-
ΒΜΙ;
-
άνω του φυσιολογικού
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στο χαρτι με τα αποτελεσματα συνήθως διπλα έχει και τις 'φυσιολογικές' τιμές. Συνήθως αυτά που ξεφευγουν είναι και γραμμένα Bold.Δεν θυμαμαι ποσες φορες εχουν αλλαξει την φυσιολογικη τιμη της χοληστερινης ,ευτυχως για μενα που παντα παραμενω κατω απο την φυσιολογικη τιμη
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
άνω του φυσιολογικούε μάλλον πρεπει τότε να πάρει την... κάτω βολτα
-
τον σαρμαδάκο θέλω- ερυθρά ένα κλικ κάτω
- αιματοκρίτης ένα κλικ κάτω
- γλυκόζη κοντά στα άνω όρια
- χοληστερίνη πολλά κλικ πάνω
- τριγλυκερίδια κοντά στα άνω
- ολικά λιπίδια στη μέση
- FT3 ένα κλικ πάνω
Ποσο δηλαδη? Και πες και την ηλικια σου μιας και το συζηταμε.
Για χοληστερινες κλπ μην ανησυχεις, αν δεν γινει κατι με διαιτα, υπαρχουν και οι στατινες. Εκτος αν μιλαμε για 300αρια, οποτε στατινες απο τωρα... -
ποιος καλός γιατρός θα δεχθεί να 'μεταφράσει' τα αποτελέσματα του τσεκ-απ μου;εγώ λέω να στον γιατρό σου (παθολόγο ή γενικό γιατρό), που ξέρει το ιστορικό σου...
-
τον παθολόγο τον έχω τα τελευταία χρόνια και το τελευταίο τσεκ απ δε θυμάμαι καν αν το είχα κάνει με αυτόν
Ο χρήστης kvlachos έγραψε:
τον σαρμαδάκο θέλω
- ερυθρά ένα κλικ κάτω
- αιματοκρίτης ένα κλικ κάτω
- γλυκόζη κοντά στα άνω όρια
- χοληστερίνη πολλά κλικ πάνω
- τριγλυκερίδια κοντά στα άνω
- ολικά λιπίδια στη μέση
- FT3 ένα κλικ πάνω
Ποσο δηλαδη? Και πες και την ηλικια σου μιας και το συζηταμε.
Για χοληστερινες κλπ μην ανησυχεις, αν δεν γινει κατι με διαιτα, υπαρχουν και οι στατινες. Εκτος αν μιλαμε για 300αρια, οποτε στατινες απο τωρα...όχι εντάξει 236 με όριο το 200. 29 τα χρόνια μου. δε θυμάμαι τους αριθμούς απ'έξω αλλά είναι μια μονάδα κάτω νομίζω
-
o παθολόγος θα σου πει δίαιτα όχι για να χάσεις κιλά αλλά για να τρως πιο υγιεινά.
-
όχι εντάξει 236 με όριο το 200. 29 τα χρόνια μου. δε θυμάμαι τους αριθμούς απ'έξω αλλά είναι μια μονάδα κάτω νομίζω
Οκ, το 236 παλευεται με διαιτα. Πρεπει να παλευτει ομως,γιατι εισαι 29 και ηδη εχεις 1 παραγοντα κινδυνου για στεφανιαια νοσο. Αν εχεις και κατι απο κληρονομικοτητα, υπερταση, διαβητη , κάπνισμα, τοτε ο κινδυνος αυξανεται πολυ.
Για τον αιματοκριτη και τα ερυθρα δε μου γραφεις τιμες, οποτε το μια μοναδα κατω δε μου λεει και πολλα, γιατι τα εργαστηρια δεν εχουν τις ιδιες φυσιολογικες τιμες αναφορας.Μια επισκεψη στον παθολογο σου χρειαζεται για να σε κατατοπισει καλυτερα και να σου δωσεις οδηγιες.
-
τα χω μπροστά μου τώρα
ερυθρά: 4.67 με όρια 4.7-6.0
αιματοκρίτης 41.4 με όρια 42-52% -
τα χω μπροστά μου τώραερυθρά: 4.67 με όρια 4.7-6.0
αιματοκρίτης 41.4 με όρια 42-52%ΟΚ, αυτα ειναι φυσιολογικα.
-
αιματοκρίτης 41.4 με όρια 42-52%Εγκυες, αθλητές που ντοπάρονται ή ... καπνιστές!!! Και μάλλον το τελευταίο!!!
ερυθρά: 4.67 με όρια 4.7-6.0
Βαλε στην διατροφή σου σηκώτι και πατζάρια!
-
έγκυος δεν είμαι, ούτε αθλητής και φυσικά ούτε καπνιστής! λες απ'το παθολογικό;
συκώτι αηδιάζω, πατζάρια ναι
-
ανεβα θεσσαλονικη για κανα μηνα να σε στρωσουμε....
-
έγκυος δεν είμαι, ούτε αθλητής και φυσικά ούτε καπνιστής! λες απ'το παθολογικό;συκώτι αηδιάζω, πατζάρια ναι
Επίσης κόπωση, κακή διατροφή κλπ. Εχω την εντυπωση πως αποτελούν δείγματα ... αναιμίας σε ελαφρυά μορφή.
-
Αν έχω 15,5 πίεση με ανώτερο το 14 τί γίνεται?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Αν έχω 15,5 πίεση με ανώτερο το 14 τί γίνεται?Στο Γιατρό γίνεται και γρήγορα
-
Καλησπερα.
Εψαξα να δω αν το ειχα ξαναπει παλιοτερα αλλα δεν υπαρχει κατι στο συγκεκριμενο θεμα.
Πριν 2-3 χρονια οταν ειχα το ταφ ειχα φαει μια ξαπλα.Οχι με πολλα χλμ αλλα επεσα.Δεν ειχα καποια ενοχληση απλα ειδα κατω απο το γονατο εκει που αρχιζει το καλαμι στα αριστερα οτι ειχα εναν μωλωπα γυρω στα 5-6 εκατοστα στο μακρος του ποδιου και 1-2 εκατοστα πλατυ.Δεν εδωσα σημασια καθως δε με ποναγε στο περπατημα και δε με ενοχλουσε στο μπασκετ που επαιζα τοτε αλλα μονο οταν πιεζα τον μωλωπα με ψιλοποναγε.Ενταξει λεω δεν ειναι τιποτα οπως επεσα θα με χτυπησε ο μαρσπιες που λογικα αυτο εγινε.Αυτος ο μωλωπας κρατησε γυρω στις 3 εβδομαδες πραγμα περιεργο αλλα δεν του εδωσα σημασια μιας και δε με πειραζε.Τον Μαρτη που εβγαλα διπλωμα και αρχιζα να ξεπορτιζω με το αυτοκινητο πολυ ποιο συχνα απο παλια και οταν πχ κατεβαινω σε κατηφορικη διαδρομη που παιζω πολυ με το ποδι μου και ο αστραγαλος(?) (εκεινη η κλειδωση που βρισκεται πριν τη πατουσα μου διαφευγει αυτη τη στιγμη το ονομα) που τον δουλευω παραπανω σε παραπανω απο 45 μοιρες γωνια υπολογιζω γυρω στις 60-65 μοιρες με πιανει ενα πιασιμο-πονος σε εκεινο το σημειο οπου ειχα χτυπησει το ποδι μου.Οταν οδηγαω συχνα δε με πιανει αλλα εχτες οπου ειχα παει Πατρα και ημουν πισω απο μια νταλικα και επαιζα με φρενο και γκαζι παρα πολυ με επιασε εκεινο το πιασιμο-πονος σε εκεινο το σημειο αλλα και σε ολο το καλαμι.
Εχει παθει κανεις κατι τετοιο???Γενικος τα ποδια μου τα ταλαιπορω πολυ λογο βαρους αλλα και πολυ συχνα τυχαινει να γυρισω το ποδι μου οπως περπαταω καθως εχω παρει ενα μεγαλο χουϊ απο τον παππου μου και οπως ειναι πχ η δεξια πατουσα περπαταω παραπανω με τη δεξια πλευρα της πατουσας παρα με την αριστερη.
Να ανησυχω?Δε ξερω τι να κανω αλλα και βαριεμαι να παω σε εναν γιατρο να δω τι γινεται.
-
Δεν έχω καμία σχέση με ιατρική. Ψέματα, μια γκόμενα που μ'άρεσε ήταν δευτεροετής αλλά τη πρόλαβε άλλος.
Το αριστερό καλάμι μου (ο μυς) πονάει μερικές φορές από την οδήγηση, λόγω του συμπλέκτη (στο ίμπιζα είναι και πολύ σκληρός). Όταν οδηγάω συστηματικά δε με πιάνει, αλλά άμα κάνω 2-3 βδομάδες να οδηγήσω και πάω βολτούλα αρκετών χιλιομέτρων με πονάει. Σε 1-2 μέρες μου'χει περάσει. Τον πόνο θα τον περιέγραφα σαν αυτόν που σε πιάνει μία μέρα μετά από έντονη άσκηση, 'πιάσιμο' αλλά κάπως διαφορετικό και τον καταλαβαίνω όταν κατεβώ από το αμάξι.
Επίσης, και εγώ περπατάω σαν κλόοουν, νομίζω όλοι το κάνουν λίγο-πολύ. -
Εσυ εχεις αλλο θεμα.Υπερπονεις τον μυ με αποτελεσμα να σε ποναει η γαμπα.Εγω το ειχα χτυπησει το ποδι ποιο παλια αλλα με πιανει ασχημο πιασιμο και οχι στη γαμπα αλλα στο καλαμι αλλα και πονος κιολλας.Οχι ομως σαν να εχω κανει εξασκηση στα ποδια μου αλλα σαν να το εχω χτυπησει ασχημα.Λογικα απο βδομαδα θα παω σε γιατρο επειδη εχω αρχισει να ανησυχω.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες