-
Σκέφτομαι την αγορά αυτοκινήτου και είμαι λιγάκι προβληματισμένος...Αν μπορείται δώστε καμιά βοήθεια .Είμαι ανάμεσα σε bmw 1.16ci(122hp) και σε golf gt.Οι τιμές είναι περίπου ίσες (26000).Σκέφτομαι και την προοπτική για μια 1,20(170hp) ή ένα golf gti edition με τιμές περίπου στα 35000.Ωστόσω δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να ξοδέψω τόσα λεφτα (35000).Όσο για τον εξοπλισμό μιλάω για τα ίδια επίπεδα.
-
Σκέφτομαι την αγορά αυτοκινήτου και είμαι λιγάκι προβληματισμένος...Αν μπορείται δώστε καμιά βοήθεια .Είμαι ανάμεσα σε bmw 1.16ci(122hp) και σε golf gt.Οι τιμές είναι περίπου ίσες (26000).Σκέφτομαι και την προοπτική για μια 1,20(170hp) ή ένα golf gti edition με τιμές περίπου στα 35000.Ωστόσω δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να ξοδέψω τόσα λεφτα (35000).Όσο για τον εξοπλισμό μιλάω για τα ίδια επίπεδα.
-
-
Έχω την 120i (170ΗΡ) 3θυρη. Το αυτοκίνητο είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Ότι ζητάς από ένα αυτοκίνητο.
Το GTI το σκεφτόμουν κι γω...αλλά δε το ήθελα κυρίως επειδή είναι μπροστοκίνητο...και κατά δεύτερον του χρόνου αλλάζει...και τέλος θεωρώ εντελώς βαρετό (και κουτί) τον σχεδιασμό του. Τα 35000 είναι πολλά για...Golf αν το σκεφτείς.
Την 116i με το νέο μοτέρ δε την έχω οδηγήσει...αλλά με το προηγούμενο ήταν πολύ αργή...εκνευριστικά αργή θα έλεγα.
Αν είσαι άνθρωπος των επιδόσεων και της ευθείας...πάρε το Golf (άποψή μου) γιατί σε επιδόσεις είναι καλύτερο (έχει και turbo). Αλλά συνολικά πιστεύω η 1 είναι καλύτερη (τιμόνι, φρένα, κρατήματα, θέση οδήγησης, συνολικό feeling αυτοκινήτου...το 'φοράς' το αυτοκίνητο βασικά) από το Golf.
Εξαρτάται λοιπόν τι προτεραιότητες έχεις.
-
Πιστευω ότι η άποψή σου ήταν καθοριστική για την απόφασή μου.Έχω 3,16 ε46 και δεν ήθελα να γυρίσω πάλι σε 115 αλογα.ευχαριστώ πολύ...1,20...λοιπόν..
-
Περί 116i (122ps) και GT 170, ούτε συζήτηση!
Περί 120i-GOLF, πάς απευθείας στο GTI, στα 29+Κ που τα κάνει όλα (κι ας δείχνει λίγο κουτί-αλήθεια η '1' είναι όμορφη; )
Κατά την άποψή μου, αν κινηθείς στην κατηγορία των 30Κ,
οδήγησε GTI + 120i να δείς ποιό σου ταιριάζει
(συνολικά πιστεύω είναι πολύ καλύτερο το GTI και αρκετά πιο φθηνό)ΥΓ. Ας μή βάλω στο παιχνίδι το -κατά 6.000
-
Εντάξει Νίκο είσαι λίγο ενθουσιασμένος με την 1 (φαίνεται ), αλλά στο δρόμο δεν νομίζω πως μπορεί να φτάσει το GTI. Και μιλάω για κάθε είδους διαδρομή...
Και όσο το πιο φοράει καλύτερα ο οδηγός, στο GTI ούτε που κουνιέσαι από τη θέση σου (άριστα καθίσματα), στις στροφές κλίσεις δεν παίρνει, ούτε τα χέρια σου από το τιμόνι παίρνεις (DSG) και απλά απολαμβάνεις οδήγηση, διασκεδάζοντας με τους μπροστινούς σου που νιώθουν άβολα...
-
Golf GT απο μένα. Γιατί? Γιατί θα σου φανεί ...παράλογα γρήγορο σε σχεση με την 316, και έχει σαφώς περισσότερους χώρους. Η σειρά 1 για μένα είναι σχεδόν διθέσια. Το 116 δεν έχει για μένα νόημα αγοράς μιας και αυτοακυρώνεται το πλεονέκτημα της πίσω κίνησης. Η 120 έχει περισσότερο νόημα σήμερα όντας τρίπορτη και με 20 άλογα παραπάνω.
Φυσικά επειδή είναι δικό σου το καρπούζι οδήγησε και τα 4, σκέψου τις πραγματικές σου ανάγκες και αποφάσισε...
-
116 εκτός συναγωνισμού, με την κακή έννοια.
Αν πάμε στα δίλιτρα, προσωπικά θα επέλεγα την bmw, λόγω πίσω κίνησης, ζυγίσματος και οδικής συμπεριφοράς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το gti δεν είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Είναι μάλιστα γρηγορότερο και έχει καλύτερους χώρους.Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Αν απολαμβάνεις την οδήγηση, ίσως να προτιμήσεις την bmw.
Ένα test drive είναι απαραίτητο.
-
Αρχικα θελω να πω οτι ειδα την 3θυρη 120 το καλοκαιρι πρωτη φορα στο νησι την Κεφαλλονια.Δεν ξερω αν εχει καποιο σπορ εξωτερικο εμφανισιακο πακετο αλλα,ηταν πολυ ωραια.Η 5θυρη δεν μου αρεσε,αλλα η 3θυρη ηταν πολυ ομορφη και σαφως πιο ενδιαφερουσα απο το Golf.Τωρα αντικειμενικα το Golf σε μια διαδρομη ειναι πιο γρηγορο γιατι σε ολο το φασμα των στροφων εχει πολυ καλυτερες επιδοσεις,εξαιρετικο κρατημα και ρυθμισιμοτητα.Η BMW δεν νομιζω να υστερει σε απολυτο κρατηματα διοτι και αυτη ειναι εξαιρετικα ζυγισμενη.Συνοψιζοντας,BMW γιατι ετσι και ας ειναι το (εξαιρετικο) Golf πρακτικα παντου πιο γρηγορο.
-
Πολύ μπέρδεμα η υπόθεση....για τους χώρους θα συμφωνήσω ότι το golf υπερέχει και κατά πολύ μάλιστα.Αλλά δεν έχω και οικογένεια για να πω οτι είναι καθοριστικός παραγοντας.Με ενδιαφέρει το στησιμο η ασφάλεια και φυσικά το γκάζι.Από golf εχω οδηγήσει μόνο το 1,4 και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το gti.Αλλά πιστεύω ότι το setup της 1,20 δεν είναι εύκολο να το φτάσει καθώσ και την αφάλεια και φρένα (από προσωπική εμπειρία με την 3,20).Απλά το gti είναι πιο δυνατό και ίσως πιο ακίνδυνο λόγω της μπροστινής κίνησης.Το θέμα είναι ότι με τους δρόμους που έχουμε δεν θα χαρείς τη διαφορά των 30hp ούτε και τις τελικες των 200+kh.Δύσκολη απόφαση........
-
Ο χρήστης ch_and2003 έγραψε:
Με ενδιαφέρει το στησιμο η ασφάλεια και φυσικά το γκάζι.Στησιμο.. Δεν νομιζω σε τελικη αναλυση τα 2 να εχουν ΤΟΣΟ τραγικες διαφορες.. Η πισω κινηση της 120 μεγαλο προνομιο το οποιο ομως θα το χαρεις σε κλειστες διαδρομες και στην πιστα Αν εχεις ορεξη να ανεβαινεις βουνα και να απολαμβανεις την οδηγηση τοτε 120
Ασφαλεια.. Η παθητικη πρεπει να ειναι και τα δυο 5αστερα οποτε δεν τιθεται θεμα..
Στον δρομο και τα 2 ειναι αυτοκινητα που για να τα 'χασεις' πρεπει να κανεις χοντραδα(τουλαχιστον ετσι λεει ο τυπος κτλ) Το Golf παιζει να εχει και καλυτερα φρενα απο την 120 παντως..Γκαζι.. Εκει το Golf δεν νομιζω να συγκρινεται λογω turbo..
Οδηγησε τα, κατασταλαξε στις απαιτησεις σου και σε οποιο κ αν καταληξεις δεν νομιζω να το μετανιωσεις
-
gt vs 116 ή 118, τό gt δαγκωτό!
όμως gti vs 120 τότε η πρόταση της bmw με την πίσω κίνηση και τον πολύ καλό ατμοσφαιρικό κινητήρα πιστεύω υπερτερεί.
όχι ότι το gti δεν είναι πολύ καλό αυτοκίνητο, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να διαχωρίσουμε εαν ζητάμε μόνο δύναμη και καλό στήσιμο ή λίγότερη δύναμη και αίσθηση
-
Golf gt είναι η πιο λογική και value for money επιλογή. Και ακόμα πιο value for money το TSI 140hp.
Η 116 είναι αργή, αλλά και τα 35.000 της 120 τα κρίνω πολύ υπερβολικά.Στην θέση σου θα σκεφτόμουν και το Α3 1.8TFSI που συνδιάζει της επιδόσεις του golf gt με τον premium αέρα της bmw σε πολύ πιο συμφέρουσα τιμή (
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Εντάξει Νίκο είσαι λίγο ενθουσιασμένος με την 1 (φαίνεται ), αλλά στο δρόμο δεν νομίζω πως μπορεί να φτάσει το GTI. Και μιλάω για κάθε είδους διαδρομή...Και όσο το πιο φοράει καλύτερα ο οδηγός, στο GTI ούτε που κουνιέσαι από τη θέση σου (άριστα καθίσματα), στις στροφές κλίσεις δεν παίρνει, ούτε τα χέρια σου από το τιμόνι παίρνεις (DSG) και απλά απολαμβάνεις οδήγηση, διασκεδάζοντας με τους μπροστινούς σου που νιώθουν άβολα...
Όντως διασκεδάζεις με τους μπροστινούς σου. Αυτοί βέβαια αισθάνονται λίιιιγο άβολα ....ειδικά όντας τους προσπερνάς αέρα και έχουν κάτι premium τουτού.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Εντάξει Νίκο είσαι λίγο ενθουσιασμένος με την 1 (φαίνεται ), αλλά στο δρόμο δεν νομίζω πως μπορεί να φτάσει το GTI. Και μιλάω για κάθε είδους διαδρομή...Και όσο το πιο φοράει καλύτερα ο οδηγός, στο GTI ούτε που κουνιέσαι από τη θέση σου (άριστα καθίσματα), στις στροφές κλίσεις δεν παίρνει, ούτε τα χέρια σου από το τιμόνι παίρνεις (DSG) και απλά απολαμβάνεις οδήγηση, διασκεδάζοντας με τους μπροστινούς σου που νιώθουν άβολα...
Το βασικό πλεονέκτημα του GTI είναι το ατέλειωτο γκάζι του...και λογικό. Σε μία ορεινή και κλειστή διαδρομή όμως, χωρίς μεγάλες ευθείες...η 120i θα το φτάσει και ίσως περάσει το Golf και σου μιλάω από προσωπικής άποψης. Το GTI έχει πολύ καλό στήσιμο...αλλά σε στροφές τείνει να έχει το (λογικό) πρόβλημα των μπροστοκίνητων...ανοίγει τη τροχιά του. Η 120i με τον σαφή διαχωρισμό της μετάδοσης (κίνηση πίσω, τιμόνι μπροστά), την σπορ ανάρτηση (της M παρακαλώ) στρίβει τρομερά ουδέτερα (50/50 ζύγισμα)...και δε φοβάσαι να μπεις στη στροφή. Σου δίνει μια τρομερή εμπιστοσύνη. Σου 'μιλάει' το τιμόνι...κάθεσαι ΑΚΡΙΒΩΣ στη μέση των 2 αξόνων (εμπρός-πίσω), σφίγγεσαι στο μπάκετ (έχει ρύθμιση όπως στο Μ3/5 που αν θέλεις κλείνεις το bucket κι άλλο) κάθεσαι χαμηλά (χαμηλότερα από το GTI) και τα πόδια σου πάνε κατηφορικά στα πεντάλ (ναι...έχει κατηφορικό πάτωμα από το κάθισμα μέχρι τα πεντάλ). Αυτό εννοώ 'φοράω' το αυτοκίνητο. Το εσωτερικό είναι φτιαγμένο γύρω από τον οδηγό...και όχι το ανάποδο.
Αλλά επαναλαμβάνω...αν είσαι άνθρωπος της ευθείας...το GTI θα σου αρέσει καλύτερα...και πάντα στις στροφές θα κόβεις με τον φόβο μην ανοίξει την φορά του (200ΗΡ μπροστά είναι αυτά). Στην 1...λόγω του 50/50 (το οποίο επαναλαμβάνω το νιώθεις) δε σε φοβίζει τόσο. Προσωπικά θέλω να έχω τον έλεγχο και στις δύο άκρες του αυτοκίνητου...και μπροστά και πίσω. Το μπροστοκίνητο δε σου παρέχει κάτι τέτοιο.
Όσο για την ασφάλεια...και τα 2 αυτοκίνητα έχουν πολύ εξελιγμένα συστήματα traction control που δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι και στις 2 περιπτώσεις.
Σε καταλαβαίνω, συνεπώς, απόλυτα γιατί κι γω είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Μάλιστα ήμουν ανάμεσα του DSG GTI...αλλά τελικά με κέρδισε το απίστευτο κιβώτιο της 1. Κοντό και σαφέστατο με επίσης κοντό επιλογέα. Το μόνο καλό που έβλεπα στο GTI ήταν το γκάζι του...γιατί στις στροφές δε μου έδινε την τρελή εμπιστοσύνη...πάταγα γκάζι και το TC αναβόσβηνε...και είχα ένα σχετικό άγχος. Έχει αρκετή δύναμη μπροστά...χωρίς μπλοκέ (όχι πως η 1 έχει...αλλά έτσι όπως είναι στημένη δεν είναι απαραίτητο). Έχει όμως πολύ καλή αίσθηση τιμονιού για μπροστοκίνητο ηλεκτρικό.
Όσο για την ομορφιά...η 58υρη 1 είναι έκτρωμα...αλλά η 3θυρη με το παράθυρο χωρίς πλαίσιο α λα coupe και τα φουσκωμένα φτερά δείχνει περισσότερο ετοιμοπόλεμη από το GTI που είναι άλλο ένα Golf με διαφορετικούς προφυλακτήρες. Για το 5θυρο GTI δε το συζητάμε...είναι κιαυτό χάλια!
Πάντως πραγματικά...πήγαινε βόλτα και τα 2...αλλά κάνε μια πραγματική βόλτα. Τόσα λεφτά δίνεις. Να φανταστείς εγώ έκανα 2 φορές test drive το GTI (με DSG και χωρίς) και 2 φορές την 1 (στην αντιπροσωπεία και σε ένα event της BMW, αφού είχα οδηγήσει τα GTI). Δες λοιπόν πιο ταιριάζει καλύτερα στο οδηγικό σου στυλ. Προσωπικά δεν είμαι άνθρωπος των φαναριών...ούτε της επιτάχυνσης στην ευθεία (βέβαια 8.3 έχει η 120i μετρημένη από περιοδικό άσχετα αν η BMW λέει 7.7, και το GTI έχει 7.2)...αλλά της απόλαυσης της στροφής.
Καλή επιλογή.
edit: να σημειώσω ότι στη BMW θα έχει και πραγματικά premium treatment. Προσκλήσεις σε διάφορα event, τρομερή συμπεριφορά από τον πωλητή στη παραγγελία μέχρι το service και ένα φανταστικό πακέτο υποδοχής (χάρτες όλης της Ελλάδας, ενημερωτικά για τη BMW και οδική βοήθεια της BMW). Στη VW τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά...με μια κάπως 'περίεργη' Ελληνική αντιπροσωπεία. Εν κατακλείδι, το after sales της BMW είναι απλά κορυφαίο και ασύγκριτο με της VW. Τέλος, τολμώ να πω ότι η συντήρηση της ατμοσφαιρικής 1 με condition-based-service θα είναι οικονομικότερη από του GTI. Ενδεικτικά θα σου πω ότι στο δικό μου λέει πρώτα λάδια/service στα 25000κμ ή το 2009, μπροστινά τακάκια στα 35000κμ και πίσω τακάκια στα 119000κμ.
-
Βέβαια σε ένα test drive λίγα συμπεράσματα βγάζεις... Δυστυχώς...Μόνο αν έχεις ένα αυτοκίνητο 1-2 ημέρες και πάνω στη διάθεσή σου μπορείς να έχεις μια πιο συνολική και πιο αντικειμενική εικόνα για αυτό.
Πάντως το GTI είναι μέχρι να το μάθεις. Και στις στροφές μπορείς να μπαίνεις με παραπάνω από οσα φαντάζεσαι (στο DSG τα ηλεκτρονικά δεν έχουν επέμβει ακόμα παρόλο που το έχω πιέσει). Πέρσι που είχα το manual εκεί έκανα περισσότερες υπερβολές. Αλλά όπως κάθε αυτοκίνητο, είναι μέχρι να μάθεις τα κόλπα του.
Δεν είμαι τόσο της ευθείας. Συνήθως θα κάνω τη βολτούλα στην Πεντέλη...
Αλλά συμφωνώ μαζί σου, κάποιος πριν να αγοράσει αυτοκίνητο καλό είναι να οδηγήσει τα υποψήφια μοντέλα και να τα τεστάρει στο οδηγικό του στυλ όσο το δυνατόν περισσότερο.
-
ε, ενταξει, οχι οτι δεν εχει feeling και το GTI. βγαλε τα ηλεκτρονικα του και πηγαινε μια βολτα σε κανα στροφιλικι και υστερα να συζητησουμε. Το αυτοκινητο ειναι ζωντανο!
το προβλημα ειναι αλλου. Θελει λεπτους χειρισμους στο δεξι ποδι οταν εισαι μεσα στη στροφη, γιατι αν τουρμπισει και τα παρεις ολα στο χερι, τοτε εχεις προβλημα.
Εκει που δεν βολευεται, κατα τη γνωμη μου, οπως επισης θεωρω οτι δεν βολευεται κανενα 'συγχρονο' αυτοκινητο των 1300+ κιλων ειναι τα κλειστα και αλλεπαλληλα στροφιλικια..
η μετατοπιση τοσων κιλων, ειναι προβλημα!
Σε ανοιχτες καμπες/στροφες, με το GTI απλα πετας χαμηλα! μονο προβλημα μη μπει κανεις στο δρομο σου επειδη πριν απο λιγο δεν .. φαινοσουν! -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Το βασικό πλεονέκτημα του GTI είναι το ατέλειωτο γκάζι του...και λογικό. Σε μία ορεινή και κλειστή διαδρομή όμως, χωρίς μεγάλες ευθείες...η 120i θα το φτάσει και ίσως περάσει το Golf
Καλημέρα
Στην ορεινή διαδρομή τί γίνεται και θα φτάσει η 120 το GTI;
Γιατί έχω την αίσθηση ότι η 120 δε θα φτάσει σε καμμιά διαδρομή το GTI;Περί θέσης οδήγησης και 'φορέματος', είναι θέμα προσωπικής προτίμησης(αν και το GTI έχει καλύτερα καθίσματα)
Αλλά επαναλαμβάνω**...αν είσαι άνθρωπος της ευθείας...το GTI θα σου αρέσει καλύτερα...**και πάντα στις στροφές θα κόβεις με τον φόβο μην ανοίξει την φορά του (200ΗΡ μπροστά είναι αυτά). Στην 1...λόγω του 50/50 (το οποίο επαναλαμβάνω το νιώθεις) δε σε φοβίζει τόσο. Προσωπικά θέλω να έχω τον έλεγχο και στις δύο άκρες του αυτοκίνητου...και μπροστά και πίσω. Το μπροστοκίνητο δε σου παρέχει κάτι τέτοιο.
Από πότε το GTI είναι για 'ευθειάκηδες';
dit: να σημειώσω ότι στη BMW θα έχει και πραγματικά premium treatment. Προσκλήσεις σε διάφορα event, τρομερή συμπεριφορά από τον πωλητή στη παραγγελία μέχρι το service και ένα φανταστικό πακέτο υποδοχής (χάρτες όλης της Ελλάδας, ενημερωτικά για τη BMW και οδική βοήθεια της BMW). Στη VW τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά...με μια κάπως 'περίεργη' Ελληνική αντιπροσωπεία. Εν κατακλείδι, το after sales της BMW είναι απλά κορυφαίο και ασύγκριτο με της VW. Τέλος, τολμώ να πω ότι η συντήρηση της ατμοσφαιρικής 1 με condition-based-service θα είναι οικονομικότερη από του GTI. Ενδεικτικά θα σου πω ότι στο δικό μου λέει πρώτα λάδια/service στα 25000κμ ή το 2009, μπροστινά τακάκια στα 35000κμ και πίσω τακάκια στα 119000κμ.
Αυτοκίνητο δε θα αγοράσεις για τα event! Eπιπλέον, το ότι έπεσες σε έναν καλό πωλητή δεν αποτελεί κριτήριο, καθώς σε μια άλλη αντιπροσωπεία της BMW θα μπορούσες να 'πέσεις' σε άσχετο/αγενή. Το ίδιο ισχύει για όλες τις εταιρείες, καθώς ως συνήθως τα πρόσωπα διαφοροποιούν την εταιρεία.
Περί σερβις GTI, ανά 30,000χλμ ή ανα 2 χρόνια η πρώτη επίσκεψη στο συνεργείο.
**ΥΓ. **Στα ίδια χρήματα με την 120i, υπάρχει και το Α3 TFSI quattro (200ps)
-
@ Nikos120i
Και εμείς ερωτευτίκαμε βρε Νικο...δεν κάναμε έτσι όμως....
(φιλικά πάντα)
Δίλλημα: golf ή bmw 1?