-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εννοείται ότι μπορεί να είναι και μία απλή μπούκα...και μάλιστα και βιδωτή...
Οπότε όλα ok...
άλλο το ένα όμως και άλλο το άλλο ...
Ανάλογα ποιος το βλέπει...και ανάλογα πως το βλέπει...
Για παράδειγμα στο δικό μου χώρο ανθρώπων όπου κινούμαι κανείς δεν ξέρει έννοιες τύπου μπούκα, απόληξη, universal, custom fit, tip κλπ...κλπ...
Όλοι έχουν για όλα αυτά μία λέξη: εξάτμιση...και αυτό τους αρκεί.Λάθος; Ναι. Αλλά δεν θα τους κρεμάσω, ούτε θα τους πάρω από τα μούτρα, ούτε θα ξεκινήσω αναλύσεις επί αναλύσεων... Εκτός αν μου ζητήσουν άποψη ή πληροφόρηση.
Αυτό που δεν θα ήθελα να μου κάνουν σε παρόμοιες περιπτώσεις, γιατί να το κάνω εγώ σε άλλους;...
Σόρυ για το ...
Αφου αποληξη λεγεται ...τι να γραψω δηλαδη ??...Το μαρκουτσι που ξεπεταγεται ..και κανει πουφ-πουφ..??
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Αφου αποληξη λεγεται ...τι να γραψω δηλαδη ??...Το μαρκουτσι που ξεπεταγεται ..και κανει πουφ-πουφ..??Μα δεν είπα τίποτα σε σένα...
Πολύ εύκολα μπερδευόμαστε εδώ μέσα...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αφου αποληξη λεγεται ...τι να γραψω δηλαδη ??...Το μαρκουτσι που ξεπεταγεται ..και κανει πουφ-πουφ..??
Μα δεν είπα τίποτα σε σένα...
Πολύ εύκολα μπερδευόμαστε εδώ μέσα...
Κανενα μπερδεμα, το να λες ενα εξαρτημα με το ονομα του σε φορουμ για αυτοκινητα δεν ειναι ''εξυπναδα''.
Αλλο να μιλας με ανθρωπους που δεν ασχολουνται καθολου με το αυτοκινητο και να τους λες'' κινεζικα'' αυτο
δεν αρεσει σε κανεναν ( γιατι κανεις δεν ξερει τα παντα ).Ο καθε ενας μπορει να ειναι περισσοτερο γνωστης
απο αλλους σε θεματα τον ενδιαφερουν.....και παντα υπαρχει καποιος που ξερει περισσοτερα... -
Φίλε Cruzakias είδα τα βιντεάκια που έχεις κάνει στο youtube καταπληκτική δουλειά όσο και το αμάξι ....
Τώρα όσο αναφορά την φώτο με την εξάτμιση - (μπούκα) που ανέβασα πολίς ντόρος έγινε για το τίποτα, απλά εγώ ζήτησα από τα παιδιά να σχολιάσουν πως φαίνετε πάνω στο αμάξι και ανταφτου η συζήτηση έγινε γύρο από την λέξη αν ήταν μπούκα ή εξάτμιση ή αν την έφερα από την Αυστραλία η από το Τσιμπουτί κ.τ.λ. τέλος πάντων τα παιδιά που ενδιαφέρονταν για το Cruze το κατάλαβαν για τους υπόλοιπους τα σχόλια είτε τα έβαλαν είτε όχι το ίδιο μας κάνει.
Φιλικά πάντα μιλάωΚαλό καλοκαίρι σε όλους
-
Ευχαριστω φιλε nb100
-
Φιλοι σημερα το ανοιξα λιγο, με clima on ,180χιλ. στις 5200στροφες χαλαρα!!
Μετα αντε να βγαλεις το νεκρο σμηνος εντομων απο την λευκη μασκα -
Μετα αντε να βγαλεις το νεκρο σμηνος εντομων απο την λευκη μασκαΣε καταλαβαίνω απόλυτα!!!!
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Μετα αντε να βγαλεις το νεκρο σμηνος εντομων απο την λευκη μασκαΣε καταλαβαίνω απόλυτα!!!!
Ασε λιγο ηθελα να βαλω καλεμι
-
Εχω φτασει τα 7200km και λεω να του αλλαξω τα λαδια.Ποιο θεωρειτε το καλυτερο γι'αυτο το αμαξι??
-
Εχω φτασει τα 7200km και λεω να του αλλαξω τα λαδια.Ποιο θεωρειτε το καλυτερο γι'αυτο το αμαξι??βάλε ότι ακριβώς λάδι προτείνει το μανουαλ του κατασκευαστή ...
Κάτι παραπάνω ξέρει Απο όλους εμάς... -
Εχω φτασει τα 7200km και λεω να του αλλαξω τα λαδια.Ποιο θεωρειτε το καλυτερο γι'αυτο το αμαξι??Αλλαγή στα 15Κ ή στο έτος, ότι έρθει πρώτο, γιατί στα 7500?
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Εχω φτασει τα 7200km και λεω να του αλλαξω τα λαδια.Ποιο θεωρειτε το καλυτερο γι'αυτο το αμαξι??
Αλλαγή στα 15Κ ή στο έτος, ότι έρθει πρώτο, γιατί στα 7500?
..Για καλυτερα...λες οτι δεν χρειαζεται?
-
Εκτός αν κάνεις delivery πίτσες με συνεχές σταμάτα-ξεκίνα μέσα στην πόλη, όχι, δεν χρειάζεται...
-
Αλλαγή στα 15Κ ή στο έτος, ότι έρθει πρώτο, γιατί στα 7500?
..Για καλυτερα...λες οτι δεν χρειαζεται?
Η γνωστή καραμέλα για τα γρέζια κ.τ.λ.???
Όχι φίλε, δεν παίζει. Κάνε ό,τι ακριβώς λέει ο κατασκευαστής (και όχι ο αντιπρόσωπος)!! -
Το μανουαλ του κατασκευαστή αναφέρει τις ελάχιστες απαιτήσεις του κινητήρα σε Σερβις...
Σκοπός του είναι να κάνουν το αυτοκινητο να δουλεύει απροβληματιστα μέχρι το πέρας της εγγύησης...
Οσο υπερβολικό είναι να αλλαζεις τα πρώτα λάδια στα 2000km άλλο τόσο είναι να αλλάζεις τα πρώτα λάδια στα 15000...
Άρα ορθά τα αλλάζεις...
Γενικά αν οδηγας τοαυτοκινητο μέσα στην πόλη καλό είναι να αλλάζεις λάδια και φιλτρο σε περίπου 10000km... -
Τώρα τελευταία ανακάλυψα τυχαία έναν τρόπο ώστε να απενεργοποιείς το Chime sound της ζώνης ασφαλείας είτε του οδηγού είτε του συνοδηγού. Δεν το συστήνω αλλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, όπως όταν φεύγεις από το σπίτι σου και θες να σταματήσεις 200 μέτρα παρακάτω για να πετάξεις τα σκουπίδια, είναι λίγο σπαστικό είτε να ακούς τον συγκεκριμένο ήχο, είτε να δένεις και να λύνεις τη ζώνη ασφαλείας.
Για να απενεργοποιηθεί θα πρέπει πρώτα το αυτοκίνητο να έχει υπερβεί τα 20 χ.α.ω ώστε να ενεργοποιηθεί το σύστημα. Αυτο που το σταματάει είναι να σταματήσεις να βάλεις όπισθεν και να κινηθείς λίγο προς τα πίσω. Έστω και 5 εκατοστά είναι αρκετά.
Πρέπει υποχρεωτικά να βάλεις όπισθεν, αν είσαι σε ανηφόρα και το αφήσεις να κυλήσει λίγο προς τα πίσω δεν 'πιάνει'.
Όπως προείπα δεν το προτείνω και έγώ στο δικό μου έχω την ρύθμηση στο chime sound στο δυνατό, ώστε να μου σπάει να νέυρα και να φοράω την ζώνη όπου και να πηγαίνω και να μην περιμένω αυτά τα 1-2 περίπου λεπτά που χρειάζεται για να σταματήσει μόνο του.
Μιας και πρέπει να μας γίνει συνήθεια η ζώνη με το που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο. -
Φιλοι σας ευχαριστω Η βοηθεια σας ηταν σημαντικη! Τελικα αποφασισα να αλλαξω τα λαδια στα
10.000χλμ. και οχι στα 7,500 που σκεφτομουν..αλλα ουτε στα 15,000 που λεει το βιβλιαρακι. Πιστευω οτι τα 10,000 ειναι η ''χρυση τομη'',και το τελειο να μην ειναι,δεν απεχει πολυ απο τις δυο περιπτωσεις ωστε να υπαρξει προβλημα. -
Ο χρήστης nikstar έγραψε:
Τώρα τελευταία ανακάλυψα τυχαία έναν τρόπο ώστε να απενεργοποιείς το Chime sound της ζώνης ασφαλείας είτε του οδηγού είτε του συνοδηγού. Δεν το συστήνω αλλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, όπως όταν φεύγεις από το σπίτι σου και θες να σταματήσεις 200 μέτρα παρακάτω για να πετάξεις τα σκουπίδια, είναι λίγο σπαστικό είτε να ακούς τον συγκεκριμένο ήχο, είτε να δένεις και να λύνεις τη ζώνη ασφαλείας.
Για να απενεργοποιηθεί θα πρέπει πρώτα το αυτοκίνητο να έχει υπερβεί τα 20 χ.α.ω ώστε να ενεργοποιηθεί το σύστημα. Αυτο που το σταματάει είναι να σταματήσεις να βάλεις όπισθεν και να κινηθείς λίγο προς τα πίσω. Έστω και 5 εκατοστά είναι αρκετά.
Πρέπει υποχρεωτικά να βάλεις όπισθεν, αν είσαι σε ανηφόρα και το αφήσεις να κυλήσει λίγο προς τα πίσω δεν 'πιάνει'.
Όπως προείπα δεν το προτείνω και έγώ στο δικό μου έχω την ρύθμηση στο chime sound στο δυνατό, ώστε να μου σπάει να νέυρα και να φοράω την ζώνη όπου και να πηγαίνω και να μην περιμένω αυτά τα 1-2 περίπου λεπτά που χρειάζεται για να σταματήσει μόνο του.
Μιας και πρέπει να μας γίνει συνήθεια η ζώνη με το που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο.Φιλε 'nikstar' εχεις δικιο!! Το δοκιμασα κ'εγω...και ''επιασε'' Ζωνη θα φοραω και τωρα!!!ομως καποιες φορες καλο ειναι να ξερουμε πως σταματαει ο ηχος.
-
Φιλοι σας ευχαριστω Η βοηθεια σας ηταν σημαντικη! Τελικα αποφασισα να αλλαξω τα λαδια στα
10.000χλμ. και οχι στα 7,500 που σκεφτομουν..αλλα ουτε στα 15,000 που λεει το βιβλιαρακι. Πιστευω οτι τα 10,000 ειναι η ''χρυση τομη'',και το τελειο να μην ειναι,δεν απεχει πολυ απο τις δυο περιπτωσεις ωστε να υπαρξει προβλημα.Ο κατασκευαστής λέει ή στα 15000χλμ ή στον χρόνο, όποιο έρθει πρώτο.
Από το συνεργείο μου είπαν ότι και 14-15 μήνες να περάσουν δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν έχεις κάνει τα χλμ.
Πάρε και κατάλαβε και βγάλε άκρη.
Λογικά όσο πιο λίγα χιλ. έχεις κάνει τόσο πιο πίσω μπορείς να τραβήξεις το χρόνο της αλλαγής λαδιών.
Πχ αν έχεις κάνει 4-5.000 χλμ δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα να γίνει η αλλαγή λαδιών στους 18-20 μήνες -
Ο χρήστης nikstar έγραψε:
10.000χλμ. και οχι στα 7,500 που σκεφτομουν..αλλα ουτε στα 15,000 που λεει το βιβλιαρακι. Πιστευω οτι τα 10,000 ειναι η ''χρυση τομη'',και το τελειο να μην ειναι,δεν απεχει πολυ απο τις δυο περιπτωσεις ωστε να υπαρξει προβλημα.Ο κατασκευαστής λέει ή στα 15000χλμ ή στον χρόνο, όποιο έρθει πρώτο.
Από το συνεργείο μου είπαν ότι και 14-15 μήνες να περάσουν δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν έχεις κάνει τα χλμ.
Πάρε και κατάλαβε και βγάλε άκρη.
Λογικά όσο πιο λίγα χιλ. έχεις κάνει τόσο πιο πίσω μπορείς να τραβήξεις το χρόνο της αλλαγής λαδιών.
Πχ αν έχεις κάνει 4-5.000 χλμ δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα να γίνει η αλλαγή λαδιών στους 18-20 μήνεςΑπο στρωσιμο..πως τα πας? Στο χαλαρο η..αλα ιταλικα?
Chevrolet Cruze