-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Τραβα στο νοσοκομειο αδερφε και ασε τα ποσταρισματα σε φορουμ .
Εναλλακτικά δώσ'του καμιά από αυτές τις ταινίες που θα πάρεις, μπορεί να βοηθήσουν.
Το βιντεοκλαμπ ειναι κλειστο τετοια ωρα!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τραβα στο νοσοκομειο αδερφε και ασε τα ποσταρισματα σε φορουμ .
Εναλλακτικά δώσ'του καμιά από αυτές τις ταινίες που θα πάρεις, μπορεί να βοηθήσουν.
Το βιντεοκλαμπ ειναι κλειστο τετοια ωρα!
-
Προσπαθώ να βάλω φακούς επαφής αλλά το μαμημένο το μάτι μου έχει άλλη άποψη.
Είδα και άπειρα βίντεο στο tube να πάρω ιδέες. Τίποτα...
Κλείνει συνεχώς το πάνω μέρος του ματιού και μου τα κάνει λίμπα όλα.Κάποια βοήθεια να μην κλείνει το ρημάδι το ματόκλαδο;
Προσπάθησε να μου τους βάλει και άλλος αλλά τίποτα. Γιατί να είναι τόσο δύσκολο ρε ΓΑΜΩΤΟ;
-
κράτα το ανοιχτό με το άλλο χέρι και κοίτα πάνω. Εναλλακτικά με το άλλο χέρι κρατάς ανοιχτό το πάνω, και με το χέρι που έχει το φακό το κάτω.
Πρόσεχε να έχει κολλήσει καλά (να μην έχει εγκλωβίσει φυσαλίδα) πριν κλείσεις το μάτι γιατί θα τον πετάξει.
Πριν τον εφαρμόσεις ξέπλυνέ τον με μπόλικο διάλυμα για να μην έχει τπτ τρίχες και σε ενοχλεί.
-
Είναι λογικό, αποτελεί ένστικτο να κλείνει το μάτι για να προστατευθεί, όταν πλησιάζει ξένο αντικείμενο.
Ένα 'κόλπο' που μπορεί να σε βοηθήσει: προσπάθησε να 'κεντράρεις' τον φακό στην κοντινότερη απόσταση (έτσι ώστε με ευθεία κινηση - χωρίς να βλέπεις - να φτάσει ο φακός στο μάτι), μετά κοίτα προς τα πάνω, και σιγά σιγά σπρώξε τον φακό στο μάτι. Στην περίπτωση αυτή τραβάς με το άλλο χέρι το κάτω βλέφαρο. Αν επιλέξεις να κοιτάξεις προς τα κάτω, τότε θα σου είναι πιο εύκολο αν τραβήξεις προς τα πάνω το πάνω βλέφαρο (ανάποδα δηλαδή).
Επίσης, και ένα tip: προφανώς ο φακός είναι υγρός όταν πας να τον τοποθετήσει. Αν τον ακουμπήσεις ομοιόμορφα (κάθετα) στο μάτι, τότε κολλάει μόνος του, και δεν θα χρειαστεί να 'σπρώξεις' το δάκτυλο μέχρι να ακουμπήσεις το μάτι. Και όταν τους εφαρμόζεις, όχι δυνατά ανοιγοκλεισίματα στα βλέφαρα τις πρώτες 2-3 φορές, γιατί αν δεν έχει εφαρμόσει καλά θα σου φύγει και θα πέσει κάτω.
-
Αν κρατήσω το πάνω μέρος αυτό έχει την τάση να πιέζει να κλείσει και γλυστράει από το χέρι μου.
Το κολπάκι αυτού του βίντεο ( http://www.youtube.com/watch?v=3OwwJ8FJI40#t=0m38s ) προσπάθησα να το κάνω αλλά πάλι κλείνει το επάνω μέρος την άνα μου μέσα..
Απελπισία...
-
δλδ πιάνεις με 2 δάχτυλα τα βλέφαρα (πάνω και κάτω αντιστοιχα) και δεν τα καταφερνεις;;
οπως φαίνεται εισαι καινουριος στο θέμα και θα πρεπει να προσέχεις ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ: στην Ιταλία (για εκει ετυχε να λέει το σχόλιο) χάνονται καθημερινά 100 μάτια απο λανθασμένη χρήση φακών επαφής.
κατι μαλακίες του τυπου κοιμασαι με τους φακους ή τους φορας 458 ωρες 'αφου δε με πονάν' κλπ ειναι ο,τι πρέπει για να γινουν 101 τα ματάκια.
-
Λες να είμαι έμπειρος και να γράφω τα παραπάνω;;
Προσπαθώ να βάλω φακούς λέω. (=δεν έχω ξαναβάλει)
Επίσης αν τους βάλω ...ποτέ ... εννοείται ότι μαλακίες του τύπου κοιμάμαι με αυτούς δεν πρόκειται να τις κάνω.
Ας τους βάλω πρώτα όμως ...
-
Ο χρήστης Benzoino3 έγραψε:
Καλησπέρα. Χτύπησα πριν κανά 2ωρο με αμάξι που πάρκαρε (πήγαινε με 5 χιλιόμετρα δηλαδή) κι εγώ ήμουν ακίνητος προσπαθώντας να περάσω (μηχανάκι εγώ). Όπως έπεσα με το μηχανάκι χτύπησα στη γάμπα.Τι μπορεί να είναι ; Απλή μελανιά ; Αιμάτωμα;
Περπατάω κανονικά αλλά έχω μια μικρή ενόχληση, ελάχιστα κουτσαίνω ας πούμε ...
κλασσική μλκια μηχανακιών/πεζών να πα να περάσουν μπροστά-πίσω από αυτοκίνητο που παρκάρει. εκείνη τη στιγμή κοιτάμε σε 1000 μεριές κ αυτός θα ρθει από κει που δεν κοιτάμε τη συγκεκριμένη.
περαστικά κ πήγαινε σε νοσοκομείο καλού κακού να σε τσεκάρουν
-
elteo δεν πιστευω οτι αν πιάσεις με 2 δαχτυλάκια τα 2 βλεφαράκια και τα τραβηξεις δε θα καταφέρεις να χωσεις το φακό.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
δλδ πιάνεις με 2 δάχτυλα τα βλέφαρα (πάνω και κάτω αντιστοιχα) και δεν τα καταφερνεις;;οπως φαίνεται εισαι καινουριος στο θέμα και θα πρεπει να προσέχεις ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ: στην Ιταλία (για εκει ετυχε να λέει το σχόλιο) χάνονται καθημερινά 100 μάτια απο λανθασμένη χρήση φακών επαφής.
κατι μαλακίες του τυπου κοιμασαι με τους φακους ή τους φορας 458 ωρες 'αφου δε με πονάν' κλπ ειναι ο,τι πρέπει για να γινουν 101 τα ματάκια.
Συμφωνω οτι οι φακοι θελουν πολυ προσοχη.Παντα τηρούμε ολους τους ορους υγιεινής ,δεν τους φοραμε κατα τη διαρκεια του υπνου ,μολις αισθανθουμε ενοχληση,πονο ή εντονο κοκκίνισμα των ματιων τους βγαζουμε αμεσως(δε τους πεταμε ομως τους κραταμε μηπως και χρειαστουν για καλλιέργεια).
Το σχολιο βεβαια οτι ΧΑΝΟΝΤΑΙ 100 ματια καθε μερα απο φακους ειναι πολυ υπερβολικο.
@elteo.Ολοι οι τροποι που σου ειπαν τα παιδια ειναι σωστοι αλλα εσυ θα βρεις αυτον που σε βοηθαει περισσοτερο.Ενα tip :Αφου εχεις πλυνει τα χερια σου για να βαλεις τους φακους ασε τα χερια σου λιγο υγρα ωστε να κολλαει πανω τους ο φακος και να τον ελεγχεις καλλιτερα.
Υπαρχει και η σπανια περιπτωση να εισαι απο αυτους που δε μπορουν να ανεχθουν με τιποτα φακους. -
υπερβολική ειναι η ηλιθιότητα του κοσμάκη (γενικότερα).
κι αν αρχίσω να λεω παραδείγματα δε θα τελείωσω ούτε σε 458 εργατοώρες.
δε θυμάμαι αν εχω ξαναπει την ιστορία με το φανταράκι που το έπαιζε και γαμώ τους ξεψαρωμένους και ήρθε με τα ματια πεταγμένα μεχρι εξω σαν του Μάσκα οταν κοίταξε την Ντίαζ. αν θελεις την ξαναλέω...
-
Δε χρειαζεται βλεπω καθε μερα αρκετα.
-
Joe Bar Team, επειδή το πας αλλού κι εγώ θέλω βοήθεια. Δεν είμαι πιτσιρίκος, κατανοώ τους κινδύνους όπως και γνωρίζω την προετοιμασία, την υγιεινή που πρέπει να τηρώ κτλ. Δεν θέλω να μου κάνεις μάθημα σε αυτά. ΤΑ ΞΕΡΩ!
kostis20 , παίζει να είμαι ένας από αυτούς αλλά δεν το έχω προσπαθήσει κ πολύ. Δεν είμαι κ της υπομονής.
Μέσα στον φακό βλέπω ρίχνουν μία σταγόνα υγρό για να βεντουζώσει καλύτερα. Ισχύει; -
ναι. Γενικά ρίχνε μπόλικο όχι μόνο μια σταγόνα (όπως σου είπα και για να καθαρίσει καλά από τρίχες/ίνες που πιθανώς μετέφερες από τα χέρια σου που μόλις σκούπισες με την πετσέτα => στένγωσε καλά τα χέρια σου πριν βάλεις του φακούς, για να μην γλυστράνε).
Α, φαντάζομαι σου έχουν δείξει πως να αναγνωρίζεις την καλή και την ανάποδη ενός φακού; Γιατί μερικές φορές όταν τους βγάζεις από το θηκάκι τουμπάρουν.
-
Nαι ναι. Ξέρω τα πάντα. Δεν αφήνω τίποτα στην τύχη του. Απλά μου λείπει η εφαρμογή στο μάτι.
-
Ο φακος ειναι υγρος ηδη.Αλλα μπορεις να το δοκιμασεις και αυτο...
-
2 και 1.75 έχω απλά με κούρασαν τα γυαλιά. Και φοράω και πανάλαφρο σκελετό ειδική παραγγελία.
Σήμερα θα βάλω και την αδερφή και την κοπέλα μου να βοηθήσουν.
Ευχαριστώ.
-
Κοιτας σε καθρέπτη, ετσι?
-
Εννοείται ... ...Θέλει υπομονή ρε γμτ και μου λείπει αυτό.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες