-
Καλημέρα παιδιά μου το είπαν στο συνεργείο ότι με το καιρό φθείρεται το λάστιχο από την κάτω μεριά του θόλου με αποτέλεσμα να λασχαρει το έχουν ξαναδεί σε πολλά αυτοκίνητα και στην opel .εγώ όμως μετά πήγα σε φίλο πού δουλεύει σε opel και μου είπε ότι ισχύει.
-
Ρε δεν παμε καλα, κ το κολυβα ενα φυσιολογικο φαγητο ηταν στην αρχαια Ελλαδα.
Τωρα με φοβησες. Πρεπει να το δω κ εγω γιατι το αυτοκινητο κανει μονο ταξιδια.
Μην βρουν τα κοκκαλα μου οι επομενες γενιες. -
Δεν έχουμε πρόβλημα λένε απλός Στης λακκούβες κοπάνα περισσότερο το ελατήριο.
-
Ο χρήστης Αντώνης CRUZE έγραψε:
Δεν έχουμε πρόβλημα λένε απλός Στης λακκούβες κοπάνα περισσότερο το ελατήριο.Εμενα δεν κοπαναει, ακουγεται ενα τριξιμο κ μονο σε στροφη σε ανηφορικο στενο. Μολις εστειλα ενα mail στο συνεργειο μου να δω τι θα μου πει. Ισως να το εχουν παρουσιασει κ αλλα Cruze και να με βοηθησει.
-
Ωραία μόλις σου πούνε τι είναι μας λες .αν σου απαντήσουν
-
Ο χρήστης glko έγραψε:
Τα καινούρια Saver + ή τα προηγουμενα?
Νομιζω τα προηγουμενα.
Εχεις ακουσει κατι?Τα προηγουμενα τα ειχαμε στη Laguna μας.Ωραίο λαστιχακι αλλα στο βρεγμένο θελει αρκετη προσοχή
Αν ειναι τα πλας μπορείς να το ξεχωρίσεις απο το + σε ένα σημείο στο πλαϊνο του ελαστικού (κοντά σε ημερομηνια παραγωγης κτλ ) -
καλησπερα παιδια
απιστευτα πραγματα .... αν ειναι δυνατον να λενε οτι με τον καιρο φθειρεται το λαστιχο...!!!ποιον καιρο ? σε 2-3 χρονια ?
ελεος πια κουραστηκα να ακουω αηδιες σε αυτη την χωρα απο καθε ασχετο που δεν ξερει την δουλεια του. Κανενα λαστιχο
δεν φθειρεται τοσο γρηγορα (εκτος και αν δεν ειναι λαστιχο αλλα χαρτι) και κανενα παξιμαδι δεν λασκαρει με τον καιρο και
ειναι φυσιολογικο.... Δεν ειναι φυσιολογικο... Εγω τον μονο ηχο που ακουω απο την πισω αναρτηση ειναι χτυπημα σε λακουβες
που ειναι απο τα αμορτισερ σιγουρα.... Επειδη το ειχα και στο προηγουμενο chevrolet απλ πιστευω οτι τα αμορτισερ δεν ειναι
καλης ποιοτητας. Στο προηγουμενο (lacetti) ειχα βαλει kayaba και ηρεμησα για πολυ καιρο. τωρα δεν ξερω εχω μονο 25,000 χμ. Παντως το αμαξι τωρα αρχισε να ανοιγει λιγο λιγο και παει καλυτερα αλλα αν ειναι να λεμε απο τωρα τετοια προβληματα δεν παλευεται. -
Εγώ να δεις ρε φίλε πως κουράστηκα να ακούω τι βλακείες του καθένα για να σε αποφύγουν .άρα εσυ λες να αλλάξουμε αμορτισέρ για καλό και κακό πάντως εγώ το είδα με τα μάτια μου λασχα το παξιμάδι τι να κανό παντός τα αμορτισέρ τα μετρήσαμε και για τα χιλ 38500. Είναι οκ έχουν 70% και τα δύο
-
Καλημερα φιλε Αντωνη. Επειδη τυγχανει να ειμαι μηχανικος (ναυτιλιακο κλαδο)ειλικρινα σου μιλαω δεν ασχολουμαι με κανενα ο οποιος πουλαει πνευμα και εξυπναδα. Εχω να σου πω ιστοριες να σου πεσουν τα μαλλια (αν εχεις κ αυτο ειναι αστειο ετσι..?)
Στο θεμα μας τωρα. Δεν σου προτεινω να αλλαξεις αμορτισερ ετσι απλα. Αν δεν εχεις δει καταφανεστατα διαρροη λαδιου (οπως ειχα δει εγω στο προηγουμενο στα 19,000 κμ) και αν δεν εχεις κανει αμορτισερομετρηση με αποτελεσμα ασχημο τοτε μεινε ως εχει. Αυτη ειναι η γενικη ιδεα. Αφου λοιπον εισαι στο 70% δεν υπαρχει λογος αλλαγης για μενα.Δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο. Γνωμη μου ειναι οτι αυτες οι ανσρτησεις 'χτυπανε' στις λακουβες και αυτο ειναι συνολικη 'εικονα' και κατασκευη της αναρτησης που υστερει ποιοτικα με αλλα αυτοκινητα. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν κανουν καλα την δουλεια τους. Αρκει βεβαια να μην χαλανε. Απο κει και περα ειναι τιμι αυτοκινητα εγω αυτο εχω να πω και απλα μην ξενερωνετε παιδια. Υπομονη. Ολα καλα ... Καλο ειναι να μιλαμε μεταξυ μας βρισκουμε ιδεες. -
Δεν πηγα παιδια αλλα ο ανθρωπος απαντησε αμεσως και μου προτεινε να παω να το δει.
Επειδη εμενα ειναι τριξιμο και οχι χτυπημα μου ειπε οτι πιθανον να θελει λιγο γρασαρισμα ο πισω αξονας.
Οταν βρω χρονο θα το παω να το δει κ θα σας ενημερωσω. -
καλησπερα παιδια-εγω εχω ξενερωσει με το υγραεριο(bluemec)-μου κανει κολπα σχετικα με το μειγμα καυσιμου και μου αναβει συχνα το λαμπακι μηχανης.το αμαξι δεν τραβαει καθολου οταν δουλευει με gas,νομιζω οτι οδηγαω αμαξι με 70αλογα κι οχι 140.
ο υγραερας μου λεει συνεχεια οτι το συστημα δουλευει αψογα,αλλα αρχιζω να μην τον πιστευω τελευταια.
τι να κανω βρε παιδιά;να πεταξω στα σκουπιδια 1200ευρω
κατι εχω ακουσει οτι υγραεριο εχει καψει καταλυτη και διαφορα αλλα...
εχετε υποψιν καποιον καλο γνωστη για υγραεριο;ακουγεται οτι μονο 2 στην αθηνα ειναι ειδικοι εδω και 20χρονια
τους ξερει κανεις να μου στειλει info -
Φιλαράκι για υγραέριο ότι είναι καλός ο κουρακος έχω Δει αυτοκίνητο από άλλη αντιπροσωπία να το πηγαίνειγια να το ρύθμιση έχω άκουσα καλά λόγια για αυτόν εγώ εκεί πάω για σέρβις
-
Ο χρήστης cruze2009 έγραψε:
καλησπερα παιδια-εγω εχω ξενερωσει με το υγραεριο(bluemec)-μου κανει κολπα σχετικα με το μειγμα καυσιμου και μου αναβει συχνα το λαμπακι μηχανης.το αμαξι δεν τραβαει καθολου οταν δουλευει με gas,νομιζω οτι οδηγαω αμαξι με 70αλογα κι οχι 140.
ο υγραερας μου λεει συνεχεια οτι το συστημα δουλευει αψογα,αλλα αρχιζω να μην τον πιστευω τελευταια.
τι να κανω βρε παιδιά;να πεταξω στα σκουπιδια 1200ευρω
κατι εχω ακουσει οτι υγραεριο εχει καψει καταλυτη και διαφορα αλλα...
εχετε υποψιν καποιον καλο γνωστη για υγραεριο;ακουγεται οτι μονο 2 στην αθηνα ειναι ειδικοι εδω και 20χρονια
τους ξερει κανεις να μου στειλει infoΔεν ξερω αν ειναι καλος αλλα ξερω οτι ειναι παλιος και βλεπω οτι εχει τρελη κινηση.
Γρ. Λαμπρακη 18 στην Νικαια.
Απλα λεω οτι εχει πολυ κινηση εδω κ καιρο, δεν ξερω αν ειναι καλος.
Εσυ που το εβαλες? εισαι Αθηνα?
Σε μια συζητηση με τον Μουστακα (Chevrolet) μου ειχε πει οτι οδηγει για καιρο τα Cruze με υγραεριο σαν δοκιμαστης. Κατι θα ξερει! -
Σε αυτον στην Λαμπρακη το εβαλα προ διετιας,τωρα εχει μεταφερθει στην ΛΕΩΦ.αΘΗΝΩΝ.
Τον τελευταιο εναμιση χρονο μου εχει αναψει λαμπακι μηχανης 6-7 φορες χωρις να βρω λυση απο τον ιδιο -
Ο χρήστης cruze2009 έγραψε:
Σε αυτον στην Λαμπρακη το εβαλα προ διετιας,τωρα εχει μεταφερθει στην ΛΕΩΦ.αΘΗΝΩΝ.
Τον τελευταιο εναμιση χρονο μου εχει αναψει λαμπακι μηχανης 6-7 φορες χωρις να βρω λυση απο τον ιδιοΚαποιον αλλο λες, αυτος που σου λεω ειναι πολυ χαμηλα (2ο τετραγωνο της Λαμπρακη) και ειναι ακομα εκει. Μενω μερικα σπιτια πιο πανω κ τον βλεπω να δουλευει τρελα.
Λιγο πιο πανω απο αυτον ειναι ενα τησ Fiat που βαζει κ αυτος κ αρκετα πιο πανω ειναι μαλλον ο δικος σου. -
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ, διαβάζω εδώ και αρκετό καιρο τα τεκτενόμενα στο cruze forum και μετά από 135.000χλμ και 4 χρόνια κατοχής chevrolet cruze 1.6ls (από τα οποία 65.000χλμ με υγραέριο KAI MΠEK HANNA ENGINEERING) είπα να γράψω τις εμπειρείες μου για το αυτοκίνητο. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ SERVICE.
Προβλήματα:- Πολλαπλασιαστής στα 110.000 χλμ (ήδη τότε 40.000χλμ υγραέριο), αγορά μέσω ιντερνετ (175 ευρω) και τοποθέτηση δική μου. Η παραπάνω βλάβη προήλθε λόγω ασχετοσύνης του εγκαταστάτη υγραερίου (είχε 'συνδέσει' με το υγραέριο τους 3 από τους 4 κυλίνδρους, απλά ξέχασε να συνδέσει τον τελευταίο) αλλά και μακακία δική μου (δεν έδινα τη δέουσα σημασία) και το αυτοκίνητο έκαψε μόνο τον πολλαπλασιαστή, ενώ θα έπρεπε να πάρω τη μηχανή στα χέρια.
- Στα 120.000χλμ άναψαν τα λαμπάκια του TCS/ABS και λοιπά με ταυτόχρονο βύθισμα του φρένου. Από το φόρουμ έμαθα( είδα φωτό με τα ίδια λαμπάκια) πως είναι ο αισθητήρας του ABS (κόστος αγοράς από ebay - 12 ευρώ, ακόμα δουλεύει, κανένα πρόβλημα)
- Τακάκια έχω αλλάξει 2 μπροστά και πρόσφατα 2η πίσω. Το πρόβλημα με το θόρυβο πίσω δε με απασχόλεισαι μέχρι που το διάβασα εδώ. λύθηκε με τρόχισμα του τακακιού, ο δίσκος είναι στραβός από τη μαμά του, χάνει λιγότερο από χιλιοστό.
- Λάστιχα για τους φίλους που ρωτούν παραπάνω, έχω αλλάξει ήδη 2 φορές και πάω για τρίτη (μάρκα gislaved- προσωπικά πολύ ευχαριστημένος σε βρεγμένο και χιονισμένο οδόστρωμα, τιμή γύρω στα 390ευρώ)
Το αμάξι κινείται διαρκώς με μέσο όρο χλμ/εβδομάδα 700 και αυστηρά σε ανοιχτό δρόμο, αποφεύγω την κίνηση σαν τρελός. Οι ταχύτητες είναι κοντά στα 120-140 (άντε και στα γούστα 160, όχι πια).
Μετά τον πολλαπλασιαστή έβγαζε check engine (error code P2096 -POST CATALYST FUEL TRIM IS TOO LEAN, BANK 1). Έτρεξα σε συνεργείο, φοβήθηκα τον καταλύτη,ούτε διαρροές, ούτε καταλύτης. Μου είπαν φταίει ο 2ος αισθητήρας λ. Τον άλλαξα και το ηλεκτρονικό σύστημα βραχυκύκλωσε (το αμάξι έσβησε εν κινήσει). Ξαναέβαλα τον παλιό και πάω χωρίς κανένα πρόβλημα. Ποιος θα βρει τι είναι? Η αντιπροσωπεία σηκώνει τα χέρια ψηλά, 5 τουλάχιστο συνεργεία δε βρήκαν τίποτα, ο εξατμισας λέει πως ο καταλύτης δεν είναι, τα καυσαέρια όμως είναι αυξημένα. Τι φταίει? ο καταλύτης? ο ΜAF? ο αισθητήρας? το ηλεκτρονικό σύστημα που κόλλησε?
Είναι το μόνο πρόβλημα που έχω με το αμάξι. ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΥΛΑΩ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΩ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΣΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ.ευχαριστώ. Οι ιδέες του φόρουμ ελπίζω να φανούν χρήσιμες σε όλους.
-
Για το φίλο cruze 2009, το υγραέριο μου κάνει συνεχώς αυτά τα κόλπα. Όσες φορές και αν ρυθμίστηκε σε άλλον εγκαταστάση (πιο σοβαρο), που επανέφερε τον κύλινδρο και το σύστημα του υγραερίου, ποτέ δεν κατάφερε να φέρει το αυτοκίνητο στα εργοστασιακά επίπεδα της βενζίνης. Ακόμα και όταν γινότανε η ρύθμιση χανόταν μετά από μέρες. Πάντως δεν αν τα καυσαέρια είναι λίγο πιο ψηλά από το κανονικό. Και σε μένα το ίδιο συμβαίνει αλλά ακόμα ψάχνομαι να βρω τι είναι. Στις χαμηλές στροφές και στα κρύα ο κινητήρας είναι ψιλοψόφιος σε απόδοση, αλλά όταν ζεσταθεί μπορεί και τερματίζει στις στροφές. Πάντως με το υγραέριο ο κινητήρας μου είναι πιο 'ήρεμος'- δε ρετάρει στο ρελαντί και δεν χρειάζεται πολλή ζόρι γιατί επιβαρύνεται μηχανικώς.
-
Μιας και δεν βρήκα Chevrolet forum, το ποστάρω εδώ:
H Chevrolet σταματά να πουλά τα μοντέλα της στην Ευρώπη από το 2016.Οπότε η GM στην Ευρώπη επικεντρώνεται στην Opel, και αποσύρει τα μοντέλα της Chevrolet (Daewoo) για να μην ''κλέβουν'' πωλήσεις από την Opel. Όμως κάποια Αμερικάνικα Chevrolet όπως τα Corvette θα συνεχίσουν να έρχονται.
-
Εχει και φωτο το link!
-
καλησπέρα και στα νέα μέλη.Κι εγώ σχετικά από τους πρώτους που πήρα το 1.8LT τον 10/2009.
Σε λίγο κλείνω 4,5 χρόνια με το Cruzάκι.
Παράπονο αξιοπιστίας δεν έχω μέχρι τώρα-εκτός από τον θόρυβο στους πίσω τροχούς, που δεν το έφτιαξα. Μοναδικό παράπονο παιδιά είναι η κατανάλωση εντός πόλεως που δεν πέφτει κάτω από τα 11,5λίτρα/100χλμ-με το υγραέριο είναι γύρω στα 12.Για εθνικό δίκτυο δεν θυμάμαι, αλλά γύρω στα 8-8,5.
πάντως ΓΙΑ βελτίωση εμφανισιακά,υπάρχουν πολλά ωραία πραγματάκια στο ebay-μην το υποτιμάτε.Από Κίνα και Κορέα παίρνετε ωραία και κυρίως φθηνά.
Το gadgetaki για τα τζάμια το έχω βάλει κι εγω,πολύ βολικό και φθηνό.
Για τον Νίκα στο Μενίδι εχω ακούσει από φίλους καλά λόγια και είναι από τις πιο οικονομικές αντιπροσωπείες.Προσωπικά το 1ο σέρβις έκανα στην Πειραιώς και τα υπόλοιπα σε συνεργεία.Το αμάξι δεν μου έχει ζητήσει τίποτα άλλο εκτός από λάδι και μια φορά εμπρός τακάκια στα 25.000χλμ.
Όσοι έχετε το 1.8 με τις 17άρες να βάζετε 36 με 39psi,η κατανάλωση μένει σε ανεκτά επίπεδα.
Εγώ έχω κάνει περίπου 35.000 και το αμάξι έχει να δώσει ακόμα σε θέματα επιδόσεων
Chevrolet Cruze