-
Γαργάρες με χυμό λεμονιού και αλάτι διαλυμμένο σ' αυτό. Ζόρικες, αλλά αποτελεσματικές.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Από τη Παρασκευή έχω ωτίτιδα και πονόλαιμο (μάλλον η αριστερή αμυγδαλή μου) και δεν μπορώ να καταπιώ χωρίς να πονάει πάρα πολύ. Ούτε να κοιμηθώ μπορώ, γιατί όταν πάω να καταπιώ το σάλιο μου πονάω και πάλι.Aπο τα πιο επίπονα και ηλίθια συμπτώματα που είχα ποτέ σε ασθένεια...!!!! Φετος το χειμώνα είχαν γεμίσει οι αμυγδαλές πύον και η αίσθηση του να μην μπορέις να καταπιείς το ίδιο σου το σάλιο απο τον πόνο (το οποίο μαλιστα λόγω της λοίμωξης παράγεται και περισσότερο απο το συνηθισμένο), απερίγραπτη..!! Ο δε ύπνος, όσο κουρασμένος και να είσαι, μαρτύριο, αφου κάθε φορά που καταπίνεις ξυπνάς..!
Σίγουρα θα φας αντιβίωση και θα σου πει να κανεις γαργαρες με αλατόνερο (ισως και με μαγερική σόδα, ? ). Καποιοι συστήνουν και betadine για γαργαρες, αλλα απ΄οτι μου είπε ο γιατρός μου, είναι αμφίβολο το αποτέλεσμα ως προς την ανακουφιση των συμπτωμάτων, γιατί ναι μεν καταπολεμάται το μικροβιο, ερεθίζεται όμως αρκετά ο λαιμός...Υπομονή πάντως, σε 2 ημέρες θα υπάρχει σημαντική βελτίωση...! -
σταματησα να εχω αμυγδαλες (ειχα τεραστια ευαισθησια απο μικρος και το μισο μου σοι τις εχει βγαλει) , απο τοτε που αρχιζα να καπνιζω πολυ
κατι ηξεραν μαλλον οι παλιοι
-
Τελικά αμυγδαλίτιδα έχω και όχι ωτίτιδα, απλά 'χτυπάει' στο αυτί όποτε καταπίνω..
Επίσης, δε μπορώ να ανοίξω το στόμα μου σαν άνθρωπος για να φάω, όπως και να μασήσω και να καταπιώ άλλωστε..
Κονόμησα Ceclor 750, και ultralevin, και trachisan (σαν lysopaine είναι) για το λαιμό. Επίσης pontsan άμα δω να ανεβαίνει ο πυρετός. Είχα την εντύπωση οτι 37.7 είναι η φυσιολογική θερμοκρασία σώματος, τελικά είναι 37 σκέτο. Κάποια στιγμή θα πεθάνω και δε θα το καταλάβω.Σα κ@λόγερος νιώθω, αγκομαχώ να κινηθώ, έχω ένα κατατονικό ύφος, δε μπορώ να μιλήσω σαν άνθρωπος και παίρνω και 4-5 χάπια τη μέρα.
Εγώ ήμουνα που δεν αρρώσταινα ποτέ.
-
Εδώ και 4-5 μέρες με δυσκολία άνοιγα το στόμα μου και με δυσκολία έτρωγα ειδικά σκληρές τροφές. Αιτία πόνος στο σαγόνι μου ο οποίος αργά αλλά σταθερά χειροτερευε. Πήγα στο γιατρό σήμερα. Το ξέρατε ότι όπως παθαίνουμε μια θλάση στα πόδια μας το ίδιο υσχίει και για το σαγόνι μας? Κάποιο μεγάλο χασμουριτό, κάποια απότομη κίνηση, κάποια τροφη σκληρή μπορεί να το προκαλέσει.
Μου είπε να κάνω κομπρέσες, να τρώω μαλακά φαγητά - ζυμαρικά κλπ κλπ - να αποφεύγω να χασμουριέμαι και να προσέχω τις απότομες κινήσεις του στόματος. Α μου έδωσε και χαπάκια.
Πάλι καλά με τις απεργίες εξυπηρετήθηκα σε τρείς ώρες μαζί με μια πανοραμική ακτινογραφία που έκανα. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Κάποιο μεγάλο χασμουριτό, κάποια απότομη κίνηση, κάποια τροφη σκληρή μπορεί να το προκαλέσει.ε ναι, να τα προσέχεις αυτά
-
προχθές το βράδυ ένα #$@$@κούνουπο τσίμπησε την κοπέλα μου στο βλέφαρο
εγκυμονεί παραπάνω κινδύνους ένα τέτοιο τσίμπημα; άκουσα ότι δεν κάνει να βάλεις fenistil εκεί, ισχύει; -
Εδώ και 4-5 μέρες με δυσκολία άνοιγα το στόμα μου και με δυσκολία έτρωγα ειδικά σκληρές τροφές. Αιτία πόνος στο σαγόνι μου ο οποίος αργά αλλά σταθερά χειροτερευε. Πήγα στο γιατρό σήμερα. Το ξέρατε ότι όπως παθαίνουμε μια θλάση στα πόδια μας το ίδιο υσχίει και για το σαγόνι μας? Κάποιο μεγάλο χασμουριτό, κάποια απότομη κίνηση, κάποια τροφη σκληρή μπορεί να το προκαλέσει.Ακριβώς! Έχω πάθει τρεις-τέσσερις φορές στο παρελθόν αυτό που λες θλάση (εγώ το 'βαφτίζω' κάτι σαν κράμπα) στην κάτω γνάθο εξαιτίας χασμουρητού... Από τους εντονότερους στιγμιαίους πόνους , όπως και η κράμπα στην γάμπα κατά τη διάρκεια του ύπνου
Σε νιώθω απόλυτα. -
Εγώ ξέρω περίπτωση συναδέλφου μου, ο οποίος από την υπερβολική αιδοιολειχία αναγκάστηκε να καταφύγει σε μυοχαλαρωτικά, ενώ του άφησε και μικρή μεν, αλλά μόνιμη βλάβη.
-
Εγώ πάλι είχα πάθει έγκαυμα στη γλώσσα
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Εγώ ξέρω περίπτωση συναδέλφου μου, ο οποίος από την υπερβολική αιδοιολειχία αναγκάστηκε να καταφύγει σε μυοχαλαρωτικά, ενώ του άφησε και μικρή μεν, αλλά μόνιμη βλάβη.συναδελφος το λεμε τωρα....
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Εγώ ξέρω περίπτωση συναδέλφου μου, ο οποίος από την υπερβολική αιδοιολειχία αναγκάστηκε να καταφύγει σε μυοχαλαρωτικά, ενώ του άφησε και μικρή μεν, αλλά μόνιμη βλάβη.Την ελιωσε... Μονο την τρυπα της αφησε. Καλα λενε 'κοκκαλα δεν εχει και κοκκαλα τσακιζει...'
-
ΟΤ αλλά νομίζω ότι η φράση 'υπερβολική αιδοιολειχία' είναι οξύμωρο. Αν σε 5-10' δεν έχει τελειώσει χωρίς εμφανή πρόθεση για διείσδυση, θα ξενερώσει τόσο πολύ που θα ρίξει γονατιά.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Εγώ ξέρω περίπτωση συναδέλφου μου, ο οποίος από την υπερβολική αιδοιολειχία αναγκάστηκε να καταφύγει σε μυοχαλαρωτικά, ενώ του άφησε και μικρή μεν, αλλά μόνιμη βλάβη.Καποιοι ανθρωποι θελουν να κουραζονται και να βασανιζουν τον εαυτο τους
Η δουλεια μπορει να γινει με λιγοτερες κινησεις..
Παντως ο πονος στη γναθο ειναι ο,τι χειροτερο
Ειχα ραγισει ενα κοκαλακι (εκει που ενωνεται η ανω με τη κατω γναθο) μια φορα μπαινοντας απροσεχτα στο αυτοκινητο και για περιπου 2-3 χρονια υπεφερα, απο τοτε αρχισα κι εγω να εχω εξαρθρωσειςΕπισης επειδη στον υπνο μου μασαω συχνα τα δοντια μου, υπηρχαν φορες που ξυπνουσα παρα πολυ ασχημα..
Τα τελευταια χρονια ολα αυτα επαψαν να με ενοχλουν, δεν ξερω γιατι (το κοκαλακι δε νομιζω οτι ειναι τελειως οκ , ακομα κανει κρακ κρακ αμα βαλω το χερι στο αυτι και το κουναω πανω κατω ,ετσι το βρηκε και ο γιατρος, γιατι η αξονικη που εκανα δεν εδειξε τπτ ) ,ισως απλα εμαθα να ζω με αυτο
Sent from my LG-P500
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Εγώ ξέρω περίπτωση συναδέλφου μου, ο οποίος από την υπερβολική αιδοιολειχία αναγκάστηκε να καταφύγει σε μυοχαλαρωτικά, ενώ του άφησε και μικρή μεν, αλλά μόνιμη βλάβη.εχασε τιποτα εκει μεσα και δεν το εβρισκε ?
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Εγώ πάλι είχα πάθει έγκαυμα στη γλώσσαφλογες βγαζει λες να ειναι πετρογκαζι
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
Εδώ και 4-5 μέρες με δυσκολία άνοιγα το στόμα μου και με δυσκολία έτρωγα ειδικά σκληρές τροφές. Αιτία πόνος στο σαγόνι μου ο οποίος αργά αλλά σταθερά χειροτερευε. Πήγα στο γιατρό σήμερα. Το ξέρατε ότι όπως παθαίνουμε μια θλάση στα πόδια μας το ίδιο υσχίει και για το σαγόνι μας? Κάποιο μεγάλο χασμουριτό, κάποια απότομη κίνηση, κάποια τροφη σκληρή μπορεί να το προκαλέσει.
Ακριβώς! Έχω πάθει τρεις-τέσσερις φορές στο παρελθόν αυτό που λες θλάση (εγώ το 'βαφτίζω' κάτι σαν κράμπα) στην κάτω γνάθο εξαιτίας χασμουρητού... Από τους εντονότερους στιγμιαίους πόνους , όπως και η κράμπα στην γάμπα κατά τη διάρκεια του ύπνου
Σε νιώθω απόλυτα.Κάποιοι το πήραν στο χαβαλέ. Οκ δε λέω ακούγεται αστείο αλλά όταν κάποιος το πάθει θα καταλάβει. Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι το Celebrex των 100mg που μου έδωσε ο γιατρός ρε παίδες με έσωσε απο το πρώτο κι όλας χάπι. To πήρα χθες το βράδυ και το πρωί σχεδόν άφαντος ο πόνος.
-
καλο ειναι να παιρνεις και καποιο προστατευτικο για το στομαχι,αυτα τα αντιφλεγμονωδη ειναι πολυ επικινδυνα για ελκος
-
Ρε αφηστε τα φαρμακα, ο πονος ειναι για τους αντρες
Sent from my LG-P500
-
Ακριβώς! Έχω πάθει τρεις-τέσσερις φορές στο παρελθόν αυτό που λες θλάση (εγώ το 'βαφτίζω' κάτι σαν κράμπα) στην κάτω γνάθο εξαιτίας χασμουρητού... Από τους εντονότερους στιγμιαίους πόνους , όπως και η κράμπα στην γάμπα κατά τη διάρκεια του ύπνου
Σε νιώθω απόλυτα.Κάποιοι το πήραν στο χαβαλέ. Οκ δε λέω ακούγεται αστείο αλλά όταν κάποιος το πάθει θα καταλάβει. Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι το Celebrex των 100mg που μου έδωσε ο γιατρός ρε παίδες με έσωσε απο το πρώτο κι όλας χάπι. To πήρα χθες το βράδυ και το πρωί σχεδόν άφαντος ο πόνος.
εγω τα πρωινα μετα απο χασμουρητο δεινοσαυρου ακουω το πολυβολο στο σαγονι ρατατατατατατα απο τα δεξια μεχρι τα αριστερα λες και ολα τα κοκκαλα σπανε ενα ενα
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες