-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
μίζωνε καλύτερα η pantozol?Prokalouse ligoteres parenergeies sumfwna me mia ereuna... (mi me rwtiseis an itan tis ALTANA...)
Alla kai i etairia katebale filotimes prospatheies...
http://www.welt.de/print-welt/article22 ... razol.html -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
... να μην εκνευρίζεσαι, ...αυτό πως το κάνει κανείς;
και υποψιάζομαι ότι δεν εννοείς να μην εκδηλώνεις την οργή σου και να την κρατάς μέσα σου ... -
Να μην ασχολείται κανείς με μαλακίες για αρχή όπως πχ το να μην περνάει 15 ώρες σε ένα forum να κράζει τους alfisti και να υπερασπίζεται την βαγκνερική ποιότητα των VAG...
-
Να μην ασχολείται κανείς με μαλακίες για αρχή όπως πχ το να μην περνάει 15 ώρες σε ένα forum να κράζει τους alfisti και να υπερασπίζεται την βαγκνερική ποιότητα των VAG...ελα ρε συ αυτο ειναι το χαλαρωτικο μου
τωρα μου εχει περασει και δε το πολυσκεφτομαι..
παντως τα παραπανω αγχος, τσιγαρα, λιπη, καφεδες , φαγητο λιγο πριν τον υπνο, γλυκα τα κανω..
αλλα γενικα ο ψυχολογικος τομεας (που δεν εχει να κανει με τους αλφιστι ) ειναι κατι που μεν ελεγχεις γενικα , αλλα καποιες φορες ειναι πανω απο τις δυναμεις σου..
τα φαρμακα δε τα πολυγουσταρω..καποια στιγμη πρεπει να παω να κοιταχτω να ξερω τι παιζει αλλα με τα φαρμακα μπορει να μην πονας και να συμβαινουν ασχημα πραγματα μες στο στομαχι σου...
-
Κοίτα κι εμένα με πιάνει υπογλυκαιμία (κλασσική δικαιολογία βουλιμικού) το βράδυ και χτυπάω 2 κομμάτια γαλακτομπούρεκο αλλά το βράδυ μετά θα είναι δύσκολο... Τα aludrox (θεϊκό φαρμακάκι) είναι πάντα δίπλα στο κομοδίνο μου...
Το βραδυνό περιόρισε βασικά και κάνε ιεράρχηση. Δηλαδή να αποφέυγεις επιβαρύνσεις που μπορείς να αποφύγεις (πχ λίπος στην μπριζόλα ή το κρέας γενικά), γιατί φυσικά υπάρχουν και οι επιβαρύνσεις που δεν μπορείς να αποφύγεις με τίποτα. Το γαλακτομπούρεκο που λέγαμε και η σοκολάτα... -
ποτε μου ομως δεν ενιωσα οτι τα γλυκα με πειραζουν, αλλωστε εγω με τα γλυκα εχω μια παραξενη σχεση, μπορει για μια βδομαδα να τρωω συνεχεια και μετα για ενα μηνα να μη θελω να τα βλεπω
παντως σε αυτο με το φορουμ που ειπες εχεις κι ενα δικιο, πρεπει να σταματησω να κοιμαμαι 4 και 5 ωρες τη μερα και να χαζοξενυχταω αυτη τη στιγμη πχ ειμαι αρκετα κουρασμενος γιατι χθες κοιμηθηκα 3-3.5 ωρες
ε ποσο να αντεξω..
-
Κοίτα κι εμένα με πιάνει υπογλυκαιμία (κλασσική δικαιολογία βουλιμικού) το βράδυ και χτυπάω 2 κομμάτια γαλακτομπούρεκο αλλά το βράδυ μετά θα είναι δύσκολο... Τα aludrox (θεϊκό φαρμακάκι) είναι πάντα δίπλα στο κομοδίνο μου...
Το βραδυνό περιόρισε βασικά και κάνε ιεράρχηση. Δηλαδή να αποφέυγεις επιβαρύνσεις που μπορείς να αποφύγεις (πχ λίπος στην μπριζόλα ή το κρέας γενικά), γιατί φυσικά υπάρχουν και οι επιβαρύνσεις που δεν μπορείς να αποφύγεις με τίποτα. Το γαλακτομπούρεκο που λέγαμε και η σοκολάτα...Για τέτοιες τάσεις μπορεί κανείς να δοκιμάσει και την γλυκόριζα/ γλυκίριζα σε ρόφημα. Το διάβασα σε ένα βιβλίο και σε εμένα τουλάχιστον λειτουργεί. Τώρα για την σοκολάτα μάλλον δεν υπάρχει υποκατάστατο, το μόνο που μπορεί κανείς είναι να μετριάσει την ποσότητα.
-
http://www.drmirkin.com/public/ezine110908.html
a Clue to Explain Why You Should Avoid Red Meat
November 9, 2008
Several years ago, Professor Ajit Varki of the University of California, San Diego discovered a molecule called Neu5Gc that appears in the tissues of every mammal except humans (Proceedings of the National Academy of Sciences, September 29, 2003). Now he has put together the pieces of a puzzle that may explain why humans evolved with large brains and why, if we want to live into old age, we should probably avoid eating meat from any other mammals (Science, October 31, 2008).
His theory depends on evolution. Living creatures on earth started as one-celled organisms, progressed to 2 cells, and eventually to fish and birds. A mutation occurred in progressing to mammals, who developed the gene to make Neu5Gc. Mammals progressed to apes and Neanderthals, and as humans evolved, Neu5Gc added a single oxygen atom to become a different molecule called Neu5Ac. So Neu5Gc is found in all mammals and their milks except humans. It is not in fish or birds. Interestingly, the Neu5Ac molecule explains why humans are the only mammal to suffer from malaria. The malaria parasite cannot enter a cell until it grabs onto the Neu5Ac on the surface of human cells.
Many epidemiological studies show that people who eat red meat are at increased risk for heart attacks, strokes, at least 17 different cancers, diabetes, autoimmune diseases, arthritis and asthma. Scientists have blamed saturated fats or burnt fats, but this does not explain why red meat is linked to all of these diseases while poultry, fish or saturated fats from plants are not.
Dr. Varki proposes another theory. When humans ingest the flesh or milk of any mammal, they absorb Neu5Gc and treat it the same way as an invading germ, so they make antibodies against it. This turns on their immunity and keeps it active so it eventually attacks the host itself, the human body. This is called chronic inflammation, which can lead to heart attacks, strokes, cancers and so forth.
Since humans cannot make Neu5Gc, any amount found in human cells come from the mammals that they have eaten. Neu5Gc is found in high levels in tumors, with the highest levels in metastasizing tumors. In our food supply, Dr. Varki found very high levels of Neu5Gc in beef, pork, lamb and goat, and moderately high amounts in milk and cheese. Low levels are found in turkey, duck, chicken and eggs; and negligible amounts occur in plants and seafood.
I stopped eating meat many years ago, and this report makes me even more convinced that it should be avoided. I eat lots of fruits, vegetables, whole grains, beans and nuts, as well as fish and shellfish. Eggs, long thought to be a harmful high- cholesterol food, now appear to be a healthful dietary staple. While poultry appears to be a healthful food according to Dr. Varki's theory, I still do not eat it. I do not drink milk and now plan to limit cheese as well.
Reports from DrMirkin.com
-
Πολύ ενδιαφέρον!
Ένα ακόμα σχετικό http://www.telegraph.co.uk/science/scie ... ecule.html, και σίγουρα πρέπει να υπάρχουν και πολλά άλλα.
Δυστυχώς το άρθροπου αναφέρει Dr. Gabe Mirkin χρειάζεται πληρωμή. -
Μετά από αρκετές μέρες παραμονής μου σε νοσοκομείο λόγω κάποιου σοβαρού προβλήματος, χαίρομαι που ξαναβρίσκομαι πίσω προσπαθώντας σιγά σιγά να ανακτήσω τις δυνάμεις μου. Η θεραπεία μου δεν έχει τελειώσει ακόμα και θα πρέπει να επιστρέψω για κάποια εγχείρηση, αλλά ελπίζω όλα στο τέλος να πάνε καλά και να είναι αίσια
-
Όλα καλά να πάνε!
Και μόλις όλα τελειώσουν θα δεις την ζωή με άλλο μάτι πιο χαβαλέ φάση γιατί στην τελική ...έχεις υγεία φίλε μου? = δεν έχεις προβλήματαΠριν ένα χρόνο πρπ πέρασα κ γω μια πολύ δύσκολη φάση που δεν ξέραμε αν είμαι οκ ή όχι Τελικά όλα πήγα καλά και έκτοτε μπορώ να πω πως τα είδα όλα με άλλο μάτι.
-
kon5, έχεις δίκιο, μια δοκιμασία είναι και αυτή που θα περάσει, απλά να υπάρχει καλή ψυχολογία, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο
-
Brain Scan Finds Man Was Not in a Coma—23 Years Later
Rom Houben has been trapped in a series of worst nightmares, including trying for 23 years to alert those around him that he was not in a coma. A new report suggests he's not alone in his experience.
In 1983, Belgian engineering student and martial arts enthusiast Houben, then 20, was in a car accident that was thought to have left him in a vegetative state. Doctors relied on the widely-used Glasgow Coma Scale, assessing his eyes, verbal, and motor responses. What they failed to notice was that Houben was actually conscious—but completely paralyzed.
'I screamed, but there was no one to hear,' he says in an interview with the German magazine Der Spiegel. Three years ago, neurologist Steven Laureys used modern scanning techniques to discover that Houben's cerebral cortex was, in fact, functioning. (The doctor has only just now made Houben's story public.)
Houben, who communicates via a computer with a special keyboard activated with the slightest movement of his right hand, is now 46. He has spent more than half his life trapped in his own body, and says he only survived this excruciating existence by dreaming himself away. In the interview, this is what he typed:
I am called Rom. I am not dead. The nurses came, they patted me, they sometimes took my hand, and I heard them say 'no hope.' I meditated, I dreamed my life away—it was all I could do. I don't want to blame anyone—it wouldn't do any good. But I owe my life to my family. Everyone else gave up.
I studied what happened around me as if it were a tiny piece of world drama, the bizarre peculiarities of the other patients in the common room, the entry of the doctors into my room, the gossip of the nurses who were not embarrassed to speak about their boyfriends in front of 'the extinct one.' That made me an expert on relationships.
According to Laureys, Houben's case may be far more common than we'd like to think. The doctor, who leads the Coma Science Group and Department of Neurology at Liege University Hospital, says that while Houben's doctors were 'not good,' he's not sure better ones using this same coma scale would have detected brain activity either:
In Germany alone each year some 100,000 people suffer from severe traumatic brain injury. About 20,000 are followed by a coma of three weeks or longer. Some of them die, others regain health. But an estimated 3,000 to 5,000 people a year remain trapped in an intermediate stage—they go on living without ever coming back again.
In his paper, Laureys writes that in about 40 percent of 'vegetative state' cases he has analyzed, current brain scanning techniques reveal signs of varying levels of consciousness. A case is being made, it seems, to stop relying on the Glasgow Coma Scale and start looking more closely at brain scanning images.
Εν συντομία: Ο συγκεκριμένος είχε αυτοκινητιστικό δυστύχημα πριν 26 χρόνια. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι βρισκόταν σε κώμα βασισμένοι στην απουσία αντιδράσεων σε ερεθίσματα (π.χ. από τα μάτια). 23 (!) χρόνια αργότερα γιατρός 'σκάναρε' τον εγκέφαλό του και κατέληξε στο ότι είχε τις αισθήσεις του αλλά ήταν παράλυτος και γι' αυτό δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα! Επί 23 (!) χρόνια άκουγε οτιδήποτε γινόταν στο δωμάτιο γύρω του χωρίς να μπορεί να αντιδράσει και να δείξει ότι καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του
Πλέον επικοινωνεί με ειδικό μηχάνημα το οποίο μετατρέπει σε κείμενο κάποιες ελάχιστες κινήσεις του δεξιού του χεριού. -
Γειά χαρά σε όλους!
Μετά από 2+1/2 μήνες απουσίας επιστρέφω στην...ενεργό δράση του φόρουμ... μόνο όμως αυτού, γιατί θα κάνω αρκετό καιρό ακόμα να οδηγήσω! Όλα ξεκίνησαν από το καλοκαίρι λίγο πριν το γάμο (κάναμε θρησκευτικό, και βαφτήσαμε και την κορούλα μας!). Είχα κάτι πονάκια στο στήθος, και όλοι έλεγαν πως φταίει το άγχος! Τελικά, πράγματι μετά από λίγες μέρες σταμάτησαν,αλλά επανήλθαν δρυμήτερα κατά τα μέσα Σεπτέμβρη! Δεν άντεχα άλλο τους πόνους και άρχισα να κάνω εξετάσεις... Το αποτέλεσμα; Τελικά, κατάληξα να κάνω 5πλο by pass και στα 3 βασικά αγγεία της καρδιάς, να ανακαλύψω ότι είμαι διαβητικός από παιδί (και τώρα πια είμαι ινσουλινοεξαρτώμενος!), ότι έχω κληρομομικά υψηλή χοληστερόλη και πως πάσχω και από τη νόσο του Χασιμότο (πρόβλημα στο θυρεοειδή!)... Μετά από 14 ώρες χειρουργείο, και αφού οι γιατροί είπαν πως ήταν θέμα ημερών για να δώ τα ραδίκια ανάποδα, είμαι και πάλι εδώ... πονάω πολύ βέβαια ακόμα, αφού η τεράστια τομή από τον λαιμό σχεδόν μέχρι τον αφαλό θέλει καιρό για να επουλωθεί (ειδικά τα οστά του στέρνου), αλλά και στα πόδια, απ'όπου πήραν τα μοσχεύματα και υπάρχουν τομές από τους μηρούς μέχρι τους αστραγάλους... Τα δύσκολα είναι από εδώ και πέρα για εμένα, καθώς λόγω της πολυπλοκότητας όλων αυτών που έχω οι γιατροί μου έχουν απαγορέψει σχεδόν τα πάντα: Οδήγηση ξανά σε 2 ακόμα μήνες (να κλείσει καλά το στέρνο), από εδώ και πέρα κομμένα τα : χοιρινά, αρνιά, μακαρόνια, ρύζι, γλυκά,χυμοί, ροφήματα εκτός χαμομυλιού, τυριά πάνω από 10% λιπαρά, γάλατα πάνω από 2% λιπαρά, θαλασσινά εκτός ψαριών, λευκό αλεύρι, ντομάτα, πατάτα,ψωμί,σάλτσες,αλάτι,τηγανητά... και είναι τόσο μεγάλη η λίστα...που όλο και κάτι θα ξεχνάω... Βασικά... πιο μεγάλη είναι η ποικιλία των φαρμάκων που παίρνω κάθε μέρα, παρά αυτών που επιτρέπεται να φάωΚαι είμαι μόνο 35 ετών!
Ούτε στον εχθρό μου παιδιά... και όλοι μετά τα 30 εξετάσεις για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο! -
Περαστικά και άλλο κακό να μη σε βρει βρε stan
Kαι εκεί που είπες να χαρείς το αμαξάκι σου
Τί να πεις ειλικρινά. Καλή δύναμη σου εύχομαι -
Καλή δύναμη και υπομονή.
-
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!
Σε ένα μήνα έχω να κάνω νέα στεφανιογραφία για να δούμε αν όλα έχουν πάει καλά ή αν χρειάζεται και κάποια άλλη επέμβαση
Ελπίζω να έχω καλά νέα τουλάχιστον από εκεί... -
Καλή δύναμη και περαστικα. Το καλύτερο φάρμακο είναι η αθεράπευτη αισιοδοξία
-
τι λες τώρα
κουράγιο και περαστικά
-
Για να μην γράφω συνέχεια τα ίδια και γίνω βαρετός, ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά για τις ευχές και την συμπαράστασή τους, όσους έχουν γράψει μέχρι τώρα και όσους ποστάρουν από εδώ και πέρα... πραγματικά ευχαριστώ πολύ!
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες