-
Ο εργοστασιακός προγραμματισμός είναι πολύ καλός. Αν νομίζει κάποιος ότι οι μηχανικοί στο εργοστάσιο έκαναν λάθος και ο κινητήρας σηκώνει ακόμα 5-10 μοίρες αβάνς χωρίς να χτυπάει πιράκια ας 'αναβαθμίσει'.
-
ΟΚ Σας ευχαριστώ όλους σας για τη βοήθεια
-
μήπως το πρόβλημα είναι το ηλεκτρονικό γκάζι; Εγώ έβαλα σε ίμπιζα 1,4 100 το μπούστερ του μπουλέκου πριν ένα μήνα και ακόμα δε το πιστεύω πώς άλλαξε το αμάξι. Ο συγκεκριμένος κινητήρας βέβαια έχει την πιο τραγική υλοποίηση (όλοι οι 1,4 16ν του γκρουπ, όχι μόνο ο δικός μου )
Το δίνουν για δοκιμή... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ο εργοστασιακός προγραμματισμός είναι πολύ καλός. Αν νομίζει κάποιος ότι οι μηχανικοί στο εργοστάσιο έκαναν λάθος και ο κινητήρας σηκώνει ακόμα 5-10 μοίρες αβάνς χωρίς να χτυπάει πιράκια ας 'αναβαθμίσει'.Αυτό ισχύει γενικά, όπως ισχύει και το ότι με οποιαδήποτε μηχανική βελτίωση είναι επιβεβλημένο να γίνει αλλαγή στο πρόγραμμα ώστε να ανταπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις καυσίμου.
Επίσης με fine tuning του εγκεφάλου σε δυναμόμετρο από κάποιον γνώστη(δεν είναι και rocket science) μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να υπάρξουν. Όπως είπα και πριν δέχομαι αυτό που λέει ο leonp, αλλά σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις. Π.χ η αλλαγή προγράμματος στην ecu civic type-r ep3 είναι ευεργετικότατη σε όλο το φάσμα των στροφών ακόμα και με αλλαγή μόνο φίλτρου αέρα. Άλλωστε το καινούριο type-r με ίδια μηχανικά μέρη έχει καλύτερες καμπύλες ροπής-ιπποδύναμης από το παλιό(βλετιωμένο πρόγραμμα).
Προσοχή : σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι σε πρόγραμμα-κονσέρβα, αλλά σε homemade πρόγραμμα που προέκυψε από το finetuning σε δυναμόμετρο μπλα μπλα μπλα. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ο εργοστασιακός προγραμματισμός είναι πολύ καλός. Αν νομίζει κάποιος ότι οι μηχανικοί στο εργοστάσιο έκαναν λάθος και ο κινητήρας σηκώνει ακόμα 5-10 μοίρες αβάνς χωρίς να χτυπάει πιράκια ας 'αναβαθμίσει'.ΠΑΡΑΠΑΝΩ εγραψα αυτα....
ενα προγραμμα σε ενα ατμοσφαιρικο μοτερ σαν το δικο σου συνηθως ανεβαζει προπορεια αναφλεξης,διαρκεια και παλμο στα μπεκ,κοφτη στροφων και το μιγμα μετα τις 4000 με 4500σαλ..οπου το κανεις συνηθως πιο πλουσιο σε αναλογια υπερ του καυσιμου...το anans πιστεψε με ειναι το τελευταιο πραγμα που κοιταμε σε τετοια περιπτωση!
εδω ενα ζιγκλερ ανεβαζουμε σε καρμυρατερ 5-10 νουμερα και ανεβαζει σαν τρελο μεχρι τον κοφτη!
στην μοτοσυκλετα μου με ζιγκλερ,βελονα και ενα τελικο πηρα απο 1000σαλ μεχρι 9000σαλ παντου δυναμη και ροπη,φαντασου να εφτιαχνα και την ηλεκτρονικη! -
[quot
Γειά σας παίδες.
Στο θέμα 'αναβάθμιση εγκεφάλου' έχω να πώ τα εξής:
Μη βάζετε χέρι στον εγκέφαλο, ειδικά στα καινούρια αυτοκίνητα γιατί είναι πολύ πιθανόν να αρχίσουν να ανάβουν λαμπάκια. Οι σύγχρονοι εγκέφαλοι έχουν πάρα πολλούς αισθητήρες που διαβάζουν τις παραμέτρους λειτουργίας και μπορεί να βλέπουν το πρόγραμμα σαν σφάλμα
Καλή συνέχειαΓεια σας κι από μένα και καλώς σας βρήκα εδώ στο forum.
Πήρα την απόφαση να μοιραστώ μαζί σας τον εξής προβληματισμό μου και να ακούσω τις γνώμες σας για την εν λόγω αναβάθμιση....Είμαι κάτοχος ενός VW PASSAT 1.6 FSI (2006) SPORTLINE εδώ και περίπου 1,5 χρόνο...
Παλιότερα είχα διαβάσει αυτό το άρθρο (σύνδεσμος 'Αναβάθμιση Εγκεφάλου') σχετικά με την αναβάθμιση που κάνει ο Παζαρόπουλος σε συνεργασια με την SP-Power.
Οι φόβοι μου είναι οι εξής:- Μήπως τρέχω στα βενζινάδικα κάθε τρεις και λίγο? (και η κατανάλωσή μου είναι ήδη τσιμπημένη)
- Μπορεί να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα η όλη αυτή αναβάθμιση στον κινητήρα?
Επίσης είμαι τελείως άσχετος με τους βελτιωτικούς οίκους (ή τουλάχιστον ξέρω τα μεγάλα ονόματα) και έτσι δεν ξέρω καθόλου τον συγκεκριμένο οίκο....Πόσο αξιόπιστος είναι?
Θα μου πείτε 'και γιατί τώρα θυμήθηκες να ρωτήσεις?'
Ο λόγος είναι ότι θέλω να κάνω έλξεις με κοτσαδόρο και όσο να ναι...μια κάποια βοήθεια δίνει....Τέλος, με υπέυθυνο που μίλησα, υποστηρίζει ότι το αυτοκίνητο ανεβαίνει στους 130κάτι ίππους και ότι ειναι ουσιαστικά κάτι σαν 1.8. Η τιμή 800 ευρά.
Με όλα αυτά λοιπόν..... τι έχετε να μου πείτε?
Ευχαριστώ[/quote]
-
Ο εργοστασιακός προγραμματισμός είναι πολύ καλός. Αν νομίζει κάποιος ότι οι μηχανικοί στο εργοστάσιο έκαναν λάθος και ο κινητήρας σηκώνει ακόμα 5-10 μοίρες αβάνς χωρίς να χτυπάει πιράκια ας 'αναβαθμίσει'.
Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά αν δείτε ότι κυκλοφορούν τα ίδια ακριβώς μοτέρ σε νέα αυτοκίνητα (τούρμπο βέβαια) με διαφορά έως και 50% στην ιπποδύναμη δείχνει ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
Και σε παλιαότερες εποχές έβλεπα το 'νεό' μοντέλο με 5-10 ίππους παραπάνω χωρίς ουσιαστικά αλλαγή στον κινητήρα.
-
Έχει πολύ πλάκα αυτό το «Βελτιωτικός Οίκος».
- «Έλα αγάπη μου, πήγα το αυτοκίνητο στον βελτιωτικό οίκο, και θ'αργήσω.Να πάρεις εσύ τα παιδιά από το σχολείο...»
-
Πλάκα κάνετε, η ερώτηση ήταν από το 2007 και απαντάτε το 2020, μια χαρά, ούτε το Ελληνικό δημόσιο δεν είναι τόσο αργό.
αναβάθμιση εγκεφάλου για κινητήρες 1.6 fsi από SP-Power