-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
στην Καλυμνο που ημουν διακοπες ειχα την ατυχια να με τσιμπησει σφηκα(η κατι τετοιο,ηταν πολυ μεγαλες,χοντρες,μαυροκιτρινες)
Ο πονος ηταν οξυς,το σημειο φουσκωσε και πονουσα καμια βδομαδα
Το ανησυχιτικο ειναι οτι μου εχει αφησει μια μεγαλη ουλη η οποια δε βλεπω να επουλωνεται(τσιμπημα στο μοιρο).μηπως πρεπει να επισκεφτω κανα νοσοκομειο?Εχουν περασει 20 μερες απο το τσιμπημαΝομιζω οτι αρκει να επισκεφτεις ενα φαρμακειο
-
στην Καλυμνο που ημουν διακοπες ειχα την ατυχια να με τσιμπησει σφηκα(η κατι τετοιο,ηταν πολυ μεγαλες,χοντρες,μαυροκιτρινες)
Το ανησυχιτικο ειναι οτι μου εχει αφησει μια μεγαλη ουλη η οποια δε βλεπω να επουλωνεται(τσιμπημα στο μοιρο).μηπως πρεπει να επισκεφτω κανα νοσοκομειο?Εχουν περασει 20 μερες απο το τσιμπημαΝομίζω πως δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, ίσως κάποια φυσική κρεμούλα.
Εμένα με τσίμπησε επίσης σφήκα αλλά η κλασσική όχι καμία μεγάλη, και υποψιάζομαι ότι δεν μου έριξε πολύ δηλητήριο, δεν έβαλα τίποτα. Ήταν και σε μένα πάνω από το γόνατο και από την εσωτερική μεριά. Μια βδομάδα+ μετά με ενοχλούσε ακόμα, το πρήξιμο είχε απλωθεί. Έβαλα κρεμούλα με κερί μέλισσας και καλεντούλα που είχα τυχαία (μου την είχαν κάνει δώρο στο φαρμακείο της προβατά στο Μαρούσι επειδή είχα κάνει καλό λογαριασμό). Νομίζω πως κάτι έκανε. Ουλή όμως δεν έκανα.
Σε φαρμακείο σαν της Προβατά ή της Περγαντά θα πήγαινα για κάποια συμβουλή. Διαφορετικά σε δερματολόγο. Φαντάζομαι η ουλή δεν σε πονά πλέον, σωστά; -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Το ανησυχιτικο ειναι οτι μου εχει αφησει μια μεγαλη ουλη η οποια δε βλεπω να επουλωνεται(τσιμπημα στο μοιρο).μηπως πρεπει να επισκεφτω κανα νοσοκομειο?Εχουν περασει 20 μερες απο το τσιμπημαΝομίζω πως δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, ίσως κάποια φυσική κρεμούλα.
Εμένα με τσίμπησε επίσης σφήκα αλλά η κλασσική όχι καμία μεγάλη, και υποψιάζομαι ότι δεν μου έριξε πολύ δηλητήριο, δεν έβαλα τίποτα. Ήταν και σε μένα πάνω από το γόνατο και από την εσωτερική μεριά. Μια βδομάδα+ μετά με ενοχλούσε ακόμα, το πρήξιμο είχε απλωθεί. Έβαλα κρεμούλα με κερί μέλισσας και καλεντούλα που είχα τυχαία (μου την είχαν κάνει δώρο στο φαρμακείο της προβατά στο Μαρούσι επειδή είχα κάνει καλό λογαριασμό). Νομίζω πως κάτι έκανε. Ουλή όμως δεν έκανα.
Σε φαρμακείο σαν της Προβατά ή της Περγαντά θα πήγαινα για κάποια συμβουλή. Διαφορετικά σε δερματολόγο. Φαντάζομαι η ουλή δεν σε πονά πλέον, σωστά;οχι,αλλα εχει πυον ακομα
-
Nα πας σε ένα γιατρό ( όπως έπρεπε να είχες ήδη κάνει πριν απο 20 μέρες ) να σου δώσει αγωγή.
-
οχι,αλλα εχει πυον ακομα
είναι σταθερή η κατάσταση ή βλέπεις σταδιακή βελτίωση;
-
οχι,αλλα εχει πυον ακομα
κλεινει με πολυ αργους ρυθμους
μαλλον δε πρεπει να μιλαω για τσιμπημα αλλα με δαγκωσε κανονικα,μιλαμε για σφηκα απιστευτου μεγεθους,μαλλον θα ηταν ο αρχηγος των σφηκων -
οχι,αλλα εχει πυον ακομα
κλεινει με πολυ αργους ρυθμους
μαλλον δε πρεπει να μιλαω για τσιμπημα αλλα με δαγκωσε κανονικα,μιλαμε για σφηκα απιστευτου μεγεθους,μαλλον θα ηταν ο αρχηγος των σφηκωνΑν είναι έτσι δεν θα έκανα τίποτα. Είμαι υπέρ της ελάχιστης δυνατής παρέμβασης, πιστεύω πραγματικά πως ο οργανισμός είναι σοφός. Τόσα χιλιάδες χρόνια φυσικής επιλογής / εξέλιξης, δεν μπορεί, έχουμε αναπτύξει πολλούς μηχανισμούς άμυνας και αυτοίασης. Φυσικά να μην υπερβάλλουμε κιόλας.
-
νομιζω οτι το θεμα αυτο πρεπει να κλειδωθει γιατι δεν μπορει η μαλλον ειναι εγκλημα να αφηνουμε τον καθενα να λεει σε καποιον αλλον που εχει καποιο προβλημα,τι πρεπει να κανει, απο την στιγμη που δεν ημαστε γιατροι.
θα παρετε κοσμο στον λαιμο σας.
-
μπορούμε απλά να χρεώνουμε 50 ευρώ το ποστ
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
νομιζω οτι το θεμα αυτο πρεπει να κλειδωθει γιατι δεν μπορει η μαλλον ειναι εγκλημα να αφηνουμε τον καθενα να λεει σε καποιον αλλον που εχει καποιο προβλημα,τι πρεπει να κανει, απο την στιγμη που δεν ημαστε γιατροι.θα παρετε κοσμο στον λαιμο σας.
Εκτός απο το οτι υπάρχουν και γιατροί εδω μέσα τις πιο πολλές φορές η συμβουλή που δίνεται είναι η επίσκεψη σε γιατρό..
Άσχετο με το παραπάνω..
Εγώ πάτησα μια σκουριασμένη πινέζα με το πόδι μου και πήγα στο κατ όπου μου έγινε αντιτετανικός ορός..
Αυτό που μου φάνηκε περίεργο είναι οτι ο γιατρός μου είπε να περιμένω 10 λεπτά έξω πριν φύγω μήπως δε νοιώσω καλά..Μετά που το εψαξα βρήκα οτι υπάρχει ο κίνδυνος αναφυλαξίας..
Και η απορία μου είναι,αφού είναι επικίνδυνος ο ορός γιατί γίνεται και στα φαρμακεία; -
μήπως επειδή υπάρχει ο παράγοντας κέρδος
-
Η μάνα μου (57 ετών, υπέρβαρη) τον δεκαπενταύγουστο γιόρταζε και έκανε τραπέζι.
Πιθανότατα κουράστηκε απ'όλες τις δουλειές κλπ και 2 μέρες αργότερα (Δευτέρα) την έπιασε οξύς πόνος στο δεξί πόδι, στο καλάμι (όχι μυϊκός). Όταν έβαζε counterpain (που έβαζα εγώ στη ψύξη/πιάσιμο στη πλάτη που είχα- μισοί μείναμε απο τον δεκαπενταύγουστο ) της πέρναγε. Τη νύχτα δεν μπορούσε να κοιμηθεί και έφτασε σε σημείο να το κουτσαίνει.
Πήρε κάποιο φάρμακο μυοχαλαρωτικό (Nordasic ή κάτι τέτοιο) που της πρότεινε μία φίλη της γιατρός, αλλά δεν βοήθησε. Πήγαμε τη Τετάρτη στο Σωτηρία στη Μεσογείων που εφημέρευε μπας και ήταν καμία θρόμβωση (είχε πάθει πριν απο 5-6 χρόνια λόγω ακινησίας όταν έκανε την εργασία για το μεταπτυχιακό της).
Της έκαναν εξετάσεις αίματος και τρίπλεξ αγγείων (μάλλον έτσι λέγεται) και μετά απο 3+ ώρες (αναμονή για αρχική εξέταση 40 λεπτά περίπου) και ταξιδάκια μεταξύ των διαφόρων κτηρίων δεν βρήκαν τι είναι.
Είπαμε να δοκιμάσουμε (και για τη πλάτη μου) και στον Ευαγγελισμό το απόγευμα, αλλά η ουρά ήταν τεράστια για το ορθοπεδικό τμήμα.
Άρχισε να τη πονά και η μέση της, δεν μπορούσε να κοιμηθεί γιατί όποτε ξάπλωνε πόναγε, ενώ όταν ήταν όρθια δεν πόναγε τόσο.
Την επόμενη μέρα πήγε στο ιατρικό κέντρο στη Ν.Μάκρη, όπου της είπαν οτι είναι πιθανότατα απο τη μέση της, οσφυαλγία δηλαδή. Πιθανότατα αυτό ήταν, γιατί όταν γύρισε σπίτι την έβαλα να ξαπλώσει με στάση που να βοηθά στη λόρδωση, όπως έγραφε το φυλλάδιο για την οσφυαλγία που της έδωσε ο γιατρός, ο οποίος δεν μπόρεσε να τη βοηθήσει περαιτέρω διότι το μηχάνημα για τις ακτινογραφίες τους είχε χαλάσει.
Το Σάββατο πήγαμε στο ΚΑΤ όπου εφημερεύει 24/7 το ορθοπεδικό για να την εξετάσουν και εκεί γιατί ο πόνος ήταν ακόμη εκεί, σε βαθμό να έχει βάλει τα κλάματα όσο περιμέναμε (1 ώρα) για να εξεταστεί (δεν την έχω ξαναδεί να κλαίει απο τον πόνο). Έβγαλε ακτινογραφία, την οποία ο εξετάζων γιατρός περιέγραψε ως τραγική μιας και βγήκε κουνημένη (; ), στην οποία υπάρχει περίπτωση να φαίνεται κήλη, αλλά μπορεί και όχι, αφού είναι κουνημένη και έχει και 2 άσπρες παράλληλες καμπύλες μήκους περίπου 10 εκατοστών που 'βγαίνουν' απο τη κοιλιά της μάνας μου.
Τελικά ο γιατρός της συνέστησε να αδυνατίσει, να κάτσει να ξεκουραστεί και της έγραψε κάποια πολύ ισχυρά αντιφλεγμονώδη σε συνδυασμό με κάποια φάρμακα που θα τη προστάτευαν απο τις παρενέργειες τους. Δοκιμάζοντας την counterpain στη μέση της τη πόνεσε και όταν πήγε για μπάνιο στη θάλασσα αισθάνθηκε για μερικές ώρες ανακούφιση.
Τα φάρμακα τα σταμάτησε την Τρίτη, το πόδι της πονάει ακόμη και το ψιλοκουτσαίνει, αλλά είναι καλά σε γενικές γραμμές. Αυτά. -
Mαρία τη λένε τη μάνα σου?
-
Ακουγεται λογικη εξηγηση η οσφυο-ισχυαλγια.Με την ακτινογραφια ετσι και αλλιως δεν φαινονται πολλα,σε αυτες τις περιπτωσεις χρειαζεται μαγνητικη τομογραφια που δειχνει με ακριβεια αν υπαρχει βλαβη,και σε τι εκταση ειναι αυτη.Πολλες φορες οταν πιεζεται η ριζα του νευρου τα συμπτωματα ειναι εντονοτερα στο ποδι(ισχυαλγια) παρα στη μεση(οσφυαλγια).Θα προτεινα επισκεψη σε ορθοπαιδικο,αλλα σε τακτικη βαση και οχι στα επειγοντα που γινεται σκοτωμος.Εκει πρακτικα,μονο ανακουφιστικη θεραπεια για τον πονο μπορουν να δωσουν(οπως και εγινε).
Υποθετω οτι στο Σωτηρια αποκλειστηκε η περιπτωση της θρομβωσης(με το τριπλεξ και αν εγιναν οι ειδικες εξετασεις αιματος).Οπως το περιγραφεις δεν ακουγεται σαν θρομβωση,αλλα πρεπει σαφως να αποκλειστει γιατι ειναι σοβαρο θεμα.
-
μήπως επειδή υπάρχει ο παράγοντας κέρδοςκαι στο φαρμακείο έχουν αντισταμινικά..
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Mαρία τη λένε τη μάνα σου?Σουμέλα
Ακουγεται λογικη εξηγηση η οσφυο-ισχυαλγια.Με την ακτινογραφια ετσι και αλλιως δεν φαινονται πολλα,σε αυτες τις περιπτωσεις χρειαζεται μαγνητικη τομογραφια που δειχνει με ακριβεια αν υπαρχει βλαβη,και σε τι εκταση ειναι αυτη.Πολλες φορες οταν πιεζεται η ριζα του νευρου τα συμπτωματα ειναι εντονοτερα στο ποδι(ισχυαλγια) παρα στη μεση(οσφυαλγια).Θα προτεινα επισκεψη σε ορθοπαιδικο,αλλα σε τακτικη βαση και οχι στα επειγοντα που γινεται σκοτωμος.Εκει πρακτικα,μονο ανακουφιστικη θεραπεια για τον πονο μπορουν να δωσουν(οπως και εγινε).
Υποθετω οτι στο Σωτηρια αποκλειστηκε η περιπτωση της θρομβωσης(με το τριπλεξ και αν εγιναν οι ειδικες εξετασεις αιματος).Οπως το περιγραφεις δεν ακουγεται σαν θρομβωση,αλλα πρεπει σαφως να αποκλειστει γιατι ειναι σοβαρο θεμα.
Ναι η θρόμβωση αποκλείστηκε, μας το είπε ο γιατρός. Θα της πω της μητέρας μου για μαγνητική, αλλά δεν τη θέλει καθόλου, τη τρελαίνει ο ήχος (πρέπει να είχε κάνει κάποια στιγμή).
-
Και εμένα που έχω πόνους χαμηλά στις γάμπες (τένοντες μάλλον - δεν ξέρω) για μέση μου είπαν....
Και η μητέρα μου πάλι όταν είχε πόνο σε κάποιο πόδι για μέση τις είχαν πει.
Περίεργο αυτό με την μέση ... που χτυπάει στα πόδια -
Ίδια συμπτώματα και η σύζυγος τον τελευταίο καιρό και τελικά οφείλονταν στην μέση.
Έγιναν αιματολογικές εξετάσεις, triplex και υπέρηχοι αγγείων και μαγνητική τομογραφίακλπ κλπ κλπ και ευτυχώς πλήρωσε η ασφαλιστική για όλα...Στο τέλος ο γιατρός συνέστησε ασκήσεις για ενδυνάμωση της μέσης και περπάτημα...
Το κακό του ΙΚΑ είναι ότι όλα τα παραπάνω για να γίνουν κανονικά θα χρειάζονταν περίπου 2 μήνες, ειδικά η μανγητική θέλει επιτροπή για έγκριση, ραντεβού σε νοσοκομείο + μήνας και βάλε λόγο θέρους δηλαδή, αποτελέσματα από 15 μέρες και μετά και τρέχα γύρευε γενικότερα.
Σε ιδιωτικά εξεταστήρια που τα κάναμε είχαμε ξεμπερδέψει σε 15 μέρες συνολικά και πάλι καλά που μας κάλυψε η ασφαλιστική...
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Θα της πω της μητέρας μου για μαγνητική, αλλά δεν τη θέλει καθόλου, τη τρελαίνει ο ήχος (πρέπει να είχε κάνει κάποια στιγμή).Ωτασπίδες από φαρμακείο.
-
σούταρα το πόδι της καρέκλας και ο παράμεσος, πάνω απο το νύχι, έχει κάνει μελανιά-αιμάτωμα και πονάει για τα καλά.
τι να του βάλω?
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες