-
Πριν πω οτιδηποτε. Ασχετα το τί θα γραφτει εδω μεσα, η καλυτερη επιλογη που εχουμε σε περιπτωσεις προβληματος υγειας ειναι η συμβουλη Ιατρου. Φυσικα στην κουβεντα μπορουν να συμμετεχουν 'γιατροι' και γιατροι. Κουβεντα να γινεται λοιπον. Ο καιρος χαλαει εγω περναω πολλες ωρες σε εξωτερικο χωρο και κανει ενα ψοφόκρυο που δεν περιγραφεται. Μου εχει μπει στο υποσυνειδητο μου οτι μια ασπιρινη πού και πού δεν κανει κακο. Ετσι λοιπον, μιας και ηδη στο χωρο εργασιας μου - συναδελφοι κλπ - ολοι εχουν και απο κατι, απο κρυοματακια, ιωσεις κλπ, ενω και στο σπιτι παλι ολοι ειναι με κατι, παιρνω καθε βραδακι δυο depon. 1) Μου προσφερουν προστασια; 2) Ποια η διαφορα του depon με την ασπιρινη; Να πω οτι το συστημα depon το εφαρμοζω χρονια. Οχι υποχρεωτικα καθε μερα. Μονο το χειμωνα, οταν σερνονται διαφορα γυρω μου.
-
Πριν πω οτιδηποτε. Ασχετα το τί θα γραφτει εδω μεσα, η καλυτερη επιλογη που εχουμε σε περιπτωσεις προβληματος υγειας ειναι η συμβουλη Ιατρου. Φυσικα στην κουβεντα μπορουν να συμμετεχουν 'γιατροι' και γιατροι. Κουβεντα να γινεται λοιπον. Ο καιρος χαλαει εγω περναω πολλες ωρες σε εξωτερικο χωρο και κανει ενα ψοφόκρυο που δεν περιγραφεται. Μου εχει μπει στο υποσυνειδητο μου οτι μια ασπιρινη πού και πού δεν κανει κακο. Ετσι λοιπον, μιας και ηδη στο χωρο εργασιας μου - συναδελφοι κλπ - ολοι εχουν και απο κατι, απο κρυοματακια, ιωσεις κλπ, ενω και στο σπιτι παλι ολοι ειναι με κατι, παιρνω καθε βραδακι δυο depon. 1) Μου προσφερουν προστασια; 2) Ποια η διαφορα του depon με την ασπιρινη; Να πω οτι το συστημα depon το εφαρμοζω χρονια. Οχι υποχρεωτικα καθε μερα. Μονο το χειμωνα, οταν σερνονται διαφορα γυρω μου.
-
Πριν πω οτιδηποτε.
Ασχετα το τί θα γραφτει εδω μεσα, η καλυτερη επιλογη που εχουμε σε περιπτωσεις προβληματος υγειας ειναι η συμβουλη Ιατρου.Φυσικα στην κουβεντα μπορουν να συμμετεχουν 'γιατροι' και γιατροι.
Κουβεντα να γινεται λοιπον.
Ο καιρος χαλαει εγω περναω πολλες ωρες σε εξωτερικο χωρο και κανει ενα ψοφόκρυο που δεν περιγραφεται. Μου εχει μπει στο υποσυνειδητο μου οτι μια ασπιρινη πού και πού δεν κανει κακο. Ετσι λοιπον, μιας και ηδη στο χωρο εργασιας μου - συναδελφοι κλπ - ολοι εχουν και απο κατι, απο κρυοματακια, ιωσεις κλπ, ενω και στο σπιτι παλι ολοι ειναι με κατι, παιρνω καθε βραδακι δυο depon.
- Μου προσφερουν προστασια;
- Ποια η διαφορα του depon με την ασπιρινη;
Να πω οτι το συστημα depon το εφαρμοζω χρονια. Οχι υποχρεωτικα καθε μερα. Μονο το χειμωνα, οταν σερνονται διαφορα γυρω μου.
-
ένα ξέρω για την ασπιρίνη και γι΄άυτο την έκοψα μαχαίρι λέμε εδώ και κάμποσο καιρό. Η μακρόχρονη χρήση της ασπιρίνης συντρίβει το ανοσοποιητικό σύστημα. BARRY SEARS 'Η διατροφική ζώνη' ,Ε3ΚΔΌΣΕΙΣ δκ επε,σελ.143 κεφ.11
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Να πω οτι το συστημα depon το εφαρμοζω χρονια
Ρε γιατρε (charmak), ποσο χρονο του δινεις ακομα? Την βγαζει την δεκαετια?
Καλα ρε Megane... τι ειναι τα depon και οι ασπιρινες? Καραμελες? Ασε ρε τον οργανισμο να φτιαξει και κανα αντισωμα...
Βασικα depon, panadol, ασπιρινη ειναι αντιφλεγμονωδη και αναλγητικα. Δεν σου προσφερουν καμια προστασια απο ιωσεις κλπ...
Η ασπιρινη εχει αξια μονο σε προχωρημενης ηλικιας ανθρωπους και αφορα καρδιολογικα θεματα.
Τα υπολοιπα στους ειδημονες.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πριν πω οτιδηποτε.
Ασχετα το τί θα γραφτει εδω μεσα, η καλυτερη επιλογη που εχουμε σε περιπτωσεις προβληματος υγειας ειναι η συμβουλη Ιατρου.Φυσικα στην κουβεντα μπορουν να συμμετεχουν 'γιατροι' και γιατροι.
Κουβεντα να γινεται λοιπον.
Ο καιρος χαλαει εγω περναω πολλες ωρες σε εξωτερικο χωρο και κανει ενα ψοφόκρυο που δεν περιγραφεται. Μου εχει μπει στο υποσυνειδητο μου οτι μια ασπιρινη πού και πού δεν κανει κακο. Ετσι λοιπον, μιας και ηδη στο χωρο εργασιας μου - συναδελφοι κλπ - ολοι εχουν και απο κατι, απο κρυοματακια, ιωσεις κλπ, ενω και στο σπιτι παλι ολοι ειναι με κατι, παιρνω καθε βραδακι δυο depon.
- Μου προσφερουν προστασια;
- Ποια η διαφορα του depon με την ασπιρινη;
Να πω οτι το συστημα depon το εφαρμοζω χρονια. Οχι υποχρεωτικα καθε μερα. Μονο το χειμωνα, οταν σερνονται διαφορα γυρω μου.
- Δε σου προσφέρει καμία προστασία (παυσίπονο-αντιπυρετικό είναι)...Σε βλάπτει λίγο όπως κάθε φάρμακο...
- Το ένα είναι παρακεταμόλη το άλλο ακετυλοσαλικυλικό οξύ
Η ασπιρίνη υπό συνθήκες (προσοχή στο στομάχι κυρίως : 90 % των γαστρορραγιών προέρχονται από ασπιρίνη) μπορεί να 'ωφελεί' συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων, δεδομένου ότι εμποδίζει τη θρόμβωση του αίματος και έτσι μειώνει τον κίνδυνο για στεφανιαίες καρδιακές προσβολές και για εγκεφαλικά. Πάλι όμως δεν είναι 'δωρεάν', όπως θα σου τονίσει ένας γαστρεντερολόγος
-
Ελειπε ενα τετοιο θεμα κ μπραβο που το ανοιξατε(επρεπε εμεις οι ιατροι να το κανουμε,αλλα το μυαλο μας ειναι αλλου ως φαινεται )
Αυριο-μεθαυριο θα ποσταρω καποιες οδηγιες για παροχη πρωτων βοηθειων κ επισης για το τι πρεπει να εχει ενα σωστο βαλιτσακι...
-
η παρακεταμολη οπως εγραψε κ ο κουτσαν ειναι αντιπυρετικο -αντιφλεγμονωδες και ΔΕΝ εχει αποδειχθει οτι προσφερει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ προστασια, αντιθετως ΕΧΕΙ αποδειχθει οτι οπως ολα τα μη στεροειδη αντιφλεγμονωδη οτι βλαπτει το γαστρεντερικο σε μακροχρονια χρηση
ΟΥΤΕ ασπιρινη να παιρνετε, αν θελετε να παρετε ακετυλοσαλικυλικο οξυ ντε κ καλα παρτε σαλοσπιρ που εχει λιγοτερη ποσοτητα
αυτα που 'σερνονται' γυρω σου, οταν μιλαμε για ιωσεις, ειναι 3 πραγματα κυριως στην ευρωπη:
(σε καμια απο τις 3 περιπτωσεις ΔΕΝ σε βοηθαει καποιο αντιφλεγμονωδες-αντιπυρετικο οταν το παιρνεις προληπτικα)α. τα γαστρεντερικα, τα οποια ΔΕΝ τα κολλας αναπνεοντας τον ιδιο αερα με καποιον αλλο. τα κολλας με τους παρακατω τροπους:
-
οταν ακουμπας κατι που εχει μολυνθει και βαζεις το χερι σου στο στομα. γι'αυτο αν εισαι αρρωστοφοβικος να πλενεις τα χερια σου αρκετα συχνα το χειμωνα και αν δεν το κανεις να μην βαζεις τα χερια σου στο στομα και στη μυτη σου.
οι ιοι της γαστρεντεριτιδας στην ευρωπη ειναι κυριως 2, ο rotavirus που προσβαλλει κυριως παιδια και ο norovirus, που ειναι μαλλον λιγο πιο εντονος αλλα εχει μικρη διαρκεια (συνηθως μεσα σε 24-36 ωρες εισαι οκ)
και στους δυο οι περισσοτεροι εχουμε αναπτυξει αντισωματα απο μικρη ηλικια που ηρθαμε σε επαφη με τον ιο, αλλα δεν ειναι μονιμη αυτη η αμυνα (στην περιπτωση του norovirus που αφορα ενηλικες συνηθως κραταει μεχρι 2 χρονια το πολυ).
ο λογος που γινεται αυτο ειναι επειδη ο ιος μεταλλασσεται (ή μαλλον οι ιοι γιατι προκειται περι οικογενειας ιων) συνεχως. -
ο ιος μπορει να εισελθει στον οργανισμο σου και με τη μορφη αεριοποιημενου υγρου (οπως το spray) οταν καποιος αρρωστος κανει εμετο ή απο τα κοπρανα του και αυτο το εισπνευσεις.
γενικα ο ιος αυτος ειναι αρκετα σταθερος στο περιβαλλον και συνηθως αντεχει μεχρι τους 60 βαθμους κελσιου
εκτος απ'το να πλενεις τα χερια σου καλο ειναι να μαγειρευεις κ τα φαγητα σωστα
β. το λεγομενο 'κρυωμα' το κολλας απο τον αερα, κοινως αναπνεοντας τον ιδιο αερα με τους γυρω σου. το κρυωμα δεν ειναι γριπη, αν κ πολλοι το νομιζουν, προκειται ομως για τελειως διαφορετικο ιο, αν και με παρομοια συμπτωματα με της γριπης, μονο πιο ηπια. συνηθως εχει συναχι, πονολαιμο και ισως χαμηλο πυρετο. το κρυωμα οπως και η γριπη μεταδιδεται παρα πολυ ευκολα
γ. ο ιος της γριπης ( λεγεται influenza στο εξωτερικο) εχει γενικα συμπτωματα οπως το κρυωμα, αλλα πιο σοβαρα. πονολαιμος, αρκετος βηχας, ψηλος πυρετος συνηθως πανω απο 39, πονους στο σωμα.
οπως και το κρυωμα, μεταδιδιδεται αρκετα ευκολα και ειναι σταθερος στο κρυο περιβαλλον. μεταδιδεται απο τον αερα οταν καποιος πχ φυσσαει τη μυτη του ή βηχει, και παραμενει σε κρυο περιβαλλον για αρκετα μεγαλο διαστημα
για τον ιο της γριπης υπαρχει εμβολιο το οποιο αλλαζει καθε χρονο και το κανουν ατομα με ανισχυρο ανοσοποιητικο συστημαedit: τα μη στεροειδη αντιφλεγμονωδη ειναι φαρμακα οπως η ασπιρινη, το ponstan κλπ (για να ξερουμε για τι μιλαμε επειδη πεταξα ετσι μια πιπα κ δεν εγραψα τι ειναι)
το depon δεν ειναι αυτης της κατηγοριας, αλλα ειναι παρομοιας χρησης φαρμακο με παρομοια δραση -
-
@Μegane98hp: Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, προστασία από τους ιούς δεν σου προσφέρουν τα γνωστά αντιπυρετικά, άρα, τι τα παίρνεις;
Μπορεί και να τα συνηθίσει ο οργανισμός σου αν τα παίρνεις συνέχεια και δεν θα σου κάνουν τίποτα όταν τα χρειαστείς πραγματικά για τη δουλειά που κάνουν(παυσίπονα-αντιπυρετικά).Να μου πεις ότι τα παίρνεις σε συνεχή-δυνατό πονοκέφαλο, αλλά να τα παίρνεις έτσι, χωρίς λόγο; Μάλλον πιο πολλές παρενέργειες θα έχεις, παρά 'προστασία-αποτέλεσμα'.
Ντύσου καλά αν κρυώνεις εύκολα, πλένε τα χέρια σου πριν τα βάλεις στο στόμα-μύτη(όπως και μέσα στο παντελόνι ) ή πριν να φας. Έτσι και αλλιώς, κάποιους συχνούς ιούς κάθε τόσο, όλοι τους κολάμε, οπότε αναλαμβάνει το ανοσοποιητικό σύστημα να μας σώσει. -
koutsan και skye να ρωτάτε, μια χαρά τα λένε!
Megane98hp, καλέ μου άνθρωπε, άσε τις πατέντες για το Megane και όχι για τα φάρμακα.
-
ρε σεις..μην παιρνετε φαρμακα χωρις λογο!
-
Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες 'συνεργατες'
- το γεγονος οτι οι ιωσεις αντιμετωπιζονται αποκλειστικα απο το ανοσοποιητικο συστημα και οχι απο τα φαρμακα(απλα περιοριζουν καποια συπτωματα)
-
Βασικα απο μικρος δεν ηθελα να βλεπω ουτε ζωγραφιστους γιατρους και φαρμακα!
Αυτο το εχω ακομα και τωρα που μεγαλωσα, στο οτι δεν παω στο γιατρο (οδοντιατρο για παραδειγμα) μεχρι να μην μπορω να φαω και να χρειαζομαι απονευρωση αντι για ενα σφραγισμα....οπως και να το κανεις ειναι.............. το οτι δεν παιρνω φαρμακα απο την αλλη εκτος αν εχω κοντα 38 πυρετο ή το κεφαλι μου παει να σπασει, μου εχει βγει σε καλο γιατι με πιανει αμεσως το ντεπον (εχω ελειψη ενζυμου G6PD ή GXPD δεν θυμαμαι πως λεγεται, αυτο που δεν κανει να φας κουκια μανηταρια κλπ τελος παντων και ενας γιατρος επεμενε οτι ειναι καλο να πινω ουτε ασπηρινη, τεσπα και αδικω να εχει ειπα να πινω ντεπον, ποτε δεν ξερεις! ), αυτο ομως που πραγματικα ηταν φανταστικο ηταν η παρακεταμολη που μας δινανε στο στρατο, των 500 ελεγε...και το ντεπον υποτιθεται των 500 ειναι...τεσπα ιδεα δεν εχω.Σε αυτο το τοπικ καλο θα ηταν να γραφτουν καποια τιπς για πρωτες βοηθειες σε περιπτωση εγκαυματος τι κανουμε κλπ.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Σε αυτο το τοπικ καλο θα ηταν να γραφτουν καποια τιπς για πρωτες βοηθειες σε περιπτωση εγκαυματος τι κανουμε κλπ.
....όπως και χτυπήματα, κοψίματα, τσιμπήματα, καρούμπαλα στα παιδιά κλπ κλπ. Θα γράψω μερικά κάποια άλλη στιγμή....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σε αυτο το τοπικ καλο θα ηταν να γραφτουν καποια τιπς για πρωτες βοηθειες σε περιπτωση εγκαυματος τι κανουμε κλπ.
....όπως και χτυπήματα, κοψίματα, τσιμπήματα, καρούμπαλα στα παιδιά κλπ κλπ. Θα γράψω μερικά κάποια άλλη στιγμή....
Ρε ξέρουμε πώς να κάνουμε καρούμπαλα σε παιδιά! Μια με το σφυρί και...τσουπ, να σου το καρούμπαλο! Το θέμα είναι να τα θεραπεύσουμε!
-
Σχετικά με τις ιώσεις καλό είναι να θυμόμαστε τα εξής:
Αν έχουμε ρινική καταροή, βήχα, πονόλαιμο, πυρετό ή επιπεφυκίτιδα...
πρόκειται για Κοινό Κρυολόγημα, μια 100% ιογενή λοίμωξη, και τα αντιβιοτικά δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν. Αντιπυρετικά αν χρειάζονται (πάνω από 38,5) και υπομονή!Αν αντίθετα υπάρχουν και άλλα συμπτώματα (πχ. διόγκωση τραχηλικών λεμφαδένων) ή χαρακτηριστικά απουσιάζουν κάποια από αυτά (όπως ο βήχας ή ο πονόλαιμος) καλο είναι να ζητήσετε τη συμβουλή κάποιου γιατρού.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ρε ξέρουμε πώς να κάνουμε καρούμπαλα σε παιδιά! Μια με το σφυρί και...τσουπ, να σου το καρούμπαλο! Το θέμα είναι να τα θεραπεύσουμε!
πάτα πάνω του όσο είναι ζεστό ένα νόμισμα μεγέθους δυο ευρω ....παλιά το κάναμε με το τάληρο το μεγάλο
-
**Συμπτώματα αλλεργίας από έντομα και τρόφιμα
**
• Μετά από τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας στο χέρι, π.χ στο αντιβράχιο (πήχης), είναι πιθανό να παρουσιαστεί τοπικό πρήξιμο ή πιο εκτεταμένο, μέχρι την πλησιέστερη άρθρωση. Σε ένα παιδί, το πρήξιμο ίσως επεκταθεί σε δύο αρθρώσεις, π.χ. από τον πήχη στον αγκώνα και τον καρπό, λόγω μικρότερου μεγέθους του παιδικού άκρου.
Τι να κάνετε: Εάν μέσα στα επόμενα λεπτά, το πολύ μιαν ώρα, δεν εκδηλωθούν άλλα συμπτώματα, η κατάσταση αντιμετωπίζεται με τη χρήση πάγου και αμμωνίας ή καλαμίνης (σε μορφή ειδικού στικ που ανακουφίζει από τον κνησμό). Εκτός από τα παραπάνω, μπορεί να χρειαστούν κορτιζόνη και αντιισταμινικά, κατά την κρίση του γιατρού. Γι’ αυτό συνιστάται να πάτε στο πλησιέστερο ιατρείο.
• Την ώρα που τρώτε θαλασσινά, π.χ. γαρίδες, είναι δυνατό να πρηστούν τα χείλη σας. Το πρήξιμο μπορεί να εμφανιστεί μέσα σε μερικά λεπτά έως μιαν ώρα αφότου φάγατε τα θαλασσινά.
Τι να κάνετε: Από τη στιγμή που το πρήξιμο εντοπίζεται στο κεφάλι, τότε η κατάσταση θεωρείται δυνητικά επείγουσα. Πρέπει να μεταβείτε στο πλησιέστερο ιατρικό κέντρο για περαιτέρω παρακολούθηση. Συνήθως, η αντιμετώπιση περιλαμβάνει τη χορήγηση αντιισταμινικών και χαπιών κορτιζόνης.
• Τη στιγμή που δοκιμάζετε μια λαχταριστή καραβίδα, ή μετά από τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας, είναι δυνατό να παρουσιαστεί πρήξιμο στο πρόσωπο, που επεκτείνεται με τη μορφή κνίδωσης (μεγάλα εξανθήματα σαν του κουνουπιού χωρίς υγρό) στο υπόλοιπο σώμα, ή το αντίστροφο (από το σώμα στο πρόσωπο). Εκτός από το γενικευμένο πρήξιμο, μπορεί να εκδηλωθούν και άλλα συμπτώματα: δυσκολία στην αναπνοή, γενικευμένη φαγούρα, αυξημένη εφίδρωση, ζάλη, απώλεια προσανατολισμού ή όρασης, απώλεια ούρων ή κοπράνων και αίσθημα αγωνίας. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να παρουσιαστούν από λίγα λεπτά έως μιαν ώρα μετά την επαφή με τον αλλεργιογόνο παράγοντα.
Τι να κάνετε: Πρόκειται για τα συμπτώματα της αναφυλαξίας. Πρέπει να πάτε χωρίς καθυστέρηση στο πλησιέστερο ιατρείο ή νοσοκομείο. Η αντιμετώπιση περιλαμβάνει τη χρήση αντιισταμινικών (σε μορφή χαπιού ή ένεσης) κορτιζόνης (σε μορφή χαπιού ή ένεσης) και εισπνοές βρογχοδιασταλτικού για τη δύσπνοια ή, σε βαριές καταστάσεις, ένεση αδρεναλίνης. -
Πολύ ωραία αυτά που λέει ο giannispolo
Να τονίσω μόνο ότι η κορτιζόνη δε δρα άμεσα.
Συνεπώς για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης (πχ. οίδημα γλωτίδας ή καταπληξία) χορηγούμε ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ.
Τυπική δοσολογία είναι τα 0,5mg σε ενδομυική ένεση, με επανάληψη ανά 5λεπτο εφόσον κρίνεται αναγκαίο, μέχρι δηλαδή τη βελτίωση της κλινικής εικόνας. -
Ρε παιδια... περιοριστειτε σε πρακτικες συμβουλες που μπορει να ακολουθησει ο καθενας. Καλες η αδρεναλινες, αλλα δεν θα τις χορηγησει κανενας πλην του γιατρου (μην καταληξουμε να λεμε για το πως καρφωνουμε στην καρδια την ενεση αδρεναλινης )
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες