημα Quattro της Audi (αυτό που χρησιμοποιεί σε μεγάλα αυτοκίνητα, από Α4 και πάνω, γιατί το Α3 χρησιμοποιεί Haldex), αλλά η διαφορά είναι ότι ΚΑΙ οι δύο άξονες ΠΑΝΤΑ μεταφέρουν ένα έστω ποσοστό της ροπής. Αντίσοιχα συστήματα έχουν πολλοί άλλοι (πχ Land Rover).
-
Να σαι καλά ρε φίλε , το κατανόησα απόλυτα..
Πιστεύεις ότι συγκρίνοντας 2 ολόιδια αυτ/τα , εκ των οποίων το ένα έχει 4κίνηση μόνιμη και το άλλο καθόλου , έχουν πάνω από 5-10 % διαφορά στην κατανάλωση βενζίνης?
Octavia Scout 4x4