-
http://www.italiaspeed.com/2008/cars/ma ... /1709.html
Από τις λίγες φορές που το μάτι πέφτει περισσότερο στο αμάξι και όχι στα μοντέλα δίπλα του. Αλήθεια πιο χάλια μοντέλα δεν μπορούσαν να βρούν;
-
-
Αφιερωμένο στη μαύρη που είδα σήμερα και μόνο που δεν άρχισα τις κωλοτούμπες μέσα στο αμάξι...
-
Maserati GranTurismo MC Corse.
http://www.worldcarfans.com/9080925.001/maserati-granturismo-mc-corse-concept-revealed
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αφιερωμένο στη μαύρη που είδα σήμερα και μόνο που δεν άρχισα τις κωλοτούμπες μέσα στο αμάξι...
Tι γλυπτό που είναι ρε πστ μου...
-
θε θελω να φανω κακος και να σας τη χαλασω, αλλα η μασκα μπροστα μου θυμιζει κατι απο bmw
Ζ4 ισως... -
Τα φώτα στη νέα ίσως λίιιιγο ναι. Αλλά συνολικά το αποτέλεσμα απέχει αιώνες από τη Ζ4.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Τα φώτα στη νέα ίσως λίιιιγο ναι. Αλλά συνολικά το αποτέλεσμα απέχει αιώνες από τη Ζ4.ναι δε σου ειπα οτι μοιαζει αλλα μου τη θυμισε καπως...πιο πολυ στις μαυρες γριλιες εμενα
-
Άμα σ' αρέσει τόσο πολύ πάρτηνα και σε κουπέ...
http://www.automotive.com/future-cars/9 ... index.html
GT5000 θα το λένε νομίζω.
-
πολυ καλυτερα τα πραγματα σε κουπε
-
-
Τελεια τα πισω boomerang φωτα!
Damn you Americans!
-
Μόνο σε εμένα φαινεται φθηνή δικαιολογία το ότι και καλά δεν άρεσαν στους αμερικάνους τα (φοβερά) φώτα 'boomerang'?
Και ο πρόγονος της 3200GT, το concept legram της Italdesign:
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Μόνο σε εμένα φαινεται φθηνή δικαιολογία το ότι και καλά δεν άρεσαν στους αμερικάνους τα (φοβερά) φώτα 'boomerang'?Κι εγώ το έχω σκεφτεί, αλλά δεν μπορώ να βρώ καποια άλλη αιτιολόγηση.
-
The original 'boomerang' tail-lights were replaced because they did not meet US requirements for night-driving visibility.
Από wikipedia
Μάλλον η αγορά των ΗΠΑ ήταν ο λόγος αλλά δεν καταργήθηκαν επειδή δεν άρεσαν (!) αλλά επειδή δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές. Αν ισχύει αυτό τότε η λύση ήταν 'πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι' θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να ικανοποιήσουν τις προδιαγραφές διατηρόντας το εντυπωσιακό σχήμα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Και ο πρόγονος της 3200GT, το concept legram της Italdesign:Αυτό είναι το Daewoo Bucrane (1995).Το Legram είναι σχεδιαστική πρόταση για το Fiat Bravo I,χρησιμοποιώντας το πατωμά και τον κινητήρα του και ουδεμία σχέση έχει με την 3200GT.
Όχι βέβαια ότι έχει μεγαλύτερη το Bucrane,ως σημείο αναφοράς στο σχεδιασμό της 3200gt/coupe/gransport...αλλά τέλος πάντων.Παρά τις διακηρύξεις της Italdesign,ότι πηγή έμπνευσης για το σχεδιασμό της αποτέλεσαν τα coupe της φίρμας των δεκαετιών του 60,η 3200 GT,παρότι όμορφη ....δεν είναι και τόσο κοντά στη σχεδιαστική παράδοση Maserati των δεκαετιών 50 και 60.Τηρουμένων των αναλογιών,η 3200 GT,σχεδιαστικά θα μπορούσε να ανήκει και στην oικογένεια της Αston Μartin (DB7/DB9/V8 Vantage/V12 Vanquish).
Στον αντίποδα η νέα Granturismo είναι σχεδιαστικά 100% Maserati,με κλασσικά στοιχεία al tridente,όπως οι τονισμένοι θόλοι που θυμίζουν τις Βirdcage & Βirdcage 75th,η οβάλ μάσκα,με σαφή αναφορά στην A6 GCS Pininfarina,οι στρογγυλλοί προβολείς κάτω από τους τραπεζοειδείς,σαφές ενθύμιο διαφόρων Μaserati της δεκαετίας του 50.Στο πλάι οι τονισμένοι θόλοι θυμίζουν έντονα κλασσικά μοντέλα της εταιρείας,με στοιχεία από την Quattroporte και το πρωτότυπο Birdcage 75th,ενώ πλέον η γραμμή σε τρεις όγκους θυμίζει τα μεγάλα κουπέ της εταιρίας όπως η 5000GT,υπενθυμίζοντας όμως και τη σχέση με την 3200gt/coupe/gransport χάρη σε μερικές μικρές λεπτομέρειες. -
Σωστή η διόρθωση, ενώ θυμόμουν το πρωτότυπο και το σχήμα του δεν ήμουνα σίγουρος για το όνομα και ψάχνοντας βρήκα αρκετά (!) site να αναφέρονται σε αυτό σαν Legram. Νομίζω πάντως πως η σχέση της 3200GT με το Buccrane είναι κάτι παραπάνω από επιρροή. Αυτή πάντως η γραμμή ήταν πολύ δημοφιλής για την Italdesign τότε. Και το Legram (το κανονικό ) είχε παρόμοιους όγκους και κάποια πρωτότυπα που είχαν σχεδιάσει για τη Seat, αλλά και το Ibiza mk2/Cordoba ανήκαν στην ίδια τάση.
Προσωπικά βρίσκω την 3200GT το πιο ολοκληρωμένο από αυτά τα σχέδια αλλά δεν παύει να είναι λίγο ανοικονόμητο στις διαστάσεις του. Από κάποιες οπτικές γωνίες φαίνεται πολύ ογκόδες, ειδικά ο τρίτος όγκος.
Οι grandturismo / quattroporte είναι μακράν ωραιότερα αυτοκίνητα και φαίνονται ανώτερης κλάσης (και κόστους) από τις GT/Spyder (μακράν από τα κουτιά απόγονους της Biturbo). Αν έπρεπε να εντοπίσω κάποια αδύνατα σημεία στην Grandturismo και στην Quattroporte αυτά θα ήταν στα φωτιστικά σώματα, εμπρός και πίσω.
-
Μιας και αναφέρθηκε η Birdcage 75th, ένα από τα αγαπημένα μου cutaways, η πρώτη 'birdcage', η Tipo 61 σχεδιασμένο (το cutaway, όχι το αυτοκίνητο) από τον Makoto Ouchi:
-
Προσωπικά βρίσκω χάλια την 3200gt (και την αντικαταστάτη της...) και τα L φανάρια μου μοιάζουν υπερβολικά σαν επιλογη...
Από την άλλη (που πας ρε βλάχο, θα μου πεις), με ξετρελαίνουν κάποιες από τις biturbo, ειδικά η racing και φυσικά η υπερβολική μεν-εξωτικότατη δε shamal.
Ακόμα και η απλή 2.24v (ειδικά η f/l που πριν 3 χρόνια ήταν στο πάνω πάνω μέρος της λίστας μου, με την εξευτελιστική της τιμή, αλλά τελικά κότεψα και πήρα το αυτοκίνητο-πατίνι μου στα ίδια λεφτά...) μοιάζει στα μάτια μου πιο κοντά σχεδιαστικά στα gt της δεκαετίας του 60 που θεωρώ και τα ομορφότερα αυτοκίνητα που πατήσαν ποτέ τις ρόδες τους σε δρόμο. 3500gt, sebring I και ΙΙ, Mexico...Η καινούργια GT είναι κούκλα (την είδα απο κοντά στη Ρώμη, αν θέλετε να σας βάλω και σχετικές φωτό!) και πράγματι είναι κάτι θυμίζει από τα τρελά μονοθέσια και τις παράξενες δημιουργίες στα Α6 GCS! (οι προηγούμενες σειρές είχαν μια 'καθημερινότητα' πάνω τους και δεν ξέρω αν φταίει το γκραντόπουντο για αυτό! ). Ευκολα τη λες πολύ πιο όμορφη από τα αντίστοιχα φερράρι...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Από την άλλη (που πας ρε βλάχο, θα μου πεις), με ξετρελαίνουν κάποιες από τις biturbo, ειδικά η racing και φυσικά η υπερβολική μεν-εξωτικότατη δε shamal.+1.
Aν και προέρχονται από μια στείρα περίοδο για το βιομηχανικό σχεδιασμό.Στην κορυφή των προτιμήσεων μου η Racing ακολουθούμενη από την Karif,αν και στην πρώτη ο συνδυασμός εσωτερικού (δέρμα -alcantara-το κλασσικό ταμπλώ με το οβάλ ρολόι) και εξωτερικών επιλογών (φανάρια-μάσκα-μπροστά αεροτομή)....φλερτάτει επικίνδυνα με το kitsch.Πραγματικά sport αυτοκίνητα,με εκπληκτικές επιδόσεις,ακόμα και στις βασικές εκδόσεις.Έχω γράψει πολλά χιλιόμετρα με μια καρμπυρατεράτη και αρκούντως αναξιόπιστη Biturbo του 84.Ευκολα τη λες πολύ πιο όμορφη από τα αντίστοιχα φερράρι...
Δεν υπάρχουν αντίστοιχα Ferrari.Τα κεντρομήχανα V8 του Maranello είναι Dino,τόσο στη μηχανολογική διάταξη..όσο και στο σχεδιασμό.Όσο γρηγορότερα το καταλάβει αυτό η Ferrari,τόσο το καλύτερο για όλους μας....και κυρίως γι αυτήν.Η 599 Fiorano ακόμα και η ανοικονόμητη 612 Scaglietti που είναι πραγματικές Ferrari,τόσο μηχανολογικά όσο και σχεδιαστικά,είναι σε δική τους σχεδιαστική κλάση,που δεν έχει καμιά σχέση με τα τα απανωτά βαριά restyling της 348/355/360/430...ούτε βέβαια με την εμπορική California.
---> MASERATI FORUM