-
Παιδια καλησπέρα.θα ήθελα όσοι εχετε την διαθεση να μου πειτε την αποψη σας για την αγορά ανός αυτοκινητου.Έχω ενα getz του 06/2003.Ειναι το πρωτο μου αυτοκίνητο και πλέον είμαι σε ΄φαση να το πουλήσω τωρα που 'κατι' θα πιασει.Έχω μαζέψει και κάποια χρηματα και θα τα δώσω για προκαταβολη.
Αρχικά είχα σκεφτει να πάρω κατο σε κατηγορια golf ,civic,astra κλτ.
Το θεμα μου όμως ειναι το εξης.Εγω ειμαι ακομα σε φάση που τωρα τελειωσα τις σπουδες μου και έχω μια δουλεια.Σκέφτομαι λοιπον-ότι δεδομενου του ότι επειγομαι να το πουλήσω. να αγοράσω κατι μεχρι 15000 και αυτο το πουλάω΄σε κανα 3αρη χρόνια που θα το έχω ξοφλήσει μεχρι τοτε όταν θα μαι και οικονομικά καλύτερα να αγοράσω κάτι πιο καλό.Η' να πάρω απο εξαρχεις κάτι καλυτερο δλδ στα 20000 +++ αλλά οικονομικα αυτη την στιγμη θα ζοριστώ λιγακι...
Εσεις τι λετε πανω σε αυτο???Σορρυ αν σας ζαλισα...
-
Παιδια καλησπέρα.θα ήθελα όσοι εχετε την διαθεση να μου πειτε την αποψη σας για την αγορά ανός αυτοκινητου.Έχω ενα getz του 06/2003.Ειναι το πρωτο μου αυτοκίνητο και πλέον είμαι σε ΄φαση να το πουλήσω τωρα που 'κατι' θα πιασει.Έχω μαζέψει και κάποια χρηματα και θα τα δώσω για προκαταβολη.
Το θεμα μου όμως ειναι το εξης.Εγω ειμαι ακομα σε φάση που τωρα τελειωσα τις σπουδες μου και έχω μια δουλεια.Σκέφτομαι λοιπον-ότι δεδομενου του ότι επειγομαι να το πουλήσω. να αγοράσω κατι μεχρι 15000 και αυτο το πουλάω΄σε κανα 3αρη χρόνια που θα το έχω ξοφλήσει μεχρι τοτε όταν θα μαι και οικονομικά καλύτερα να αγοράσω κάτι πιο καλό.Η' να πάρω απο εξαρχεις κάτι καλυτερο δλδ στα 20000 +++ αλλά οικονομικα αυτη την στιγμη θα ζοριστώ λιγακι...
-
-
Τα στοιχεια που μας δινεις ειναι πολυ λιγα...
Σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο να ζοριστεις οικονομικα τωρα,αναλογως τις προβλεψεις σου για τα οικονομικα σου και την δημιουργια οικογενειας ισως η καλυτερη λυση θα ηταν να κρατησεις το υπαρχον μεχρι να 'λιωσει' δηλαδη μια πενταετια-δεκαετια ακομα και μετα επαναξιολογεις την κατασταση ή και νωρίτερα φυσικα εαν ολα πανε καλυτερα απο οτι περιμενεις.
Εναλλακτικα παιρνεις τωρα ενα πχ astra 1.600cc 5Θ με δοσεις και ζεις με αυτο για τα επομενα χρονια,αναλογως και τι λεφτα σου μενουν στο τελος του μηνα,εαν ειναι π.χ. να μεινεις με τους γονεις σου μεχρι τα 40 και να παντρευτεις στα 50 για να παρεις τωρα αυτοκινητο,προφανως δεν αξιζει.
-
Εχεις δίκιο φίλε,
Καταρχας ειμαι 22 χρονων-δεν παιζει περιπτωση οικογενειας -.
Εχω το getzaki me 1100 κβ και δεν τραβάει το άμοιρο.... .Θέλω να πάω ένα ταξιδάκι και το ζορίζω.Anyway ,το θεμα μου ειναι οτι Ναι μπορω να πάρω ένα αμάξι 20000+ ευρω πχ ένα golf .Όμως σκέφτομαι να χρεωθω τόσο ενω η δουλεια μου δεν μου αποφερει πέραν του βασικού μισθου κατι και να σκεφτομαι που λεει ο λόγος και την βενζίνη???
Γιαυτο σκέφτομαι να πάρω πχ ενα corca ena punto μεχρι 15000 ευρω, να ανεβω σε κυβικα και να 'ηρεμησω' -θα δωσω 8000-10000 προκαταβολή- και τα υπόλοιπα σε 3 χρόνια το πολύ δόσεις..ατοκες δλδ.
Η απο την άλλη να μην αγοράσω κατι μεσάιο για να μην χάσω απο τις αγοραπωλησείες και να πάω σε κατηγορια ανω των 20000
Ότι θέλω να πωληθεί όμως αυτο που έχω το θελω -
Χωρίς να ξέρω στάνταρ τι θα έκανα σε αντίστοιχη περίπτωση, έχω την εντύπωση ότι τα 15000
-
Είμαι περίπου στην ηλικία σου, στην ίδια φάση με εσένα και πήρα το TSI (με τη διαφορά ότι εμένα ήταν το πρώτο μου αυτοκίνητο). Ε λοιπόν, αν και κάθε φορά που το οδηγώ το απολαμβάνω για όλα αυτά που έχει, επειδή ζορίζομαι κάπως για να το βγάλω πέρα (μόνο η ασφάλεια ήταν 850 ευρώ φαντάσου, όταν έμαθα τιμές service από την αντιπροσωπεία μου κόπηκε τελείως η μαγκιά) δεν αξίζει να τα δώσεις όλα για αμάξι στην ηλικία που είμαστε. Θες κάτι να το ευχαριστιέσαι, όχι να φοβάσαι να το κυκλοφορήσεις. Grande Punto 120άρι, C4 1.6 άντε και Colt CZT (που το συμπαθώ πολύ) αν θες πολλά γκάζια, είναι αυτοκίνητα που θα τα ευχαριστηθείς στην ηλικία που είμαστε χωρίς να πρέπει να ξηλωθείς τελείως για χάρη τους, τα 3 πρώτα χρόνια τουλάχιστον
-
Στα 20-25 μου προσωπικά θα κοίταγα πώς μπορώ να βγάλω λεφτά για να κάνω κάτι δικό μου, όχι να αρχίσω να χρεώνομαι για ένα αυτοκίνητο που ΔΕΝ σηκώνει η τσέπη μου.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Είμαι περίπου στην ηλικία σου, στην ίδια φάση με εσένα και πήρα το TSI (με τη διαφορά ότι εμένα ήταν το πρώτο μου αυτοκίνητο). Ε λοιπόν, αν και κάθε φορά που το οδηγώ το απολαμβάνω για όλα αυτά που έχει, επειδή ζορίζομαι κάπως για να το βγάλω πέρα (μόνο η ασφάλεια ήταν 850 ευρώ φαντάσου, όταν έμαθα τιμές service από την αντιπροσωπεία μου κόπηκε τελείως η μαγκιά) δεν αξίζει να τα δώσεις όλα για αμάξι στην ηλικία που είμαστε. Θες κάτι να το ευχαριστιέσαι, όχι να φοβάσαι να το κυκλοφορήσεις. Grande Punto 120άρι, C4 1.6 άντε και Colt CZT (που το συμπαθώ πολύ) αν θες πολλά γκάζια, είναι αυτοκίνητα που θα τα ευχαριστηθείς στην ηλικία που είμαστε χωρίς να πρέπει να ξηλωθείς τελείως για χάρη τους, τα 3 πρώτα χρόνια τουλάχιστονTοτε με κατλαβαίνεις πλήρως φίλε μου .
Παιδια δεν ειμαι ΤΟΣΟ βλάκας να χρεωθω και να μην έχω μια.Ίσως δεν το εξεφρασα ΄σωστα.Μπορω να το ππάρω αλλά δεν θέλω να σκέφτομαι να μην πάω για καφε γιατι θα πάω το Σαββ.το μπουζούκια.Και ειναι και η συντηρηση ...
Ο παραπάνο φίλος με εκφράζει καταλληλα
Για πειτε και κανένας άλλος την γνώμη του.
Thanks παιδια -
Εγώ συγκλίνω με τη γνώμη του Aserf.
Με το βασικό μισθό, ακόμα και τα 15k για νέο αυτοκίνητο φαντάζουν υπερβολικά.
Προσωπικά θα κοιτούσα στα ελαφρώς μεταχειρισμένα (2 - 3 ετών), και μέχρι 10000. -
Ρε παιδια μην με τρελαίνεται!!!
Έχω ενα αμάξι που κάνει σχεδόν τόσο και θα πάω να πάρω το ίδιο.
Φίλοι μου όταν θα δώσεις τα μισά λεφτα μετριτοίς και έχεις ένα μισθό και όχι έξοδα μπορεις να πάρεις και αμαξι 15000+++ -
Βρε παιδιά αφού ο άνθρωπος το ξεκαθάρισε ότι θέλει καινούριο αυτοκίνητο, όσο πιο καλό γίνεται για τις οικονομικές του δυνατότητες. Αφού έχει και θέλει να δώσει 15.000+ γιατί να του προτείνουμε μεταχειρισμένα των 10.000;
-
Οι εποχές αλλάζουν και μάλιστα γρήγορα.
Πιστεύω ότι όλοι θυμούνται ότι 15Κ μέχρι πριν λίγα χρόνια έδινε ένας μέσος οικογενειάρχης για το αμάξι του, όχι ο γονέας για το αμάξι του παιδιού του ή το ίδιο το παιδί με τα πρώτα του λεφτά.Για μένα όσο μένει κάποιος σπίτι του με τους γονείς του ΔΕΝ πρέπει να δίνει σε καμία περίπτωση περισσότερο από 30-40% του εισοδήματός του για δόσεις (αν δεν έχει τα λεφτά) και να έχει λάβει υπόψιν του αν θα βγαίνει και το κόστος χρήσης-κόστος συντήρησης χωρίς να χρειαστεί να κάνει τρελές οικονομίες. Αν ο νέος μάθει επειδή μένει σπίτι του να δίνει το 70% στις δόσεις θα συνηθίσει απ' τη μία να ξοδεύει πολλά για το αμάξι και απ' την άλλη να έχει ένα αμάξι πάνω από τις δυνατότητές του.
Έτσι όταν μαζευτούν τα έξοδα (οικογένεια, σπίτι, κτλ) ή θα πρέπει να ρίξει τις απαιτήσεις του και να κατέβει κατηγορία ή να ζει για το αμάξι του.Το αυτοκίνητο είναι ένα ωραίο gadget, πρέπει όμως να συμβαδίζει με τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη του. Το αμάξι πρέπει να το χαίρεσαι και όχι να σε ξεζουμίζει.
-
Ρε Χρηστο κατσε καλα που θα χρεωθεις σε τουτη την τρυφερη ηλικια για ενα αμαξι,δε λεμε καλο ειναι το ατιμο αλλα οχι και ετσι,υπαρχουν και αλλες χαρες στη ζωη
Μη πεφτεις στη λομπα του νεοελληνα,να σαι γερος εχει πολλαααααααα χρονια ακομα να παρεις οτι αμαξι γουσταρεις,μη βιαζεσαι,εχει τοσα ωραια αμαξακια στα 15k(και χαμηλοτερα μη σου πω),αμα βαλεις και τα καλα μεταχειρισμενα εχασες τη μπαλα,και κατι αλλο τσεκαρε τι κατασχεσεις αυτοκινητων εχουν γινει τον τελευταιο καιρο απο τραπεζεςΚαι κατι που εχει ειπωθει αρκετες φορες το αμαξι ειναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ επενδυση,αν μπορεις να χρεωθεις παρε ενα μεγαλο δανειο και παντα με την βοηθεια των γονεων σου παρε ενα σπιτι
-
Παιδια τα ξαναγράφω γιατί μάλλον δεν έγινα κατανοητός.
Δινω 8000-10000 προκαταβολή μένουν το πολύ 8000 σε δόσεις γύρω στα 250 ευρω το μηνα για 3 χρόνια .ΑΝ δεν δώσω 10000.Οποτε μην τρελαινόμαστε ούτε θα καταχρεωθώ ούτε τπτ τέτοιο. .Θα χρεωνομουν αν έπερνα 20000+++ αμαξι.Απλά μαλλον εγω το έθεσα λάθος απο την αρχη και μπερδευτικάτε.ΔΕΝ χρεωνομαι υπερβολικά ισα ισα(για αμαξι 15000).
Και παιδια μην ξεχναμε οι μισοι Ελληνες μην πω το 80% κατα χρεώνονται για να πάρουν μια bmw ή ένα rx 8.Εγω ακομα και αμαξι 20000-25000 δεν υπήρχε περιπτωση να μην έιχα να το ξεχρεώσω απλά θα ζοριζόμουν -
Οκ, καλές αγορές τότε.
Σκέψου απλά τι πραγματικά χρειάζεται και πόσα είσαι διατεθειμένος να δίνεις σε ασφάλεια, βενζίνες, σέρβις, κτλ. Υπολόγισε δηλαδή πόσα χαλάς για την πάρτη σου, πόσα θες (αν θες να βάζεις στην άκρη), το ποσό της δόσης και δες πόσα 'σε παίρνει' να δώσεις. Από κει και πέρα δες τι επιλογές έχεις και τότε ρώτα στο forum τη γνώμη των ιδιοκτητών για συγκεκριμένα μοντέλα.
Πιστεύω ότι έτσι θα ξεκαθαρίσει καλά το τοπίο -
Καλα σίγουρα απλά πρώτα θα καταλήξω στην τιμή και μετα έχω υπόψιν 3 μρ 4 μοντελα .ΣΙΓΟΥΡΑ η κατανάλωση βενζίνης για μενα παίζει σημαντικό ρόλο.Δεν εννοείτε (πχ γκολφ) να καταναλώνη 9-10 λιτρα το χλμ.
-
Χμμμ, μήπως τα 250 είναι πολλά για 3 χρονια; Εχεις σκεφθεί πόσο διαφορετική μπορεί η ζωή σου να είναι σε 3 χρόνια;; Είμαστε σε ηλικία που αλλάζουμε δυναμικά μην το ξεχνάς. Για αυτό έχω προτιμήσει να αποφεύγω τις δεσμεύσεις και ιδιαίτερα τις οικονομικές (και κυκλοφορώ με αυτοκίνητο 12ετίας).
το γκετζ 1.1 πόσα άλογα είναι;; Σκεψου και τις διαφορές στην κατανάλωση με ένα 1600, τα ασφάλιστρα, τα τέλη κυκλοφορίας, τα εξοδα συντήρησης. Δεν είναι μόνο η αρχική τιμή αγοράς.
Το 1ο μου αυτοκίνητο ήταν 1000αρι κορσάκι και έκανα 50.000κμ σε 2 χρόνια. Διάθεση για ταξίδια και φυσικά να ξέρεις τι καβαλάς και όλα πάνε καλά. Αν δεν έχεις άλλο πρόβλημα μην το πουλάς.
-
Xρηστο θα σου προτεινα το golf tsi 122 αλογα στα 17300 ευρω.(γυμνό)
Αν φυσικα μπορεις να τα διαθεσεις
Ο ιδιος εχω το Τsi 140 αλογα(20000 ευρω) ,αλλα δεν υπαρχει στιγμη που δεν ευχηθηκα
να περιμενα για να παρω τωρα το Tsi 122 αλογα.
(γιατι το Τsi 122 ικανοοποιουσε τις αναγκες μου στις επιδοσεις
και στην καταναλωση).Βγηκε ομως ενα χρονο αργοτερα.Επομενως αν θελεις ποιοτητα και επιδοσεις παιρνεις το Τsi 122.
Aλλιως αν δεν το αντεχουν τα οικονομικα σου προτιμησε ενα suzuki swift
η ενα toyota yaris.πολυ καλα αμαξια. -
Συγνωμη αλλα μιλαμε για μεγαλη κοροιδια η VW.Πως την εχουν δει??
Αν πας σε τετοια κατηγορια χρηματων περιμενε για bravo με τα 120hp ή το Seat leon 122hp TSI που δεν θα αργησουν να ερθουν...Πολυ καλη λυση με λιγοτερα λεφτα ειναι κ το καινουριο renault clio 1.2t 100hp
Aγορα νεου αυτοκινητου