-
Το φιλτρο απ'οτι ξερω δεν χρειαζεται να αλλαζει καθε φορα που αλλαζεις λαδια.Οχι φιλτρο στα 10,000κλμ. με δεδομενο οτι θα το αλλαξω μαζι με τα λαδια στα 15,000.
-
αν δε το αλλαξεις να ξερεις οτι παγιδευει κανα μισολιτρο παλιο λαδι
το κοστος του ειναι αστειο για να το συζηταμε παντωςεπισης δε μπορω να δω λογικη στο να πας στα 10 και μετα να πας στα 15 αντι να πηγαινεις καθε 10 να τελειωνεις
(πραγμα που και αυτοι θα σου πουνε αν πας στα 10..)αλλα ο,τι γουσταρει ο καθενας...
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Το φιλτρο απ'οτι ξερω δεν χρειαζεται να αλλαζει καθε φορα που αλλαζεις λαδια.Οχι φιλτρο στα 10,000κλμ. με δεδομενο οτι θα το αλλαξω μαζι με τα λαδια στα 15,000.αυτό που σου λέει ο qsis είναι το σωστό ...
Προσωπικά επειδή οδηγαω υπερτροφοδοτουμενο στην πόλη αλλάζω τα λάδια κάθε 7500...
Τις μισές φορές στην αντιπροσωπεία ( όσες λέει το μανουαλ ) και τις υπόλοιπες μόνος μου...
Πάντα φιλτρο μαζί με λάδια -
το φιλτρο καθε δευτερη αλλαγη.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
το φιλτρο καθε δευτερη αλλαγη.Και τα φρένα ποτέ...
πλακίτσα...
-
Μα δεν μιλησα για το κοστος του φιλτρου.Απλα θεωρισα σωστο να κανω μια αλλαγη λαδιου παραπανω στα 10.000κλμ (μονος μου)τωρα που ειναι καινουργιος ο κινητηρας, ( ας ακουγεται υπερβολικο ) και αλλαγη λαδια και φιλτρο στα 15.000κλμ.Την επομενη αλλαγη θα την κανω μετα απο 10.000κλμ.
Σωστο.. ακουγεται οπως το λες για τη μιξη λαδιων στο παλιο φιλτρο,το 1/2L ομως δεν ειναι πολυ? -
Σωστο.. ακουγεται οπως το λες για τη μιξη λαδιων στο παλιο φιλτρο,το 1/2L ομως δεν ειναι πολυ?
οχι δεν ειναι πολυ ειναι πες γυρω στα 400 ml , την ειχα κανει κι εγω παλιοτερα τη πατατα για αυτο ξερω απο πρωτο χερι οτι μενει μεσα μπολικο το φιλτρο λαδιου κραταει πολυ πραγμα
μολις αλλαξα και το φιλτρο στην επομενη αλλαγη ειδα τεραστια διαφορα σε υπολοιπο και καταλαβα οτι ημουν βλαξ
-
Και γιατι ο μηχανικος 20χρονια μου τα αλλαζε καθε δευτερη φορα ??? Δεν το ηξερε αυτο???
-
ελπιζω μονο να σου επεστρεφε ο,τι περισσευτε απο το λαδι και να μη σου χρεωνε στογγυλα λιτρα χωρις να επαιρνες τιποτα πισω..
δε γινεται να μην το ξερει, μενει παλιο λαδι αυτο ειναι γεγονος, τα φιλτρα συγκρατουν αρκετο πραγμα αν θες ρωτα κι αλλους στο φορουμ που ασχολουνται επαγγελματικα με το ζητημα στα τεχνικα θεματα
-
Για 7-8 ευρώ και 5 λεπτά παραπάνω δουλειά δεν βλέπω τον λόγο να μην αλλάξεις κάτι που λέγεται ΦΙΛΤΡΟ.
@Qsis έτσι κι αλλιώς δεν παίρνουν όλα τα αυτοκίνητα ακριβώς 4 ή 5 λίτρα. Άρα και χωρίς φίλτρο πρέπει να πάρεις περίσσευμα .
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ελπιζω μονο να σου επεστρεφε ο,τι περισσευτε απο το λαδι και να μη σου χρεωνε στογγυλα λιτρα χωρις να επαιρνες τιποτα πισω..δε γινεται να μην το ξερει, μενει παλιο λαδι αυτο ειναι γεγονος, τα φιλτρα συγκρατουν αρκετο πραγμα αν θες ρωτα κι αλλους στο φορουμ που ασχολουνται επαγγελματικα με το ζητημα στα τεχνικα θεματα
Ποτε δεν μου επεστεψε λαδι! Αρα εβγαζε ..και απ'αυτο!!
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
@Qsis έτσι κι αλλιώς δεν παίρνουν όλα τα αυτοκίνητα ακριβώς 4 ή 5 λίτρα. Άρα και χωρίς φίλτρο πρέπει να πάρεις περίσσευμα .
ναι το γνωριζω αυτο και στις 2 τελευταιες αλλαγες μου αποτελει πονεμενη ιστορια γιατι απο κει που μου γυρνουσαν 250-300 μλ πλεον δε μου γυρνανε τπτ με τη δικαιολογια οτι αλλαξε το φιλτρο και κραταει πιο πολυ
(ενω το manual λεει να βαζεις 4.5 , ξερω οτι φτανει μαξ στα 4.7 , αλλα αυτοι μου λενε οτι βαζουν και τα 5 και πλακα πλακα τη προτελευταια φορα πρεπει να μου τα βαλαν γιατι ειχε περασει το μαξ )κακως κανω το μαλακα.. τεσπα..
απλα ρωτησα για να τσεκαρω το ποιον του μαστορα τη μια φορα εβγαζε λιγο περισσοτερο απο το λαδι , την αλλη λιγο λιγοτερο.. καποια στιγμη του αλλαζε και φιλτρο για να μην μπουκωσει , ο στοχος ηταν η καβατζα ετσι κι αλλιως
ετσι κανουν και στις αντιπροσωπειες για αυτο οπως ανεφερα πριν σε αλλο θεμα σε καποιες τους βαζουν βαρελι για να κοπουν οι μαλακιες
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι το γνωριζω αυτο και στις 2 τελευταιες αλλαγες μου αποτελει πονεμενη ιστορια γιατι απο κει που μου γυρνουσαν 250-300 μλ πλεον δε μου γυρνανε τπτ με τη δικαιολογια οτι αλλαξε το φιλτρο και κραταει πιο πολυ
κακως κανω το μαλακα.. τεσπα..
απλα ρωτησα για να τσεκαρω το ποιον του μαστορα τη μια φορα εβγαζε λιγο περισσοτερο απο το λαδι , την αλλη λιγο λιγοτερο.. καποια στιγμη του αλλαζε και φιλτρο για να μην μπουκωσει , ο στοχος ηταν η καβατζα ετσι κι αλλιως
ετσι κανουν και στις αντιπροσωπειες για αυτο οπως ανεφερα πριν σε αλλο θεμα σε καποιες τους βαζουν βαρελι για να κοπουν οι μαλακιες
Όχι σε όλες! Εμένα μου δίνουν το 5λιτρο με 700 ml μέσα και όλα τα παλια φίλτρα/μπουζί/ιμάντες κλπ.
-
και μενα ετσι μου εκαναν , αλλα τερμα οι χαρες
δεν το κανουν παντως οι αντιπροσωπειες σαν μαγαζια αυτο, χεστηκαν για τα φραγκοδιφραγκα.. τα μαστορια μεσα ειναι αυτα που τα βουτανε
μαλιστα την τελευταια φορα που παραπονεθηκα εξηγωντας τους οτι δεν ειμαι και τελειως μαλακας πηγε μεσα ο συμβουλος σερβις και αρχισε να ρωταει και να ψαχνει, αλλα τζιφος.. αυτος στο γραφειο καθεται δε νομιζω να ηταν στο κολπο..
εχουν παρατηρηθει διαφορα τετοια κατα καιρους σε διαφορες αντιπροσωπειες.. χωρις αυτο να σημαινει οτι το κανουν ολοι..
την τελευταια φορα παντως δεν ειχαν περασει και το maχ της σταθμης για να πω οτι το εχυσαν ολο κατα λαθος
τοσο πολυ τραβαει πια αυτο το νεο φιλτρο?
-
Ρε γα@@το τι λαμογια που ειμαστε...σαν λαος!!Που να πας σαν πελατης και να μην προσπαθησουν να '' στην κανουν'' ???....
Μετα μας φταινε οι αλλοι για τα χαλια μας!!! -
Και που να δεις τώρα που αρχίζουν να σφίγγουν τα λουριά, κλέψιμο που έχει να πέσει.
Αν δεν είσαι από πάνω να μην είσαι σίγουρος για τίποτα.
Και τα παλιά να σου δίνουν πίσω που θα ξέρεις ότι είναι δικά σου? -
Σχετικά με τα λάδια μια χαρά είναι το 15κ ή χρόνος όποιο έρθει πρώτο. Αυτό που μπορεί να κάνει επιπλέον ο ενσεινήδητος ιδιοκτήτης είναι κάθε 2.5 -3χιλ χλμ να ελέγχει τα λάδια και να συμπληρώνει λίγο αν έχει κάψει. Τα υπόλοιπα τα έχει λύσει η τεχνολογία.
-
Το cruze απ'οτι βλεπω το σεβονται οσοι εχουν.Δεν εχω δει κανενα ''καγκουρεμενο''...ακομα.
Παντος κατι....αλλα τυπου....(μη λεμε ονοματα) τα εχουν σκισει!!
Τυχαιο???....δεν νομιζω!!!! -
Το cruze απ'οτι βλεπω το σεβονται οσοι εχουν.Δεν εχω δει κανενα ''καγκουρεμενο''...ακομα.
Τυχαιο???....δεν νομιζω!!!!ότι αναλογικά κυκλοφορούν λιγότερα δεν σου λέει κάτι;;
-
Τυχαιο???....δεν νομιζω!!!!
Chevrolet Cruze