-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
θα πρέπει να εχεις ζησει πολλά χρονια στη Γερμανια.
φαινεται καθαρά απο τα γραφόμενά σου.
Bασικα ολα αυτα τα ειδα ενα βραδυ στον υπνο μου...Ειχα φαει και σνιτσελ την προηγουμενη, και μαλλον ειχε επηρεαστει το υποσυνειδητο μου...
ΓΚ δε θα το πιστέψεις αυτό που θα πω (κάγκελο ειναι η τριχα τώρα που γράφω και τρεμω ολόκληρος):
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ!!!!!!!!
-
@Joe Bar Team
Eιδες τελικα που γινονται και 'θαυματα'?
Ειναι στο πνευμα των ημερων... -
παντως αναρωτιέμαι με το βασικό ίμπιζα 1.2 στα 9500 με 'καλό' εξοπλισμο (ac, 4a/b, cruise control, mp3 player-χειριστηρια στο τιμονι, 4 αεροσακους, φωτα ομιχλης κτλ) πόσο θα κάνει το mii.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
παντως αναρωτιέμαι με το βασικό ίμπιζα 1.2 στα 9500 με 'καλό' εξοπλισμο (ac, 4a/b, cruise control, mp3 player-χειριστηρια στο τιμονι, 4 αεροσακους, φωτα ομιχλης κτλ) πόσο θα κάνει το mii.Λογικα 1000-1500ευρω πιο κατω...
Aυτο που αναρωτιεμαι εγω περισσοτερο, ειναι τελικα κατα ποσο παιζει (εαν παιζει τελικα) σημαντικο ρολο για την ευρεση θεσης παρκαρισματος σε κεντρο ή πυκνοκατοικημενη περιοχη, ενα αυτοκινητο το οποιο θα εχει μηκος 3,5 μετρα ή σχεδον και 4 μετρα?
-
εχοντας αμαξι 3,7 μετρων κ τώρα 4 μετρων προσωπικα δεν έχω δει διαφορά στο παρκινγκ.
η καλύτερα ποιοτητα, ηχομονωση στο ταξιδι κ κυριως εσωτερικο πλατος καμπινας-μεγαλύτερο πορτπαγκαζ ομως κανουν τη διαφορα αν μιλάμε για ένα κ μοναδικό αμάξι -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
εχοντας αμαξι 3,7 μετρων κ τώρα 4 μετρων προσωπικα δεν έχω δει διαφορά στο παρκινγκ.
η καλύτερα ποιοτητα, ηχομονωση στο ταξιδι κ κυριως εσωτερικο πλατος καμπινας-μεγαλύτερο πορτπαγκαζ ομως κανουν τη διαφορα αν μιλάμε για ένα κ μοναδικό αμάξιΣαφεστατα, συμφωνω σε αυτα που λες και τελικα αναρωτιεμαι, μηπως περισσοτερο, μας εχουν κανει πλυση εγκεφαλου, οι αυτοκινητοβιομηχανιες, με τις υποκατηγοριες τους, και ουσιαστικα -περα σπο τα smart πχ των 2,7μετρων, για να μην πω μονο τα πρωτα, στα 2,5 μετρα ακριβως- στις περισσοτερες περιπτωσεις ειτε εχεις 3μετρα και κατι, ειτε 4 μετρα (ακομα και κατι...) αυτοκινητο, παρομοια θεση για παρκαρισμα θα βρεις?
Δηλαδη πιο συγκεκριμενα, μηπως ετσι κι αλλιως ο μεσος ορος των περισσοτερων διαθεσιμων ελευθερων θεσεων για παρκαρισμα, ειναι γυρω στα 4,7 μετρα πχ, και αρα σχεδον ολα τα αυτοκινητα θα βρουν θεση? -
Με το iQ το οποίο είναι 3 μέτρα βρίσκω και παρκάρω συνεχώς οριακά ......φίλος στην γειτονιά με Aygo τρώει καθημερινά απίστευτη καζούρα....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Με το iQ το οποίο είναι 3 μέτρα βρίσκω και παρκάρω συνεχώς οριακά ......φίλος στην γειτονιά με Aygo τρώει καθημερινά απίστευτη καζούρα....Αρα μιλαμε για χωρο, απο 3,1μετρα μεχρι 3,4μετρα, με το Aygo πχ να μενει αρκετες φορες, 'εκτος'.
Ειστε αλλη κατηγορια... Νομιζω οτι εσεις με τετοια αυτοκινητα (απο 2,5-3μετρα) παρκαρετε ουσιαστικα περισσοτερο σε κενα που αφηνουν αλλα, ηδη παρκαρισμενα, και οχι σε καποια νεα θεση, οπου πχ, μολις εφυγε καποιος.
Εγω θα ηθελα να δω περισσοτερω, και να εχω την αποψη κατοχων αυτοκινητων, απο 3,5 μετρα μεχρι και 4,35μετρα πχ που ειναι ενα μεσο μηκος ενος τυπικου μικρομεσαιου...Δηλαδη κανει οντως τοση διαφορα, στην ευρεση μια ελευθερης θεσης σταθμευσης, αυτη η διαφορα μηκους, οταν χοντρικα το μεσο μηκος μιας 'απελευθερωμενης' θεσης θα ειναι περιπου 4-4,5 μετρα και κατι?
-
Το Mini (3,6m)εχει μεγαλη διαφορα με το Α5(4,7m) στην ευρεση χωρου παρκαρισματος.Αλλα διαφερουν κατα 1,1 m....
-
Με το iQ το οποίο είναι 3 μέτρα βρίσκω και παρκάρω συνεχώς οριακά ......φίλος στην γειτονιά με Aygo τρώει καθημερινά απίστευτη καζούρα....
Αρα μιλαμε για χωρο, απο 3,1μετρα μεχρι 3,4μετρα, με το Aygo πχ να μενει αρκετες φορες, 'εκτος'.
Ειστε αλλη κατηγορια... Νομιζω οτι εσεις με τετοια αυτοκινητα (απο 2,5-3μετρα) παρκαρετε ουσιαστικα περισσοτερο σε κενα που αφηνουν αλλα, ηδη παρκαρισμενα, και οχι σε καποια νεα θεση, οπου πχ, μολις εφυγε καποιος.
Εγω θα ηθελα να δω περισσοτερω, και να εχω την αποψη κατοχων αυτοκινητων, απο 3,5 μετρα μεχρι και 4,35μετρα πχ που ειναι ενα μεσο μηκος ενος τυπικου μικρομεσαιου...Δηλαδη κανει οντως τοση διαφορα, στην ευρεση μια ελευθερης θεσης σταθμευσης, αυτη η διαφορα μηκους, οταν χοντρικα το μεσο μηκος μιας 'απελευθερωμενης' θεσης θα ειναι περιπου 4-4,5 μετρα και κατι?
Πάντως από τα 4.17 του Focus μέχρι τα 4.56 του Xedos υπάρχει τεράστια διαφορά. Στις μισές θέσεις που μπαίνω με το μικρό, δεν χωράω με τίποτα με το μεγάλο.
-
...και παλι οι 'κατηγοριες' χωρων που λετε ειναι διαφορετικες. Αναφερομαι σε θεσεις που θα μπουν αυτοκινητα απο 3,5μετρα μεχρι και ενα τυπικο μικρομεσαιο γυρω στα 4,20-4,30μετρα...Αντε στην χειροτερη να το περιορισουμε λιγο ακομα και να το παμε απο 3,5μετρα μεχρι τα 4μετρα ακριβως, στο μεσο ορο των supermini...Ειναι τοσο πια 'ευεργετικα' τα σχεδον 50εκατοστα
στον μεσο ορο των ελευθερων θεσεων, σε αυτη την συγκεκριμενη 'κατηγορια' ? -
-αχ 5 εκατοστά μακρύτερο αν τον ειχα θα ήμανε Βασιλιάς
-5 εκατοστά μικρότερο αν τον ειχες θα ήσουν Βασίλισσα ομως -
...και παλι οι 'κατηγοριες' χωρων που λετε ειναι διαφορετικες. Αναφερομαι σε θεσεις που θα μπουν αυτοκινητα απο 3,5μετρα μεχρι και ενα τυπικο μικρομεσαιο γυρω στα 4,20-4,30μετρα...Αντε στην χειροτερη να το περιορισουμε λιγο ακομα και να το παμε απο 3,5μετρα μεχρι τα 4μετρα ακριβως, στο μεσο ορο των supermini...Ειναι τοσο πια 'ευεργετικα' τα σχεδον 50εκατοστα
στον μεσο ορο των ελευθερων θεσεων, σε αυτη την συγκεκριμενη 'κατηγορια' ?κοιτα, χωρίς να πηγαίνω σε περιοχές πια που είναι δύσκολο το παρκάρισμα, πιστεύω πως δυσκολία στο παρκάρισμα έχεις αν έχεις αμάξι με 4,4 μετρα κ πάνω, αφού οι πλειψηφία των αυτοκινήτων, κ άρα κ του αυτοκινητου που σου 'αφησε' τη θέση είναι πιο κάτω από τόσο.
με το ίμπιζα είναι ελάχιστες οι φορές που έχω αφήσει θέση (συνήθως κάτι άκυρες που στανταρ υπήρχε σμαρτ εκεί* ) κ δεν έχω παρκάρει. Με το 406 που είχα πιο παλιά, θυμάμαι πως άφηνα θεσεις ή προσπαθούσα να μπω κ εγκατάλειπα την προσπάθεια (αφου δεν θελω να παρκαρω στο τσίμα τσίμα, προτιμώ να περπατησω)
*κατάρα σε σμαρτ κ iq που χαλάνε την χωροταξία των θέσεων -
παντως αναρωτιέμαι με το βασικό ίμπιζα 1.2 στα 9500 με 'καλό' εξοπλισμο (ac, 4a/b, cruise control, mp3 player-χειριστηρια στο τιμονι, 4 αεροσακους, φωτα ομιχλης κτλ) πόσο θα κάνει το mii.
Λογικα 1000-1500ευρω πιο κατω...
αυτές οι τιμολογήσεις σου ειναι βγαλμένες απο καποιο βιβλιο επιστημονικής φαντασιας... ειτε προκειτε για αντιπαλο VAG που τους τσιμπάς τερμα πάνω μη δινοντας σημασία καν που σε διαψευδουν (δεν βαζω καν στην εξισωση οτι συγκρίνεις τις εκδοσεις που σε βολευουν) και οταν πρόκειτε για την VAG την ίδια κανεις και καμια εκπτωση δικιά σου (τζαμπα ειναι αλλωστε)...
Επειδη μακρυγορησα ηδη πάρα πολυ και δεν είμαι σεντονίστι... 1000-1500 στην κατηγορία αυτή ειναι θεαματικα πολλά για να παίξουν...
-
Νταξ μην τσιμπας κι εσυ..
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Νταξ μην τσιμπας κι εσυ..Δεν τσιμπάω μωρε... να χαμε να λέγαμε... απλά μπορεί να τα βλέπει και κάνας ασχετος ανθρωπος και να τα πιστευει...
-
Πηγαινε στο θεμα της G να δεις τι βλεπει κανας ασχετος.Αυτα εδω ειναι πταισματα.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
στον μεσο ορο των ελευθερων θεσεων, σε αυτη την συγκεκριμενη 'κατηγορια' ?κοιτα, χωρίς να πηγαίνω σε περιοχές πια που είναι δύσκολο το παρκάρισμα, πιστεύω πως δυσκολία στο παρκάρισμα έχεις αν έχεις αμάξι με 4,4 μετρα κ πάνω, αφού οι πλειψηφία των αυτοκινήτων, κ άρα κ του αυτοκινητου που σου 'αφησε' τη θέση είναι πιο κάτω από τόσο.
Καπως ετσι διαπιστωνω και εγω τα πραγματα σε προσωπικο επιπεδο, με μηκος αυτοκινητου 4,48μετρα.
Χοντρικα εχω την αισθηση οτι εφοσον βρω αδεια θεση, οι πιθανοτητες να χωρεσει (εστω και οριακα, με βαζελινη που λεμε... ) ειναι λιγο καλυτερες απο το μισο. 60/40 θα ελεγα...με το ίμπιζα είναι ελάχιστες οι φορές που έχω αφήσει θέση (συνήθως κάτι άκυρες που στανταρ υπήρχε σμαρτ εκεί* ) κ δεν έχω παρκάρει. Με το 406 που είχα πιο παλιά, θυμάμαι πως άφηνα θεσεις ή προσπαθούσα να μπω κ εγκατάλειπα την προσπάθεια (αφου δεν θελω να παρκαρω στο τσίμα τσίμα, προτιμώ να περπατησω)
*κατάρα σε σμαρτ κ iq που χαλάνε την χωροταξία των θέσεωνΑκριβως αυτο. Μια εποχη που η δουλεια απαιτουσε συνεχεια μετακινησεις απο και προς το κεντρο, με εταιρικο στα 4 μετρα,
θυμαμαι οτι σε ενα πολυ υψηλο ποσοστο, χοντρικα πχ ενα 85%, οποια κενη θεση εβρισκα, χωραγε το αυτοκινητο...Μηπως τελικα ειναι περισσοτερο στο μυαλο μας τελικα?, τουλαχιστον για την κατηγορια των supermini, οτι με ενα λιγο μικροτερο (οχι smart/IQ ) θα βολευτουμε καλυτερα στην πολη?
Μηπως οι αυτοκινητοβιομηχανιες μας κανουν να πιστευουμε οτι οντως μπορει να χρειαζομαστε καποιοι, μιας τετοιας υποκατηγοριας αυτοκινητο?
Εαν οι Mod κρινουν οτι βγαινω αρκετα offtopic, ας το μεταφερουν εαν θελουν, σε αναλογο τοπικο... -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Λογικα 1000-1500ευρω πιο κατω...
αυτές οι τιμολογήσεις σου ειναι βγαλμένες απο καποιο βιβλιο επιστημονικής φαντασιας... ειτε προκειτε για αντιπαλο VAG που τους τσιμπάς τερμα πάνω μη δινοντας σημασία καν που σε διαψευδουν (δεν βαζω καν στην εξισωση οτι συγκρίνεις τις εκδοσεις που σε βολευουν) και οταν πρόκειτε για την VAG την ίδια κανεις και καμια εκπτωση δικιά σου (τζαμπα ειναι αλλωστε)...
Επειδη μακρυγορησα ηδη πάρα πολυ και δεν είμαι σεντονίστι... 1000-1500 στην κατηγορία αυτή ειναι θεαματικα πολλά για να παίξουν...
Κυριακη, κοντη εορτη. Σε λιγο καιρο, μεσα στις ζεστες λογικα, θα ξερουμε...
-
H διαφορά στο παρκάρισμα με την Lancia Y (3.75m) και την BMW 120i (4.23m) είναι περίπου τραγική πάντως... Διαπιστωμένο πολλάκις, με την Lancia θα παρκάρεις αμέσως σε νορμάλ περιοχές, ενώ με την BMW θα ψάξεις.
Αν σε ενδιαφέρει το παρκάρισμα, το άνω όριο πρέπει να είναι τα 4 μέτρα. Μετά, είσαι στους άτυχους που θα ψάχνουν, όταν οι άλλοι θα έχουν παρκάρει!
Εννοείται βέβαια πως αν είσαι κάτω από 3 μέτρα (Smart, IQ) παρκάρεις παντού. Καλή περίπτωση και ένα Cinquecento που με τα λίγο παραπάνω από 3.20 θα παρκάρει κι αυτό σε πολλές θέσεις που μόνον τα δύο παραπάνω χωράνε, αλλά πλέον έχει παλιώσει πολύ...Το δίλημμα είναι αν αξίζει να πάρεις 3.5άρι (πχ Aygo, Panda, UP!) ή μεγαλύτερο (Yaris, Polo, 207). Εδώ το δέλεαρ περισσότερο είναι η οικονομία των πρώτων σε σχέση με τα άλλα, το παρκάρισμα μικρή διαφορά θα έχει...
Συγνώμη για το
VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii