-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Αν δεν καταλαβατε που και τι ακριβως, μπηκε στο αριστερο κομματι της διχαλας που παει προς Πειραια, και στο τελος της κατηφορας στο βυθισμενο μερος εκανε αναστροφη και αρχισε να ανεβαινει παλι προς την Συγγρου. Την οποια αναστροφη εκανε αερα πατερα πιανοντας την δεξια λωριδα σε ολο το πλατος της. Μαζι της ειχε μαλακα που κατεβηκε απο το παπι πριν την αναστροφη και περπαταγε στο μικρο πεζοδρομιακι ακολουθωντας την.
!!!!!!
Δεν εχω λογια....
Σημερα στο αντιστοιχο κομματι απο την αλλη κατευθυνση (απο ΣΕΦ / παραλια στην αριστερη στροφη προς Συγγρου): Ποδηλατες (!) να καθονται ακινητοι στην αριστερη και τη δεξια μερια, εκει στο βυθισμα, προσπαθωντας να φτασουν με ασφαλεια απο την αλλη μερια.
Για τ'ονομα του Θεου, δεν ειναι δρομος για ποδηλατα εκει. Ουτε στο Δελτα Φαληρου, ουτε η γεφυρα απο Καραισκακη -> Ποσειδωνος! Διπλα απο το δρομο με οριο 90km/h, προς παραλια μερια, υπαρχει πλατυς, αδειος δρομος καταλληλος για ποδηλατα. Και πανω απο το Δελτα υπαρχει τεραστιος πεζοδρομος για ασφαλη διοδο προς τη Συγγρου.
Σε αλλους δρομους, μπορουν τα ποδηλατα να πανε με τη ροη. Στους παραπανω, συγγνωμη αλλα δεν μπορουν!!!
Θελω εδω και πολυ καιρο να γραψω το παραπανω rant σε ποδηλατικα φορουμς αλλα δεν ειχα χρονο...
Καλά οι ποδηλάτες έχουν τρελαθεί τελευταίως...Σφάζουν κόκκινα , ανεβαίνουν ανάποδα , πηγαίνουν σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας ( στην δεξιά λωρίδα - όχι στην ΛΕΑ - της ΕΟ στο ύψος του Καπανδριτίου είχα δει τρεις ποδηλάτες ). Έχουν ξεφύγει.
Τι ισχύει σε περίπτωση που εμπλακούν σε ατύχημα. Λαμβάνονται υπ 'όψιν ως πεζοί ( δεδομένου ότι πλέον δεν βγάζουν άδεια κυκλοφορίας ) ή ως τροχοφόρα. Ποιοί κανόνες διέπουν την κίνησή τους ; Αυτοί των πεζών ή των τροχοφόρων ;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Μπροστά στα μάτια μου σε στενό στην Καλαμαριά, Suzuki Grand Papara χρώματος χρυσαφί με πινακίδες ΝΕΥ-4809 χτύπησε ολοκαίνουριο και φρεσκοπλυμένο Kia Picanto στον πίσω δεξιά θόλο (βγαίνοντας από την πυλωτή το Vitara, ο τύπος ήταν τόσο κουλός που δεν μπορούσε να το βγάλει και χτύπησε το απέναντι παρκαρισμένο Picanto). Η ζημιά ήταν αρκετή για να φαίνεται και σε σχετικό σκοτάδι.Σταμάτησε μόλις στούκαρε και έφυγε γρήγορα. Κύριος εγώ, χαρτάκι με όλη την περιγραφή στον δυστυχή κάτοχο του Kia. Η πλάκα είναι ότι το Vitara πρέπει να μένει στην οικοδομή...τι @@ κυκλοφορούν στον κόσμο...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εγώ ακολουθούσα για ώρα ένα κομβόι 3 αυτοκινήτων που πήγαινε πραγματικά αργά. Σε στροφή ή ευθεία με κακή ορατότητα λόγω κλίσης δε προσπερνάω ποτέ, οπότε περίμενα να βρεθεί κάποια πιο μεγάλη ευθεία.Ε όταν βρέθηκε αυτή κατέβασα ταχύτητα και ξεκίνησα να προσπερνάω και τους τρεις μαζί. Λίγο το ότι το αυτοκίνητό μου σέρνεται, λίγο το ότι επιτάχυναν λίγο στην ευθεία αυτοί που πέρναγα η ευθεία τελείωνε και εγώ ήμουν αριστερά από τον προπορευόμενο. Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα, να κόψω και να μπω δεξιά δεν υπήρχε χώρος, οπότε ολοκλήρωσα το προσπέρασμα με τη ψυχή στο στόμα μπαίνοντας στο μισό μέτρο μπροστά από τον προπορευόμενο και δύο δευτερόλεπτα μετά πέρασε από δίπλα μου ο αντίθετα ερχόμενος.
Στον καθρέφτη είδα ότι ο πίσω μου με έβριζε (με το δίκιο του) και μου έπαιζε μανιωδώς τα φώτα, οπότε έκανα μια κίνηση συγγνώμης με το χέρι και την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια
Είναι η πρώτη φορά στα 4,5 χρόνια που οδηγώ που μου πέρασε από το μυαλό η εικόνα της μετωπικής Μαλακίες έχω ξανακάνει, πάντα όμως ήμουν μόνος στο δρόμο και το πολύ πολύ να έσκαγα σε κανα πεζοδρόμιο.
ΟΚ την έπαιξες και εσύ. Οι άλλοι όμως γιατί επιτάγχυναν ; Φοβήθηκαν μήπως τους πάρεις το χρυσό π@πάρι στην στροφή ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Αν δεν καταλαβατε που και τι ακριβως, μπηκε στο αριστερο κομματι της διχαλας που παει προς Πειραια, και στο τελος της κατηφορας στο βυθισμενο μερος εκανε αναστροφη και αρχισε να ανεβαινει παλι προς την Συγγρου. Την οποια αναστροφη εκανε αερα πατερα πιανοντας την δεξια λωριδα σε ολο το πλατος της. Μαζι της ειχε μαλακα που κατεβηκε απο το παπι πριν την αναστροφη και περπαταγε στο μικρο πεζοδρομιακι ακολουθωντας την.
!!!!!!
Δεν εχω λογια....
Σημερα στο αντιστοιχο κομματι απο την αλλη κατευθυνση (απο ΣΕΦ / παραλια στην αριστερη στροφη προς Συγγρου): Ποδηλατες (!) να καθονται ακινητοι στην αριστερη και τη δεξια μερια, εκει στο βυθισμα, προσπαθωντας να φτασουν με ασφαλεια απο την αλλη μερια.
Για τ'ονομα του Θεου, δεν ειναι δρομος για ποδηλατα εκει. Ουτε στο Δελτα Φαληρου, ουτε η γεφυρα απο Καραισκακη -> Ποσειδωνος! Διπλα απο το δρομο με οριο 90km/h, προς παραλια μερια, υπαρχει πλατυς, αδειος δρομος καταλληλος για ποδηλατα. Και πανω απο το Δελτα υπαρχει τεραστιος πεζοδρομος για ασφαλη διοδο προς τη Συγγρου.
Σε αλλους δρομους, μπορουν τα ποδηλατα να πανε με τη ροη. Στους παραπανω, συγγνωμη αλλα δεν μπορουν!!!
Θελω εδω και πολυ καιρο να γραψω το παραπανω rant σε ποδηλατικα φορουμς αλλα δεν ειχα χρονο...
Καλά οι ποδηλάτες έχουν τρελαθεί τελευταίως...Σφάζουν κόκκινα , ανεβαίνουν ανάποδα , πηγαίνουν σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας ( στην δεξιά λωρίδα - όχι στην ΛΕΑ - της ΕΟ στο ύψος του Καπανδριτίου είχα δει τρεις ποδηλάτες ). Έχουν ξεφύγει.
Τι ισχύει σε περίπτωση που εμπλακούν σε ατύχημα. Λαμβάνονται υπ 'όψιν ως πεζοί ( δεδομένου ότι πλέον δεν βγάζουν άδεια κυκλοφορίας ) ή ως τροχοφόρα. Ποιοί κανόνες διέπουν την κίνησή τους ; Αυτοί των πεζών ή των τροχοφόρων ;
Κανονικα θα επρεπε να υπαρχει μια στοιχειωδης παιδεια για την κινηση στον δρομο(οπως την Γερμανια)
Τι να κανουν ομως και οι αμοιροι ποδηλατες, που το περιβαλλον ειναι εντελως εχθρικο προς αυτους
Στα Βριλησσια σε πολλους δρομους εχουν γινει ποδηλατολωριδες, και μαλιστα κλειστες με τσιμεντο(και μπραβο στον δημαρχο)
Ε, στα περισσοτερα ανοιχτα σημεια, εχουν παρκαρει τα SUV τους καποιοι καφροι, οποτε παει στα τσακιδια η λωριδα -
Ο χρήστης Obelix έγραψε:
Zωα ολοι οσοι παρκαρουν πανω στις διαχωριστικες στα παρκιν πιανοντας δυο (η και τρεις!!!) θεσεις, απλα για να εμποδισουν αλλον να παρκαρει διπλα στο μπ&^^λο τους για να μην τους το χτυπησουν.
Χτες πηγα να δω μια ταινια στη Veso στη Πατρα και στο πρωτο παρκιν ηταν τουλαχιστον 6 αυτοκινητα πρακαρισμενα με αυτον τον τροπο, αναγκαζοντας μας να κατεβουμε στον δευτερο επειδη δεν θελουν αλλον διπλα τους.
Α'ι' σιχτιρ.Εσύ προφανώς αν βρεις λακούβα στην πόρτα σου δεν θα σε νοιάξει έτσι?
Εγώ δεν το κάνω αυτό που λές αλλά στην τελευταία λακούβα που βρήκα στην πόρτα μου από το ζώο που άνοιξε όπως να ναι την δικιά του μπήκα στον πειρασμό να ανταπωδώσω με κλωτσιά στην δικιά του. Αλλά αφενός θα μετανιωνά γι αυτό αφετέρου δεν είμουν σίγουρος να το έκανε αυτός που ήταν δίπλα ή κάποιος άλλος πριν από αυτόν. Κάθε νόμισμα έχει 2 όψειςΚαι εγώ έχω βρει γδάρσιμο και αποφάσισα να το βάζω ακριβώς στην μέση του χώρου.Δεν είναι λύση να μπαίνει στην μέση το αυτοκίνητο. Έτσι αφήνεις αρκετό χώρο και από τις δύο μεριές. Αυτό το χάος γίνεται στο Jumbo στο Αιγάλεω. Είδα πολλούς να έχουν πιάσει τρεις θέσεις , όπως επίσης και σε διάφορα άλλα μέρη που βρέθηκα πρόσφατα. Απελπισία και τεράστια μ@λ@κία.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ε-ΞΩ-ΦΡΕ-ΝΙ-ΚΗ η κατάσταση γύρω από το Καραϊσκάκη όταν παίζει ο Ολυμπιακός. Έρχονται οι κάφροι για το ματς με το αυτοκίνητο και παρκάρουν ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΝ. Πάνω στα πεζοδρόμια, αναγκάζοντας χιλιάδες πεζούς (φιλάθλους κυρίως) να περπατάνε στο οδόστρωμα δρόμων σχετικά ταχείας κυκλοφορίας, στις διαχωριστικές νησίδες, μέχρι και στα πάρκινγκ των super-market! Οι δε τροχόμπατσοι δεν γράφουν ΚΑΝΕΝΑ (μη στενοχωρήσουμε την πελατεία του Θείου). Κι όλα αυτά ενώ από το Καραϊσκάκη περνάνε ένα κάρο γραμμές λεωφορείων, το τραμ και ο ηλεκτρικός!!!! Κάφροι!Όντως απαράδεκτη κατάσταση.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
aserf, After κ Χρήστος Λάππας
Εσεις οι τρεις τι καθεστε;;;;
Δεν σας εχω δει να ποσταρετε εδω....aserf....
α - Τα χα παρει....
Γιατι λεω 'θα την κανει την μαλακια' και με το που εβαλα το αριστερο πανω στο φρενο.... φλας και βγαινει μπροστα μου....
β - Δεν φερνω σε κλασσικο επιχειρηματιας γιατρο κτλ... Αλλα οχι κ ετσι!!!
γ - Σιγα μην ειχε κουρτινακια το Γλαστρακι....Μπορείς να το παραγγείλεις και με πλαϊνά και με πίσω και νομίζω ότι είναι με μηχανισμό ( όχι χειροκίνητα ).
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...ΥΓ. Ρε ζωα με τα σχολικα αρχιζωα του κερατα.....που μειωνω τα ζωακια που σας λεω ετσι, τι θα γινει με την παρτυ σας? Οπου τους κ@υλωσει σταματανε στα στενα να παρουν τα παιδακια, δεν κανουν λιγο στην ακρη να περασει κανας χριστιανος, πρεπει να τους περιμενουμε!
Αναρωτιέμαι αν το κάνουν επίτηδες ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδάκια που διασχίζουν τον δρόμο για να πάνε από το σχολικό λεωφορείο στο σπίτι τους, ή απλά βαριούνται να κάνουν λίγο άκρη. Αν πρόκειται για την πρώτη περίπτωση, τους δικαιολογώ εν μέρη.
Νομίζω άλλωστε ότι απαγορεύεται να προσπεράσεις σχολικό όταν παραλαμβάνει ή παραδίδει παιδάκια.
-
α - Τα χα παρει....
Γιατι λεω 'θα την κανει την μαλακια' και με το που εβαλα το αριστερο πανω στο φρενο.... φλας και βγαινει μπροστα μου....
γ - Σιγα μην ειχε κουρτινακια το Γλαστρακι....Μπορείς να το παραγγείλεις και με πλαϊνά και με πίσω και νομίζω ότι είναι με μηχανισμό ( όχι χειροκίνητα ).
Το δικο μου δεν εχει
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
....
Μπροστα μας, τυπος με mercentes SL, να κανει κατι αχρηστες σφηνες........Η απαντηση του ηταν να μου κορναρει και να μου παιξει τα φωτα(οχι βεβαια φυλικα)
Εμεις φταιμε που δεν σταματησαμε 15 μηχανες, να καναμε καμπριο την SL, αλλα θα φροντισει στο μελλον καμια κολονα απο μονη της, ελπιζω χωρις περαιτερω θυματαΔηλαδη τι θα του κανατε, θα κατεβαινατε ολοι μαζι να πατησετε το κουμπι που ανοιγει την οροφη? Τον τρομαξατε
το σιγουρο ειναι οτι αν καταιβενανε κατω,...θα χρειαζοταν μετα σιγουρα να ΑΛΛΑΞΕΙ κουκουλα μαζι με τα υπολοιπα...
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
....
Μπροστα μας, τυπος με mercentes SL, να κανει κατι αχρηστες σφηνες........Η απαντηση του ηταν να μου κορναρει και να μου παιξει τα φωτα(οχι βεβαια φυλικα)
Εμεις φταιμε που δεν σταματησαμε 15 μηχανες, να καναμε καμπριο την SL, αλλα θα φροντισει στο μελλον καμια κολονα απο μονη της, ελπιζω χωρις περαιτερω θυματαΔηλαδη τι θα του κανατε, θα κατεβαινατε ολοι μαζι να πατησετε το κουμπι που ανοιγει την οροφη? Τον τρομαξατε
το σιγουρο ειναι οτι αν καταιβενανε κατω,...θα χρειαζοταν μετα σιγουρα να ΑΛΛΑΞΕΙ κουκουλα μαζι με τα υπολοιπα...
Το SL ειναι καμπριο με μεταλλικη οροφη
-
Ε, θα του την έκαναν κουκούλα!
-
α - Τα χα παρει....
Το δικο μου δεν εχει
Ούτε και το δικό μου. Ήθελε ένα σκασμό λεφτά εάν θυμάμαι καλά ενώ τώρα το πίσω χειροκίνητο κουρτινάκι το βάζω με 100 ευρώ.
-
....
Το SL ειναι καμπριο με μεταλλικη οροφη
αρα η αντικατασταση της θα ειναι ακριβοτερη!!!!
-
alfa 156 Yep.....
-
...ΥΓ. Ρε ζωα με τα σχολικα αρχιζωα του κερατα.....που μειωνω τα ζωακια που σας λεω ετσι, τι θα γινει με την παρτυ σας? Οπου τους κ@υλωσει σταματανε στα στενα να παρουν τα παιδακια, δεν κανουν λιγο στην ακρη να περασει κανας χριστιανος, πρεπει να τους περιμενουμε!
Αναρωτιέμαι αν το κάνουν επίτηδες ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδάκια που διασχίζουν τον δρόμο για να πάνε από το σχολικό λεωφορείο στο σπίτι τους, ή απλά βαριούνται να κάνουν λίγο άκρη. Αν πρόκειται για την πρώτη περίπτωση, τους δικαιολογώ εν μέρη.
Νομίζω άλλωστε ότι απαγορεύεται να προσπεράσεις σχολικό όταν παραλαμβάνει ή παραδίδει παιδάκια.
Οχι στην Ελλαδα.
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Κανονικα θα επρεπε να υπαρχει μια στοιχειωδης παιδεια για την κινηση στον δρομο(οπως την Γερμανια)
Τι να κανουν ομως και οι αμοιροι ποδηλατες, που το περιβαλλον ειναι εντελως εχθρικο προς αυτους
Στα Βριλησσια σε πολλους δρομους εχουν γινει ποδηλατολωριδες, και μαλιστα κλειστες με τσιμεντο(και μπραβο στον δημαρχο)
Ε, στα περισσοτερα ανοιχτα σημεια, εχουν παρκαρει τα SUV τους καποιοι καφροι, οποτε παει στα τσακιδια η λωριδαΣε συγκεκριμένο δρόμο στα Βριλήσσια που έχει ποδηλατόδρομο, την περασμένη άνοιξη ένα πρωί καθημερινής... Μια γύρω στα 35-40 κάνει ποδήλατο στη μέση του δρόμου (και όχι στον ποδηλατόδρομο) με το πάσο της και χαζεύοντας φυσικά...
Φτάνει ο αδερφός μου πίσω της με το αυτοκίνητο και χωρίς να κορνάρει της μιλάει ευγενικά και της ζητάει το αυτονόητο. Να πάει στον ποδηλατόδρομο και να κάνει χώρο να περάσουν τα αυτοκίνητα. Εκείνη του απαντάει κοφτά 'Όχι εγώ εδώ θέλω να κινηθώ και δεν κάνω άκρη' και να συνεχίζει να πηγαίνει με ρυθμούς χελώνας. Εκεί αρχίζει να φορτώνει ο αδερφός μου. Της λέει οτι ο ποδηλατόδρομος είναι για αυτό το σκοπό και να κινηθεί εκεί. Αυτή να χτυπιέται ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να πάει εκεί.
Ατάκα στο καπάκι 'Μωρή πόσο καιρό έχεις να μ@μηθείς?' Και την βλέπεις εκεί που το έπαιζε τσαμπουκάς, κάνει μόκο και πάει στον ποδηλατόδρομο ξεμπλοκάρωντας με τη μια το δρόμο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το ελπιζω γιατι τα παιδακια καποιες φορες δεν ειναι στην ωρα τους!
Σιγα μην περιμενω ποτε θα κατεβει, πισω απο ενα σχολικο!Οχι στην Ελλαδα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ε, στα περισσοτερα ανοιχτα σημεια, εχουν παρκαρει τα SUV τους καποιοι καφροι, οποτε παει στα τσακιδια η λωριδαΣε συγκεκριμένο δρόμο στα Βριλήσσια που έχει ποδηλατόδρομο, την περασμένη άνοιξη ένα πρωί καθημερινής... Μια γύρω στα 35-40 κάνει ποδήλατο στη μέση του δρόμου (και όχι στον ποδηλατόδρομο) με το πάσο της και χαζεύοντας φυσικά...
Φτάνει ο αδερφός μου πίσω της με το αυτοκίνητο και χωρίς να κορνάρει της μιλάει ευγενικά και της ζητάει το αυτονόητο. Να πάει στον ποδηλατόδρομο και να κάνει χώρο να περάσουν τα αυτοκίνητα. Εκείνη του απαντάει κοφτά 'Όχι εγώ εδώ θέλω να κινηθώ και δεν κάνω άκρη' και να συνεχίζει να πηγαίνει με ρυθμούς χελώνας. Εκεί αρχίζει να φορτώνει ο αδερφός μου. Της λέει οτι ο ποδηλατόδρομος είναι για αυτό το σκοπό και να κινηθεί εκεί. Αυτή να χτυπιέται ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να πάει εκεί.
Ατάκα στο καπάκι 'Μωρή πόσο καιρό έχεις να μ@μηθείς?' Και την βλέπεις εκεί που το έπαιζε τσαμπουκάς, κάνει μόκο και πάει στον ποδηλατόδρομο ξεμπλοκάρωντας με τη μια το δρόμο.
E, δεν εκανε και ενα Ψυχικο ο αδελφος σου, να σωθει η κοπελα....
-
οδηγος Τραμ περασε με κοκκινο σημερα το πρωι σε διασταρυωση κοντα στο καλλιμαρμαρο....πραγματικα δολοφονικο
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#8]