-
Αγαπητοί νέοι φίλοι, είμαι νέος στο forum αν και αρκετά παλιός αναγώστης των 4T όντας 37 ετών .
Εχω να θέσω ένα ερώτημα λίγο πολύπλοκο και θα ήθελα την τοποθέτηση σας πάνω σε ένα δίλημμα που με απασχολεί εδώ και περίπου 2 μήνες.Είμαι από τις 20/7/2006 κάτοχος ενός Peugeot 207 1.6 3d 110ps και σκέφτομαι να το αντικαταστήσω. Η σκέψη μου πάει ή στην ίδια έκδοση με τα 120 άλογα ή στο Golf TSI 140ps.
Tο αυτοκίνητο μου αρέσει πολύ και δεν έχω αντιμετωπίσει μέχρι στιγκμής κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Απλά σκέφτομαι ότι η έκδοση με τα 120 άλογα θα είναι σαφώς καλύτερη.
Πιστεύετε ότι θα χάσω πολλά λεφτά αν κάνω αντικατάσταση του στην αντιπροσωπεία Lion Athnes (έχω κάνει 5.300 χλμ.) ? Το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση.Η έκδοση Rallye είναι μέσα στις επιλογές μου αλλά δεν μου αρέσουν καθόλου τα αυτοκόλλητα και τα άλλα διακοσμητικά και το 207 GΤ μου φαίνεται πολύ ακριβό , δηλαδή θα προτιμούσα περισσότερο το Golf TSI με 400 Euro παραπάνω.Το Golf δεν μου αρέσει τόσο πολύ εμφανισιακά και θα αντικατασταθεί σε 1 χρόνο περίπου. Bέβαια θα μου πείτε ότι πάω σε άλλη κατηγορία αλλά τα 4 μέτρα του Peugeot 207 είναι παρά στο Colt ας πούμε.
Δεδομένου ότι χρωστάω για το αυτοκίνητο μου 5.000 Euro ακόμα στη τράπεζα να περιμένω το νέο Golf VI TSI ή να πάρω από τώρα κάποιο 207 120ps ή rallye (γίνεται να το πάρω χωρίς τα αυτοκόλλητα) ?
Ξέρω ότι μπορεί να φαίνεται λίγο παιδικό το δίλημμα μου στις εποχές που ζούμε με τις τόσες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά αλλά το αυτοκίητο πιστεύω πως για όλους εμάς (που ευελπιστώ να μιλάμε σε αυτό το forum) είναι κάτι παραπάνω από μέσο μετακίνησης. Είναι μάλλον ένα παιδικό όνειρο που πραγματοποιείται ή τρόπος ζωής (όχι όμως και σκοπός ζωής !!!). Τέλος με τα φιλιοσοφικά .
Θα ήθελα όποιος μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα μου, ας κάνει το κόπο να μου στείλει μία απάντηση με το τι μου προτείνει να κάνω.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας εύχομαι καλές συγκινήσεις μέσα
στο τετράτροχο σας!!! -
Αγαπητοί νέοι φίλοι, είμαι νέος στο forum αν και αρκετά παλιός αναγώστης των 4T όντας 37 ετών .
Εχω να θέσω ένα ερώτημα λίγο πολύπλοκο και θα ήθελα την τοποθέτηση σας πάνω σε ένα δίλημμα που με απασχολεί εδώ και περίπου 2 μήνες.Είμαι από τις 20/7/2006 κάτοχος ενός Peugeot 207 1.6 3d 110ps και σκέφτομαι να το αντικαταστήσω. Η σκέψη μου πάει ή στην ίδια έκδοση με τα 120 άλογα ή στο Golf TSI 140ps.
Tο αυτοκίνητο μου αρέσει πολύ και δεν έχω αντιμετωπίσει μέχρι στιγκμής κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Απλά σκέφτομαι ότι η έκδοση με τα 120 άλογα θα είναι σαφώς καλύτερη.
Πιστεύετε ότι θα χάσω πολλά λεφτά αν κάνω αντικατάσταση του στην αντιπροσωπεία Lion Athnes (έχω κάνει 5.300 χλμ.) ? Το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση.Η έκδοση Rallye είναι μέσα στις επιλογές μου αλλά δεν μου αρέσουν καθόλου τα αυτοκόλλητα και τα άλλα διακοσμητικά και το 207 GΤ μου φαίνεται πολύ ακριβό , δηλαδή θα προτιμούσα περισσότερο το Golf TSI με 400 Euro παραπάνω.Το Golf δεν μου αρέσει τόσο πολύ εμφανισιακά και θα αντικατασταθεί σε 1 χρόνο περίπου. Bέβαια θα μου πείτε ότι πάω σε άλλη κατηγορία αλλά τα 4 μέτρα του Peugeot 207 είναι παρά στο Colt ας πούμε.
Δεδομένου ότι χρωστάω για το αυτοκίνητο μου 5.000 Euro ακόμα στη τράπεζα να περιμένω το νέο Golf VI TSI ή να πάρω από τώρα κάποιο 207 120ps ή rallye (γίνεται να το πάρω χωρίς τα αυτοκόλλητα) ?
Ξέρω ότι μπορεί να φαίνεται λίγο παιδικό το δίλημμα μου στις εποχές που ζούμε με τις τόσες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά αλλά το αυτοκίητο πιστεύω πως για όλους εμάς (που ευελπιστώ να μιλάμε σε αυτό το forum) είναι κάτι παραπάνω από μέσο μετακίνησης. Είναι μάλλον ένα παιδικό όνειρο που πραγματοποιείται ή τρόπος ζωής (όχι όμως και σκοπός ζωής !!!). Τέλος με τα φιλιοσοφικά .
Θα ήθελα όποιος μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα μου, ας κάνει το κόπο να μου στείλει μία απάντηση με το τι μου προτείνει να κάνω.
στο τετράτροχο σας!!! -
στο τετράτροχο σας!!! -
Καλώς ορισες.
Το θέμα σου το έβαλες σε εντελώς λάθος thread!
-
για τα αυτοκολλητα του 'rallye' μην αγχωνεσαι!θα βγαινουν πανευκολα!
οτι θα χασεις πολλα λεφτα ειναι σιγουρο παντως....
καλυτερα σε ιδιωτη να το σπρωξεις αν και θα φαινεται υποπτο να δωσεις ενα τοσο νεο αυτοκινητο -
Λοιπόν... Πιστεύω πως δεν αξίζει με την καμία να το δώσεις για να πάρεις το 207 με τα 120 άλογα... οι διαφορές δεν είναι σημαντικές και επ' ουδενί δεν
δικαιολογούν τα χρήματα που θα χάσεις.Για το ραλλύ, φυσικά και μπορείς να τους πεις να σου βγάλουν τα αυτοκόλλητα.
Aπό κει και πέρα, πρέπει να δεις αν βγαίνεις οικονομικά για να κάνεις μια τέτοια κίνηση.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Λοιπόν... Πιστεύω πως δεν αξίζει με την καμία να το δώσεις για να πάρεις το 207 με τα 120 άλογα... οι διαφορές δεν είναι σημαντικές και επ' ουδενί δεν
δικαιολογούν τα χρήματα που θα χάσεις.Όπως ακριβώς τα λέει ο Κωνσταντίνος. Αμφιβάλλω αν θα καταλάβεις καμιά διαφορά ανάμεσα στις δύο εκδόσεις. Αντίθετα, το 207 'rallye' έχει περισσότερο νόημα ως επόμενο βήμα.
-
ΘΑ χάσεις αρκετά λ7 .... αν πάντως κάνεις την κίνηση .... πήγαινε προς το rallye (νέο καλό μοτέρ) ... τα αυτοκόλλητα βγαίνουν ....
-
Ποιάν έκδοση του 207 έχεις Κώστα;
-
Η διαφορα των 110 με 120 αλογων δεν πιστευω οτι αξιζει σε καμια περιπτωση δεδομενου οτι θα χασεις πολλα λεφτα χωρις λογο..
Οσο για το rallye και το TSi αν βγαινεις οικονομικα τοτε οκ κανε το βημα αλλα και παλι δεν μου φαινεται τοσο καλη ιδεα..
-
Για TSI δεν θα σου πρότεινα να το πουλήσεις, καθώς αν μένεις Αθήνα και δεν χρειάζεσαι τους χώρους του (και τα +30 εκατοστά του) είναι μεγάλο αμάξι. Εξάλλου αν το πουλάς για να πάρεις κάτι πιο σπορ, το tsi δεν είναι ακριβώς αυτό που ονομάζουμε αμάξι σπορ προσανατολισμού, είναι γρήγορο μικρομεσαίο.
Για το rallye όμως εγώ θα την έκανα την κίνηση -
Το 'παλιο' η Lion θα στο πάρει τουλαχιστον 25% κατω και λιγα σου λεω.
Δεν αξιζει να μπεις σε τετοια εξοδα για το καινουργιο 1600ρι με τα 120 αλογα. Τα αυτοκολλητα του rallye βγαινουν πανευκολα, αν δεν εχεις αναγκα απο χωρους γιατι να παρεις το Γκολφ και οχι το 207?
Στην θεση σου θα καθομουνα με το υπαρχων και θα περιμενα το Γκολφ 6 (απο τη στιγμη που το θες δλδ οχι οτι θα εκανα τετοια επιλογη απο μονος μου.)
-
Σας ευχαρισατώ πολύ παιδιά για την άμεση ανταπόκριση. Σας εύχομαι τα καλύτερα !!!
Μάλλον θα κρατήσω αυτό που έχω μια και είμαι ευχαριστημένος.
Και πάλι ευχαριστώ για τις γνώμες σας και αν και κατάλαβα αργά ότι είχα μπει σε λάθος section του forum και δεν περίμενα απάντηση, εσείς μου στείλατε πολύ καλές απαντήσεις.Παρεπιπτόντως. Τι βενζίνη πρέπει να βάζω 95 ή 98 οκτανίων? Από την αντιπροσωπεία μου έχουν πεί ότι και η απλή αμόλυβδη κάνει πολύ καλή δουλειά.
Υπενθυμίζω ότι έχω το Peugeot 207 1.6 110ps
-
Kαλωσήρθες
Βασικά, το να αλλάξεις το 207 1.6 110PS με το 120ps, είναι μία κίνηση που μόνο μεγάλη χασούρα θα σου φέρει -ιδίως τώρα- μετά την απόφαση της Peugeot να λανσάρει 1χρόνο μετά, έναν ολοκαίνουριο κινητήρα στα 1.600cc...
Καλύτερα να κρατήσεις αυτό που έχεις. Μια χαρά αυτοκίνητο είναι
-
Ο χρήστης Κώστας Μαυρογιαλής έγραψε:
Σας ευχαρισατώ πολύ παιδιά για την άμεση ανταπόκριση. Σας εύχομαι τα καλύτερα !!!Μάλλον θα κρατήσω αυτό που έχω μια και είμαι ευχαριστημένος.
Και πάλι ευχαριστώ για τις γνώμες σας και αν και κατάλαβα αργά ότι είχα μπει σε λάθος section του forum και δεν περίμενα απάντηση, εσείς μου στείλατε πολύ καλές απαντήσεις.Παρεπιπτόντως. Τι βενζίνη πρέπει να βάζω 95 ή 98 οκτανίων? Από την αντιπροσωπεία μου έχουν πεί ότι και η απλή αμόλυβδη κάνει πολύ καλή δουλειά.
Υπενθυμίζω ότι έχω το Peugeot 207 1.6 110ps
Και καλά θα κάνεις, έχεις (κατά την γνώμη μου) το κορυφαίο αμάξι στην κατηγορία του.
Από κει και πέρα, το συγκεκριμένο μοτέρ δουλεύει άνετα με καλή 95άρα. Με 100αρα έχει κάποιες μικρές διαφορές στην ποιότητα λειτουργίας και λίγο στην ευστροφία, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο που να αξίζει την αυξημένη τιμή.
-
Πληροφοριακά!
Το δικό μου 207 5d 1.6 sport pack από 23/7/06 με 21.000Κμ μου το ζήτησε ο αντιπρόσωπος 13 Κeuro, (επαρχία). -> Πολύ λίγα.
Πούλα το αν θέλεις όταν κλείσει 3 ετία αλλά όχι για το 1.6 με τα 120HP
Φιλικά. -
17κ δεν εχεικαινουργιο αυτο?
-
ΝΙΠΑ
Αποφάσισες να το πουλήσεις και σου είπανε τιμή 13.000 ή έκανες απλά μια ερώτηση ? Είσαι ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο? Δεδομένου ότι έχεις κάνει περισσότερα χιλιόμετρα από μένα 21.000 (με 5.000 που έχω κάνει εγώ). Αν αντιμετωπίζεις κάποια προβλήματα πες το μου (πρόβλημα στα ηλεκτρικά, τριγμούς ή κάτι άλλο) για να ξέρω τι να περιμένω. . Λάδια του έχεις αλλάξει ή στα 30.000 όπως μου λένε. Δεν είναι υπερβολή ? Σταδύο χρόνια πρέπει να κάνω service ανεξάρτητα αν έχω κάνει 30.000Km ή όχι.
Στο λέω επειδή έχουμε ο ίδιο αυτοκίνητο με τη διαφορά ότι εμένα είναι 3πορτο (Peugeot 207 1.6 Sport Pack 110Ps). To έχω αγοράσει 16.290 + μεταλλικό χρώμα 350 = 16.640. Η τιμή έπεσε στα 15.900 καινούργιο νομίζω και το 120Ps έχει 17.090 + μεταλλικό χρώμα.
Τι βενζίνη βάζεις ? 95 ή 98αρα ? Πες μου εντυπώσεις.
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση
-
Nα μην αλλάξεις το αυτοκίνητό σου τώρα που είναι ακόμα καινούριο και να πάρεις μάλιστα το ίδιο μοντέλο με 120 άλογα. Δεν αξίζει τον κόπο.
Όσο για το 207 'rallye' (τα εισαγωγικά γιατί μόνο rallye δεν είναι) δεν αξίζει τον κόπο. Αν σε τρώει η τσέπη σου πάντως το golf με τα 140 άλογα είναι καλύτερο αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς. Χώροι, οδική συμπεριφορά, αίσθηση, ποιότητα άνεση κ.λ.π. -
Ο χρήστης Κώστας Μαυρογιαλής έγραψε:
ΝΙΠΑΑποφάσισες να το πουλήσεις και σου είπανε τιμή 13.000 ή έκανες απλά μια ερώτηση ? Είσαι ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο? Δεδομένου ότι έχεις κάνει περισσότερα χιλιόμετρα από μένα 21.000 (με 5.000 που έχω κάνει εγώ). Αν αντιμετωπίζεις κάποια προβλήματα πες το μου (πρόβλημα στα ηλεκτρικά, τριγμούς ή κάτι άλλο) για να ξέρω τι να περιμένω. . Λάδια του έχεις αλλάξει ή στα 30.000 όπως μου λένε. Δεν είναι υπερβολή ? Σταδύο χρόνια πρέπει να κάνω service ανεξάρτητα αν έχω κάνει 30.000Km ή όχι.
Στο λέω επειδή έχουμε ο ίδιο αυτοκίνητο με τη διαφορά ότι εμένα είναι 3πορτο (Peugeot 207 1.6 Sport Pack 110Ps). To έχω αγοράσει 16.290 + μεταλλικό χρώμα 350 = 16.640. Η τιμή έπεσε στα 15.900 καινούργιο νομίζω και το 120Ps έχει 17.090 + μεταλλικό χρώμα.
Τι βενζίνη βάζεις ? 95 ή 98αρα ? Πες μου εντυπώσεις.
Ευχαριστώ για την ανταπόκρισηΕπειδή είμαι ψείρας λάδια αλλάζω κάθε 7.500 ΚΜ (συνθετικά) - υπερβολή το ξέρω.
Service κάθε 15.000 (λάδια & φίλτρα) - κάθε 30.000 τα υπόλοιπα εάν απαιτούνται.Βενζίνη 95άρα ενισχυμένη (V-p)
Βλάβες: καμία
Τριγμοί: Ένας μικρός από την πίσω αριστερή πόρτα...αλλά οκ.
Όσον αφορά την οδική συμπεριφορά φίλε meco σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα οτι το Golf είναι καλύτερο. Το 207 είναι παιχνίδι στα χέρια σου.
Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις θα συμφωνήσω, (χώροι,αίσθηση, ποιότητα άνεση)
Ακόμη όμως δεν εμπιστεύομαι τους TSi.Φιλικά
Αλλαγή 207 με ποιό?