-
Για το ATLS που μιλούσατε πιο πάνω τα πράγματα πάνε ως εξής:
Σαν επιστημονική γνώση αξίζει. Προφανώς αν πας για χειρουργική ειδικότητα, αλλιώς ψάξε για ALS, ACLS κλπ κλπ. Πρακτικά το ABC πιπιλίζουν όλες τις ώρες και αυτό τελικά είναι ο στόχος τους. Τα πρακτικά sessions είναι αρκετά ενδιαφέροντα, τα θεωρητικά κουράζουν πιο πολύ λόγω διάρκειας και συνέχειας παρά από άποψη περιεχομένου.
Στο εξωτερικό αυτά τα courses ψιλοθεωρούνται αυτονόητα για το γιατρό που ασχολείται με τον κλάδο του. Δεν είναι ότι θα κάνει ΤΗΝ εντύπωση ή ΤΗ διαφορά αλλά πάντως δείχνει ότι δεν είσαι και εντελώς αδρανής και εφησυχασμένος στο πτυχίο σου (το οποίο στο εξωτερικό από μόνο του δε σημαίνει και κάτι ιδιαίτερο, όλοι οι απόφοιτοι ιατρικής προφανώς και έχουν πτυχίο).
Για ό,τι άλλο θέλεις ρώτα ελεύθερα.dmitspan
Αν το έλλειμα που θα δημιουργήσει η κύστη είναι τόσο μεγάλο ώστε να χρειάζεται η προσθήκη μοσχεύματος τότε είναι στην ευχέρεια του γιατρού το τι είδους θα επιλέξει. Επιπλέον, έχει να κάνει και με την προηγούμενη εμπείρια του καθενός οπότε δε νομίζω ότι θα πάρεις εύκολα απάντηση από το διαδίκτυο. -
[quote='tonimer']Για το ATLS που μιλούσατε πιο πάνω τα πράγματα πάνε ως εξής:
Σαν επιστημονική γνώση αξίζει. Προφανώς αν πας για χειρουργική ειδικότητα, αλλιώς ψάξε για ALS, ACLS κλπ κλπ. Πρακτικά το ABC πιπιλίζουν όλες τις ώρες και αυτό τελικά είναι ο στόχος τους. Τα πρακτικά sessions είναι αρκετά ενδιαφέροντα, τα θεωρητικά κουράζουν πιο πολύ λόγω διάρκειας και συνέχειας παρά από άποψη περιεχομένου.
Στο εξωτερικό αυτά τα courses ψιλοθεωρούνται αυτονόητα για το γιατρό που ασχολείται με τον κλάδο του. Δεν είναι ότι θα κάνει ΤΗΝ εντύπωση ή ΤΗ διαφορά αλλά πάντως δείχνει ότι δεν είσαι και εντελώς αδρανής και εφησυχασμένος στο πτυχίο σου (το οποίο στο εξωτερικό από μόνο του δε σημαίνει και κάτι ιδιαίτερο, όλοι οι απόφοιτοι ιατρικής προφανώς και έχουν πτυχίο).
Για ό,τι άλλο θέλεις ρώτα ελεύθερα.ευχαριστώ πολύ φίλε!
Ενδιαφέρομαι για ορθοπαιδικός χειρουργός. οπότε πιστεύω πως θα με βοηθήσει τόσο θεωρητικώς, όσο και πρακτικώς κυρίως. -
Σαφέστατα και θα σε βοηθήσει. Αν μπορέσεις, βρες το βιβλίο από κάποιον γνωστό σου να το διαβάσεις σιγά σιγά για να ετοιμαστείς και θα δεις ότι το διήμερο θα περάσει εύκολα. Καλή επιτυχία πάντως!
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
πρόκειται να κάνω εγχείρηση αφαίρεσης κύστης από το μικρό δάχτυλο του χεριού και πρέπει να μπει μόσχευμα. τι είναι καλύτερο να μπει? ξένο μόσχευμα μόνο, ξένο και δικό μου μαζί ή μόνο δικό μου; ο κάθε γιατρός λέει τα δικά του, σε 3 έχω πάει και οι 3 λένε το κάθε διαφορετικό απ'αυτά υπάρχει περίπτωση να αποβάλλει ο οργανισμός ξένο μόσχευμα και αν ναι, πώς? επίσης, αν μπει δικό μου μόσχευμα απ'το πάνω μέρος του καρπού (μπορεί να μπει και από αλλού;), υπάρχει πιθανότητα να μου προκαλέσει πρόβλημα στο μέλλον ή θα μπορώ να πληκτρολογώ, να γυμνάζω και να ρίχνω μπουνιές με αυτό το χέρι; όχι μου λένε, αλλά θα ήθελα κι άλλη μία άποψηΈψαξες καθόλου αν υπάρχει περίπτωση να αποφύγεις την εγχείρηση; Αν υπάρχει δηλαδή κάποιος άλλος τρόπος να αντιμετωπιστεί σταδιακά η κύστη; Όπως και να το κάνουμε κάθε επέμβαση είναι ένα σοκ στον οργανισμό (άλλοτε μικρό άλλοτε μεγαλύτερο).
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
πρόκειται να κάνω εγχείρηση αφαίρεσης κύστης από το μικρό δάχτυλο του χεριού και πρέπει να μπει μόσχευμα. τι είναι καλύτερο να μπει? ξένο μόσχευμα μόνο, ξένο και δικό μου μαζί ή μόνο δικό μου; ο κάθε γιατρός λέει τα δικά του, σε 3 έχω πάει και οι 3 λένε το κάθε διαφορετικό απ'αυτά υπάρχει περίπτωση να αποβάλλει ο οργανισμός ξένο μόσχευμα και αν ναι, πώς? επίσης, αν μπει δικό μου μόσχευμα απ'το πάνω μέρος του καρπού (μπορεί να μπει και από αλλού;), υπάρχει πιθανότητα να μου προκαλέσει πρόβλημα στο μέλλον ή θα μπορώ να πληκτρολογώ, να γυμνάζω και να ρίχνω μπουνιές με αυτό το χέρι; όχι μου λένε, αλλά θα ήθελα κι άλλη μία άποψη
Έψαξες καθόλου αν υπάρχει περίπτωση να αποφύγεις την εγχείρηση; Αν υπάρχει δηλαδή κάποιος άλλος τρόπος να αντιμετωπιστεί σταδιακά η κύστη; Όπως και να το κάνουμε κάθε επέμβαση είναι ένα σοκ στον οργανισμό (άλλοτε μικρό άλλοτε μεγαλύτερο).
πρέπει να μπει μόσχευμα, έχει φαγωθεί το κόκκαλο.
-
Περαστικα σου ευχωμαι . Αν επιτρεπετε απο τι το επαθες ?
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Περαστικα σου ευχωμαι . Αν επιτρεπετε απο τι το επαθες ?ευχαριστώ δεν ξέρω. πάνε χρόνια, ξαφνικά άρχισε να με πονάει και την παρατήρησα. ίσως από καμιά μπάλα ή χτύπημα.
-
αύριο μπαίνω για την εγχείρηση..
δεν έχω ξανακάνει! πονάει;
πειράζει να έχω laptop μαζί μου να περνάνε οι ώρες αναμονής ή δεν επιτρέπεται/υπάρχει κίνδυνος κλοπής;
-
Με το καλο να ξεμπερδευεις και περαστικα σου!!!
-
αύριο μπαίνω για την εγχείρηση..δεν έχω ξανακάνει! πονάει;
πειράζει να έχω laptop μαζί μου να περνάνε οι ώρες αναμονής ή δεν επιτρέπεται/υπάρχει κίνδυνος κλοπής;
Λογικά θα πονάς μετά, αλλά αυτό ρυθμίζεται με τα διάφορα παυσίπονα. Δυστυχώς θα πονάς σε 2 σημεία, και εκεί από όπου έβγαλαν το μόσχευμα και εκεί όπου το έβαλαν
συνήθως δεν είναι εύκολο να το ασφαλίσεις κάπου που να κλειδώνει. λογικά όταν θα είσαι σε κατάσταση για να ασχοληθείς με laptop κάπου εκεί θα είσαι έτοιμος και για να επιστρέψεις σπίτι σου.
θα πρότεινα κάποιο κινητό που έχει ραδιόφωνο ή ραδιόφωνο με ακουστικά (να μην ενοχλείς κιόλας). [είμαι γνωστός οπαδός του ραδιοφώνου]. Φυσικά παίζει και κάποιο mp3 player. -
ωραία..
το μόσχευμα τι είναι ακριβώς; οστό ή σπογκώδης ύλη γύρω από το οστό; θα μου κόψουν κόκκαλο ή θα τρίψουν απ'έξω;
-
Άντε βρε, περαστικά σου και σιδερένιος!!! Γρήγορη επάνοδο !!!
-
Ευχαριστώ Μάνο
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Ξέρει κανείς Ιατρός αν πραγματικά αξίζει (πέρα από άποψη γνώσεων και πρακτικής) το ATLS, ιδίως για ειδικότητα σε χώρα του εξωτερικού-Γερμανία?
Σκέφτομαι να το δώσω... αν και κοστίζει πολλά €...Μη το σκεφτεσαι και πολυ .Εγω λεω να το κανεις.Εκτος απο τις οποιες γνωσεις αποκτησεις θα εμπλουτισεις και το βιογραφικο σου.
Ο ανταγωνισμος ειναι πολυ μεγαλος για να εφησυχαζουμε...
Παντως απο οτο μαθαινω στη Γερμανια ειναι πολυ καλη εποχη για ειδικοτητα,αν και ανεβαινει αρκετος κοσμος.Ειδικα για ακτινολογους κανουν κρα... -
Στο σημερινί φύλλο της τοπικής εφημερίδας 'Νέα Κρήτη' υπάρχει το εξής άρθρο.
'Ίχνη απο φυτοφάρμακα βρέθηκαν σε 50 νεογνά'
Η έρευνα έγινε απο το πανεπιστήμιο Κρήτης και προφανώς συζητάει για τα αποτελέσματα της της αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων στα προϊόντα που καταναλώνουμε. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Στο σημερινί φύλλο της τοπικής εφημερίδας 'Νέα Κρήτη' υπάρχει το εξής άρθρο.
'Ίχνη απο φυτοφάρμακα βρέθηκαν σε 50 νεογνά'
Η έρευνα έγινε απο το πανεπιστήμιο Κρήτης και προφανώς συζητάει για τα αποτελέσματα της της αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων στα προϊόντα που καταναλώνουμε.Και μετα αναρωτιόμαστε γιατι θεριζουν οι καρκίνοι και εχεις τους περισσοτερους να παινέυουν τα Ελληνικα προϊντα ως πιο υγειινα και πουλανε πιο ακριβα
-
i'm back
πονάω βέβαια αλλά ας είναι καλά το lonarid -
i'm back
πονάω βέβαια αλλά ας είναι καλά το lonaridΠεραστικα
-
tnx Billy
-
Σου 'ευχωμαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες