-
Ο χρήστης avel έγραψε:
:roll: Kacey, το συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση;Από τη στιγμή που και οι δύο οδηγοί αγνοούν τους κανόνες (ο ένας την κίνηση στην αριστερή λωρίδα και ο άλλος το όριο), δεν υπάρχει σωστή απάντηση.
Εσύ επιλέγεις να αγνοείς έναν κανόνα και να βρίζεις τον άλλον που αγνοεί άλλον κανόνα.
Αυτός, επιλέγει να αγνοεί αυτόν τον δεύτερο κανόνα και να βρίζει πιθανώς εσένα που αγνοείς τον πρώτο κανόνα του ορίου, αυτόν που εσένα δε σου αρέσει.
End of story.
Σοβαρα? Δεν υπαρχει σωστη απαντηση? Στο οτι παω πιο γρηγορα απο το οριο υπαρχει σωστη απαντηση, οτι δεν πρεπει. Σε αυτο που ρωταω, ανεξαρτητα απο το αν απο πισω του ειμαι εγω που θελω να παω γρηγορα, δεν υπαρχει σωστη απαντηση? Ασε με εμενα ρε φιλε, δεν υπαρχω εγω στον δρομο:
Μπορει καποιος να αραξει στην αριστερη και να πηγαινει σε αυτην επ'άπειρον, ενω στις διπλα λωριδες δεν υπαρχουν αυτοκινητα ή υπαρχουν σε αραιη κινηση πχ 1 καθε 100 μετρα?
Δεν υπαρχει απαντηση σε αυτο?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΥΓ Manosk προσεξε με ολα αυτα που κανεις στον δρομο μπορει να βρεθει καποιος να σου σπασει τα μουτρα...Μπορει να μην καταλαβει το 'ιδιαιτερο' χιουμορακι σου. Ασε που χαλιεσαι, σου σπανε τα νευρα, ανεβαινει η πιεση, θα παθεις ελκος, και αλλα πολλα
Κατά πρώτον, δεν ξέρεις τι κάνω στο δρόμο. Κι από δεξιά περνάω όσους κολλάνε αριστερά (δεν υποστηρίζω όμως ότι πράττω σωστά) και δεξιά πηγαίνω για να διευκολύνω τους πιο γρήγορους και φλας βγάζω πάντα και τις σφήνες αποφεύγω και ευχαριστώ όταν μου παραχωρούν προτεραιότητα.
Κατά δεύτερον, δεν λέω αστεία στους άλλους οδηγούς. Αν πάντως τα οικονομικά μου χειροτερέψουν, ίσως το κάνω στα φανάρια ζητώντας αμοιβή, οπότε όντως θα κινδυνεύω. -
Υπάρχει και η κοινή λογική που μάλλον την αγνοούμε μερικές φορές. Όπως επίσης και η κοινωνική (κατ' αντιστοιχία με την αντικοινωνική) συμπεριφορά.
Κατανοεί κανείς το δικαίωμα στην προσπέραση; Ναι...
Είναι δικαίωμα που εχουν όλοι ανεξαιρέτως; Επίσης ναι...
Όλα τα αυτοκίνητα -και οι οδηγοί τους- έχουν τις ίδιες επιδόσεις; Σαφώς και όχι...
Όμως και το Lada και η Μ3 έχουν το ΙΔΙΟ δικαίωμα στους δρόμους. Αν μπορεί το Lada να προσπέράσει νταλίκα έχει δικαίωμα να το κάνει. Προφανώς και πρέπει να επιστρέψει στη λωρίδα του, αλλά ενόσω προσπερνά, ακόμη και με πέντε χ.α.ω (το ξέρω ομολογουμένως είναι σπαστικό) διαφορά, η Μ3 θα πρέπει να περιμένει. Δεν είναι θέμα νόμου είναι θέμα απλής λογικής και, όπως είπα παραπάνω, κοινωνικής συμπεριφοράς.
Όσο αντικοινωνικός είναι ο κάτοχος του Lada που 'αγοράζει οικόπεδο' στην αριστερή, άλλο τόσο -και ενδεχομένως περισσότερο γιατί στην πράξη αποδεικνύεται και πιο επικίνδυνος- είναι και ο κάτοχος του Μ3 που πιέζει στο μισό μέτρο το Lada που προσπερνά, να κάνει τι; Να πάει πιο γρήγορα; Να γίνει καλύτερος οδηγός; Να κάνει στη μπάντα (έστω και κάτω από την νταλίκα);
Όπως και να' χει, εφόσον θέλουμε να αποκαλούμαστε 'καλοί οδηγοί' περιλαμβάνεται στο 'καλός' και το 'ώριμος'. Πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε την εμπειρία του τι κυκλοφορεί εκεί έξω και ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ στην πραγματικότητα - και βέβαια δεν προσπαθούμε να προσαρμόσουμε την πραγματικότητα γιατί πολύ απλά αυτό ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. -
Κοίτα να δεις που θα συμφωνήσω με τον kacey, μόνο όμως ως προς τη νομιμότητα ή όχι του κινούμενου στην αριστερή λωρίδα, αλλά όχι ως προς το 'δικαίωμά' του να εκδιώξει τον κατασκηνωτή. Το άρθρο που κάνει τη διάκριση μεταξύ κατοικημένων και μη περιοχών, αναφέρεται στην κίνηση σε στοίχους, και μόνο σε αυτήν. Αυτό σημαίνει ότι όταν ο δρόμος είναι μποτιλιαρισμένος ή με πυκνή ροή, μπορεί οποιοσδήποτε να είναι σε οποιαδήποτε λωρίδα νόμιμα. Όταν όμως δεν ισχύει το παραπάνω, δηλαδή κινούνται τα αυτοκίνητα με μεγάλα κενά μεταξύ τους, υποχρεωτικά πρέπει να κινείται κανείς στην δεξιά. Προφανώς θα βγει και στη μεσαία για να προσπεράσει λεωφορεία, ταξί και άλλους βραδυπορούντες και πιθανώς θα μείνει στη μεσαία για μεγάλο διάστημα (όσο δηλαδή περνάει τους αργούς στη δεξιά). Όμως αν βγει στην αριστερή και έρθει κάποιος γρηγορότερος από πίσω, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει χώρος στην μεσαία, υποχρεούται να πάει στη μεσαία για να τον αφήσει να περάσει.
Εγώ αυτό καταλαβαίνω από τον ΚΟΚ...
Όσον αφορά την παραβίαση του ορίου ταχύτητας τώρα, και ο ίδιος ο kacey δέχεται ότι κάνει παρανομία. Κατ'εμέ (και σύμφωνα με τον ΚΟΚ που πουθενά δεν προσδιορίζει το αντίθετο) το γεγονός ότι εκείνος είναι παράνομος δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να παρανομεί κατασκηνώνοντας αριστερά. Αντίστοιχα, κανείς δεν έχει το δικαίωμα (πάλι βάσει ΚΟΚ) να κάνει σφήνα ή προσπέραση από δεξιά για να συνετίσει έναν κατασκηνωτή της αριστερής. Στην πραγματικότητα όμως αυτό που χρειάζεται είναι κατανόηση και από τις δύο πλευρές και λογική ελάχιστης αντίθεσης: ο γρήγορος να μην πιάνει εξωφρενικές ταχύτητες (όταν κινείσαι πιο γρήγορα από το 98% των άλλων, κάποιο πρόβλημα υπάρχει) και ο αργός να μην κατασκηνώνει (όταν είσαι αριστερά, έχεις χώρο στη μεσαία και βλέπεις ότι καθυστερείς κάποιον, πήγαινε δεξιά). Δυστυχώς αγνοώ τον τρόπο που αυτό μπορεί να δουλέψει στην πράξη, εδώ στην Ελλάδα...
-
Petros συμφωνούμε πως δεν χρειάζονται διακρίσεις. Στο παράδειγμα που ανέφερες από τη στιγμή που εσύ τον προσεγγίζεις (με την M3) όταν βρίσκεται στην φάση που ΗΔΗ πραγματοποιεί την προσπέραση (δηλαδή είχε ξεκινήσει την διαδικασία πριν εσύ τον φτάσεις), δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να τον πιέσεις. Κάνεις λίγη υπομονή μέχρι να ολοκληρώσει την προσπέραση. Σε αυτή την περίπτωση λίγοι είναι που θα φερθούν βλακωδώς με φώτα κτλ.
Όμως ο οδηγός του Lada ΔΕΝ πρέπει να βγει για προσπέραση αν σε δει να πλησιάζεις με πολλά και σε μικρή απόσταση! Εκεί θα είναι εκείνος λάθος.
Όπως θα είναι λάθος και αν μετά την ολοκλήρωση της προσπέρασης δεν επιστρέψει δεξιά και να αφήσει να περάσει το όχημα που θέλει να κινηθεί ταχύτερα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Petros συμφωνούμε πως δεν χρειάζονται διακρίσεις. Στο παράδειγμα που ανέφερες από τη στιγμή που εσύ τον προσεγγίζεις (με την M3) όταν βρίσκεται στην φάση που ΗΔΗ πραγματοποιεί την προσπέραση (δηλαδή είχε ξεκινήσει την διαδικασία πριν εσύ τον φτάσεις), δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να τον πιέσεις. Κάνεις λίγη υπομονή μέχρι να ολοκληρώσει την προσπέραση. Σε αυτή την περίπτωση λίγοι είναι που θα φερθούν βλακωδώς με φώτα κτλ.Όμως ο οδηγός του Lada ΔΕΝ πρέπει να βγει για προσπέραση αν σε δει να πλησιάζεις με πολλά και σε μικρή απόσταση! Εκεί θα είναι εκείνος λάθος.
Όπως θα είναι λάθος και αν μετά την ολοκλήρωση της προσπέρασης δεν επιστρέψει δεξιά και να αφήσει να περάσει το όχημα που θέλει να κινηθεί ταχύτερα.
Ρε γαμωτο,τοσο λογικα και απλα πραγματα,γιατι στους δρομους βλεπουμε τ'αναποδα;
Μαλλον ειναι τα κυβικα ( και τα λιγα και τα πολλα) που μας κανουν συμπλεγματικους και υπεροπτες. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Petros συμφωνούμε πως δεν χρειάζονται διακρίσεις. Στο παράδειγμα που ανέφερες από τη στιγμή που εσύ τον προσεγγίζεις (με την M3) όταν βρίσκεται στην φάση που ΗΔΗ πραγματοποιεί την προσπέραση (δηλαδή είχε ξεκινήσει την διαδικασία πριν εσύ τον φτάσεις), δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να τον πιέσεις. Κάνεις λίγη υπομονή μέχρι να ολοκληρώσει την προσπέραση. Σε αυτή την περίπτωση λίγοι είναι που θα φερθούν βλακωδώς με φώτα κτλ.
Όμως ο οδηγός του Lada ΔΕΝ πρέπει να βγει για προσπέραση αν σε δει να πλησιάζεις με πολλά και σε μικρή απόσταση! Εκεί θα είναι εκείνος λάθος.
Ρε γαμωτο,τοσο λογικα και απλα πραγματα,γιατι στους δρομους βλεπουμε τ'αναποδα;
Μαλλον ειναι τα κυβικα ( και τα λιγα και τα πολλα) που μας κανουν συμπλεγματικους και υπεροπτες.+1
...και -δυστυχώς- δεν εξαιρώ τον εαυτό μου
-
Τι πρωϊνό και αυτό...
Καταρχήν δολοφόνος στο πανεπιστήμιο πήγε να με εμβολίσει με 60+ χλμ/ώρα παραβιάζοντας ένα STOP να με το συμπάθειο που λένε... Τη γλυτώσαμε απλά και μόνο γιατί φρέναρα όσο πιο δυνατά γινόταν και έκοψα και το τιμόνι προς τ' αριστερά.
Μέσα στον εκνευρισμό μου τον ακολούθησα και του τα έσουρα. Μου απάντησε ε καλά τι φωνάζεις, αφού δεν τρακάραμε Του απάντησα ότι νύχτα το πήρες το δίπλωμα και σηκώθηκα και έφυγα. Είχε και μια κοπέλα μέσα που είχε ασπρίσει από το φόβο της, ας πρόσεχε όμως σε ποιανού το αμάξι μπαίνει.Φτάνοντας στο κέντρο με αποτελείωσε αυτός:
Έχω συνηθίσει να παρκάρουν διπλή σειρά στην Κορίνθου και στη Μαιζώνος κλείνοντας τη μία λωρίδα (μ' εκνευρίζει μεν, ειδικά όταν δεν έχουν ανοίξει αλάρμ, ψιλοπαλεύεται όμως η κατάσταση), πρόκειται όμως για δρόμους μονής κατεύθυνσης.
Ε το να παρκάρει κάποιος και να κλείσει τη μία λωρίδα σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης πρώτη φορά το είδα. Προσωπικά χρειάστηκε να περιμένω ένα λεπτό για ν' ανάψει πράσινο, να φύγουν τ΄αμάξια από το αντίθετο ρεύμα και μετά να περάσω. ΖΩΟ με όλη την έννοια της λέξης!!!
Φυσικά τσίμπησε αυτό:
-
@ Petros
Ναι ρε φιλε, ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. Κατ'αρχας εγω για πολλα χρονια κυκλοφορουσα με Lada αρα ξερω πολυ καλα τι λες. Και ποτε δεν ειπα οτι δεν εχει δικαιωμα να προσπερασει καποιος και οτι δεν πρεπει εγω να τον περιμενω.
ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΣΤ ΜΟΥ δεν ειναι προσπεραση το να καθεσαι συνεχεια στην αριστερηεπειδη πηγαινεις με 10 ή 20 χαω περισσοτερα απο τους μεσαιους, ενω αυτοι ειναι 1 αυτοκινητο ανα 100 μετρα. Εκει δεν πας αριστερα γιατι δεν θες να κοψεις αν τυχον φτασεις τον επομενο μεχρι να σε περασει ο απο πισω και να ξαναβγεις στην αριστερη, οχι επειδη 'προσπερνας'. Το βολεμα σου κοιτας και στα @@ σου ο απο πισω.
Αυτο ειναι που μου γυρναει τα αντερα, και φυσικα οσοι 'καθομαι οσο θελω στην αριστερη γιατι παω με το οριο αρα δεν εχω υποχρεωση να ξεκαβαλησω'. Τωρα βεβαια εχουμε και το νεο φρουτο, οτι μεσα στην πολη δεν υπαρχει 'προσπεραση' αλλα μονο 'κυκλοφορια σε στοιχους', αρα ολοι καθονται οπου θελουν οσο θελουν...Οποτε να βγαλω το συμπερασμα οτι και εγω περναω απο οπου θελω αφου δεν προσπερναω αλλα κινουμαι σε (συνεχως εναλλασομενους ) στοιχους?
Ο αγωνας τωρα δικαιωνεται .
Βλεπεις μερικοι εχουν και επιχειρηματα με τα οποια αποδεικνυουν οτι ειμαι λαθος και ηλιθια επιμενω στο λαθος μου, οτι στην αριστερη καθεσαι οποτε και οσο σου γουσταρει...
@aserf
Μια πετρα επρεπε να τσιμπησει ο μαλακας. -
Μ' αρέσει που του το έβαλες σε διαφάνεια.
Υπό συνθήκες και σε πολύ άγρια και εξακριβωμένα ζώα που δεν εννοούν να καταλάβουν, είναι χρήσιμη λίγη κόλλα UHU μαζί με το χαρτί.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μ' αρέσει που του το έβαλες σε διαφάνεια.Υπό συνθήκες και σε πολύ άγρια και εξακριβωμένα ζώα που δεν εννοούν να καταλάβουν, είναι χρήσιμη λίγη κόλλα UHU μαζί με το χαρτί.
Έχω 4-5 τυπωμένα στο αυτοκίνητο ΟΛΑ σε διαφάνειες. Μην πιάσει και καμια βροχή, ξεβάψει και δε διαβάσει το ζώο τι του έβαλα
Περιττό να πω ότι κάλεσα την τροχαία αλλά μου είπαν ότι λόγω πορείας όλες οι δυνάμεις ήταν επί ποδός και δεν υπήρχε κάποιος διαθέσιμος
-
Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να έχεις χρόνο να κάτσεις σε μια γωνία να δεις τα μούτρα του ζώου μόλις αντικρύσει το συμπαθές τετράποδο
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να έχεις χρόνο να κάτσεις σε μια γωνία να δεις τα μούτρα του ζώου μόλις αντικρύσει το συμπαθές τετράποδοΚάθισα και το είδα...
Το έβγαλε εκνευρισμένος, το πέταξε στο κάθισμα του συνοδηγού και σηκώθηκε και έφυγε.
Αυτό κανα 20λεπτό μετά αφού το είχα βάλει. Είχα όντως χρόνο και κάθισα
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Το έβγαλε εκνευρισμένος, το πέταξε στο κάθισμα του συνοδηγού και σηκώθηκε και έφυγε.
Το κράτησε το βραβείο δλδ
-
Παρόμοια περίπτωση πρόκλησης ηλίθιου μποτιλιαρίσματος...
Την προηγούμενη εβδομάδα αυτό. Η λαϊκή αγορά είναι σε δρόμο 4 στενά πιο κάτω. Ο μαυριδερός τυπάκος λοιπόν, μην έχοντας καμία άδεια πλανόδιου μικροπωλητή, επέλεξε τη συγκεκριμένη γωνία (είναι και σχολείο εκεί) να απλώσει την πραμάτεια του, καταλαμβάνοντας το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Επίσης βλέπετε πίσω του δεν έχασε την ευκαιρία και σταμάτησε και άλλος το ίδιο παράνομα και καταχρηστικά...
Έπρεπε να βλέπατε λίγα λεπτά πριν σε εκείνο το σημείο που διασταυρώθηκαν (αντίθετα κινούμενα) μεγάλο φορτηγό με λεωφορείο του ΟΑΣΑ τι χαμός έγινε μέχρι να ξεμπλοκάρουν.
Τον τυπάκο τον βλέπετε ατάραχο... Είναι αυτός δίπλα από το καρότσι της λαϊκής στη μέση του δρόμου. Μου αρέσει που έκανε και τον τροχονόμο.
Όμως λίγα μέτρα πιο κάτω στο βάθος όπως κοιτάτε, στα πηγμένα αυτοκίνητα ήταν και ένα Sportage της αστυνομίας. Το οποίο αγανακτισμένο άρχισε να πατάει την χαρακτηριστική κόρνα...
Μόλις το είδε άρχισε να μαζεύει χαλιά και να τρέχει να ξεμπλοκάρει το ρεύμα...
Μετά αναρωτιέστε πως δημιουργείται η κίνηση. ΕΛΕΟΣ με τους ηλίθιους πια...!
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να έχεις χρόνο να κάτσεις σε μια γωνία να δεις τα μούτρα του ζώου μόλις αντικρύσει το συμπαθές τετράποδο
Κάθισα και το είδα...
Το έβγαλε εκνευρισμένος, **το πέταξε στο κάθισμα του συνοδηγού **και σηκώθηκε και έφυγε.
Άτσα, ζώο με οικολογικές ευαισθησίες.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Κάθισα και το είδα...
Το έβγαλε εκνευρισμένος, **το πέταξε στο κάθισμα του συνοδηγού **και σηκώθηκε και έφυγε.
Άτσα, ζώο με οικολογικές ευαισθησίες.
Μπα,θα το κολαγε σε κανενα που ειχε καβαλησει πεζοδρομιο.!!!Ε οχι και στο πεζοδρομιο το ζωο,να παρε να'χεις.....
-
Kacey,
έχεις απίστευτο πρόβλημα. Στήριζες τη θέση σου στον Κ.Ο.Κ. και ζητούσες άρθρα. Στα παρέθεσα και τώρα δε γουστάρεις τον Κ.Ο.Κ.. Τι να κάνουμε; Η αριστερή δεν είναι πάντοτε και αποκλειστικά λωρίδα ταχείας, συμβαίνει και να είναι λωρίδα κατεύθυνσης, όπως ακριβώς η μεσαία και η δεξιά. Όχι γιατί το λέω ή το θέλω εγώ, αλλά γιατί έτσι προβλέπει ο Κ.Ο.Κ.!
Χώνεψε το, η επιθυμία σου δεν είναι νόμος για τους άλλους. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Κάθισα και το είδα...
Μην μπαίνεις καν στον κόπο να εκτυπώνεις...
Ετοιμα αυτοκολλητάκια από τους http://www.streetpanthers.gr -
Ο χρήστης agpr έγραψε:
Kacey,
έχεις απίστευτο πρόβλημα. Στήριζες τη θέση σου στον Κ.Ο.Κ. και ζητούσες άρθρα. Στα παρέθεσα και τώρα δε γουστάρεις τον Κ.Ο.Κ.. Τι να κάνουμε; Η αριστερή δεν είναι πάντοτε και αποκλειστικά λωρίδα ταχείας, συμβαίνει και να είναι λωρίδα κατεύθυνσης, όπως ακριβώς η μεσαία και η δεξιά. Όχι γιατί το λέω ή το θέλω εγώ, αλλά γιατί έτσι προβλέπει ο Κ.Ο.Κ.!
Χώνεψε το, η επιθυμία σου δεν είναι νόμος για τους άλλους.εκει εσυ, ακαθεκτος...Παρεθεσες αρθρα? Και εγω μπορω να σου παραθεσω στοιχεια για την ερωτικη ζωη του μπαμπουΐνου. Οσο σχεση εχει αυτη με αυτο που συζηταμε, αλλο τοσο σχεση εχει το αρθρο που παρεθεσες για την κινηση σε στοιχους με το αν μπορουμε να καβαλαμε επ΄απειρον την αριστερη. ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ, ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ.
Αλλοι δυο σου ειπαν οτι το αρθρο που κανει διακριση σε εντος και εκτος πολης που επικαλεισαι εσυ ειναι ΑΣΧΕΤΟ με αυτο που συζηταμε, οτι αυτο που λες ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, σου ειπαν οτι αμα καποιος θελει να παει πιο γρηγορα ΠΡΕΠΕΙ να κανεις ακρη να περασει εφ'οσον μπορεις, εκει εσυ την ιδια μλκια. Καθολου δεν ιδρωσε το αυτακι σου. Κατα τα αλλα εγω εχω απιστευτο προβλημα.
Φυσικα δεν απαντησες σε αυτους, μονο σε εμενα επειδη οτι λεω εγω ειναι 'επιθυμια μου' και 'ειμαι λαθος'.
Αλλιως μας τα λες τωρα βεβαια, 'δεν ειναι παντοτε λωριδα ταχεις κυκλοφοριας', πριν 2 μερες ελεγες οτι δεν υπαρχει ποτε λωριδα ταχειας κυκλοφοριας μεσα στην πολη και οτι δεν οριζεται προσπεραση αλλα κινηση σε παραλληλους στοιχους.
Θα τολμησω να ρωτησω μια τελευταιο φορα, μπας και...Στην Βουλιαγμενης, αμα δεν εχεις σκοπο να στριψεις αριστερα και μεσαια λωριδα ειναι σχετικα αδεια ή κινεισαι με την ιδια ταχυτητα με τους μεσαιους, εχεις δικαιωμα να καθεσαι επ΄απειρον στην αριστερη?
Ειναι μια ερωτηση που απαντιεται με ενα ναι ή με ενα οχι. Μπορεις να απαντησεις για να καταλαβουμε με τι σοι ανεκδοτο εχουμε να κανουμε, ή να συνεχισεις να κανεις τον κινεζο και να
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#8]