-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Noμίζω ότι ο Omikrone3 έχει δίκιο... το Cupra είναι καλύτερο σε άνεση.Πως γίνεται αυτό παίδες?
Θεωρητικώς το Cupra είναι το hardcore της σειράς,σωστά?
Έχει και χαμηλότερα λάστιχα,νομίζω...
Πειραματίστηκαν στη σχέση ελατηρίων-αντιστρεπτικών ή κάτι άλλο,γιατί από μόνο του δεν στέκει,... -
Κουπερ, ρχ8
-
Nίκο, η Seat ανακοινώνει λίγο πιο μαλακά ελατήρια σε σχέση με του FR και χαμηλότερα κατά 7mm. Τα αμορτισέρ είναι τα ίδια.
Μείωσε και τη διάμετρο της εμπρός αντιστρεπτικής, για μείωση υποστροφής (μπορεί να βοηθήσει βασικά από ένα σημείο ταχύτητας και πάνω, όσο αυξάνεται το πλευρικά μεταφερόμενο φορτίο από το εμπρός στο πίσω μετατρόχιο και ανάποδα) ενώ τα ψαλίδια του είναι από κράμα αλουμινίου...
Ανακοινώνει 7,5Kg μείωση μη-φερόμενου βάρους, μείωση που θα συμβάλλει στην συνολική κινηματική της ανάρτησης... -
Ο χρήστης ioannitis έγραψε:
Ο λόγος είναι απλός: το Leon FR έχει στάνταρ το ESP.
Στο Golf, παίρνοντας DSG, πληρώνεις και το ESP μιας και δεν το διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό του.ΥΓ. επιπλέον, στο Leon μπορεί να βάζουν κανα μπαγιάτικο DSG
Και το GTI έχει στάνταρ το ESP οπότε τα 2200 που ζητάνε είναι μόνο για το κιβώτιο (δεν έχω γνώμη για το τι ζητάνε στα άλλα Γκολφ) οπότε η γυφτοχρέωση του ομίλου παραμένει εκτός αν όντως όπως αναφέρεις το DSG του Λεόν είναι ψιλοσάπιο ή είναι τετρατάχυτο !
Και στο ΤΤ χρεώνεται σχεδόν 3Κ Παίζει ρόλο σαφώς και το 'SEAT' καθώς δεν προφέρεται εύκολα με το 'ταξινομήσεις' !
-
offtopic (μικρούλι όμως!) , τι εννοείς με το 'ταξινομήσεις' ? Εγώ νόμιζα ότι τα Σεατ πουλάνε σαν ζεστά κουλούρια! Ή αυτό συμβαίνει μόνο στο Ιμπιζα και απο εκει και πάνω κλαίνε μανούλες στις αντιπροσωπειες? Οπότε βγάζουν στις εκπτώσεις DSG, 240 άλογα κλπ για να 'σπρώξουν' ?Εχω καιρό να παρακολουθήσω το θέμα... /offtopic
-
Ο χρήστης ioannitis έγραψε:
offtopic (μικρούλι όμως!) , τι εννοείς με το 'ταξινομήσεις' ? Εγώ νόμιζα ότι τα Σεατ πουλάνε σαν ζεστά κουλούρια! Ή αυτό συμβαίνει μόνο στο Ιμπιζα και απο εκει και πάνω κλαίνε μανούλες στις αντιπροσωπειες? Οπότε βγάζουν στις εκπτώσεις DSG, 240 άλογα κλπ για να 'σπρώξουν' ?Εχω καιρό να παρακολουθήσω το θέμα... /offtopicΌχι, δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Απ' τα μοντέλα της Seat, το γερασμένο ibiza τί να κάνει,
το Leon δεν πήγε-και δεν πάει από την αρχή καλά, παρά τις ενέσεις τιμών/προσφορών/1.8Τ/ΤFSI/DSG κτλ.
Πάνω από Leon, ούτε για συζήτηση! (βλ. Αltea, Toledo, XL, και ο 'Μεσσίας-Freetrack' )Ρίξε μια ματιά εδώ
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Nίκο, η Seat ανακοινώνει λίγο πιο μαλακά ελατήρια σε σχέση με του FR και χαμηλότερα κατά 7mm. Τα αμορτισέρ είναι τα ίδια.Μείωσε και τη διάμετρο της εμπρός αντιστρεπτικής, για μείωση υποστροφής (μπορεί να βοηθήσει βασικά από ένα σημείο ταχύτητας και πάνω, όσο αυξάνεται το πλευρικά μεταφερόμενο φορτίο από το εμπρός στο πίσω μετατρόχιο και ανάποδα) ενώ τα ψαλίδια του είναι από κράμα αλουμινίου...
Ανακοινώνει 7,5Kg μείωση μη-φερόμενου βάρους, μείωση που θα συμβάλλει στην συνολική κινηματική της ανάρτησης...thanks Άγγελε!
-
Φιλε μου ειχα κι εγω το ιδιο διλλημα (εχω κι εγω 1 106 ραλλυ,το οποιο ομως δυστηχως θα πουλησω)και μετα απο πολυ σκεψη,test drives και πολλες ωρες σε περιοδικα και forums κατεληξα να παρω 1 που να τα κανει ολα και ημουν αναμεσα σε coupra και octavia 5 rs (βλεπεις εγω εχω και 3 παιδια αν κι εχω κι 1 passat 1,6 για την οικογενεια)και τελικα με κερδισε το RS το οποιο μου φανηκε πιο καλοφτιαγμενο απο το cupra αν και υπολειπεται σε γκαζι και εχει πολυ πιο ωραιο εσωτερικο (και δεν ειναι τοσο κλειστοφοβικο οσο το cupra).
Eχω ομως 1 ακομα διλλημα,επειδη μενω στον Βαρναβα επεσε η προταση απο τον πωλητη να παρω το rs tdi με τα 170 και 35kg ροπης το οποιο με revo φτανει τα 220 και 40kg ροπη με μονο 7,7 lt καταναλωση ειναι ομως λιγο ακριβοτερο,τι να κανω ρε παιδια να παρω πετρελαιο δεν ειχα ποτε,θα'χει γκαζι? -
Ο χρήστης spyros έγραψε:
Φιλε μου ειχα κι εγω το ιδιο διλλημα (εχω κι εγω 1 106 ραλλυ,το οποιο ομως δυστηχως θα πουλησω)και μετα απο πολυ σκεψη,test drives και πολλες ωρες σε περιοδικα και forums κατεληξα να παρω 1 που να τα κανει ολα και ημουν αναμεσα σε coupra και octavia 5 rs (βλεπεις εγω εχω και 3 παιδια αν κι εχω κι 1 passat 1,6 για την οικογενεια)και τελικα με κερδισε το RS το οποιο μου φανηκε πιο καλοφτιαγμενο απο το cupra αν και υπολειπεται σε γκαζι και εχει πολυ πιο ωραιο εσωτερικο (και δεν ειναι τοσο κλειστοφοβικο οσο το cupra).
Eχω ομως 1 ακομα διλλημα,επειδη μενω στον Βαρναβα επεσε η προταση απο τον πωλητη να παρω το rs tdi με τα 170 και 35kg ροπης το οποιο με revo φτανει τα 220 και 40kg ροπη με μονο 7,7 lt καταναλωση ειναι ομως λιγο ακριβοτερο,τι να κανω ρε παιδια να παρω πετρελαιο δεν ειχα ποτε,θα'χει γκαζι?Έχει γκάζι και το πετρέλαιο ΑΛΛΑ όχι την εκρηκτικότητα που έχουν τα βενζινοκίνητα.
Εξαρτάται τί ακριβώς θέλεις.Για το πετρέλαιο που σου πρότειναν καλή λύση μεν αλλά εξαρτάται από το πόσες φορές θα θέλεις να κατεβαίνεις Αθήνα.
Έχει ένα μικρό ρίσκο, σύν ότι δεν θα μπορέσεις να το μεταπουλήσεις εύκολα. -
Ο χρήστης spyros έγραψε:
Eχω ομως 1 ακομα διλλημα,επειδη μενω στον Βαρναβα επεσε η προταση απο τον πωλητη να παρω το rs tdi με τα 170 και 35kg ροπης το οποιο με revo φτανει τα 220 και 40kg ροπη με μονο 7,7 lt καταναλωση ειναι ομως λιγο ακριβοτερο,τι να κανω ρε παιδια να παρω πετρελαιο δεν ειχα ποτε,θα'χει γκαζι?Έχει γκάζι και το πετρέλαιο ΑΛΛΑ όχι την εκρηκτικότητα που έχουν τα βενζινοκίνητα.
Εξαρτάται τί ακριβώς θέλεις.Για το πετρέλαιο που σου πρότειναν καλή λύση μεν αλλά εξαρτάται από το πόσες φορές θα θέλεις να κατεβαίνεις Αθήνα.
Έχει ένα μικρό ρίσκο, σύν ότι δεν θα μπορέσεις να το μεταπουλήσεις εύκολα. -
Ο χρήστης spyros έγραψε:
Eχω ομως 1 ακομα διλλημα,επειδη μενω στον Βαρναβα επεσε η προταση απο τον πωλητη να παρω το rs tdi με τα 170 και 35kg ροπης το οποιο με revo φτανει τα 220 και 40kg ροπη με μονο 7,7 lt καταναλωση ειναι ομως λιγο ακριβοτερο,τι να κανω ρε παιδια να παρω πετρελαιο δεν ειχα ποτε,θα'χει γκαζι?
Μην πολύ πιστεύεις τα 220, 190 και κάτι maximum να φτάνει. Εκτός κι'αν αλλάζουν τουρμπινα κλπ
Γκάζι έχει πολύ. Ειδικά σε ρεπριζ τα πετρελαιοκίνητα είναι πιο γρήγορα και από βενζινοκίνητα με πολύ περισσότερα άλογα.
Έχε υπόψην σου επίσης και την κατανάλωση, πολύ χαμηλότερη απο βενζινοκίνητο. Για παράδειγμα ένας φίλος μου έχει μια Alfa Romeo 147 JTDm 150ps, σε εθνική οδό αν πηγαίνει κανονικά (120-130χμ/ω και 6η) βλέπει και 5λ/100km..
-
Θα έκανα test drive μόνο τα GTi & Cupra...
_
-
Seat Leon Cupra ή FR, 207 RC , Mini Cooper S, Renault Megane GT....
Στα χρηματα που θελεις προτεινω το
Subaru Impreza 2.0 , 150hp, τετρακινηση (26000Ε)Aντρικα πραγματα...
Mεγάλο δίλημμα για αγορά νέου αυτοκινήτου μέχρι 33Κ...