-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Οχι φυσικά αλλά δεν ξεκίνησε ούτε από Μinardi oύτε από Williams...έχει μονοθέσιο ετοιμοπόλεμο και είναι σε ομάδα που δεν τηρεί πρακτικές Φεράρι.Ολα αυτά συν το ταλέντο μετρήσανε.
Αλλωστε τα media και οι funs βιάστηκαν να τον βαφτίσουν παγκόσμιο, γιο του Σουμάχερ και ανήψι του Σένα.
Σαφέστατα κι είχε την τύχη να ξεκινήσει σε καλό αυτοκίνητο, αλλά δεν έχει πετάξει ούτε σταγόνα του ποτηριού που του δώσανε από το παράθυρο. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για έναν υποψήφιο πρωταθλητή (για φέτος ή για το μέλλον).
Το ταλέντο είναι ιδιαίτερο και το στυλ οδήγησης ακόμα πιό ιδιαίτερο. Είναι αυτή τη στιγμή μακράν ο αγαπημένος μου οδηγός για Onboard πλάνα και σίγουρα μας έχει αναγκάσει κάθε φορά να ψάχνουμε να δούμε τί κάνει στην πίστα. Είναι χαρακτηριστικό προσόν των μεγάλης κλάσης οδηγών να τραβάνε την προσοχή πάνω τους, να μην περνάνε απαρατήρητοι.
Προσωπικά των media τα βαφτίσια τα έχω γραμμένα εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Το ίδιο έκανα και στην περίπτωση του Montoya, που από την αρχή επέμενα ότι όλα ήταν θέμα marketing. (Φυσικά δεν είδα πουθενά αυτούς που κάποτε προσκυνούσαν τον αφράτο Κολομβιανό να παραδεχθούν το λάθος τους... εγώ από την άλλη συνεχίζω να χαμογελάω κάθε φορά που τον βλέπω να τσακώνεται με κάποιον στο nascar )
Το ίδιο συνεχίζω να κάνω και στην περίπτωση του Raikkonen (τον οποίο θεωρώ εξαιρετικό, αλλά όχι 'κατηγορίας' Schumacher), με ακόμα περισσότερο κοινό με διαφορετική γνώμη. Όλα σε βάθος χρόνου φαίνονται...
Αν ο Lewis αποδειχθεί φλούδα, είμαι έτοιμος να πω ότι έσφαλα. Μην το περιμένετε, όμως, από τους Άγγλους, εκτός κι αν βρουν νέο είδωλο!
-
O Χαμιλτον για μενα (οπως σωστα ειπωθηκε)ξεκινησε τελειως 'λαθος' στον χωρο της φ1..Ολοι οσοι αφησαν εποχη στο σπορ (και οχι μονο ξεκινησαν απο μικρες ομαδες (Toleman,Jordan,Minardi κλπ κλπ)και εφτασαν εκει που εφτασαν.Εγω τον Χαμιλτον θα θελα να εβγαζε ματια με μια Spyker ας πουμε και μετα θα καθομουν να τον κρινω..Σιγουρα βεβαια το παιδι δειχνει να εχει και @@ και ταλεντο..αλλα και τυχη που ξεκινησε απο κει που ξεκινησε..
Και στην μαχη του με τον Δις σιγουρα παιζουν και αλλα ρολο εκτος απο την ταχυτητα και το ταλεντο..
Phaethon εγω απολαμβανα τα onbaord απο Αλονσο του 05 κ 06 (τιμονια και δωστου!!!)
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
ΙΜΗΟ ακόμα και η MONZA μετά και την μερική αποστείρωση της είναι για τα γκράβαρα. Sicane παντού και μόνον μία parabolica έχει μείνει και αυτή λόγω της επιλογής για χαμηλή αεροδυναμική απόδοση και όχι λόγω των υψηλών απαιτήσεων. Κάποτε έβλεπες 360+ χιλιόμετρα την ώρα στις ευθείες εκεί και πραγματικά με 110 μέτρα το δεύτερο θέλει @@ για να μην νιώθεις φόβο.
Επειδη φετος ειχα τη τυχη να δω το 3μερο απο την Παραμπολικα δεν μπορεις να φανταστεις ποσο αδικο εχεις. Η Παραμπολικα ακομη ξεχωριζει τους ανδρες απο τα παιδακια και φυσικα ηταν πασιφανες πως ακριβως εκει ο Ισπανος σκοτωνε τους παντες. Το να διαβαζεις σε ενα στατιστικο οτι στο 3ο σεκτορ ο Αλονσο ηταν ταχυτερος ειναι ενα θεμα, το να το βλεπεις ειναι ενα αλλο.
Σημερα οπως και στους τελευταιους αγωνες φανηκε ποιος ειναι το πρωτο κοκορι στο κοτετσι των ασημι. Οταν ο μικρος βρει τα δεκατα που του λειπουν και μαθει να μην μπλοκαρει καθε δεκα γυρους τα λαστιχα του τοτε ενδεχομενως να κοιταξει στα ματια τον κορυφαιο. Μεχρι εκεινη τη στιγμη οι μονοι που θα τον βλεπουν για πραγματικα κορυφαιο ειναι τα πατριωτακια του.
Για την parabolica δεν διαφωνούμε * ...μόνον μία parabolica έχει μείνει ...*. Απλά αναφέρω ότι είναι δύσκολη λόγω χαμηλής αεροδυναμικής πρόσφυσης.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
O Χαμιλτον για μενα (οπως σωστα ειπωθηκε)ξεκινησε τελειως 'λαθος' στον χωρο της φ1..Ολοι οσοι αφησαν εποχη στο σπορ (και οχι μονο ξεκινησαν απο μικρες ομαδες (Toleman,Jordan,Minardi κλπ κλπ)και εφτασαν εκει που εφτασαν.Εγω τον Χαμιλτον θα θελα να εβγαζε ματια με μια Spyker ας πουμε και μετα θα καθομουν να τον κρινω..Σιγουρα βεβαια το παιδι δειχνει να εχει και @@ και ταλεντο..αλλα και τυχη που ξεκινησε απο κει που ξεκινησε..Και στην μαχη του με τον Δις σιγουρα παιζουν και αλλα ρολο εκτος απο την ταχυτητα και το ταλεντο..
Το ουσιαστικό δεν είναι τόσο να 'ξεκινήσει' κάποιος από χαμηλά, όσο να αναγκαστεί κάποια στιγμή να ζοριστεί. Είναι αυτό που λέω συχνά 'να φάει ξύλο να στρώσει'. Είναι σημαντικό να βρεθεί κάποιος σε δύσκολη φάση στην F1 για να δούμε τα αντανακλαστικά του, τις δυνάμεις του και να 'ξεκαβαλήσει' το καλάμι που εύκολα καβαλιέται.
Πάντως, το ξεκίνημα στο άλλο άκρο, δηλαδή σε Minardi, Spyker ή άλλη ομάδα σε φάση παρακμής πολλές φορές 'καίει' κάποια ταλέντα. Οι καλύτερες είναι οι 'μεσαίες' ομάδες. Το αυτοκίνητο πρέπει να 'πατάει' αξιοπρεπώς στην πίστα, να μην έχει απρόβλεπτα χασίματα πρόσφυσης, ανώμαλη συμπεριφορά κτλ.
Phaethon εγω απολαμβανα τα onbaord απο Αλονσο του 05 κ 06 (τιμονια και δωστου!!!)
Αυτά τα Onboard ήταν από τα μεγαλύτερα εγκλήματα αισθητικής που έχουν διαπραχθεί στην F1... Πραγματικά εκνευριζόμουν να το βλέπω.
Ευτυχώς φέτος δεν το κάνει, έχει προσαρμόσει το στυλ του -πιθανώς για χάρη των νέων ελαστικών. Το εμφανίζει μόνο σε στιγμές μεγάλης πίεσης και σε πολύ αργές στροφές. Και του έχει βγει σε καλό αυτή η αλλαγή στυλ. -
@ phaeton
Άλλο Michelin άλλο Bridge. Το εμπρός της Michelin για την Renault με πισόβαρο μονοθέσιο ίσως να άντεχαν αυτό.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@ phaetonΆλλο Michelin άλλο Bridge. Το εμπρός της Michelin για την Renault με πισόβαρο μονοθέσιο ίσως να άντεχαν αυτό.
Ναι christos, γι'αυτό και είπα ότι ίσως άλλαξε το στυλ λόγω των νέων ελαστικών. Ενδεχομένως και να το απαιτούσαν τα Mich για καλύτερη κατανομή στη φθορά ή τις θερμοκρασίες κτλ. Επίσης ίσως είχε σχέση με το πώς δούλευε η renault τα λάστιχα.
Σε κάθε περίπτωση, ήταν αντιαισθητικό.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Πάντως, το ξεκίνημα στο άλλο άκρο, δηλαδή σε Minardi, Spyker ή άλλη ομάδα σε φάση παρακμής πολλές φορές 'καίει' κάποια ταλέντα. Οι καλύτερες είναι οι 'μεσαίες' ομάδες. Το αυτοκίνητο πρέπει να 'πατάει' αξιοπρεπώς στην πίστα, να μην έχει απρόβλεπτα χασίματα πρόσφυσης, ανώμαλη συμπεριφορά κτλ.
Δεν διαφωνω απλα αν το εχεις,και με τις 'μικρες και σε φαση παρακμης ομαδες΄δεν περνας απαρατηρητος...
Αυτά τα Onboard ήταν από τα μεγαλύτερα εγκλήματα αισθητικής που έχουν διαπραχθεί στην F1... Πραγματικά εκνευριζόμουν να το βλέπω.
Ευτυχώς φέτος δεν το κάνει, έχει προσαρμόσει το στυλ του -πιθανώς για χάρη των νέων ελαστικών. Το εμφανίζει μόνο σε στιγμές μεγάλης πίεσης και σε πολύ αργές στροφές. Και του έχει βγει σε καλό αυτή η αλλαγή στυλ.Γουστα ειναι αυτα..απο την στιγμη που ηταν αποτελεσματικο,το αιστθητικο δεν παιζει και τοσο ρολο..
στο 1ο onboard του Ισπανου που ειδα απο αυστραλια,αν δεν εγραφε οτι ηταν αυτος δεν θα το πιστευα.τελειως αλλο στυλ..Σορρυ για το οφ τοπικ!
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
Η Παραμπολικα ακομη ξεχωριζει τους ανδρες απο τα παιδακια
ω ναι! +100
αν σημαινει κατι , ακομα και στους εξομειωτες F1 ειναι απο τις ποιο δυσκολες στροφες , και με μεγαλο κοστος αν βγεις + το γεγονος οτι πρεπει να ειναι η εξοδος οσο πιο πανω γινεται στην ασπρη γραμμη.και οι 2 λεσμο ειναι δυσκολες στροφες η πρωτη ειναι τελειως τυφλη με late apex και η δευτερη ειναι κατηφορικη στο apex με αποτελεσμα να ειναι ευκολη η υπερεκτιμηση.
καθε στροφη της μονζα εχει κατι το ιδιαιτερο , γενικα πιστευω οτι ειναι στις πιο δυσκολες τεχνικα πιστες.
Από το στόμα μου το πήρες για τις Lesmo! Και η Ascari είναι τεχνική, ειδικά στην είσοδό της.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Γουστα ειναι αυτα..απο την στιγμη που ηταν αποτελεσματικο,το αιστθητικο δεν παιζει και τοσο ρολο..Ε, ντάξει, εγώ δίνω τεράστια σημασία σε αυτό το θέμα, πείτε με ρομαντικό ή οτιδήποτε. Αν δε μου αρέσει η οδήγηση κάποιου, δε μπορώ να τον πάω εύκολα.
Πιστεύω, όμως, ότι με κάποιον πιό αξιόλογο team-mate θα φαινόταν πόσο χάνει σε ταχύτητα με το περυσινό στυλ.
-
Έκανε το λάθος το παιδί να κοντράρει στα ίσα τον Δις και ξαφνικά τον κρίνουμε λες και είναι 10 χρόνια στην F1.Ξερεις ποιο ειναι το θεμα ομως; Βλεπω τον Hamilton, βλεπω και τον Kova και διαπιστωνω οτι ενω ο πρωτος ξεκινησε πιο εντυπωσιακα κυριως λογω του οτι ο εξοπλισμος του του επιτρεπει ακομη και τα μικρα λαθη του να μην στοιχιζουν 5 με 8 θεσεις, ο δευτερος ειναι που πραγματικα δειχνει να βελτιωνεται κατακορυφα μεσα στη χρονια. Η αποδοση του Φιλανδου τελευταια ειναι αυτη απολυτα κορυφαιου οδηγου και αυτο δεν το λεω ελεω Φισικο (που αλιμονο δεν ειναι Αλονσο) αλλα κυριως γιατι καταφερνει να φερει τη φετινη Ρενο εκει που δεν αξιζει (μπροστα απο μια BMW πχ).
Και κατι ακομη: μην κανετε το λαθος να ξεγραψετε οσους εχουν αντρωθει στη GP2 οταν βγει το TC. Ισα, ισα αυτοι ειναι οι μονοι που εχουν παραστασεις απο κατι τοσο κοντινο στην F1 (η F3000 και πολυ περισσοτερο η F3 δεν εχει καμια σχεση σε επιδοσεις) χωρις μπλιμπλικια. Ροζμπεργκ, Κοβα, Χαμιλτον, Πικε και Γκλοκ ξερουν παρα πολυ καλα τι χρειαζεται για να τιθασευσεις τη δυναμη χωρις προφυλακτικο. Για τους αλλους θα δουμε.
-
Συμφωνώ σε αυτό που λες για το GP2. Χωρίς TC ίσως φανεί η διαφορά. Κι ελπίζω να φανεί.
Για τον Heikki ξεκίνησα με αρκετές προσδοκίες. Αρχικά δεν πήγε καλά και είχα απογοητευτεί ολίγον. Η πορεία του είναι εξαιρετική, αλλά οδηγικά κάνει αρκετά λάθη, είναι δύσκολο να μαζέψει έναν ολόκληρο καλό γύρο. Check some videos for that. Χαίρομαι, πάντως, που ξεπέρασε τις αρχικές δυσκολίες και πλέον η παρουσία του συνολικά είναι θετικότατη.
Επίσης, μου έκανε εντύπωση που δεν είδαμε κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο εδώ μέσα για τη φάση της εκκίνησης. Κάποιες εποχές, όταν σε κάτι τέτοια εμπλεκόταν κάποιος Γερμανός με μεγάλο σαγόνι, γινόταν της κολάσεως...
-
Οδηγει ενα καρο, τι να περιμενεις καλυτερο. Αυτο που μετραει ειναι οτι α) κερδιζει τον εμπειρο ομοσταυλο του, β) φερνει το καρο εκει που δεν του αξιζει. Αυτα ειναι αρκετα.
Η φαση της εκκινησης ειναι αναμενομενη με βαση τα ηθη που εχει εισαγει ο σαγωνιας. Εξακολουθει να μη μου αρεσει αυτος ο επικινδυνος κυνισμος αλλα ξερω απο παλια οτι ειμαι μειοψηφια. Παντως το ενδιαφερον σε αυτη τη φαση ειναι οτι αν ο μικρος ειχε καθαρο μυαλο θα περιμενε ο Ισπανος να εξαντλησει το πλεονεκτημα που του εδινε η ελαφρα πρωτοπορια του και θα πηγαινε απο την αρχη ανοιχτα. Με βαση το πως εξελιχθηκε η κοντρα τους φτανοντας στην Eau Rouge το καθαρο μυαλο ισως του εδινε πρωτοπορια αν και πραγματικα αμφιβαλω για το αν θα καταφερνε να διατηρησει το προβαδισμα μεχρι την καρο σημαια.
-
Στην Eau Rouge αν συνέχιζε ευθεία και στρίμωχνε τον Alonso στο δεξί κερμπ δε θα του έλεγε κανείς τίποτα. Too fair σε αυτό το σημείο κατ'εμέ και δε χρειαζόταν.
Τα ήθη του σιαγώνα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά των Senna-Mansell. Εγώ δεν έχω κανένα απόλύτως πρόβλημα με αυτά, θέλω σφιχτό racing, αλλά:
- πολλοί είχαν πρόβλημα με τέτοιες πρακτικές, αλλά σιγά σιγά αποδεικνύεται ότι δεν ήταν θέμα ηθών, παρά θέμα εμπάθειας προς μιχαλάκη.
- ο Alonso που κλαίγεται αν δεν το στήσουν κ*λο στις μονομαχίες ας έχει μια συνέπεια.
-
- πολλοί είχαν πρόβλημα με τέτοιες πρακτικές, αλλά σιγά σιγά αποδεικνύεται ότι δεν ήταν θέμα ηθών, παρά θέμα εμπάθειας προς μιχαλάκη.
Αυτο λεω λοιπον, εχω προβλημα με τετοιες πρακτικες και οχι δεν οφειλεται σε εμπαθεια στον οποιο Μιχαλακη.
Και μη κατηγορεις τον Αλονσο, αυτο για το οποιο γκρινιαξε φετος δε συγκρινεται με αυτο που εκανε.
-
Αααααα περιμενω απο το Autosport ενα αφιερωμα στον αγωνα του Sutil, σιγουρα αν λαβει κανεις τα παντα υποψην αυτο που πετυχε ο μικρος στο Σπα ειναι πιο σπουδαιο απο εκεινον τον ενα γυρο του Davidson στα προκριματικα της Τουρκιας ε;
-
Aναμφιβολα η παρουσια του Sutil στον αγωνα, αλλα και γενικοτερα της Spyker το Σ/Κ δεν περασε απαρατηρητη.
-
Στην Eau Rouge αν συνέχιζε ευθεία και στρίμωχνε τον Alonso στο δεξί κερμπ δε θα του έλεγε κανείς τίποτα. Too fair σε αυτό το σημείο κατ'εμέ και δε χρειαζόταν.Αν έκανε αυτό που λες, ακόμα θα μαζεύανε ανθρακονήματα από κει.
-
Για κάποιους παλαιότερως εξ ημών, που βλέπαμε f1 20+ χρόνια πίσω, το άθλημα θεωρείται αντρικό, και γι αυτό αν έκανες μια ηλικιακή ανάλυση των φανατικών του Μιχαλάκη υποθέτω ότι η πλειοψηφία θα ήταν τέτοιες ηλικίες.
Προσωπικά, χωρίς να έχω καμιά ιδιαίτερη συμπάθεια στον Ισπανό, την κίνησή του του γούσταρα τρελά, και ήταν κίνηση που την βλέπαμε και από Σουμάχερ, και ειδικά απο Σένα Μάνσελ και αρκετούς άλλους παλαιότερα. -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Στην Eau Rouge αν συνέχιζε ευθεία και στρίμωχνε τον Alonso στο δεξί κερμπ δε θα του έλεγε κανείς τίποτα. Too fair σε αυτό το σημείο κατ'εμέ και δε χρειαζόταν.
Αν έκανε αυτό που λες, ακόμα θα μαζεύανε ανθρακονήματα από κει.
Φαντασου οτι αυτο που ζητας το δοκιμασε ο Schneider στον ενα και μοναδικο αγωνα που εκανε το DTM στην πιστα. Το αποτελεσμα ηταν αυτο:
Youtube Video -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Αν έκανε αυτό που λες, ακόμα θα μαζεύανε ανθρακονήματα από κει.
Το έκανε ο Massa πριν λίγα χρόνια με την απλή δικαιολογία 'I was not in the mood' και δεν έγινε τίποτα, απλά ο άλλος (νομίζω ο Villeneuve ήταν) άφησε το γκάζι.
Επίσημο thread: GP Bελγίου 2007