-
skye, τι να σου πω: τους είπα τα συμπτώματα και σημεία και αυτός που ήταν ορθοπαιδικός το περιεργάστηκε λίγο και με ρώταγε σχετικά εκεί που έπιανε το χέρι.
Μια παθολόγος επίσης μου είπε για το ίδιο πράγαμα, μόνο που δεν μου μίλησε για ένεση κορτιζόνης(όπως ο ορθοπαιδκός), αλλά για κανένα Mesulid και καμιά Voltaren για κάμποσες μέρες να ηρεμήσει λίγο η φλεγμονή.
Άλλες εξετάσεις δεν έκανα.Σήμερα που έψαξα αρκετά καλά στο Διαδίτκυο, βρήκα πάρα πλλλές πληροφορίες από ιατρικές ιστοσελίδες και ενέργειες και ασκήσεις (αναλυτικότατες και με φωτογραφίες) που προτείνονται(από γιατρούς και φυσιοθεραπευτές) για την επικονδυλίτιδα(από συντηριτική αγωγή μέχρι, ανάλογα με την κατάσταση, εγχείρηση).
Ήδη άρχισα και κάνω κάποιες ασκήσεις, και θα το βάλω πρόγραμμα να κάνω κάθε μέρα.
Πάντως, και αυτοί υποδεικνύουν έντονη και ξαφνική προσπάθεια με 'κρύους' μυς-τένοντες σαν κύρια αιτία, καθώς και υπερχρησιμοποίηση των συγκεκριμένων μυών-τενόντων.Πολλοί ειδικοί που προτείνουν ασκήσεις, λένε πως χρειάζεται υπομονή και επιμονή, καθώς μπορεί και να χρειστούν αρκετοί μήνες έως ότου το χέρι αναρρώσει πλήρως.
-
εγω, αν μου επιτρεπεις και χωρις να θελω να κανω τον πονηρο (εξ'αλλου δεν ειμαι γιατρος, απλα την αποψη μου λεω), ειμαι της αποψης να μην παρεις κορτιζονη και να μην κανεις ασκησεις μεχρι να κανεις εξετασεις να δεις τι συμβαινει. εστω μια ακτινογραφια.. 2-3 ακομα γνωμες αλλων γιατρων.. ο,τιδηποτε..
ειδικα ασκησεις γνωμη μου ειναι να μην κανεις καθολου αν δεν εισαι σιγουρος περι τινος προκειται.
πολλες φορες μια τετοια φλεγμονη ειναι αντιδραση του οργανισμου ωστε να σου δειξει με τον πονο αυτο οτι δεν πρεπει να το ζοριζεις το χερι, επειδη πχ ειχες καποιο τραβηγμα, μεχρι να στρωσει.
αλλες (πιο σπανιες) φορες μπορει να προκειται για κατι τετοιο (click)
εγω στη θεση σου λοιπον θα επαιρνα απλα καποιο παυσιπονο αν πονουσα, μεχρι να ξεκαθαρισει η κατασταση. αλλα φυσικα δεν ειμαι εγω ο καταλληλος να σου πει τι να κανεις.. -
H επικονδυλίτιδα δεν έχει παθολογική ακτινολογική εικόνα, skye.
Η διαγνωση βγαίνει μέσω ιστορικού και κλινικής εξέτασης. -
Και εγώ είμαι διστακτικός απέναντι στην κορτιζόνη, χωρίς να υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος και δεν θέλω να κάνω την ένεση(ένας άλλος παθολόγος μου είπε ότι η μακροχρόνια χρήση κορτιζόνης μπορεί να καταστρέψει την άρθρωση ---- ή κάτι τέτοιο).
Η ακτινογραφία δεν ξέρω πού θα βοηθήσει και αν θα βοηθήσει να φανεί το πρόβλημα(γενικά τις αποφεύγω και μέχρι τώρα έκανα μόνο όσες ήταν αναγκαίες για σχολείο και δουλειά --- ούτε είχα και ποτέ τίποτε σπασίματα).
Θα το έχω στα υπ' όψιν μου όμως, αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση χωρίς να υπάρξει κάποια βελτίωση.Τις ασκήσεις που είδα, δεν είναι τίποτε το φοβερό, κανονικές κινήσεις που κάνουμε όλοι μας μερικές από αυτές, άλλες λίγο διαφορετικές, διατάσεις, και κάποιες για ενδυνάμωση αντιβραχίου, άρα, με βάση και τις ασκήσεις που ο ίδιος γνωρίζω-κάνω μερικές φορές, δεν τις θεωρώ επικίνδυνες για να γίνει ζημιά ή να υπάρξει επιβάρυνση(άσε που στόχος είναι να γίνουν πολύ χαλαρά και χωρίς κόπο, λαμβάνοντας υπ' όψιν την φύση της επικονδυλίτιδας).
Δεν αποκλείεται πάντως, όπως μου λες, να πρόκειται για κάποι τράβηγμα-ζόρισμα που απλά χρειάζεται περισσότερο καιρό για να περάσει: όλα είναι δυνατά.
Θα περιμένω λίγο καιρό να δω πώς τα πάω: αποφεύγοντας την κορτιζόνη, πήρα Mesulid όπως μου είπαν 2 παθολόγοι(και Voltaren από φαρμακείο), αλλά δεν θα τα πάρω πάνω από 10 ημέρες.
Τελικά αν όντως έχω επικονδυλίτιδα(όπως μου είπαν με απλή εξέταση), μπορεί να πάρει από 6 μέχρι και 12 μήνες για να επανέλεθει το χέρι στο 100%(από αυτά που διάβασα στο Διαδίκτυο --- βέβαια, πάντα στο χρόνο ανάρρωσης παίζει μεγάλο ρόλο η ηλικία, και η σωματική-φυσική κατάσταση του ατόμου).Να' σαι καλά για τις συμβουλές.
Βασίλης
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
H επικονδυλίτιδα δεν έχει παθολογική ακτινολογική εικόνα, skye.
Η διαγνωση βγαίνει μέσω ιστορικού και κλινικής εξέτασης.Αυτό ακριβώς είπα και στον 'ορθοπαιδικό'γιατρό (και στους παθολόγους): τη φύση της δουλειάς, το ιστορικό που άρχισε η ενόχληση και με εξέτασε ο ορθοπαιδικός λεπτομερέστερα, σαν ειδικός.
Δεν μου μίλησαν για ακτινογραφία. -
Δεν ξέρω τι θα γίνει με την δουλειά σου, όμως. Αυτοί οι επαναλαμβανόμενοι μικροτραυματισμοί είναι η αιτία της πάθησης. Οπότε ίσως να ξαναεμφανιστεί στο μέλλον.
Κορτιζόνη δίνεται σε έντονη και επίμονη συμπτωματολογία, δεν ξέρω σε τι φάση βρίσκεσαι εσύ. Αν επιμείνει το πρόβλημα για πάνω από ένα χρόνο, υπάρχει ένδειξη για χειρουργείο. -
Χαρη,
δεν το γνωριζω αυτο που λες (αν το γνωριζα αλλωστε θα ημουν γιατρος ), δλδ αν φαινεται μεσω ακτινογραφιας, μαγνητικης ή ο,τιδηποτε, αλλα εγω εννοουσα ρε παιδι μου να το εξετασει κ αλλο το θεμα..
το τι εξετασεις πρεπει να κανει ο γιατρος του θα του πει οχι εγω.. απλα ηθελα να πω οτι γνωμη μου ειναι να κανει κ αλλες εξετασεις πριν αρχισει τις ενεσεις κορτιζονης ή κανει o,τιδηποτε ασκησεις ... ειμαι παραλογος γιατρε μου;Βασιλη,
κι εγω το ιδιο θα εκανα περιπου (δηλαδη θα επαιρνα το mesulid ωστε να μην ποναω), θα ξεκουραζα το χερι (οσο γινεται τελοσπαντων γιατι απ'οτι φαινεται η δουλεια σου δεν βοηθαει ιδιαιτερα) και απλα θα επαιρνα και μια 2η-3η-4η γνωμη.
περαστικα -
Αφου γίνεται πολύς λόγος για το Mesulid δείτε εδώ http://www.pfs.gr/puwindows/puwindow.asp?arthro=243
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ χρήση παραπάνω απο 10 μέρες
-
ασχετο: μπορουμε να βρουμε την ομαδα αιματος ενος ατομου, αν γνωριζουμε την ομαδα αιματος και των δυο γονεων;
-
Ποτε μην εισαι σιγουρος για τους γονεις.
καλύτερα να του κανεις αναλυση αιματος,πριν του βαλεις κανενα λίτρο ασυμβατου αίματος
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ποτε μην εισαι σιγουρος για τους γονεις.καλύτερα να του κανεις αναλυση αιματος,πριν του βαλεις κανενα λίτρο ασυμβατου αίματος
δεν ειναι για κατι σημαντικο, προς θεου
για τον εαυτο μου αναρωτιομουν (απλη περιεργια απο αυτη που σκοτωσε τη γατα ), καθως τυχαινει να γνωριζω την ομαδα αιματος και των δυο γονιων μου αλλα οχι τη δικη μου -
Εξαρτάται από τις ομάδες των γονέων.
Για χάριν της κουβέντας πες μας τις ομάδες αίματός τους.
Αν θες όντως να μάθεις την ομάδα αίματός σου, αρκεί μια απλή εξέταση αίματος που καλό είναι όλοι μας να κάνουμε! -
Δές το calculator κάτω-κάτω στη σελίδα: http://www.biology.arizona.edu/human_bi ... rited.html
-
εχω κανει εξετασεις αιματος, αλλα δεν ψαχνουν συνηθως ουτε σου ανακοινωνουν κατι τετοιο εκτος αν ζητηθει.. εξ'αλλου αυτο παει στην αιμοδοσια και οχι στο μικροβιολογικο.. προφανως δεν το ζητησα γιατι δεν υπηρχε λογος..
του πατερα μου ειναι ΑΒ + και της μητερας μου Ο +
edit: thanks
-
Όπως λέει και το πρόγραμμα, 50% ομάδα Α και 50% ομάδα Β!
Θα πρέπει να το ζητήσεις από το μικροβιολογικό εργαστήριο.
Το κόστος πρέπει να είναι μικρό. -
Δεν εχεις παει ακομα φανταρος ε;
-
Ας προστεθει στον τιτλο αυτου του τοπικ 'Φορουμ πρωτων βοηθειων' και το Ιατρικα θεματα παρακαλω.
Μεταφερω απο το τοπικ με τα βλαστοκυτταρα 2 post που εχουν ενδιαφερον(στο πλαισιο ιατρικων θεματων οπως ειπα )
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
PG κανεις λαθος......
Πολλα ειδη καρκινου θεωρουνται σημερα ιασιμα,ενω πολλα αλλα που δεν θεωρουνται,εχουν-με την βοηθεια της ιατρικης-σαφως καλυτερη ποιοτητα ζωης και παραταση της κατα πολυ....
Να ξερεις επισης οτι οι καρκινοι ειναι πολυπαραγοντικοι...Παιζουν ρολο γενετικοι παραγοντες,ο παθολογικος κυτταρικος πολλαπλασιασμος,περιβαλλοντικοι,τροπος ζωης,φαγητα,εργασια etc etc.
off topic και σορρυ....
Η ίαση γίνεται λόγω της συμβολής της Ιατρικής ή θα γινότανε και χωρίς αυτή;
Γιατί ο οργανισμός έχει τους μηχανισμούς να νικήσει τον καρκίνο και μόνος του αν βρεθεί σε κατάλληλες συνθήκες..Δεν ξέρω να έχει γίνει καμία σχετική έρευνα..
Αλλά έστω ότι συμφωνούμε..
Έπρεπε η ιατρική να σε αφήνει να φτάσεις στον καρκίνο για να σε θεραπεύσει μετά;
Γνώμη μου είναι οτι το 70% των περιπτώσεων καρκίνου αλλά και κάθε πάθησης μπορεί να αποφευχθεί με πρόληψη,δηλαδή με συνδυασμό σωστής διατροφής(που να περιέχει στο 100% όλα τα στοιχεία που ορίζουν οι διάφοροι οργανισμοί υγείας και ταυτόχρονα να μην περιέχει βλαβερές ουσίες όπως ορμόνες,φυτοφάρμακα,βαρέα μέταλλα κτλ) ,άσκησης,καλού ύπνου,ελέγχου του stress και φυσικά αποφυγή κάθε βλαβερής συνήθειας(κάπνισμα, ποτό κτλ) και ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει..Η Ιατρική σήμερα δρα κατασταλτικά και όχι προληπτικά γιαυτό είναι αποτυχημένη εξορισμού..
Συγνώμη και απο εμένα για το off topic..Η ίαση γίνεται λόγω της συμβολής της Ιατρικής ή θα γινότανε και χωρίς αυτή;
Γίνεται λογω συμβολής της Ιατρικής Επιστήμης
Έπρεπε η ιατρική να σε αφήνει να φτάσεις στον καρκίνο για να σε θεραπεύσει μετά;
Ειλικρινώς δεν αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σου,αλλά η Ιατρική Επιστήμη παρεμβαίνει συμβουλευτικά στο επίπεδο της πρωτογενούς προλήψεως...
Γνώμη μου είναι οτι το 70% των περιπτώσεων καρκίνου αλλά και κάθε πάθησης μπορεί να αποφευχθεί με πρόληψη,δηλαδή με συνδυασμό σωστής διατροφής(που να περιέχει στο 100% όλα τα στοιχεία που ορίζουν οι διάφοροι οργανισμοί υγείας και ταυτόχρονα να μην περιέχει βλαβερές ουσίες όπως ορμόνες,φυτοφάρμακα,βαρέα μέταλλα κτλ) ,άσκησης,καλού ύπνου,ελέγχου του stress και φυσικά αποφυγή κάθε βλαβερής συνήθειας(κάπνισμα, ποτό κτλ) και ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει..
Απαντάς μόνος σου στον προηγούμενο και επόμενο συλλογισμό σου.Σε ποιο των ανωτέρω βλαπτικών παραγόντων (πολλοί των οποίων καταδείχθησαν ως βλάπτικοί χάρη στις έρευνες Ιατρών και Υπηρετών της Υγείας) δεν σου έχει απαντήσει η Ιατρική Επιστήμη πώς σε βλάπτει,και τι θα πρέπει να πράξεις, ώστε να αποφύγεις την Έκθεση...
η Ιατρική σήμερα δρα κατασταλτικά και όχι προληπτικά γιαυτό είναι αποτυχημένη εξορισμού..
Λάθος συλλογισμός,νομίζω απαντήθηκε ανωτέρω.Υπάρχουν τομείς Ιατρικής Ειδικεύσεως ασχολούμενοι αποκλειστικά με την πρόληψη...
Συγνώμη και απο εμένα για το off topic.. :redface
Το αυτόν!
Οπως ειπε και ο αρχιατρος του φορουμ(dr Tsilis is the name ) η ιαση γινεται με τη βοηθεια της ιατρικης.Ο οργανισμος εχει λιγα μεσα για να καταπολεμησει τον καρκινο...
Καθε μερα ερχονται νεες θεραπειες κ καποιες απο αυτες ειναι πολυ χρησιμες.....Μπορει καποια ειδη καρκινου να μην μπορουμε να τα «κερδισουμε» ΑΛΛΑ το ζητουμενο που ειναι η καλη ποιοτητα ζωης και η οσο το δυνατον παραταση της,πετυχαινονται χαρη στην ιατρικη..Επισης υπαρχει ξεχωριστος κλαδος της ιατρικης που ονομαζεται προληπτικη ιατρικη...
Αυτη ασχολειται με την προληψη και οχι τοσο με την καταπολεμηση μιας ασθενειας.2 «χοντρα» παραδειγμα: Ποσοι ανθρωποι γνωριζουν οτι αν μετα τα 45-50 τους κανουν μια κολονοσκοπηση καθε 3 με 4 χρονια,«μηδενιζουν» τις πιθανοτητες αναπτυξης καρκινου του παχεος εντερου ? Ή ποσες γυναικες γνωριζουν οτι πρεπει να αυτοψηλαφονται στους μαστους και να κανουν μια μαστογραφια καθε χρονο ?
Επαναλαμβανω οτι: Πολλα ειδη καρκινου που ακομα κ πριν λιγα χρονια ειχαν προγνωση παρα πολυ πτωχη,πλεον μπορουμε χαρη στην ιατρικη και τις θεραπεθες της,να παρατεινουμε τον χρονο ζωης και το κυριοτερο κατ'εμε(υστερα και απο προσωπικη εμπειρια ) να δινουμε στους ασθενεις αυτους εξαιρετικη ποιοτητα ζωης.....
edit: Προσθετω και το ποστ του φιλου nickolas:
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
PG κανεις λαθος......
Πολλα ειδη καρκινου θεωρουνται σημερα ιασιμα,ενω πολλα αλλα που δεν θεωρουνται,εχουν-με την βοηθεια της ιατρικης-σαφως καλυτερη ποιοτητα ζωης και παραταση της κατα πολυ....
Να ξερεις επισης οτι οι καρκινοι ειναι πολυπαραγοντικοι...Παιζουν ρολο γενετικοι παραγοντες,ο παθολογικος κυτταρικος πολλαπλασιασμος,περιβαλλοντικοι,τροπος ζωης,φαγητα,εργασια etc etc.
off topic και σορρυ....
Η ίαση γίνεται λόγω της συμβολής της Ιατρικής ή θα γινότανε και χωρίς αυτή;
Γιατί ο οργανισμός έχει τους μηχανισμούς να νικήσει τον καρκίνο και μόνος του αν βρεθεί σε κατάλληλες συνθήκες..Δεν ξέρω να έχει γίνει καμία σχετική έρευνα..
Αλλά έστω ότι συμφωνούμε..
Γνώμη μου είναι οτι το 70% των περιπτώσεων καρκίνου αλλά και κάθε πάθησης μπορεί να αποφευχθεί με πρόληψη,δηλαδή με συνδυασμό σωστής διατροφής(που να περιέχει στο 100% όλα τα στοιχεία που ορίζουν οι διάφοροι οργανισμοί υγείας και ταυτόχρονα να μην περιέχει βλαβερές ουσίες όπως ορμόνες,φυτοφάρμακα,βαρέα μέταλλα κτλ) ,άσκησης,καλού ύπνου,ελέγχου του stress και φυσικά αποφυγή κάθε βλαβερής συνήθειας(κάπνισμα, ποτό κτλ) και ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει..Η Ιατρική σήμερα δρα κατασταλτικά και όχι προληπτικά γιαυτό είναι αποτυχημένη εξορισμού..
Συγνώμη και απο εμένα για το off topic..H εμφάνιση του καρκίνου σημαίνει ότι ο οργανισμός έχει αποτύχει.
Η πιθανότητα να ανακάμψει μόνος του ο οργανισμός είναι η ίδια με ενός αυτοκινήτου τελικής 180χλμ. να αναπτύξει 220χλμ.Ένα μεγάλο ποσοτό καρκίνων μπορεί όντως να προληφθεί με τροποποίηση του τρόπου ζωής.
Κατά τα άλλα ο κύριος λόγος που επίπτωση του καρκίνου έχει αυξηθεί είναι η αύξηση του προσδόκιμου ζωής, μιας και η επίπτωσή του είναι μεγαλύτερη στις μεγάλες ηλικίες.
Βλέπετε ο άνθρωπος δεν έχει τις 'βιολογικές προδιαγραφές' για ζωή 80+ ετών. Τεχνητές παρεμβάσεις στη φυσική ιστορία της ζωής μας, κυρίως η Ιατρική και η ανάπτυξη των κανόνων προσωπικής υγιεινής, το έχουν επιτρέψει αυτό.
Με όρους άγριας ζωής ο άνθρωπος στα 40 του έχει ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του...Τέλος αδικείς την Ιατρική κατάφορα λέγοντας πως δρα κυρίως κατασταλτικά/παρηγορητικά.
Η μεγαλύτερη προσφορά της Ιατρικής στην ανθρωπότητα είναι τα εμβόλια (πρόληψη)
Η 2η μεγαλύτερη προσφορά της Ιατρικής είναι τα αντιβιοτικά (θεραπεία)
Τέλος ένα μεγάλο κομμάτι της Ιατρικής σκέψης και φροντίδας αναλώνεται στον τομέα του προσυμπτωματικού ελέγχου και θεραπείας. Χαρακτηριστικότερο όλων το τεστ Παπανικολάου το οποίο αν εφαρμοζόταν συστηματικά θα είχε εκμηδενίσει τον καρκίνο του τραχήλου. -
πήγα στον ουρολόγο και μου είπε ότι πρέπει να κάνω μεατοτομή και είναι εκ γενετής οπότε η ασφάλεια μου δεν το καλύπτει.
έχετε κάνει εσείς circumcision? -
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
πήγα στον ουρολόγο και μου είπε ότι πρέπει να κάνω μεατοτομή και είναι εκ γενετής οπότε η ασφάλεια μου δεν το καλύπτει.
έχετε κάνει εσείς circumcision?Άλλο πράγμα η περιτομή (circumcision) και άλλο η μεατοτομή (meatotomy)...
Μην τα συγχέεις... -
Για πεστε τωρα τιποτα απλες συμβουλες εσεις οι ειδικοι.
Για εγκαυμα ας πουμε. Ειμαστε μακρια απο φαρμακεια, νοσοκομεια και δεν εχουμε αλοιφες, τί κανουμε;
Αληθευουν τα περι ντοματας; Κρυο νερο;
Σε στραμπουλιγμα τί γινεται; Μονο παγο και ακινησία; Κατι αλλο;
Σε σπάσιμο;
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες