-
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
Εγώ προσωπικά οδηγώ από το 1984, και δεν έχω τρακάρει με δική μου υπαιτιότητα όσο και αν σου φαίνεται απίστευτο ή αδύνατον εσένα ή του πατέρα σου.
Δεν εχεις τρακαρει με δικη σου υπαιτιοτητα.Αρα σε εχουν τρακαρει κ ας μην φταις...
Παραμενει ζημια ομως...Οι μόνες ζημίες που έχω προκαλέσει στα αμάξια που είχα κατά καιρούς είναι γρατσουνιές στους προφυλακτήρες.
Αυτο δεν ειναι ζημια??Αν ειδες πιο πανω αναφερθηκα σε ζημιες μικρες/μεγαλες.
Τωρα αν για εσενα τα βαθουλωματα,γρατζουνιες κτλ δεν ειναι ζημια...ΠασοΤελος ειναι αναλογα τι χρηση κανεις στο αυτοκινητο παιδια...
Αν το αυτοκινητο υπαρχει για να κουνιεται το Σαββατοκυριακο κ για κανα ταξιδι μια στις τοσες παω κ παλι πασο. -
Και γω στα 4,5 χρόνια που οδηγώ μία μόνο φορά έχω γδάρει το μπροστινό προφυλακτήρα.
Από κει κει πέρα δυστυχώς μια φορά έχει πέσει πάνω μου μηχανάκι κινούμενο ανάποδα σε μονόδρομο και δύο φορές έχουν πέσει πάνω μου υπό βροχή αυτοκίνητα επειδή δεν πρόλαβαν να σταματήσουν.
-
Αδυνατώ να σε καταλάβω Makr.
Η χρήση είναι αυτή που κάνει η πλειοψηφία. Καθημερινή σπίτι-δουλειά και τα σαββατοκύριακα βόλτες και ταξιδάκια.
Εσύ τι χρήση θα κάνεις ?, θα το βάλεις σε πίστα ?
Στα δέκα χρόνια που είχα το πρώτο μου καινούριο αμάξι το γρατσούνισα δυο φορές στον πίσω προφυλακτήρα και μια πέτρα έκανε ένα σημάδι στον μπροστά.
Τέτοιες μικροζημιές και να μην τις κάνεις εσύ κατά λάθος θα τις κάνει κάποιος άλλος.Φυσικά με έχουν τρακάρει γιατί όσο προσεκτικός και να είσαι εσύ τόσο απρόσεκτοι είναι οι άλλοι. Τρεις φορές είχαν τρακάρει το πρώτο αμάξι. Τις δυο φορές ήμουνα σταματημένος στο φανάρι και την τρίτη και φαρμακερή όταν το είχε πάρει η γυναίκα μου και ταξιτζής παραβίασε προτεραιότητα όπου και προξένησε ζημία (γύρο στις 9000 ε) μεγαλύτερη από την υποτιθέμενη αξία του αυτοκίνητου μιας και ήταν 10 ετών. Τότε κατάλαβε η γυναίκα μου αυτό που της έλεγα ότι όταν δεν έχω προτεραιότητα έλεγχο μια φορά και όταν έχω δύο.
Ο λόγος για να μην πάρεις καινούργιο αμάξι είναι η μικροζημιές και ο φόβος μην σε τρακάρουν (όπου θα σε πληρώσουν) ή ο φόβος μήπως και τρακάρεις εσύ σα νέος οδηγός ? (υπάρχει και μικτή ασφάλεια).
Ότι και να γίνει (που να μην γίνει ποτέ) υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός τρακαρισμένου καινούριου από ένα μεταχειρισμένο όταν η αξία τους είναι 12000 ευρώ ?Άμα είσαι προσεκτικός οδηγός και τηρείς του κανόνες ασφάλειας και κίνησε στο οδόστρωμα με το σκεπτικό ότι όλοι οι άλλοι είναι άσχετοι οδηγοί και απρόσεκτοι και δεν παρασύρεσαι από το νεαρό της ηλικίας τότε θα αποφύγεις σχεδόν όλα τα πιθανά ατυχήματα και θα σε «πετυχαίνουν» μόνο σταματημένο.
-
Γεια σας κ παλι παιδια
Μετα απο ενα διερευνητικο tour σε μαντρες
1)Οι BMW σιγα σιγα απομακρυνονται σαν σκεψη γιατι τελικα οντως πρεπει να εισαι κ λιγο γνωστης για να βρεις ενα καλο αυτοκινητο,μιας κ τα πιο πολλα ειναι 8ετιας +
2)Το 206cc παραμενει ως επιλογη.Εχω κ γνωστο σε service της peugeot
3)H 147 παραμενει ως επιλογη (υπαρχει η περιπτωση να πουλησει την δικια του ενα συγγενικο μου προσωπο)Αλλιως δεν ξερω αν θα την ''κυνηγησω'' σαν επιλογη...
4)Audi A3 παραμενει ως επιλογη
5)Honda civic το σκεφτομαι
6)Το Ηyundai coupe αποριφθηκε τελικα**Κατι αλλο τωρα.Πριν 3 μερες ετυχε να μπω σε ενα vw beetle 1.8T ενος φιλου απο την δουλεια.Δεν σας κρυβω οτι με ψιλοενθουσιασε.Μαυρο ειναι οτι πρεπει.
ο ιδιοκτητης μου ειπε οτι ειναι οτι πρεπει απο επιδοσεις,μουρη κ αξιοπιστια.
Η δικια σας γνωμη ποια ειναι??
Απο αξιοπιστια,κοστος συντηρησης,ανταλλακτικα κ καταναλωση τι να λεει ο 1.8??
Κατα ποσο αραγε να μειωνεται το κοστος συντηρησης κ η καταναλωση στον 1.6??
Αυτος παντως με τον 1.8 μου ειπε οτι καιει περιπου οσο η 147 της αδελφης του... -
Παρακολουθω καιρο το θεμα σου και απ'οσο σε εχω ψυχολογησει η ιδανικη περιπτωση για σενα ειναι μια 147. Με αυτα τα λεφτα δεν θα βρεις καποιο αλλο αμαξι τοσο ολοκληρωμενο , σχετικα προσφατο και με τοσο πουλ-μουρ. (Το γυναικειο φυλο του δειχνει ιδιαιτερη εκτιμηση...)
Αν ειναι δε και απο γνωστο ιδιοκτητη ακομα καλυτερα. -
Ενημερωτικά για την 147 σε περίπτωση που δεν τα χετε δει. Δε ξέρω βέβαια και κατα πόσο αξιόπιστο είναι αυτό το συγκριτικό
Πηγή Autotriti
Και εγώ ακριβώς στο ίδιο δίλημμα είμαι. Σκεφτόμουν για civic αλλά τελικά μάλλον πάω για καινούριο i30. Θα πρότεινα να πάς να το κάνεις ενα τεστ drive. 14800 βγαίνει τελική με πινακίδες και μεταλικό χρώμα
-
Ο χρήστης foufoutoz έγραψε:
Πηγή Autotriti
Φιλε μου εχουν χυθει τονοι μελανια σχετικα με την εγκυροτητα και σοβαροτητα της συγκεκριμενης ερευνας.
(χωρις βεβαια να υποστηριζω οτι η αλφα ειναι τερας αξιοπιστιας)
-
Μήπως ξέρεις που μπορώ να βρώ κάπου κάποια πιο έγκυρη έρευνα με τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά;
-
Τα αγγλικά περιοδικά topgear και auto express έχουν έγκυρες έρευνες αξιοπιστίας και μάλιστα με ίδια σχεδόν αποτελέσματα...
-
Η ανεξάρτητη εταιρεία Warranty Direct, μετά από έρευνα (Study) που έκανε σε 450.000 αυτοκίνητα από 33 διαφορετικούς κατασκευαστές στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ, κατάρτισε τον παρακάτω Πίνακα Αξιοπιστίας οχημάτων:
Manufacturer / Incidence Rate %
1 Mazda 8.04%
2 Honda 8.90%
3 Toyota 15.78%
4 Mitsubishi 17.04%
5 Kia 17.39%
6 Subaru 18.46%
7 Nissan 18.86%
8 Lexus 20.05%
9 Mini 21.90%
10 Citroen 25.98%
11 Daewoo 26.30%
12 Hyundai 26.36%
13 Peugeot 26.59%
14 Ford 26.76%
15 Suzuki 27.20%
16 Porsche 27.48%
17 Fiat 28.49%
18 BMW 28.64%
19 Vauxhall 28.77%
20 Mercedes 29.90%
21 Rover 30.12%
22 Volvo 31.28%
23 Volkswagen 31.44%
24 Jaguar 32.05%
25 Skoda 32.12%
26 Chrysler 34.90%
27 Audi 36.74%
28 Seat 36.87%
29 Renault 36.87%
30 Alfa Romeo 39.13%
31 Saab 41.59%
32 Land Rover 44.21%
33 Jeep 46.36%Πηγή http://www.warrantydirect.co.uk/press_releases, http://www.warrantydirect.co.uk/press/54.doc
Αγορα μεταχειρισμενου.Βudget 9Κ-12Κ