-
Να πω και εγω την γνωμη μου ως κατοχος ενος golf tsi και παλαιοτερα ενος starlet.Δεν λεω η αξιοπιστια τις toyota ειναι πολυ υψηλη αν και τα τελευταια χρονια δεν ειναι η αναμενομενη.Βαρεθηκα να εχω ομως ενα αυτοκινητο κακογουστο που δεν εστριβε για την μονη δικαιολογια οτι δεν χαλαει.Ναι αυτη ειναι η μονη λεξει που ακους απο τους περισσοτερους που εχουν japan. Τωρα βεβαια ειναι τι ζηταει ο καθενας,γι αυτο η αγορα αυτοκινητου ειναι καθαρα υποκειμενικη.
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Α,είμαι ο τελευταίος που μπορεις να πεις οτι δεν ειμαι αντικειμενικος η
σκληρος σε κριτικη με το αμαξι που κατεχω.(golf tsi)Nαι τα εγραψα ολα αυτα! Δεν αναιρω τιποτα ,και δεν καταλαβαινω γιατι τα επαναλαμβανεις..
Οντως εκεινη την περιοδο μου ειχε παρουσιαστει ενα προβλημα και δεν ξεκινουσε.Αυτο με ανησυχησε γιατι ειχα 3 μηνες που το πηρα!
Το προβλημα τελικα αποδειχθηκε αστειο σε σχεση με αυτο που νομιζα. Ηταν απο δικο μου λαθος
Συγκεκριμενα ηταν η αντλια βενζινης η οποια τα επαιξε γιατι
του εβαζα βενζινη παντα αφου αναβε το φωτακι προειδοποιησης!!
Φυσικο ηταν να θελει αλλαγη η αντλια μετα,σε καθε αμαξι θα συνεβαινε αυτο.Πηγα και μου την αλλαξαν δωρεαν.Μετα απο αυτο ολα κανονικα με το αμαξι.Και η οδικη συμπεριφορα ειναι τελεια και η ο κινητηρας απαιχτος!
Το μονο που με στεναχωρουσε ηταν η υψηλη καταναλωση ,πραγμα το
οποιο ανεφερα ! (και μαλιστα το ειχα παραξηλωσει με την κριτικη που εκανα στο συγκεκριμενο θεμα)Οσο για το αλλο μερος που ανεφερες,
ναι μου ειχαν μπει στο ματι κατι τζιπακια(που δεν τα ειχα προσεξει ποτε ) ,μερικους μηνες αφου πηρα το
golf αλλα αυτο δεν αναιρει οτι τα ταξιδια με το golf ειναι απολαυστικα
οπως και η οδηγηση μεσα στην πολη!Μια χαρα κανω κριτικη στη vw και για τα καλα της και για τα κακα της.
Χαιρομαι που επιτελους υπαρχει ενα thread για την vw,ετσι επιτελους μπορουμε να μαθαινουμε πραγματα& αληθειες που αφορουν το συγκεκριμενο αυτοκινητο απο κατοχους του και οχι απο διαφορους 'ειδικους με υφος καρδιναλιων'που το μονο που ξερουν ειναι να περνουν την μερα τους στο internet ..Ολοι οι κατοχοι Vw ξερουν περισσοτερα για την αληθεια που κρυβεται
απο αυτο το συνολικα πολυ καλο αμαξι.Πολυ περισσοτερα απο καθε αλλο φιλο και γνωστο που ακουσε,οδηγησε μια φορα, η διαβασε καπου στο internet για τα vw!!
Μάλιστα... είναι πολύ φυσιολογικό δηλαδή να αλλάζεις αντλία βενζίνης επειδή βάζεις βενζίνη αφού μπήκες στη ρεζέρβα. Σε όλους εδώ μέσα έχει συμβεί, συμβαίνει σε κάθε αμάξι εξάλλου...
Στο δικό μου όμως και σε καμιά 20ριά (τουλάχιστον) φίλους και συγγενείς που ξέρω οτι πολλές φορές (νταξ, όχι πάντα) βάζουν με αναμμένο λαμπάκι, γιατί ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό?
Α! Ξέχασα! Μια φορά συνέβη στον πατέρα μου... Ξέρεις σε τι αμάξι? Σε Τολέντο με τον γνωστό αειθαλή 8βάλβιδο 1600άρη του VAG!Ένας χασομέρης καρδινάλιος, φανατικός με το ίντερνετ...
-
taurus, πρόσεχε τι λες, θα καταλήξεις να λάβεις και εσύ πμ από τον κύριο.
-
Με πόσα ?
-
Ούτε ένα εμότ.
-
Παιδια αν η vw πουλαει δεκαπλασια μοντελα απο μια αλλη εταιρεια λογικο ειναι να φαινεται οτι εχει περισσοτερα προβληματα μιας και υπαρχουν περισσοτερα αμαξια στο δρομο..μην τα μηδενιζετε ολα!
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Το προβλημα τελικα αποδειχθηκε αστειο σε σχεση με αυτο που νομιζα. Ηταν απο δικο μου λαθος
Φυσικο ηταν να θελει αλλαγη η αντλια μετα,σε καθε αμαξι θα συνεβαινε αυτο.Πηγα και μου την αλλαξαν δωρεαν.Μετα απο αυτο ολα κανονικα με το αμαξι.5/10 φορές βάζω βενζίνη αφού έχει ανάψει το λαμπάκι και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.
9/10 φορές ο πατέρας μου βάζει βενζίνη αφού έχει ανάψει το λαμπάκι και δεν έχει αντιμετωπίσει ΠΟΤΕ κανένα πρόβλημα. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
5/10 φορές βάζω βενζίνη αφού έχει ανάψει το λαμπάκι και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.
το ιδιο και εγω
-
Παίζει πολύ και το βενζινάδικο και το πόσο συχνά καθαρίζει τις δεξαμενές του.
Αν είσαι άτυχος με το βενζινάδικο η αντλία ζορίζεται επειδή το φίλτρο είναι βρώμικο +ότι νομίζω πολλές δεν ψύχονται επαρκώς όταν είναι χαμηλή η στάθμη του καυσίμου.
Γενικά πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στην αστοχία μιας αντλίας βενζίνης. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Φυσικο ηταν να θελει αλλαγη η αντλια μετα,σε καθε αμαξι θα συνεβαινε αυτο.Πηγα και μου την αλλαξαν δωρεαν.Μετα απο αυτο ολα κανονικα με το αμαξι.5/10 φορές βάζω βενζίνη αφού έχει ανάψει το λαμπάκι και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.
9/10 φορές ο πατέρας μου βάζει βενζίνη αφού έχει ανάψει το λαμπάκι και δεν έχει αντιμετωπίσει ΠΟΤΕ κανένα πρόβλημα.Εσυ ομως δεν εχεις πρεμιουμ αμαξι .
ΚΑι εγω στο χιουνται κουπε παντα κοντα στο λαμπακι ειμαι και δεν εχει προβλημα και του φερομαι ετσι τα τελευταια 40000χλμ.
Ο tommaso μαλλον ειχε ελλατωματικη αντλια εξ αρχης και απλα δικαιολογηθηκαν στο σερβις οτι εφταιγε αυτος. -
Η αντλία δεν ήταν ελλατωματική αλλά λόγω του άμεσου ψεκασμού, οι αντλίες υψηλής πίεσης είναι πιο ευαίσθητες οπότε τραβώντας βενζίνη συνέχεια από την ρεζέρβα που έχει όλο το κατακάθι δημιουργήθηκε το πρόβλημα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η αντλία δεν ήταν ελλατωματική αλλά λόγω του άμεσου ψεκασμού, οι αντλίες υψηλής πίεσης είναι πιο ευαίσθητες οπότε τραβώντας βενζίνη συνέχεια από την ρεζέρβα που έχει όλο το κατακάθι δημιουργήθηκε το πρόβλημα.Δλδ του επλυναν και το ρεζερβουαρ?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Η αντλία δεν ήταν ελλατωματική αλλά λόγω του άμεσου ψεκασμού, οι αντλίες υψηλής πίεσης είναι πιο ευαίσθητες οπότε τραβώντας βενζίνη συνέχεια από την ρεζέρβα που έχει όλο το κατακάθι δημιουργήθηκε το πρόβλημα.
Δλδ του επλυναν και το ρεζερβουαρ?
Α, θα σε γελάσω, δεν το ξέρω αυτό.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εσυ ομως δεν εχεις πρεμιουμ αμαξι .Έχεις δίκιο
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δλδ του επλυναν και το ρεζερβουαρ?
Α, θα σε γελάσω, δεν το ξέρω αυτό.
Δεν θα ηταν μια λογικη κινηση αν ηταν βρωμικο το ρεζερβουαρ?Αρα αν δεν το καθαρισαν ή εκαναν μισες δουλειες ή παλι ειπαν οτι φταιει η βενζινη για οποιοδήποτε συμβαινει στο αμαξι.
-
Μα γι αυτό έφταιγε και η βενζίνη.
Επίσης, η 'λάσπη' πάει στην ρεζέρβα, ακόμα κι αν το καθάρισαν (πράγμα που δεν γνωρίζω), το πιθανότερο είναι να ξαναγεμίσει 'λάσπη'..
-
Ο χρήστης giorgospg έγραψε:
Να πω και εγω την γνωμη μου ως κατοχος ενος golf tsi και παλαιοτερα ενος starlet.Δεν λεω η αξιοπιστια τις toyota ειναι πολυ υψηλη αν και τα τελευταια χρονια δεν ειναι η αναμενομενη.Βαρεθηκα να εχω ομως ενα αυτοκινητο κακογουστο που δεν εστριβε για την μονη δικαιολογια οτι δεν χαλαει.Ναι αυτη ειναι η μονη λεξει που ακους απο τους περισσοτερους που εχουν japan. Τωρα βεβαια ειναι τι ζηταει ο καθενας,γι αυτο η αγορα αυτοκινητου ειναι καθαρα υποκειμενικη.Να πω και γω την γνωμη μου σαν πρωην κατοχος vw golf 1.4 για 8 χρονια και συνολικα 130.000 χλμ.
Συνολικα ηταν ενα καλο αυτοκινητο, εστριβε πολυ καλα, τα φρενα του ηταν δυνατα και ανθεκτικα η επιδοσεις του μετριες (τι περιμενεις με 75 ιππους) η ποιοτητα κατασκευης συνολικα καλη και δεν λεω πολλη καλη, γιατι τα πλαστικα του εσωτερικου ξεφλουδισαν!!!!!! μεσα σε πεντε χρονια, εκτος του ανω μερους του ταπλο.
Οσο για την αξιοπηστια του δεν μπορω να πω οτι με ταλαιπωρισε αλλα οχι οτι δεν ειχα και προβληματα.
Απο τις 60.000χλμ αρχισανε τα (ψιλοπαρατραγουδα) αλλαγη αντλιας, νερου. 70.000χλμ. αλλαγη δισκο πλατο. 82.000χλμ. τσιμουχα στροφαλοφορου, επρεπε να κατεβει το σασμαν. αλλαγη γρυλου του παραθυρου του οδηγου (επεσε το τζαμι). 90.000χλμ. αλλαγη αντλιας νερου, προβλημα στο κιβωτιο ταχυτητων (δεν εμπαινε η πρωτη - επρεπε να βαλω δευτερα για να μπορεσει να μπει η πρωτη), επρεπε να κατεβει για να επισκευαστει (πραγμα που δεν το εκανα). 110.000χλμ. αλλαγη δισκο πλατο. Μεχρι που το πουλησα και βρηκα την υγεια μου γιατι τελικα ειχα χαλαστει παρα πολυ με το συγκεκριμενο αυτοκινητο. Τωρα ειμαι ενας ευτυχισμενος κατοχος εδω και ενα χρονο ενος Mazda 6, 2000cc. Δεν ξερω αν θα βγει αξιοπιστο αλλα αυτο που ξερω να πω με σιγουρια ειναι οτι στριβει καλυτερα απο το Golf.Ευχομαι σε ολους τους κατοχους VW να τους βγουν τα αυτοκινητα τους αξιοπιστα.
-
Οδηγάω από το 2000 το 1.4 16V μοτέρ του group (σε Leon I). Μόλις σήμερα μετά από 200 χιλ χλμ μπήκε χέρι μάστορα στη μηχανή. Κατέβηκε το καπάκι της και μπήκε κόλλα γιατί παρατηρήθηκε λάδι στα μπουζί. Επίσης αλλάχθηκε για πρώτη φορά δίσκος-πλατό (όλα μαζί
-
βασικα εχει περασει απο το μυαλο κανενος ( ή ειμαι ο μονος που πιστευει..) οτι ΠΟΛΛΟΙ ανθρωποι αγοραζουν ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ οχι επειδη ειναι toyota/ vw / peugeot αλλα επειδη γουσταρουν το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ αυτοκινητο;
δλδ οσοι ξερετε που εχουν πανω απο ενα αυτοκινητο, ειναι παντα αυτοκινητα της ιδιας μαρκας;
οποιος εχει polo, θα εχει/αγορασει και passat;
οποιος ειχε 106 rallye θα αγορασει και 207 rallye;τι θελω να πω μ'αυτο: το θεμα δεν εχει νοημα κατα την ταπεινη μου αποψη, γιατι ειδικα εδω μεσα θελω να ελπιζω ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ αγοραζουν ενα αυτοκινητο επειδη ειναι καποια συγκεκριμενη μαρκα και οχι επειδη το γουσταρουν/καλυπτει τις αναγκες τους/ειναι καλο (εξαιρεση οι φοιτητες που εχουν συνηθως οτι γουσταρουν οι γονεις τους κ λογικο)
εξ'αλλου τα ερωτηματα της ψηφοφοριας θα μπορουσαν να απευθυνονται σε αγοραστη οποιασδηποτε μαρκας
και επειδη μου τη σπατε θα βαλω αβαταρ VW -
η ελπιδα ειναι το τελευταιο καταφυγιο των ηττημενων skye...
Γιατί αγοράσατε VW;