-
Αυτό που λές έχει μια βάση αλλά μια BMW γυμνή δεν διαφέρει από ένα honda.
Αυτό που σε τραβάει μέσα είναι η άνεση η πολυτέλεια...(προσωπική μου άποψη).Αν φανταστείς ότι πριν από 5 χρόνια πήρα ε46 1,6 115Ηp 30000Ε.Και η τιμή ήταν τέτοια γιτί υπήρχαν μέσα και έξω ότι υπήρχε και δεν υπήρχε...δεν μου πάει η καρδιά να πάρω 1,30 χωρίς τίποτα...Όσο για τελη και ασφάλιστρα την βάψαμε..... -
Ο χρήστης ch_and2003 έγραψε:
Αυτό που σε τραβάει μέσα είναι η άνεση η πολυτέλεια...(προσωπική μου άποψη).Αν φανταστείς ότι πριν από 5 χρόνια πήρα ε46 1,6 115Ηp 30000Ε.Και η τιμή ήταν τέτοια γιτί υπήρχαν μέσα και έξω ότι υπήρχε και δεν υπήρχε...δεν μου πάει η καρδιά να πάρω 1,30 χωρίς τίποτα...Όσο για τελη και ασφάλιστρα την βάψαμε.....φάουλ φίλε!
τι να κάνεις τα μπλιμπλίκια όταν θα έχεις μια 6κίλυνδρη συγχορδία στον πίσω άξονα
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
............
Έξτρα που θα μπορούσες να βάλεις:
-Πακέτο Φωτισμού, περιλαμβάνει φωτιζόμενα σκιάδια οδηγού-συνοδηγού, εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό (με πορτοκαλί LED στην οροφή) που δίνει ένα ευχάριστο περιβάλλον το βράδυ, LED (πολύ ψαρωτικά) κάτω από τις χειρολαβές για να φωτίζει τον δρόμο κάτω όταν ξεκλειδώνεις και φώτα κάτω από το ταμπλό για να φωτίζει τα πόδια. Κόστος 290 ευρώ (αν θυμάμαι καλά...μπορεί και 200).
.............
-Θήκη για Σκι. Το ξέρω ότι ακούγετε χαζό...αλλά περιλαμβάνει κεντρικό υποβραχιόνιο για τους πίσω επιβάτες...αρκετά βολικό. Κόστος 95 ευρώ..........
Αυτά τα χρεώνουν extra???
Sorry αλλά αυτές οι χρεώσεις είναι η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο.
-
Ναι σε καταλαβαινω απλα γυμνη πλεον ειναι σχετικο αφου ηδη η βασικη εκδοση εχει της Παναγιας τα ματια μεσα οποτε δε νομιζω να σε πειραξει.Οσο για τα ασφαλιστρα και τελη,ναι εχεις ενα δικιο...
-
- έξοδα και βενζίνη, ασφάλειες, service....Πολλά μαζεύονται...Και μετά από τη ν 1,30 τι θα πάρεις Μ3?Πολλά λεφτά.Δεν τα έχω...Με αγώνα Φτάνω στν 1,20 με κάποια extra
-
Στα ίδια περίπου χρήματα εγώ παρήγγειλα mx-5 2.0 lt sport.... Αν σε νοιάζει μόνο η οδήγηση. Ξεκίνησα για το edition30 αφού είχα οδηγήσει το GTi. Μετά οδήγησα το 1.16 και ξενέρωσα εντελώς. Δεν τα στήνω σε φανάρια, αλλά δεν πάει βήμα... Και 30κ για να είναι αξιοπρεπές... Τώρα για το 1.20 δεν ξέρω. 'Είναι πολλά τα λεφτά Άρη'. Mazda 3 mps είχα καταλήξει τελικά(λόγω και μλοκέ διαφορικού)
Ένα ΣΚ όμως ήρθε ένας γνωστός με ένα RC 1.8... Κιβώτιο-αίσθηση-τιμόνι-κατανομή βάρους 50-50 και σχετκά αξιποπρεπής δύναμη... Τα ξέχασα όλα και παρήγγειλα το δίλιτρο για πιο δυνατό μετά από 2 μέρες...(test drive mx-5 δεν υπάρχει... ). Το ξέρω διθέσιο κλπ. Αν βρεις όμως ένα να οδηγήσεις θα ξεχάσεις και το 1 και το 2...
Πάντως μεταξύ των 2, θα επέλεγα το GTi. Η τουρμποροπή δεν παίζεται(είχα CZT πριν) -
Αυτό με τις τρεις θέσεις πίσω δεν το πιασα αν θέλεις εξηγησέ το λίγο.Δηλαδή δεν είναι fix το αλλάζεις?Όσο για τα έξτρα πιστεύω ότι αυτά που είπες ήταν τα καλύτερα...Πόσο το πηρες τελική τιμή με το κλειδί στο χέρι?Όσο για το χρώμα μπήκα σ ένα λευκό στην αντιπρωσωπεία και μ άρεσε πάρα πολύ.Αλλά θα λερώνει πολύ και αμα σε γρατζουνίσουν ασε..........επειδή έχω μπλε δεν θέλω μπλε...ψάχνω κάτι διαφορετικό.Η 3θυρη έρχεται με 2 θέσεις πίσω και ένα χώρισμα στη μέση με αποθηκευτικό χώρο...και ουσιαστικά το κάνει 2+2. Η 3 θέσεις πίσω μπαίνουν χωρίς έξτρα χρέωση...αλλά δε τις επέλεξα. Τελική τιμή με το κλειδί στο χέρι και δώρο το πίσω PDC και χρωμιομένα μπροστινά νεφρά από την 130i 37.890 eur. Αν έχεις μπλε (αν και αυτό το μπλε είναι εντελώς διαφορετικό) τότε καλό χρώμα είναι το μολυβί...το ασημί είναι άθλιο (γενικά το ΜΙΣΩ σαν χρώμα) και το κόκκινο πολύ έντονο.
Και εγω την BMW θα επαιρνα οπως ειπα και πριν.Τωρα μπορει να με βρισεις και δικιο θα εχεις,αλλα αν δεις οτι με τα εξτρα ανεβαινει ακετα η τιμη δεν κτυπας μια 130i (χωρις εξτρα εξοπλισμο) για να μην κουνιουνται και τα GTi;
45000 κάνει η 130i.
Αυτό που σε τραβάει μέσα είναι η άνεση η πολυτέλεια...(προσωπική μου άποψη).Αν φανταστείς ότι πριν από 5 χρόνια πήρα ε46 1,6 115Ηp 30000Ε.Και η τιμή ήταν τέτοια γιτί υπήρχαν μέσα και έξω ότι υπήρχε και δεν υπήρχε...δεν μου πάει η καρδιά να πάρω 1,30 χωρίς τίποτα...Όσο για τελη και ασφάλιστρα την βάψαμε.....Η Sport έκδοση της 120i έχει πολύ καλό εξοπλισμό. Αλουμίνιο μέσα, 17άρες, σπορ καθίσματα/ανάρτηση Μ, κλιματισμό, αισθητήρες βροχής, κλπ κλπ...τα πάντα βασικά.
............
-Πακέτο Φωτισμού, περιλαμβάνει φωτιζόμενα σκιάδια οδηγού-συνοδηγού, εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό (με πορτοκαλί LED στην οροφή) που δίνει ένα ευχάριστο περιβάλλον το βράδυ, LED (πολύ ψαρωτικά) κάτω από τις χειρολαβές για να φωτίζει τον δρόμο κάτω όταν ξεκλειδώνεις και φώτα κάτω από το ταμπλό για να φωτίζει τα πόδια. Κόστος 290 ευρώ (αν θυμάμαι καλά...μπορεί και 200).
.............
-Θήκη για Σκι. Το ξέρω ότι ακούγετε χαζό...αλλά περιλαμβάνει κεντρικό υποβραχιόνιο για τους πίσω επιβάτες...αρκετά βολικό. Κόστος 95 ευρώ..........
Προς Θεού...το αυτοκίνητο έχει φωτάκια κλπ...απλά υπάρχει επιλογή για περαιτέρω φωτισμό...αν θέλεις...τα πληρώνεις και το βάζεις.
Όλα τα έξτρα στη BMW βασικά έχουν την λογική του customization. Η BMW υποστηρίζει ότι κανένα αυτοκίνητο που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής δεν είναι το ίδιο με κάποιο άλλο.
-
μαλλον NC, εννοεις και οχι RC! ωραια επιλογη παντως!
δεν θα το επελεγα ποτε, αλλα το αναγνωρισω σαν fun αυτοκινητο και μονοδρομο στα λεφτα που ζηταει!
μια απορια..και το mx5 και η 120 εχει κατανομη 50-50?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
δεν θα το επελεγα ποτε, αλλα το αναγνωρισω σαν fun αυτοκινητο και μονοδρομο στα λεφτα που ζηταει!
RC=Roadster Coupe(αυτό με την αναδιπλώμενη σκληρή)
NC= η τρίτη γενιά του mx-5
To MX-5 έχει σίγουρα κατανομή βάρους 50-50, είναι γύρω στα 1100kgr,6-τάχυτο, μπλοκέ διαφορικό, 160ps(αρκετά για το βάρους του), bilstein, BOSE ηχοσύστημα. Και στο θέμα άνεσης κλπ: δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα, clima, xenon, σύσυημα εισόδου χωρίς κλειδί κλπ
Στην οδήγηση πάντως καμιά σχέση και με τα άλλα δυο. Και στο θέμα απάντησα γιατί σκεφτόμουν να αγοράσω στην αρχή, αυτής της κατηγορίας αυτοκίνητο. -
καλως, check!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Τα περισσότερα πισωκίνητα βασικά έχουν κατανομή 50/50. Γιαυτό αν δεις η 1 έχει τόσο μπροστά τις μπροστινές ρόδες...πίσω από τον μπροστινό νοητό άξονα τον μοτέρ...εσωτερικά στραμμένες τις δαγκάνες κλπ.
-
Τα περισσότερα πισωκίνητα βασικά έχουν κατανομή 50/50. Γιαυτό αν δεις η 1 έχει τόσο μπροστά τις μπροστινές ρόδες...πίσω από τον μπροστινό νοητό άξονα τον μοτέρ...εσωτερικά στραμμένες τις δαγκάνες κλπ.
+1
Δυστυχώς για αυτό έχει τόσο μικρούς χώρους...
Εννοείται πως θα συμφώνήσω με τον κυρ80 αν κάποιος δεν θέλει απαραίτητα 4 θέσεις. Εξαιρετικό το μαζντάκι αλλά οι 4 θέσεις έστω και οι στριμόκωλες της 1 είναι απαραίτητες για μένα...
-
............
.............
Προς Θεού...το αυτοκίνητο έχει φωτάκια κλπ...απλά υπάρχει επιλογή για περαιτέρω φωτισμό...αν θέλεις...τα πληρώνεις και το βάζεις.
Όλα τα έξτρα στη BMW βασικά έχουν την λογική του customization. Η BMW υποστηρίζει ότι κανένα αυτοκίνητο που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής δεν είναι το ίδιο με κάποιο άλλο.
Μου έκανε εντύπωση γιατί στο GTi είναι στάνταρ. Και ο κρυφός φωτισμός στα πόδια οδηγού-συνοδηγού,και στα σκιάδια, και σποτάκια στην οροφή μπρος-πίσω και στο κάτω μέρος των εξωτερικών καθρεπτών για να βλέπεις (φωτίζει όλο το χώρο που ανοίγει η πόρτα) και σύστημα drive me home (που μένουν αναμμένα τα φώτα πορείας για λίγο διάστημα όταν κλειδώνεις ή ξεκλειδώνεις).
Όπως και το πίσω υποβραχιόνιο...
-
Σκέφτομαι την αγορά αυτοκινήτου και είμαι λιγάκι προβληματισμένος...Αν μπορείται δώστε καμιά βοήθεια .Είμαι ανάμεσα σε bmw 1.16ci(122hp) και σε golf gt.Οι τιμές είναι περίπου ίσες (26000).Σκέφτομαι και την προοπτική για μια 1,20(170hp) ή ένα golf gti edition με τιμές περίπου στα 35000.Ωστόσω δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να ξοδέψω τόσα λεφτα (35000).Όσο για τον εξοπλισμό μιλάω για τα ίδια επίπεδα.Θα μπορούσες να κοιταξεις και το Α3 1.8Τ που προσφέρεται με παραπλήσιο εξοπλισμό και τιμή και κατ'εμε είναι πιο όμορφο απο τα άλλα δύο.
-
Golf. Εννοείται...
-
Ο χρήστης nikos980 έγραψε:
Σκέφτομαι την αγορά αυτοκινήτου και είμαι λιγάκι προβληματισμένος...Αν μπορείται δώστε καμιά βοήθεια .Είμαι ανάμεσα σε bmw 1.16ci(122hp) και σε golf gt.Οι τιμές είναι περίπου ίσες (26000).Σκέφτομαι και την προοπτική για μια 1,20(170hp) ή ένα golf gti edition με τιμές περίπου στα 35000.Ωστόσω δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να ξοδέψω τόσα λεφτα (35000).Όσο για τον εξοπλισμό μιλάω για τα ίδια επίπεδα.
Θα μπορούσες να κοιταξεις και το Α3 1.8Τ που προσφέρεται **με παραπλήσιο εξοπλισμό και τιμή **και κατ'εμε είναι πιο όμορφο απο τα άλλα δύο.
Παραπλήσιο εξοπλισμό, ναί.
Τιμή όχι (-6,000€) -
Πέτυχε, πέτυχε...αλλά κανείς δεν ακούει κάποιον που την έχει...αλλά 'ακούμε' τα περιοδικά...
H αληθεια ειναι οτι εχει φαει πολυ χωμα η ασσαρα,απο τον τυπο.Αδικαιολογητα πολυ για μια BMW στην Ελλαδα.Ομως δεν πιστευω στις θεωρειες συνωμοσιας(η VW ειναι που πληρωνει τα περιοδικα )Μια bmw σ'αυτη την κατηγορια ξενιζει υποψηφιους αγοραστες και τυπο.
Εγω θα συμφωνησω με το Νικο.Οι ιδιοκτητες ειναι συχνα οι πιο αντικειμενικοι και αξιοπιστες κριτες.Αρκει να ξερεις πως να τους αποσπασεις πληροφοριες.Αν πας να ξεκινησεις flame war,ειναι λογικο πως αυτος που εσκασε την 40αρα π.χ θα πολωσει την συμπεριφορα του.Σε χυψρο χρονο και ,με ηπιο τροπο θα παρεις τις πληροφοριες που θες ακομα και μεσα στη σφηγκοφωλια.
Απο κει και περα η σειρα 1 δεν χρειαζεται διαφημιση ή οπαδους.Ειναι απο τα σπανια μοντελα στην ιστορια που πουλιουνται μονα τους(στους αναλογους αγοαρστες)Αν μπορεις να ξεπερασεις καποιες σκοπελους οπως π.χ το βαρος,την αμφιλεγομενη αισθητικη,την εσωτερικη διαρυθμιση κτλ τοτε ειναι το καλυτερο hatch της αγορας.Με διαφορα.Και τυγχανει να ειναι και bmw.
Αν εχεις τα λεφτα(και να μη τα χεις υπαρχουν και δανεια )και μπορεις να τη συντηρησεις τοτε βουρ!Αλλιως γινεσαι ενας απο τους 100δες με τα Auris και τα Focus και τα Golf και δε συμμαζευεται
Δίλλημα: golf ή bmw 1?