-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@afterΟ λογος που υπαρχουν διαγραμμισεις στον δρομο, ειναι για να μπορει να ξερει ο καθενας μας που πρεπει να κινειται και απο που μπορει να του ερθει ο αλλος. Αμα επιτραπει η διηθηση, τοτε 1ον) δεν ξερεις απο που μπορει να σου ερθει το μηχανακι (ηδη γινεται αυτο), και 2ον) δεν θα εισαι νομικα καλυμενος εναντι του ινδιανου που εμφανιστηκε πραγματικα απο το πουθενα και ηταν πραγματικα ανθρωπινως αδυνατον να τον δεις
Εσυ απο την στιγμη που 'και τωρα που απαγορευεται, γινεται απο ολους' και δεδομενου οτι κανεις δεν προκειται να σου δωσει κληση για διηθηση, γιατι θες να επιτραπει?
Οντως, δεν το ειχα σκεφτει αυτο
Παντως οταν λεμε διηθηση, εννουμε οταν τα αυτοκινητα ειναι ακινητοποιημενα
Οταν κινουνται και μαλιστα με ταχυτητα, τοτε ειναι πρωτα απο ολα επικινδυνο, και μετα νομιμο ή παρανομο.... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Φυσικα και αναφερει ξεκαθαρα οτι ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ. Πουθενα δεν γινεται διακριση για εντος και εκτος της πολης. Και βαλ'το καλα στο μυαλο σου, ΚΑΝΕΙΣ δεν δικαιουται να κατασκηνωνει στην αριστερη 'επειδη παει με το οριο'.
λυπαμαι, αλλα κανεις λαθος. στη λ. βουλιαγμενης (σου φερνω και συγκεκριμενο παραδειγμα) ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΘΕΛΕΙΣ.
Στην τελικη αμα δεν θες να το καταλαβεις, αραξε στην αριστερη να σε περνανε ολοι με σφηνες και να σου βριζουν ολο το σοι. Εσυ τα ακους.
τωρα παριστανεις το χαζο ρε συ; με κοροιδευεις; ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ
ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ;
εγω εγραψα οτι ειναι α. ανηθικο
και β. οτι το εφερα σαν παραδειγμα(ειναι αναγκη να το λεω αυτο το τελευταιο ΣΕ ΚΑΘΕ απαντηση μου; δεν φτανει μια φορα;)
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Ο λογος που υπαρχουν διαγραμμισεις στον δρομο, ειναι για να μπορει να ξερει ο καθενας μας που πρεπει να κινειται και απο που μπορει να του ερθει ο αλλος. Αμα επιτραπει η διηθηση, τοτε 1ον) δεν ξερεις απο που μπορει να σου ερθει το μηχανακι (ηδη γινεται αυτο), και 2ον) δεν θα εισαι νομικα καλυμενος εναντι του ινδιανου που εμφανιστηκε πραγματικα απο το πουθενα και ηταν πραγματικα ανθρωπινως αδυνατον να τον δεις
Εσυ απο την στιγμη που 'και τωρα που απαγορευεται, γινεται απο ολους' και δεδομενου οτι κανεις δεν προκειται να σου δωσει κληση για διηθηση, γιατι θες να επιτραπει?
Οντως, δεν το ειχα σκεφτει αυτο
Παντως οταν λεμε διηθηση, εννουμε οταν τα αυτοκινητα ειναι ακινητοποιημενα
Οταν κινουνται και μαλιστα με ταχυτητα, τοτε ειναι πρωτα απο ολα επικινδυνο, και μετα νομιμο ή παρανομο....Σωστό αυτό αλλά όποτε κινούμαι στην Αθήνα (μιας και σπουδάζω πάτρα), δεν υπάρχει μέρα που να μην κινούμαι και να περνάνε μηχανάκια ανάμεσα από μένα και τον διπλανό μου ενώ κινούμαστε με τουλάχιστον 40-50km/h. Καλά...για κράνος δεν το συζητάμε!Ζήτημα ένας οδηγός στους 5 να φοράει και 1 στους 10 συνοδηγούς...αν μάλιστα μιλήσω και για εξάρτηση γι' αυτούς που οδηγούν street μηχανές και πάνε π@@τάνα, αν δε με πάρουν με τις πέτρες, χαλαρά θα γελάνε μαζί μου μια βδομάδα.
2 πρόσφατα παραδείγματα του γεγονότος ότι τα μηχανάκια έχουν πραγματικά ξεφύγει:
μπαίνω/στρίβω σε στενάκι μονόδρομο.Μηχανάκι (βράδυ) πάει χωρίς φώτα.Με το που στρίβω και το αμάξι ισιώνει, το μηχανάκι έρχεται και μου κολλάει στον μπροστικό προφυλακτήρα.Δεν χωρούσε να περάσει δεξιά η αριστερά και απαιτούσε (και μάλιστα με αρκετά άσχημο και επιθετικό τρόπο) να κάνω ΕΓΩ όπισθεν για να περάσει μιας και λίγο πιο πίσω το στενό ήταν φαρδύτερο.
Δε θέλω όμως να πω πώς λύθηκε το θέμα γιατί δεν τιμά ούτε εμένα ούτε τους από πίσω οδηγούς που με 'βοήθησαν' να βρω το δίκιο μου.#2
είμαι πάλι στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Χαροκόπου στην Καλλιθέα.Θέλω να στρίψω δεξιά στην Γρυπάρη (2 στενάκια αν θυμάμαι καλά πριν διασταυρωθώ με την Ελ.Βενιζέλου ή αλλιώς το πρώτο στενό που πάει δεξιά μετά το στένεμα του δρόμου που έχει και στάση ένα λεωφορείο).
βλέπω μηχανάκι να με πλησιάζει.Σημειώνω ότι ο δρόμος ήταν άδειος.ανάβω σχετικά νωρίς το δεξί φλας για να του δείξω ότι θα στρίψω δεξιά όταν κόψω στο στενάκι και να μην προσπαθήσει να περάσει από δεξιά (τουλάχιστον). Επειδή όμως έχει πάθει μάλλον τύφλωση από την πολύ μ@λ@κί@, πατά γκάζι και την ώρα που αρχίζω να στρίβω το τιμόνι, περνάει από δεξιά.Τον βλέπω εγώ έντρομος και πατώ φρένο.Αυτός φοβήθηκε που πλησιάσαμε τόσο (προσωπικά πίστευα ότι τον χτύπησα) και φρενάρει άτσαλα και πέφτει. Σταματάω να δω μήπως έπαθε τίποτα ο άνθρωπος, μήπως θέλει βοήθεια...αυτός σηκώνεται (είχε σπάσει απλά τα πλαστικά στο παπάκι του και έγδαρε και την εξάτμισή του που όπως είπε είχε βάλει την προηγούμενη μέρα) και μου ζητάει τα ρέστα:
-που πας ρε μαλάκα...θα μας σκοτώσεις!!!Δεν είδες ότι περνούσα από δεξιά?
-(απορρημένος και γεμάτος έκπληξη για την αντίδρασή του, του λέω) είχα ανάψει φλας.
-και επειδή είχες ανάψει φλας σημαίνει ότι μπορείς να μας σκοτώσεις?ξέρεις τι ζημιά έκανες στο παπάκι μου?(προσθέστε και μερικά μπινελίκα εδώ)εκεί τα παίρνω, του χώνω κάτι μπινελίκια για τη μ@λ@κί@ που τον δέρνει και αφού το λέω
-φίλε...το στενάκι είναι μονόδρομος και με μία λωρίδα...Επίσης με προσπέρασες από δεξιά, αν αυτό μπορείς να το πεις προσπέραση σε δρόμο μίας λωρίδας και αν νομίζεις ότι θα βρεις το δίκιο σου, να φωνάξουμε τροχαία να καταγράψει το γεγονός. Όχι επειδή εσύ έχεις βαρεθεί τη ζωή σου, να την πληρώσουμε εμείς!!!Εκεί το βούλωσε και έφυγε.
Ευτυχώς δεν είχε καν ακουμπήσει το αμάξι μου.Αυτό όμως που με στενοχωρεί είναι πως και τα 2 περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα αλλά καθημερινά. Και δυστυχώς δεν είναι και τα μόνα! Φοβάμαι μήπως κάποια μέρα που θα είμαι πολύ κουρασμένος και φορτισμένος από την πίεση της μέρας, μη δε δω κανένα μ@λ@κ@ που βαρέθηκε τη ζωή του και τον ξαπλώσω κάτω καταλάθος και έχω και τύψεις και ίσως χρειάζεται και να τον πληρώνω για μια ζωή!!!!
-
Κάβουρα αυτή την ηλιθιότητα τους έχω δει επανειλημμένα να την κάνουν. Παρόλο το φλας που έχεις αναμμένο ότι προτίθεσαι να στρίψεις δεξιά, τους βλέπεις από τον καθρέφτη απτόητους να πάνε να χωθούν από δεξιά...
Πλέον τους κλείνω να μην έχουν χώρο να περάσουν και τους αναγκάζω είτε να φρενάρουν ή να περάσουν από αριστερά. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Πως αλλιώς να προστατευθείς από τέτοιους μπουμπούνες;
-
διαβασε ρε αγορι μου τον ΚΟΚ και εκει που λεει για προσπερασμα, αριστερη λωριδα, παραμονη σε αυτην μονο εφ'οσον δεν δυσχεραινεις τους πιο γρηγορους κλπ κλπ, αμα βρεις να λεει οτι μιλαει μονο για ΕΟ και αυτοκινητοδρομους και οχι για ολους τους δρομους, θα κατσω να τον φαω (τον ΚΟΚ ε...). Στο εχω βαλει και στο τοπικ μεσα, αρθρο 17 παραγραφος 6
O oδηγός, υπoχρεoύται μετά τo πρoσπέρασμα, να επαναφέρει τo όχημά
τoυ πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς, χωρίς κίνδυνo γι’ αυτoύς
πoυ πρoσπερνά.
Aν όμως κινείται σε oδόστρωμα με δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας
κατά κατεύθυνση και πρoτίθεται να πρoσπεράσει περισσότερα από ένα oχή-
ματα, μπoρεί να παραμείνει στη λωρίδα πoυ χρησιμoπoιεί για τo πρoσπέρασμα,
αν η ενέργειά τoυ αυτή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς oδηγoύς ταχύτερων
oχημάτων πoυ τoν πλησιάζoυν από πίσω.Η Βουλιαγμενης λοιπον ειναι οδοστρωμα με 2+ λωριδες. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λεει οτι ισχυει μονο για εξω απο την πολη ή για συγκεκριμενες κατηγοριες δρομων. Εσυ απο που το βγαζεις αυτο το συμπερασμα?
-
Τι προσπερασμα απο δεξια, αυτα δεν ειναι τιποτα. Σημερα,μπροστα μου:
Δρομος που στενευει. Δυο αυτοκινητα διπλα διπλα, προσπαθουν και οι δυο να παρουν την θεση του αλλου, δηλαδη πλησιαζουν μεταξυ τους οπως ο δρομος στενευει μεχρι που ενας απο τους δυο θα αναγκαστει να κοψει για να περασει ο αλλος μπροστα του. Επισης το οτι στενευε ο δρομος φαινεται απο 500 μετρα πριν και ειναι προφανες σε οποιον εχει φτασει στο σημειο.
Μεγαλο on-off περναει εμενα απο δεξια (εγω εχω κατσει απο πριν στον μεσο του δρομου που στενευει γιατι ξερω οτι θα πρεπει να μπουμε σε μια λωριδα απο δυο), και παει να περασει αναμεσα απο τα δυο αυτοκινητα ενω ΗΔΗ δεν χωραει αλλα και να χωραγε ειναι προφανες οτι θα τον κλεισουν. Οταν βλεπει οτι δεν θα μπορεσει να παει πουθενα, κορναρει και βριζει τα αυτοκινητα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τι προσπερασμα απο δεξια, αυτα δεν ειναι τιποτα. Σημερα,μπροστα μου:Δρομος που στενευει. Δυο αυτοκινητα διπλα διπλα, προσπαθουν και οι δυο να παρουν την θεση του αλλου, δηλαδη πλησιαζουν μεταξυ τους οπως ο δρομος στενευει μεχρι που ενας απο τους δυο θα αναγκαστει να κοψει για να περασει ο αλλος μπροστα του. Επισης το οτι στενευε ο δρομος φαινεται απο 500 μετρα πριν και ειναι προφανες σε οποιον εχει φτασει στο σημειο.
Μεγαλο on-off περναει εμενα απο δεξια (εγω εχω κατσει απο πριν στον μεσο του δρομου που στενευει γιατι ξερω οτι θα πρεπει να μπουμε σε μια λωριδα απο δυο), και παει να περασει αναμεσα απο τα δυο αυτοκινητα ενω ΗΔΗ δεν χωραει αλλα και να χωραγε ειναι προφανες οτι θα τον κλεισουν. Οταν βλεπει οτι δεν θα μπορεσει να παει πουθενα, κορναρει και βριζει τα αυτοκινητα...
Να δω πόσο μάγκας θα το παίζει όταν κάποια στιγμή βρεθεί ο ίδιος από κάτω και η μηχανή από πάνω...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Δρομος που στενευει. Δυο αυτοκινητα διπλα διπλα, προσπαθουν και οι δυο να παρουν την θεση του αλλου, δηλαδη πλησιαζουν μεταξυ τους οπως ο δρομος στενευει μεχρι που ενας απο τους δυο θα αναγκαστει να κοψει για να περασει ο αλλος μπροστα του. Επισης το οτι στενευε ο δρομος φαινεται απο 500 μετρα πριν και ειναι προφανες σε οποιον εχει φτασει στο σημειο.
Να δω πόσο μάγκας θα το παίζει όταν κάποια στιγμή βρεθεί ο ίδιος από κάτω και η μηχανή από πάνω...
Θα φταίνε οι άλλοι τότε Βασίλη, που δεν τον άφησαν να περάσει!!
Σήμερα, στην γέφυρα της Χαμοστέρνας.
Βγαίνω από κάτω από την γέφυρα, στην αριστερή, προσπερνώντας φορτηγό.
Μαλάκας με καινούργιο Corsa, έρχεται από δεξιά. Με το που ανοίγει ο δρόμος (στο σημείο που καταλήγει και η γέφυρα και ο εάνω δρόμος) ανοίγεται αριστερά να προσπεράσει άλλον, ενώ είμαι ήδη δίπλα του!!!Κορνάρω, πατάω και περνάω.
Βλέπω ότι κάτι κάποια κίνηση από τον καθρέφτη και κόβω και κατεβάζω παράθυρο. Φτάνει δίπλα μου, δεν κατεβάζει το παράθυρό του και κουνάει το κεφάλι του. Ακουσε όσα δεν έχει ακούσει μέχρι να στρίψει αριστερά στο φανάρι!!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@skyeδιαβασε ρε αγορι μου τον ΚΟΚ και εκει που λεει για προσπερασμα, αριστερη λωριδα, παραμονη σε αυτην μονο εφ'οσον δεν δυσχεραινεις τους πιο γρηγορους κλπ κλπ, αμα βρεις να λεει οτι μιλαει μονο για ΕΟ και αυτοκινητοδρομους και οχι για ολους τους δρομους, θα κατσω να τον φαω (τον ΚΟΚ ε...). Στο εχω βαλει και στο τοπικ μεσα, αρθρο 17 παραγραφος 6
O oδηγός, υπoχρεoύται μετά τo πρoσπέρασμα, να επαναφέρει τo όχημά
τoυ πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς, χωρίς κίνδυνo γι’ αυτoύς
πoυ πρoσπερνά.
Aν όμως κινείται σε oδόστρωμα με δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας
κατά κατεύθυνση και πρoτίθεται να πρoσπεράσει περισσότερα από ένα oχή-
ματα, μπoρεί να παραμείνει στη λωρίδα πoυ χρησιμoπoιεί για τo πρoσπέρασμα,
αν η ενέργειά τoυ αυτή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς oδηγoύς ταχύτερων
oχημάτων πoυ τoν πλησιάζoυν από πίσω.Η Βουλιαγμενης λοιπον ειναι οδοστρωμα με 2+ λωριδες. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λεει οτι ισχυει μονο για εξω απο την πολη ή για συγκεκριμενες κατηγοριες δρομων. Εσυ απο που το βγαζεις αυτο το συμπερασμα?
επειδη δεν γνωριζω ακριβως τι λεει ολος ο κοκ κ δεν εχω το χρονο να ψαξω, θες να πεις οτι (πιθανο σεναριο) :
ειμαι εγω στη λ.βουλιαγμενης. πριν την αλιμου, ετοιμαζομαι να στριψω αριστερα. προφανως κινουμαι προς την αριστερη λωριδα για να στριψω στην πορεια αριστερα στην αλιμου. ερχεσαι εσυ πριν το φαναρι με μεγαλυτερη ταχυτητα, καθως συνεχιζεις ευθεια. σε εμποδιζω. αρα, συμφωνα με το νομο που λες οτι τον γνωριζεις, ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΙ να κανω στην ακρη για να περασεις και αρα να μην στριψω αριστερα
αρα, αν ηταν ετσι, δεν θα υπηρχαν τα φαναρια για να στριψεις αριστερα στη λ.βουλιαγμενης -ή στην παραλιακη ή οπου αλλου, καθως ειναι λογικο κ επομενο το προπορευομενο οχημα που θελει να στριψει να ελλατωνει ταχυτητα και αρα να εμποδιζει το οχημα που ακολουθει )
εξαλλου, λεει ο κοκ:
(άρθρο 16)
Τηρουμένων των διατάξεων της παρ.1, σε οδοστρώματα που ειναι χωρισμένα σε δύο ή περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας, κατά κατεύθυνση με κατά μήκος διαγραμμίσεις, οι οδηγοί οχημάτων υποχρεούνται να οδηγούν αυτά μέσα στα όρια μιας λωρίδας και κατά το δυνατόν στο μέσο αυτής.
δεν σου οριζει αρα ο νομος το σε ποια λωριδα θα κινηθεις
κ τεσπα το εφερα ετσι κ αλλιως σαν παραδειγμα αυτο με την αριστερη, στο οτι ολοι παρανομουμε καπου στον κοκ κ οτι ειναι τελειως υποκριτικο να λεμε για παρανομιες των αλλων. δεχομαι την κριτικη σε κατι ανηθικο ή ζωωδες ή ηλιθιο που εκανε καποιος, αλλα οχι μονο κ μονο επειδη ειναι παρανομο.
ελπιζω να καταλαβαινομαστε τωρα -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τι προσπερασμα απο δεξια, αυτα δεν ειναι τιποτα. Σημερα,μπροστα μου:Δρομος που στενευει. Δυο αυτοκινητα διπλα διπλα, προσπαθουν και οι δυο να παρουν την θεση του αλλου, δηλαδη πλησιαζουν μεταξυ τους οπως ο δρομος στενευει μεχρι που ενας απο τους δυο θα αναγκαστει να κοψει για να περασει ο αλλος μπροστα του. Επισης το οτι στενευε ο δρομος φαινεται απο 500 μετρα πριν και ειναι προφανες σε οποιον εχει φτασει στο σημειο.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει στη παραλιακή στο ύψος του παλιού ιπποδρόμου (εκτός αν μιλάς για το συγκεκριμένο σημείο). Καθημερινά γίνονται μάχες για το ποιος θα κλείσει ποιόν. Η πλάκα είναι όταν στο παιχνίδι παίρνουν μέρος και λεωφορεία… Ο εγωισμός σε όλο του το μεγαλείο.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Θα φταίνε οι άλλοι τότε Βασίλη, που δεν τον άφησαν να περάσει!!
Σήμερα, στην γέφυρα της Χαμοστέρνας.
Βγαίνω από κάτω από την γέφυρα, στην αριστερή, προσπερνώντας φορτηγό.
Μαλάκας με καινούργιο Corsa, έρχεται από δεξιά. Με το που ανοίγει ο δρόμος (στο σημείο που καταλήγει και η γέφυρα και ο εάνω δρόμος) ανοίγεται αριστερά να προσπεράσει άλλον, ενώ είμαι ήδη δίπλα του!!!Κορνάρω, πατάω και περνάω.
Βλέπω ότι κάτι κάποια κίνηση από τον καθρέφτη και κόβω και κατεβάζω παράθυρο. Φτάνει δίπλα μου, δεν κατεβάζει το παράθυρό του και κουνάει το κεφάλι του. Ακουσε όσα δεν έχει ακούσει μέχρι να στρίψει αριστερά στο φανάρι!!
Αν βγήκε από το δεξιό τμήμα (στην ουσία δεν είναι ο κύριος δρόμος) όφειλε να ελέγξει καθρέφτη ΚΑΙ να τσεκάρει και με το γύρισμα του κεφαλιού να δει αν είναι άλλος δίπλα του πριν χωθεί αριστερά (λόγω νεκρού οπτικού πεδίου). Ο συγκεκριμένος από ότι κατάλαβα απλά πάτησε γκάζι, έστριψε το τιμόνι και βουρ να χωθεί αριστερά...
Το ότι είναι καραγκιόζης και βλάκας φαίνεται από την ένεργεια του να σου ζητήσει μετά τα ρέστα.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
επειδη δεν γνωριζω ακριβως τι λεει ολος ο κοκ κ δεν εχω το χρονο να ψαξω
Για αυτο στα γραφω, για να μην ψαχνεις εσυ. Οπως στο γραφω το λεει στον ΚΟΚ και πουθενα δεν διαχωριζει σε εντος πολης και εκτος. Αρα ισχυει οτι λεω εγω.
θες να πεις οτι (πιθανο σεναριο).........
Οχι βεβαια, αμα θες να στριψεις αριστερα μπορεις να παραμεινεις αριστερα (καλο θα ειναι να εχεις βγαλει φλας ωστε να το ξερω και εγω ε...) και εγω μπορω να σε προσπερασω απο δεξια. Το λεει επισης ο ΚΟΚ πιο κατω. Εκει σαφως και δεν ισχυει το 'τσακισου κανε ακρη'. Συμφωνουμε . Αυτο δεν ειναι το ιδιο με το 'μπορω να καθομαι σε οποια λωριδα θελω, μεσα στην πολη'. Αυτο ειναι 'μπορω να καθομαι αριστερα ΜΟΝΟ αμα θελω να στριψω, και ΩΦΕΙΛΩ να ειδοποιω με φλας'.
εξαλλου, λεει ο κοκ:
(άρθρο 16)>
Τηρουμένων των διατάξεων της παρ.1, σε οδοστρώματα που ειναι χωρισμένα σε δύο ή περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας, κατά κατεύθυνση με κατά μήκος διαγραμμίσεις, οι οδηγοί οχημάτων υποχρεούνται να οδηγούν αυτά μέσα στα όρια μιας λωρίδας και κατά το δυνατόν στο μέσο αυτής.
δεν σου οριζει αρα ο νομος το σε ποια λωριδα θα κινηθεις
Ναι συμφωνοι, οχι εδω. Εδω αναφερει το λογικο, οτι πρεπει να εισαι στην μεση της λωριδας. Οτι δηλαδη δεν μπορεις να καθεσαι πανω στην διαγραμμιση (ΑΚΟΥΤΕ ΡΕ ΜΗΧΑΝΑΚΗΔΕΣ?)
Σε καποια παραγραφο πιο κατω στο ιδιο αρθρο, λεει και αυτο που σου λεω τοση ωρα. Το οτι δεν αναφερει σε ενα αρθρο του ΚΟΚ κατι, δεν σημαινει οτι δεν το αναφερει πουθενα ή οτι αναιρειται το απο κατω αρθρο (αν και δεν καταλαβαινω με ποια λογικη το 'πρεπει να καθεται στο μεσον της λωριδας' αποκλειει οτι επισης ισχυει το 'πρεπει να καθεται στην δεξιοτερη λωριδα').
Ειδες για να μην εχεις χρονο να ψαχνεις στον ΚΟΚ και τελικα να διαβαζεις μονο οτι σε συμφερει? Αμα πας λιγο πιο κατω θα δεις οτι φυσικα και οριζει ολα αυτα που λεω.
ΞΑΝΑλεω, το οτι στην παραγραφο που παραθετεις δεν λεει κατι, δεν σημαινει οτι δεν το λεει πουθενα...
@vasgti, kouk κλπ κλπ
Μα αυτη ειναι η πλακα, οτι δεν κοιτανε το αυτονοητο (αμα πας να περασεις αναμεσα απο δυο αυτοκινητα που συγκλινουν επειδη στενευει ο δρομος, ΘΑ σε κλεισουν και ΘΑ σε πατησουν και ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΕΣΥ ΧΑΜΕΝΟΣ), αλλα το αν εχουν δικιο ή οχι (που εδω δεν εχουν, αλλα λεμε τωρα).
Γενικα βλεπω εχεις μια ταση να παραθετεις το τι σου φαινεται λογικο, και ακομα χειροτερα να αποριπτεις κατι επειδη σου φαινεται (εσενα) παραλογο. Ειδες που δεν ειναι ετσι οπως σου φαινεται να ειναι, αλλα ετσι οπως λεω εγω οτι ειναι?
Αυτο που λες εσυ περι αριστερης στροφης, ισχυει, εχεις δικιο, αλλα δεν ακυρωνει αυτο το γενικοτερο που λεω εγω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...................
@vasgti, kouk κλπ κλπΜα αυτη ειναι η πλακα, οτι δεν κοιτανε το αυτονοητο (αμα πας να περασεις αναμεσα απο δυο αυτοκινητα που συγκλινουν επειδη στενευει ο δρομος, ΘΑ σε κλεισουν και ΘΑ σε πατησουν και ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΕΣΥ ΧΑΜΕΝΟΣ), αλλα το αν εχουν δικιο ή οχι (που εδω δεν εχουν, αλλα λεμε τωρα).
Στην προκειμένη περίπτωση, ΘΕΩΡΟΥΝ ότι έχουν δίκηο Κώστα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οχι βεβαια, αμα θες να στριψεις αριστερα μπορεις να παραμεινεις αριστερα (καλο θα ειναι να εχεις βγαλει φλας ωστε να το ξερω και εγω ε...) και εγω μπορω να σε προσπερασω απο δεξια. Το λεει επισης ο ΚΟΚ πιο κατω. Εκει σαφως και δεν ισχυει το 'τσακισου κανε ακρη'. Συμφωνουμε
χμ... αρα στη λ.βουλιαγμενης (ξανα, τυχαια την αναφερω απλα επειδη την εχουμε παρει σαν παραδειγμα) που εχει συνεχεια* φαναρια για αριστερη στροφη, πρακτικα (και συμφωνα με το νομο απ'οτι λες εσυ δλδ, εγω δεν γνωριζω) μπορεις να εισαι σχεδον συνεχεια αριστερα με προθεση να στριψεις.
αρα το επιχειρημα μου ηταν σωστο ακομα κ ετσι να το δεις*συνεχεια, απο τον ΑΒ/ελληνικο εως τουλαχιστον και τη βουτα (saab, seat κλπ) για να ξερουμε για που μιλαμε
κατα τ'αλλα αυτο το κομματι (που ηταν κ το συμπερασμα σ'αυτα που ηθελα να πω) δεν το σχολιασες
κ τεσπα το εφερα ετσι κ αλλιως σαν παραδειγμα αυτο με την αριστερη, στο οτι ολοι παρανομουμε καπου στον κοκ κ οτι ειναι τελειως υποκριτικο να λεμε για παρανομιες των αλλων. δεχομαι την κριτικη σε κατι ανηθικο ή ζωωδες ή ηλιθιο που εκανε καποιος, αλλα οχι μονο κ μονο επειδη ειναι παρανομο.
ελπιζω να καταλαβαινομαστε τωρα -
παιδια καλησπερα
λιγες μερεσ πριν παραλιγο να βρεθω στα καγκελα.
εβρεχε και οδηγουσα ψαχνωντας να παρκαρω.
ξαφνικα βρισκω θεση αναβω αλαρμ και ξαφνικα βλεπω πισω μου ενα κατακοκκινο προσωπο να αναβοσβεινει σε πορτοκαλι χρωμα.
ηλιθιος παποβιος στρογκυλοφαναρος ειχε κολλησει πιθανως πισω μου πριν λιγο και το φως του ηταν πιο κατω απο το πεδιο του καθρεφτη μου.
οπως καταλαβαινετε τον ειδα μονο οταν αναψε το τριτο φως απο την αεροτομη. τα αλαρμ εκαναν το εφε.
μα καλα! δε μπορουν οι μηχανοβιοι να κρατουν αποστασεις? τοσο βιαζονται? τεσπα. χορτασα 'καληνυχτες' και ελειξε με print απο τη ροδα του στον προφυλακτηρα μου -
Ο χρήστης skye έγραψε:
ειμαι εγω στη λ.βουλιαγμενης. πριν την αλιμου, ετοιμαζομαι να στριψω αριστερα. προφανως κινουμαι προς την αριστερη λωριδα για να στριψω στην πορεια αριστερα στην αλιμου. ερχεσαι εσυ πριν το φαναρι με μεγαλυτερη ταχυτητα, καθως συνεχιζεις ευθεια. σε εμποδιζω. αρα, συμφωνα με το νομο που λες οτι τον γνωριζεις, ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΙ να κανω στην ακρη για να περασεις και αρα να μην στριψω αριστεραΔεν λέει κανείς κάτι τέτοιο, αλλά για το καθημερινό φαινόμενο να θες να στρίψεις αριστερά στην Αλίμου και να έχεις πιάσει την αριστερή από τη Δάφνη ή το Ελληνικό, αναλόγως από που έρχεσαι, και να σέρνεσαι.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
ειμαι εγω στη λ.βουλιαγμενης. πριν την αλιμου, ετοιμαζομαι να στριψω αριστερα. προφανως κινουμαι προς την αριστερη λωριδα για να στριψω στην πορεια αριστερα στην αλιμου. ερχεσαι εσυ πριν το φαναρι με μεγαλυτερη ταχυτητα, καθως συνεχιζεις ευθεια. σε εμποδιζω. αρα, συμφωνα με το νομο που λες οτι τον γνωριζεις, ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΙ να κανω στην ακρη για να περασεις και αρα να μην στριψω αριστερα
Δεν λέει κανείς κάτι τέτοιο, αλλά για το καθημερινό φαινόμενο να θες να στρίψεις αριστερά στην Αλίμου και να έχεις πιάσει την αριστερή από τη Δάφνη ή το Ελληνικό, αναλόγως από που έρχεσαι, και να σέρνεσαι.
μωρε βλακεια ειναι, απλα αυτο που θελω να επισημανω (τουλαχιστον απο εκει ξεκινησε η κουβεντα) ειναι οτι ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ δεν σημαινει οτι ειναι και το ηθικο/λογικο/πρακτικα εφαρμοσιμο κοκ
-
εγω φροντιζω οι δικες μου παρανομιες να μην ενοχλουν αλλους. Εκτος αν θεωρεις το 'τσακισου ξεκαβαλα την αριστερη' σε καποιον που την εχει παρει εργολαβια, ως ενοχληση. Το να θελει να στριψει το καταλαβαινω και δεν εχω προβλημα.
Ολοι αυτοι που αραζουν στην αριστερη με ταχυτητα ιδια ή κατα 10 χαω μεγαλυτερη απο τους μεσαιους (='προσπερναω' ), ενοχλουν και εμενα και αλλους 1000 απο πισω και δημιουργουν κινηση απο το πουθενα.
Στην Βουλιαγμενης συγκεκριμενα, με την οποια εχεις ενθερμη σχεση , δεν νομιζω να ειναι τοοοοοοσο κοντα τα αριστερα φαναρια μεταξυ τους ωστε να πρεπει να εχεις τσαρουχωθει στην αριστερη για νααααααααααααααα στριψεις καααααααααποτε αριστερα. Και την οδηγαω πολυ συχνα την Βουλιαγμενης. Θεωρω οτι μπορεις να καθεσαι στην μεσαια και οταν φτανεις το φαναρι, με φλασακι να βγεις αριστερα και μετα αριστεροτερα στην λωριδα που στριβει. Οχι 50 μετρα πριν με την ψυση στο στομα, αλλα ουτε και 500...
-
Κάθε λίγους μήνες πάντως πρέπει να επιστρέφουμε και να καταναλωνούμε μερικές σελίδες με τα εξής φλέγοντα θέματα:
1- μηχανές vs αυτοκίνητα (διήθηση, προσπέραση, συμβίωση, αγάπη/μίσος)
2- προσπέραση κινούμενοι με 200χλμ παραπάνω από όλους τους άλλους
3- κόψιμο της προσπέρασης των άλλων
4- μέτρηση ελεύθερου χώρου μεταξύ αυτοκινήτων προκειμένου να καθορίσουμε αν το μπάσιμο είναι προσπέραση ή σφήνα
5- ..... (όλο και κάτι θα βρούμε)Δεν βαρεθήκατε ;;;;;;;;;;;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Δεν βαρεθήκατε ;;;;;;;;;;;Αφού έχει πλάκα...!
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#8]