-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω παντως τον βρηκα:Εμπορεύομαι αυτα εδω τα χρυσούλιαΦΑΚ!
-
Εγώ φίλε μου όπως είπα τσοπάνος είμαι, πρόβατα βοσκάω, γραμματιζούμενος σαν και σας δεν είμαι, οπότε λίγο μετράει το τι γράφω...
Από εκεί και πέρα έχω μάθει να ακούω τον κτηνίατρο σε θέματα για τα ζα και όχι το γείτονα μπαρμπα Μιτούση.
Ιατρικός Επισκέπτης (εμετός εγγυημένος)
Εμετός εγγυημένος αλλά τα 150 σπίτια από κει τα έχτισες ατιμούτσικο και όχι από το καράτε...
true story
-
ο πατερας μου μετα απο χολοπεπτικη αναστωμοση προ 3ετιας περιπου, ειχε συχνα πυκνα χολαγγειακες κρίσης. Πλεον εδω και ενα ~6μηνο εχουμε ψαχτει περισσοτερο, ακολουθησε καποιες κυλιωμενες αντιβιωτικες αγωγες και κρατησε καλυτερα. Πλεον ομως στη τελευταια χολαγειακη κρίση νοσηλευθεις σε νοσοκομειο τα πραγματα ηταν πολύ δυσκολα. Μετα απο 15 μερες και αντιβιωτικη αγωγη δια στοματος περιμενουμε τη δευτερα για νεα αξονικη τομογραφια 3D με 128 ανιχνετες κατα συσταση ειδικου γιατρου υπατολογου. Με συζητηση που ειχαμε γνωριζουμε πανω-κατω το προβλημα και λυση περναει απο χειρουργικο τραπεζι... Ανθρωπος ετων 76, κουρασμενος απο τη ζωη αλλα και απο τη προετιας δύσκολη εγχειρηση αλλα και με βαλβιδοπαθεια ποσο ευκολο ειναι να αποφασισει να ξαπλωσει παλι στο τραπεζι του χειρουργου και ποσες πιθανοτητες υπαρχουν να ανταπεξελθει και να συνελθει? αραγε θα ερθει σε κατασταση καλητερη απο οτι ειναι τώρα?
Περιπτωσεις χειρουργιου ειναι απο πιθανη ( απλοικα να το πω) αλλαγη αναστομωσης μεχρι και ηπατεκτομη για αποφυγη αρχομενης κιρρωσης. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εγώ φίλε μου όπως είπα τσοπάνος είμαι, πρόβατα βοσκάω, γραμματιζούμενος σαν και σας δεν είμαι, οπότε λίγο μετράει το τι γράφω...Bασικά, δίκιο έχεις και πολύ ασχολήθηκα με την πάρτη σου (έχει πέσει βαρεμάρα τελευταία, συγνώμη που παρασύρθηκα) . Υπόσχομαι ποτέ ξανά μετά αυτό το μύνημα. Δεν έχω τίποτα με τους βοσκούς, με τους κούργελους σαν και εσένα έχω. Είναι τυπάκια σαν και εσένα που κρατάνε τον τόπο αυτόν στην κακομοιριά που βλέπεις κάθε μέρα. Κολλημένοι. Τυφλή υποταγή δίχως ψάξιμο σε ότι πει ο 'ειδικός', ο γιατρός, ο παπάς, ο πολιτικός. Τίποτε δεν είναι τυχαίο.
Εμετός εγγυημένος αλλά τα 150 σπίτια από κει τα έχτισες ατιμούτσικο και όχι από το καράτε...
Ποιός μίλησε για καράτε ρε μάγκα; Αλλά ναι, για άσχετους σαν και εσένα όλα καράτε είναι.
Και στην κατασκευαστική εργαζόμενος ήμουνα, και μάλιστα για πολλά μηνάκια απλέρωτος και ανασφάλιστος.
Κατά τα λοιπά keep trolling. Προείπα, τα πας περίφημα.
Άντε και καλά μυαλά (που δεν το βλέπω)
Τέλος από εμένα -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Χαρακτηριστικο αυτο που λεει ο νασς με 2 αδερφια, το οποιο το εζησα εγω. 1,5χρονο διαφορα με τον αδερφο, πρακτικα μεγαλωσαμε σα διδυμα.
Εγω ημουν ολη την ωρα αρρωστος, ωτιτιδες, πνευμονιες και ο,τι ιωση κυκλοφορουσε, ενω ο αδερφος ντουροςΤο ενδιαφέρον ερώτημα, όπως το έθεσε ο EDDIE_147, είναι αν τώρα που είστε ενήλικες έχετε διαφορά στο πόσο 'αρρωστιάρηδες' είστε. Ο EDDIE_147 έλεγε ότι αν δεν αρρωστήσεις μικρός πως θα αναπτύξεις αντισώματα για όταν είσαι μεγάλος άρα ένα 'αρρωστιάρικο' παιδί μπορεί να σημαίνει έναν 'ντούρο' ενήλικα (και το αντίστροφο).
@Εχετλαίος
Τι διαφορά έχει να πιστεύεις 'άκριτα' τον όποιο ειδικό (πχ. ιατρό) από το να βάζεις το χέρι σου στη φωτιά για το όποιο γιατροσόφι (πχ. μέλι) ? Εμένα και τα δύο υπερβολές και λάθος μου φαίνονται. -
Προφανως ομως θα ισχυει οτι ο οργανισμος δημιουργει αντισωματα χωρις να ασθενησει. Οπως αληθεια ειναι οτι η χρηση αντιβιοτικων για ψυλλου πηδημα περιστατικα ασθενει την αμυντικη λειτουργια του οργανισμου.
-
Είναι τυπάκια σαν και εσένα που κρατάνε τον τόπο αυτόν στην κακομοιριά που βλέπεις κάθε μέρα. Κολλημένοι. Τυφλή υποταγή δίχως ψάξιμο σε ότι πει ο 'ειδικός', ο γιατρός, ο παπάς, ο πολιτικός. Τίποτε δεν είναι τυχαίο.
Αφήνω τα σχόλια για τους άλλους.
Εγώ μπορεί να είμαι κούργελος, αλλά δεν είμαι επικίνδυνος όπως εσύ.
Οι απόψεις σου γενικά 'μυρίζουν' ομοιοπαθητική ή κάτι παρεμφερές, οπότε καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία.Πρόσεχε μην πάρεις κόσμο στο λαιμό σου.
Φιλικά.
Ποιός μίλησε για καράτε ρε μάγκα; Αλλά ναι, για άσχετους σαν και εσένα όλα καράτε είναι.
Αν διάβασες το quote αναφερόμουνα στο ιατρικός επισκέπτης που έγραψες.
Εμετός και μάλιστα εγγυημένος αλλά το παραδάκι ζεστό...@nass
Δεν είπα ακριβώς αυτό αλλά σε γενικές γραμμές με κάλυψες.
Νομίζω ότι κάποιος γιατρός θα ξεκαθάριζε λίγο παραπάνω το θέμα. -
έχουν βγαλει φουσκάλες τα δάχτυλά μου να το γραφω παλι και παλι...
κανετε ολοι μέγα λαθος να πιστεύετε οτι ορισμένα πραγματα ειναι θέσφατα, θεϊκός λογος κλπ κλπ απλά και μονο επειδή ειναι γραμμένο σε καποιο βιβλίο ή επειδή το λεει μια 'εξέχουσα κοινοτητα' και άλλα τετοια.
να ματαξαναπώ την ιστορία του Ι. Λυκούδη: http://el.wikipedia.org/wiki/Ι�% ... E%B7%CF%82
σε οποια 'πλευρά' κι αν ανήκει ο καθενας μας, το καλύτερο που εχει να κάνει ειναι ετούτο: τα μυαλά ανοιχτά και οι απολυτοσύνες στο νεροχύτη.
τέλος, **τα πάντα ειναι θέμα παρατήρησης, εμπειρίας και επανάληψης. **
-
Joe άλλο 1930 και άλλο 2010.
Σήμερα η τεχνολογία έχει προχωρήσει και η προκατάλειψη έχει μπει στην άκρη.
Εκτός αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι οι φαρμακευτικές γείωναν επι τούτου τον Λυκούδη αφήνοντας κάποιον Αυστραλό να πάρει τη δόξα της ανακάλυψης.
Χλωμό εκτός αν κάποιος διαβάζει Λιακόπουλο.Πρέπει να υπάρχει μέτρο και λογική γιατί διαφορετικά ο καθένας που έχει λίγη παραπάνω 'έμπνευση' και τη δει Λυκούδης μπορεί να πάρει κόσμο στο λαιμό του.
Και αυτός που σκέφτηκε τη φραπελιά μπορεί μέσα του να πίστευε ότι θα περάσουν χρόνια και θα τον ανακυρήξουν εθνικό ευεργέτη...
-
δυστυχώς δεν κατάλαβες τι λέω.
το 1930 δεν ήταν οταν η ελληνική κοινότητα ιατρών τον εκδίωξε. ήταν 2,5 δεκαετίες και βάλε αργότερα.
η νοοτροπία του ανθρώπου γενικότερα δεν ξέρω τι λες εσύ, αλλά σε μένα φαίνεται ιδια και απαραλλαχτη απ'αρχές της ύπαρξής του.
-
Κατάλαβα τι λες αλλά χρειάζεται μια κάποια παιδεία και ψυχραιμία γιατί μπορεί εύκολα να καταλήξεις σε φάση φραπελιάς.
Μια γιατρός μου είχε πει 'να τις χέσω τις μελέτες' εννοώντας ότι αυτό που βλέπει κάθε μέρα στα περιστατικά που αντιμετωπίζει έχει μεγαλύτερη σημασία από μια μελέτη με 30 άτομα σε κάποιο νοσοκομείο στον Καναδά (παράδειγμα) που την βρήκε κάποιος μαρκετίστας φαρμακευτικής και την κότσαρε σε ένα έντυπο ιατρικής ενημέρωσης.
Προσωπικά είμαι και πρόσφατα παθών από μαλακία γιατρού αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα στραφώ στον χ 'αυτοδίδακτο επιστήμονα' που είναι υπερ του ψ ματζουνιού επειδή έτυχε να πέσω σε ένα μαλάκα γιατρό.
Υπάρχει τεράστια διαφορά από την προσκόλληση σε ένα γιατρό ή ένα γραπτό από τη φραπελιά.Πάμε να δούμε ένα ζευγάρι που κάποιο link διάβασε σε κάποιο βλογκ, ξύπνησαν μια μέρα, είπαν ότι δεν έχουν πλέον καμία εμπιστοσύνη σε γιατρουδάκια και φαρμακευτικές, δια της παρατήρησης θεώρησαν ότι ο τρόπος ζωής που περιέγραφε το βλογκ ήταν ο ιδανικός και τελικά...
...κατέληξαν να δολοφονήσουν το παιδάκι τους.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Χαρακτηριστικο αυτο που λεει ο νασς με 2 αδερφια, το οποιο το εζησα εγω. 1,5χρονο διαφορα με τον αδερφο, πρακτικα μεγαλωσαμε σα διδυμα.
Εγω ημουν ολη την ωρα αρρωστος, ωτιτιδες, πνευμονιες και ο,τι ιωση κυκλοφορουσε, ενω ο αδερφος ντουροςΤο ενδιαφέρον ερώτημα, όπως το έθεσε ο EDDIE_147, είναι αν τώρα που είστε ενήλικες έχετε διαφορά στο πόσο 'αρρωστιάρηδες' είστε. Ο EDDIE_147 έλεγε ότι αν δεν αρρωστήσεις μικρός πως θα αναπτύξεις αντισώματα για όταν είσαι μεγάλος άρα ένα 'αρρωστιάρικο' παιδί μπορεί να σημαίνει έναν 'ντούρο' ενήλικα (και το αντίστροφο).
@Εχετλαίος
Τι διαφορά έχει να πιστεύεις 'άκριτα' τον όποιο ειδικό (πχ. ιατρό) από το να βάζεις το χέρι σου στη φωτιά για το όποιο γιατροσόφι (πχ. μέλι) ? Εμένα και τα δύο υπερβολές και λάθος μου φαίνονται.Συνεχιζω να ειμαι πολυ πιο αρρωστιαρης απο τον αδερφο, ειδικα απ οταν ανεβηκα ολλανδια...
-
παιδεία = εχω τα μυαλά ανοιχτά
αυτο σημαινει για μένα.
το παραπάνω βίδεο δεν καταλαβαίνω γιατί το πόσταρες βεβαια. τι δείχνει ή αποδεικνύει;
στα παιδιά απαγορεύεται ρητά να χορηγηθεί ασπιρίνη. το ήξερες αυτο ε;
μπορείς φανταστείς το όλο σκηνικό; ενα φανταστικό διαλογο μερικών δεκαετιών πισω ενος γιατρού που θελει να χορηγήσει ασπιρίνη σε ενα παιδάκι και οι γονείς για καποιο λόγο (άσχετο τωρα ποιον) αρνήθηκαν να την πάρουν.
θα μπορούσα να σου φέρω χιλιάδες παραδείγματα για να καταλάβεις οτι το πώς το βλέπει ο παρατηρητής (εμείς δλδ) παίζει μικροσκοπικό ρολο μπροστά στο πώς πραγματικά εξελίσσονται τα πραγματα.
αυτό που σε σενα φαίνεται λάθος (δρεπανοκυτταρική αναιμία), σε άλλους ειναι φάρμακο (ελονοσία).
πας σε βαθειά νερά παντως και πραγματικά χρειάζεται μεγάλο υπόβαθρο για να τα αντιληφθεί αυτά κανείς.
και βεβαια πάντα να έχεις τα μυαλά ανοιχτά.
-
Το βίντεο δείχνει το παρακάτω
http://www.guardian.co.uk/world/2011/ma ... reast-milk
At the time of their daughter's death, they were running an organic food business and refused to eat any animal products. Daquo said they had a mistrust of traditional medicine and preferred to treat their children's complaints with advice from books.
'The couple did not follow the doctor's advice to take the baby to hospital when they went for her nine-month checkup and found she was suffering from bronchitis and was losing weight,' he said. Instead they treated her with cabbage poultices, mustard and camphor and washed her with earth and clay instead of giving her baths, the court heard.
Καλό το να έχεις ανοιχτά τα μάτια αλλά με ψυχραιμία και γενναία δόση λογικής.
πας σε βαθειά νερά παντως και πραγματικά χρειάζεται μεγάλο υπόβαθρο για να τα αντιληφθεί αυτά κανείς
Έχεις δίκιο.
Απλά εγώ δεν κάνω το γιατρό... -
ρε συ έντυ
το βίδεο τι σχέση εχει με όλα αυτα;; εκεί λεει το άλοιφαν με πηλό
ειναι σαν να λέμε οτι οι ζώνες σωζουν ζωές και να γυρίσω να σου ποστάρω την περίπτωση των παιδιών που τράκαραν προχθες και σώθηκε ο οδηγός επειδή δε φορούσε ζώνη, πετάχτηκε όξω απο το όχημα και δεν κάηκε μετέπειτα απο τη φωτιά
αυτό που θα πρότεινα, ειναι να μην κρίνει κανείς μας γιατι πολύ απλα η ιστορίες που μας πασάρονται μπορεί να ειναι η κορυφή του παγόβουνου της όλης αλήθειας.
να στο πω αλλιώς: το βρέφος γεννήθηκε με σημαντικά προβλήματα. είσαι σίγουρος ότι αυτα δεν ήταν αποτέλεσμα καποιων 'συμβουλών' των γιατρών κατά τη διάρκεια της κύησης; και μετά αφού ειδαν και απόειδαν οι γονείς να στράφηκαν αλλού μπας και βρουν σωτηρία.
όλες αυτες οι απαγορεύσεις διαφόρων ουσιών σε εγκύους, ξέρεις πού ακριβώς βασίζονται και τελικά θεμελιώθηκαν;
-
Στο δικό τους το κουκούτσι που έχουν για μυαλό νόμιζαν ότι κάνουν το καλύτερο.
Και πίστεψε με υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι Ταλιμπάν που διάβασαν ένα βιβλίο, βλογκ, γουατέβερ, έμαθαν το φως το αληθινό και όταν ακούνε για γιατρούς και φάρμακα βγάζουν το γιαταγάνι.
είσαι σίγουρος ότι αυτα δεν ήταν αποτέλεσμα καποιων 'συμβουλών' των γιατρών κατά τη διάρκεια της κύησης;
Μπορεί να ήταν.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει για ένα ή δυο μαλάκες γιατρούς να απορρίψουν όλη την ιατρική επιστήμη και να τρέξουν στα λάχανα και τους τσαρλατάνους με τις φραπελιές;
Σίγουρα όχι.Συμφωνούμε στο ότι πρέπει να έχουμε τα μάτια ανοιχτά και να μην είμαστε κολλημένοι αλλά με στοιχειώδη δόση ωριμότητας.
Γιατί διαφορετικά η φραπελιά είναι κοντά.
ΥΓ: Μην κάνεις το λάθος να κρίνεις τον καθένα με το δικό σου σκεπτικό.
Κάτι παρόμοιο είχα γράψει παλιότερα σε μια κουβέντα περί ομοιοπαθητικής.
Υπάρχουν σοβαρότατοι επιστήμονες που ψάχνουν στην ομοιοπαθητική το συμπλήρωμα που καμιά φορά δεν βρίσκουν σε αυτά που έχουν σπουδάσει, υπάρχουν και οι τσαρλατάνοι που θα πρεπε να μπουν φυλακή. -
Περα απ την πλακα παντως και γνωστος μου που ξερω οτι ειναι πολυ σοβαρο ατομο, ισχυριζοταν οτι με τη χρηση βασιλικου πολτου για 2-3 χρονια ουτε μυξα δεν ειχε τρεξει χεχε...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει για ένα ή δυο μαλάκες γιατρούς να απορρίψουν όλη την ιατρική επιστήμη και να τρέξουν στα λάχανα και τους τσαρλατάνους με τις φραπελιές;
Σίγουρα όχι.δες τώρα και την αντίθετη πλευρά, άλλαξε 2 λεξούλες και απάντησε στο ερώτημά σου ξανά
-
Εννοείς για 1 ή 2 τσαρλατάνους να απορρίψουν μια εναλλακτική θεραπεία;
Προφανώς όχι, αλλά εδώ τα πράγματα είναι λίιιιιιγο πιο δύσκολα.@bibendum
Που να μάθει και την εχινάτσια δηλαδή... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
@Εχετλαίος
Τι διαφορά έχει να πιστεύεις 'άκριτα' τον όποιο ειδικό (πχ. ιατρό) από το να βάζεις το χέρι σου στη φωτιά για το όποιο γιατροσόφι (πχ. μέλι) ? Εμένα και τα δύο υπερβολές και λάθος μου φαίνονται.Τι διαφορά; Τεράστια!
Και θέλεις να μιλήσουμε για το τι εστί μοντέρνα ιατρική και μοντέρνα φάρμακα και πως 10 φαρμακευτικές κάνουν τον πλανήτη ρουσφέτι τους; Άσε, μεγάλη συζήτηση.
Και μετά, τo μέλι γιατροσόφι; Κάπου μπερδεύεις τα πράγματα.
Το μέλι έχει ιδιότητες που ποτέ δε θα φτάσουν τα όμορφα στημένα μοντέρνα φάρμακα.
Αν θες το βάζεις στη διατροφή σου και τα λέμε ένα χρόνο μετά για το τι βελτιώθηκε και τι όχι.
Αν όχι πάλι δική σου η ζωή, εσύ την κουμαντάρεις.
Αρκεί να διαβάσεις λίγο Ιπποκράτη και θα καταλάβεις πολλά για πάρα πολλά. Κάμε τον κόπο, εξίζει με 1000.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες