-
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
snip(Βέβαια μετά από λίγο βρήκε κατασκηνωτή στην αριστερή και πλακώθηκε στα φρένα, ενώ εγώ τον είχα δει και πέρασα όλο του μπουλούκι από τη ΛΕΑ με... πολλά. )
snip
Στο σωστό θέμα έγραψες πάντως.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
...Αρχίζω και ανοίγω και να μην σας τα πολυλογώ, είμαι στην μεγάλη κατηφόρα πριν το αεροδρόμιο (Κάντζα; ) με γύρω στα 240-250 στη μεσαία λωρίδα...ταχύτητα πέρα από κάθε λογική... γιατί άνοιγες κι εσύ όσο άνοιγε αυτός;
...και πέρασα όλο του μπουλούκι από τη ΛΕΑ με... πολλά. )
αυτά που κατακρίνουμε τόσο καιρό δλδ
...κατέβασαμα ΕΟ στο ύψος της Μεταμόρφωσης, γίδι με Type-R έκρινε πως έπρεπε να βγει μπροστά μου με 100 ενώ εγώ ήμουν με 200+ για να περάσει ένα πούλμαν, ενώ πίσω μου ήταν τελείως άδεια και μπροστά μου επίσης άδεια...
Ζώο μεν, αλλά ίσως να μη μπόρεσε να εκτιμήσει τη διαφορά των +100 χλμ/ώρα με την οποία πλησίαζες.
-
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
snip
(Βέβαια μετά από λίγο βρήκε κατασκηνωτή στην αριστερή και πλακώθηκε στα φρένα, ενώ εγώ τον είχα δει και πέρασα όλο του μπουλούκι από τη ΛΕΑ με... πολλά. )
snip
Στο σωστό θέμα έγραψες πάντως.
Τα troll υπάγονται στο ζωικό βασίλειο;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@ After
Οπως εχουμε ξαναπει, δεν ειπε κανεις να μην περνατε αναμεσα απο αυτοκινητα. Απλως να καταλαβαιτε οτι δεν ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ σας, αλλα ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ μας προς τα εσας.
αρα με την ιδια λογικη ουτε σενα ειναι δικαιωμα σου αν ειμαι αριστερη πηγαινοντας ακριβως με το οριο και εσυ θες να πας πιο γρηγορα (= απαγορευεται!) και αναβοσβηνεις φωτα κλπ. ΔΕΝ ειναι δικαιωμα σου, ΑΜΑ γουσταρω σ'αφηνω.
δεν ειπε κανεις να μην πας πιο γρηγορα, αλλα ειναι παραχωρηση μου (αμα γουσταρω φυσικα)...Λαθος. Ειναι υποχρεωση σου να διακοψεις το προσπερασμα αμα δυσχεραινεις πιο γρηγορο οδηγο που ερχεται απο πισω. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λεει οτι αναιρειται αυτη η υποχρεωση αμα εσυ πηγαινεις ηδη γρηγορα ή με το οριο.
Αμα θες το καταλαβαινεις, αμα δεν θες να κανεις ακρη, θα σε περασω με το ζορι. Το μονο που σιγουρα ΔΕΝ θα γινει ειναι να με αναγκασεις να πηγαινω με την ταχυτητα που εσυ νομιζεις σωστη, θα σε αναγκασω εγω να κανεις ακρη.
Και επειδη η δικια μου υποχρεωση ειναι εναντι του νομου ενω η δικια σου εναντι εμου, θα κανεις ακρη. Οταν θα γινεις μπατσος και θα σου δωσουν μπλοκακι και στολη, τοτε ελα να μου επιβαλεις οτιδηποτε.
Δεν ειναι δουλεια σου να επιβαλεις το οριο με το να κλεινεις μια λωριδα η οποια εκτος των παραπανω, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ αλλα για να προσπερνας και μετα να κανεις ακρη για τους πιο γρηγορους.
νομιζω πως δεν με καταλαβες:
ξεχνα λιγο την αριστερη, την εφερα σαν παραδειγμα, κ δες την ουσια αυτου που σου λεω.
δεν ξερω αν σου μοιαζω για ατομο που οδηγει παππουδιστικα ή κομπλεξικα κ καβαλαει την αριστερη κ δεν αφηνει κανενα να περασει, αλλα δεν ειμαι. μην με βαζεις να εξηγω τα αυτονοητα, το νοημα κοιτα:
το να πηγαινεις πανω απο το οριο ειναι παρανομο. οπως παρανομο ειναι να σου χωθω με το διτροχο. αυτο εννοουσα λεγοντας 'ερμηνευεις επιλεκτικα το νομο'...
και οπως εγω δεν ειμαι μπατσος με μπλοκακι και στολη οπως σωστα λες, ουτε εσυ εισαι για να μου επιβαλεις απο που θα περασω
ειναι δικη μου δουλεια οταν εισαι διπλα μου στο δρομο το αν τηρεις το οριο, οσο δικη σου δουλεια ειναι το απο που θα σε περασω.
οποτε it's up to you. διαλεγεις κ παιρνεις. ειναι δικη σου δουλεια το που θα περασω; ειναι κ δικη μου δουλεια το με ποσα πας. δεν ειναι; το ιδιο ισχυει κ για μενα.
αλλα μην μου ερμηνευεις το νομο οπως γουσταρεις -
Πάντως πέρα από τα θεωρητικά και τα νόμιμα και τους 'υπέρμαχους' αυτών, πρέπει να κυριαρχεί η απλή λογική..
Δεν υποστήριξε κανείς ότι είναι σωστό να κάνεις πχ σφήνες με τη μηχανή με 150άρες σε πηγμένη εθνική που όλοι πάνε 80-100, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που θέλει τις μηχανές να πηγαίνουν απολύτως νόμιμα, δλδ στη σειρά πίσω από τα αυτ/τα... φαντάζεστε πόσο καλό θα έκανε αυτό στο μποτιλιάρισμα?
Μια φορά με το καινούριο CBR του πατέρα μου, πήγα να παρκάρω κανονικά παράλληλα στο πεζοδρόμιο, για να μη περάσει κανα ζώο και τη ρίξει κάτω και οι περίοικοι με φάγανε.. Τελικά την ανέβασα πεζοδρόμιο..
Στη τελική είναι επιλογή του καθένα πως θα οδηγεί και είναι καλύτερα να λείπουν οι αυτόκλητοι 'μπάτσοι'.. έτσι κι αλλιώς ζώα υπάρχουν σε όλους τους χώρους και δεν είναι δουλειά μας να τους βάλουμε μυαλό - που δεν πρόκειται να βάλουν ούτως ή άλλως αφού τους λείπει η στοιχειώδης ΠΑΙΔΕΙΑ γενικά, πόσο μάλλον η οδηγική.
Και κάτι άλλο, το θέμα των νόμων και της ερμηνείας τους είναι τεράστια συζήτηση.. αλίμονο αν υπακούγαμε τυφλά σε κάθε παρωχημένο, οπισθοδρομικό και παράλογο νόμο, άκριτα, τυφλά και αδιαμαρτύρητα...
Περιττό να επισημάνω που θα ήμασταν ακόμα...Έχουμε οδικό δίκτυο άθλιο, υποδομή άθλια, πρόβλεψη για το μέλλον μηδενική και όλα αυτά ενώ ο στόλος των οχημάτων αυξάνεται δραματικά και περιμένετε να εφαρμόζονται όλοι οι νόμοι τέλεια?
Βάζω πχ στοίχημα ότι τη στιγμή που μιλάμε οι περισσότεροι είναι παρκαρισμένοι παράνομα...Σε λίγο που θα ξεκινάει το μποτιλιάρισμα με το που θα βγαίνουμε από το σπίτι μας στο δρόμο να δείτε...
Όλοι μηχανές θα οδηγάμε...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αμα θες το καταλαβαινεις, αμα δεν θες να κανεις ακρη, θα σε περασω με το ζοριkacey, επειδή το λες και το ξαναλες αυτό, πως το κάνεις, μου λες ?
Δηλαδή πάει ο άλλος μπροστά σου στην αριστερή με 120 και τον πλησιάζεις με 150. Και έστω πως στη μεσαία έχει κενό και ο ηλίθιος δεν μπαίνει. Τι κάνεις ?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
+1
Zουν ανάμεσά μας...
-
Ε, είχε καιρό να με δει κάποιος από'δω και να το γράψει και είπα να τα γράψω μόνος μου...
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
ταχύτητα πέρα από κάθε λογική... γιατί άνοιγες κι εσύ όσο άνοιγε αυτός;Πέρα απ'το ότι βιαζόμουνα, είχα καιρό να τρέξω με το αυτοκίνητο και είπα να το ξεκαπνίσω λίγο στη συγκεκριμένη κατηφόρα.
αυτά που κατακρίνουμε τόσο καιρό δλδ
Οταν έχει μποτιλιάρισμα δεν τη χρησιμοποιώ ποτέ. Οταν έχει πολύ αραιή κίνηση και οι συνήκες το επιτρέπουν κάνω καμια προσπέραση και ξαναμπαίνω αριστερά.
Ζώο μεν, αλλά ίσως να μη μπόρεσε να εκτιμήσει τη διαφορά των +100 χλμ/ώρα με την οποία πλησίαζες.
Ε, πιστεύω από'δω και πέρα να μπορεί να την εκτιμήσει.
-
Please, μην με αποπαίρνετε όλοι μαζί. Εχω κέφια και τα έγραψα αυτά, έτσι για να γελάσουμε.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αμα θες το καταλαβαινεις, αμα δεν θες να κανεις ακρη, θα σε περασω με το ζορι
kacey, επειδή το λες και το ξαναλες αυτό, πως το κάνεις, μου λες ?
Δηλαδή πάει ο άλλος μπροστά σου στην αριστερή με 120 και τον πλησιάζεις με 150. Και έστω πως στη μεσαία έχει κενό και ο ηλίθιος δεν μπαίνει. Τι κάνεις ?
φανταζομαι θα τον πηγαινει προφυλακτηρα.. βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι ο αλλος οντως θα κανει στην ακρη
στην τελικη ή θα πεσεις πανω του (και θα φταις αν τον πηγαινεις καροτσακι συμφωνα με το νομο) ή απλα θα εκνευριζεσαι με υπερενταση φουλ να εισαι κολλημενος πισω του, ενω αυτος θα μπορει να ειναι χαλαρος (ασχετως αν εχει αδικο κ αν ειναι γαιδουρι που εχει πιασει την αριστερη κ δεν κανει στην ακρη) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Από αυτά που έχω καταλάβει θα τον περάσει από δεξιά επιδεικτικά και θα τον κλείσει στα μούτρα μετά...
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Please, μην με αποπαίρνετε όλοι μαζί. Εχω κέφια και τα έγραψα αυτά, έτσι για να γελάσουμε.Σα δε ντρέπεσαι λέω ΄γω. Φτού σου
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Από αυτά που έχω καταλάβει θα τον περάσει από δεξιά επιδεικτικά και θα τον κλείσει στα μούτρα μετά...
Μα έτσι δεν τον υποχρεώνει να 'κάνει στην άκρη'...
-
Θα βρω τροπο να περασω, απο καπου (οχι ΛΕΑ ομως, ακους Νασο?). Και δεν θα τον κανω ακρη, απλα θα καταφερω αυτο που ηθελα, δηλαδη να περασω και να φυγω.
Αν και πολλοι καταλαβαινουν και αφου με εχουν φαει στην μαπα, κανουν δεξια.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
θα σε αναγκασω εγω να κανεις ακρηΑυτό εννοούσα και έκανα λάθος quote
ΟΚ, συμφωνούμε , κάνεις ό,τι μπορείς για να ξεκουμπιστεί ο βλάκας από αριστερά με φώτα-φλας, ίσως και κόρνα και αν δεν τα καταφέρεις μετά από εύλογο χρονικό διάστημα (1 sec ), τον περνάς από δεξιά.
Διότι το 'θα σε αναγκάσω εγώ να κάνεις άκρη' ακούγεται υπερβολικά επιθετικό και επικίνδυνο.
Πάντως τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί πολύ οι κατασκηνωτές της αριστερής, τουλάχιστον στους αυτοκινητόδρομους. Ελάχιστες φορές χρειάζεται η παραπάνω διαδικασία. Αν βέβαια υπάρχει χώρος στη μεσαία / δεξιά, διότι πολλοί 'γλήγοροι' θέλουν να χωθείς στη μεσαία / δεξιά σε κενό 10 μέτρων με 120 για να περάσουν αυτοί
Η χρήση της ΛΕΑ είναι απαράδεκτη για οποιοδήποτε λόγο, εκτός βλάβης και κατάστασης ανάγκης (πχ. μεταφορά τραυματία) και δείχνει νοοτροπία 'king of the road' σταρχιδισμό αισχίστου είδους (sorry nasos αλλά έτσι θεωρώ πως είναι). Οπως άλλωστε και ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός 'μπουλούκι' για όσους πήγαιναν νόμιμα στις άλλες λωρίδες
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
(sorry nasos αλλά έτσι θεωρώ πως είναι)No hard feelings...!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
......**ΟΤΑΝ και ΑΝ επιτραπεί η 'διήθηση' τότε τα ξαναλέμε. **
Μέχρι τότε στη σειρά (Και ας γίνει η κίνηση πιο χάλια απ΄ότι είναι τώρα.
γιατι μεχρι τοτε στη σειρα;
επειδη ειναι παρανομο κ οταν γινει νομιμο δεν θα σε πειραζει;
ειναι νομικης φυσεως το προβλημα σου;
εσυ δηλαδη εισαι καθολα νομιμος; τηρεις ολα τα ορια ανεξαιρετως, κλπ κλπ;συγνωμη αλλα αυτο που λες μου κανει λιγο υποκρισια, ισως δεν καταλαβα καλα βεβαια
απαιτεις απολυτη εφαρμογη του νομου (απο τους 2κυκλιστες), απο την αλλη ομως ειναι βεβαιο οτι εσυ προσωπικα δεν εφαρμοζεις πιστα τον ΚΟΚ.βασικα για να μην το κουραζουμε:
ειναι πιο απλα τα πραγματα, δεν χρειαζεται να ψαχνετε φτηνες δικαιολογιες.
τα 2τροχα σας τη σπανε. κ μενα θα μου την εσπαγαν στη θεση σας. κ τωρα μου τη σπανε πολλα πραγματα, τα φορτηγα, μπλα μπλα.
επειδη ομως δεν κοροϊδευω τον εαυτο μου, οταν μπροστα μου ειναι ενα suv (τα οποια δεν συμπαθω για χ,ψ λογους που δεν ειναι της παρουσης, δεν λεω 'κοιτα το μαλακα τον καραπαρανομο, παταει διαχωριστικη γραμμη'. δεν χρειαζομαι δικαιολογιες. λεω απλα 'ενα σιχαμενο suv και ενας σιχαμενος οδηγος του ειναι μπροστα μου'καντε το κ σεις. δειξτε ειλικρινεια. θα νιωσετε καλυτερα
Για το 'νομικής φύσεως' πρόβλημα μου, μάλλον δε κατάλαβες. Το θέμα είναι πως όταν τη κάνει την πατάτα κινούμενος ανάμεσα στα αυτοκίνητα τότε, αν γίνει η στραβή, να μη ζητάει τα ρέστα. Λάθη κάνουμε όλοι μας το κατά πόσο έχουμε το θάρρος να τα παραδεχτούμε είναι το ζητούμενο.
Αλλά για να μη λέμε πολλά, κάνω την ίδια πρόταση και προς εσένα λοιπόν. Βολτούλα παρέα και με μοτοσυκλέτα και με αυτοκίνητο και μετά να καθίσουμε μαζί να συζητήσουμε πόσες φορές ενοχλήθηκε το αυτοκίνητο το δίκυκλο και πόσες το αντίστροφο. Μετά από αυτό θα είσαι ακόμη πιο βέβαιος ότι δεν τηρώ τον κώδικα.
Φιλικά όμορφα και ωραία μια και από τη πλευρά μου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#8]