-
Ο χρήστης glko έγραψε:
...
Οπως εχεις καταλαβει, καλα που δεν ειμαι γυναικα γιατι θα ημουν κακια πεθερα.
Μου φταινε ΟΛΑ!!!Χαλάρωσε. Υπάρχουν και χειρότερα...
Μία χαρά είναι το Cruze και στη τιμή που βγαίνει δίνει σχεδόν τα πάντα...
Αυτο το ΣΧΕΔΟΝ με σκοτωνει!!!!
Αν σκοτώνει εσένα αυτό το ΣΧΕΔΟΝ τι πρέπει να κάνω εγώ που αγόρασα αυτοκίνητο (Ευρωπαϊκό ) σχεδόν 22000euro που του λείπουν όλα αυτά που αναφέρεις, έχει και μελανά σημεία ... και εργοστασιακές ατασθαλίες (bugs/ποιότητα κλπ...) ...
Τα οποία φυσικά και μου ήρθαν ουρανοκατέβατα...π.χ. εγώ εδώ και 9 μήνες ψάχνω να βρω τρόπο να βάλω USB που να παίζει σαν USB στο αυτοκίνητο. Φυσικά με το παράπονο θα μείνω...
-
-
Στορμ, όσον αφορά το 207 σου:
-τα παράθυρά σου αποκλειεται να εχουν αυτοματο κατέβασμα μόνο. Αν έχουν κατέβασμα, έχουν και ανέβασμα.
-Αυτόματο κλείδωμα έχεις.
-Αυτό για τον συναγερμό και τα παράθυρα δεν το γνωρίζω, καθώς εξαρτάται από την έκδοση, το δικό μου (307) πάντως έχει. -
Πάντως και εγώ αν και θα το ξαναελέγξω τα παράθυρα πλην οδηγού έχουν αυτόματο κατεύασμα αλλά όχι ανέβασμα (το ιδιο είχε και το 206). Επίσης οι καθρέφτες δεν αναδιπλώνουν ηλεκτρονικά. Και δεν έχω δει το συναγερμό να κλείνει ξεχασμένα παράθυρα ή τουλάχιστον να σε ειδοποιεί ηχητικά να τα κλείσεις. Παρόλα αυτά για 19000 ευρώ για ένα αμάξι 1800 με αυτόματο κιβώτιο, αιρκον, ηλιοροφή, εσπ, 6 αερόσακους, 6δισκη σιντιέρα, 2 αναπτήρες (ένας για φόρτιση μόνο), καθρεπτη με αυτόματη αντίθεση το βράδυ και ωραίο σχέδιο μέσα και έξω μόνο παραπονεμένος δεν είμαι. Ας είμαστε και ρεαλιστές! Αντίστοιχα καλή πρόταση απο εξοπλισμό είναι και το Fiat Linea (αλλά δεν βλέπεται και το τούρμπο θέλει προσοχή και τα ελληνικά συνεργεία δεν φημίζονται για αυτή ανεξαρτήτως μάρκας) και το Skoda Octavia 5 (επίσης αισθητικά πατάτα και σε αυτά τα λεφτά με 1.4 ή 1.6) καθώς η γυναίκα δεν είχε ανοιχτούς ορίζοντες για sw ή mpv πιστεύω η επιλογή μου ήταν μονόδρομος. Τώρα για αντοχή στο χρόνο θα δείξει... πάντως και τα Πεζώ που προτιμούσε η οικογένεια εως τώρα δεν γερνάγανε και πολύ ωραία.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Πάντως και εγώ αν και θα το ξαναελέγξω τα παράθυρα πλην οδηγού έχουν αυτόματο κατεύασμα αλλά όχι ανέβασμα (το ιδιο είχε και το 206). Επίσης οι καθρέφτες δεν αναδιπλώνουν ηλεκτρονικά. Και δεν έχω δει το συναγερμό να κλείνει ξεχασμένα παράθυρα ή τουλάχιστον να σε ειδοποιεί ηχητικά να τα κλείσεις. ....Καλύτερα που δεν έχει ηλεκτρονικούς καθρέπτες.
Γιατί:- Σε περίπτωση ζημιάς (είναι πολύ εύκολο) έχουν μεγάλο κόστος.
- Αν κάποιος δεν ξέρει ότι είναι ηλεκτρονικοί και πάει να τους κλείσει τότε απλά θα τους σπάσει
- Αν είναι ανοιχτοί και κάποιος τους σπρώξει από αντίθετη πλευρά, πάλι θα τους σπάσει
- Οι μηχανισμοί κίνησης που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα αυτοκίνητα δεν είναι και οι καλύτεροι
- Δεν έχουν καλό φινίρισμα. Έχουν ατέλειες οι οποίες φαίνονται κατά την κίνηση
- Όταν είναι κλειστοί ο μηχανισμός μαζεύει βρωμιές, λάσπη, κλπ...κλπ... και θέλουν τακτικότατο καθαρισμό γιατί μπορεί και να κολλήσουν κατά την κίνηση ή να βγάλουν τριγμούς.
- Αν για κάποιο λόγο θέλεις να κλείσεις το αυτοκίνητο και οι καθρέπτες να μείνουν ανοιχτοί (π.χ. για πλυντήριο αυτοκινήτων ή γενικά πλύσιμο!) αυτό δεν μπορεί να γίνει.
Όσο για τον συναγερμό πολύ πιθανό να συμβαίνει ότι και στο δικό μου.
Με ανοιχτά παράθυρα έστω και ένα πόντο, μετά από 20 ή 30 δευτερόλεπτα απλά χτυπά ο συναγερμός και γίνεται της 'κακομοίρας'...
Τα παράθυρα υποχρεωτικά κλειστά... -
Ο χρήστης glko έγραψε:
...
Αυτά τα ήξερες νομίζω. Γιατί δεν έδινες άλλα +5000 στην καλύτερη να πάρεις ένα ευρωπαικό αφού ΣΧΕΔΟΝ σε σκοτωνει?
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
...
Αυτά τα ήξερες νομίζω. Γιατί δεν έδινες άλλα +5000 στην καλύτερη να πάρεις ένα ευρωπαικό αφού ΣΧΕΔΟΝ σε σκοτωνει?
Συμφωνώ και εγώ! Αφού ήθελες αυτά τα παραπάνω που λές ότι δέν έχει, ας πήγαινες σε πιο μεγάλη κατηγορία (στο 'μεγάλο ξαδερφάκι' Insignia) ή ας περίμενες λίγο παραπάνω για το καινούριο Astra... (ίδια πλατφρόρμα με το Cruze). Ότι πληρώνεις παίρνεις φίλε μου... το Cruze είναι ένα πολύ 'τίμιο' αυτοκίνητο στην κατηγορία του...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Καλύτερα που δεν έχει ηλεκτρονικούς καθρέπτες.
- Αν κάποιος δεν ξέρει ότι είναι ηλεκτρονικοί και πάει να τους κλείσει τότε απλά θα τους σπάσει
- Αν είναι ανοιχτοί και κάποιος τους σπρώξει από αντίθετη πλευρά, πάλι θα τους σπάσει
- Οι μηχανισμοί κίνησης που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα αυτοκίνητα δεν είναι και οι καλύτεροι
- Όταν είναι κλειστοί ο μηχανισμός μαζεύει βρωμιές, λάσπη, κλπ...κλπ... και θέλουν τακτικότατο καθαρισμό γιατί μπορεί και να κολλήσουν κατά την κίνηση ή να βγάλουν τριγμούς.
- Αν για κάποιο λόγο θέλεις να κλείσεις το αυτοκίνητο και οι καθρέπτες να μείνουν ανοιχτοί (π.χ. για πλυντήριο αυτοκινήτων ή γενικά πλύσιμο!) αυτό δεν μπορεί να γίνει.
Σε διαψευδω στα 2-3-4-5-6 με σιγουρια...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Δύσκολο να με διαψεύσεις... Και είναι πολύ δύσκολο, γιατί έχουμε δύο αυτοκίνητα με ηλεκτρονικούς καθρέπτες και στα δύο ισχύουν όλα τα παραπάνω.
...
...
...
Μου θύμησες την κουβέντα που είχα με κάποιον άλλο σε άλλο χώρο, που υποστήριζε θερμά και με σιγουριά ότι το 'περίφημο' USB BOX παίζει κανονικά όλα τα Mp3... Και όταν του είπα να κάνει συγκεκριμένες δοκιμές για να διαπιστώσει ότι είναι μία μούφα... απλά σφύριξε αδιάφορα... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δύσκολο να με διαψεύσεις... Και είναι πολύ δύσκολο, γιατί έχουμε δύο αυτοκίνητα με ηλεκτρονικούς καθρέπτες και στα δύο ισχύουν όλα τα παραπάνω.
...
...
...
Μου θύμησες την κουβέντα που είχα με κάποιον άλλο σε άλλο χώρο, που υποστήριζε θερμά και με σιγουριά ότι το 'περίφημο' USB BOX παίζει κανονικά όλα τα Mp3... Και όταν του είπα να κάνει συγκεκριμένες δοκιμές για να διαπιστώσει ότι είναι μία μούφα... απλά σφύριξε αδιάφορα...ααα δλδ τον εχεις σπασει τον καθρεπτη?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
+1000
δεν ξερω σσε ποιο οχημα σπανε οι ηλεκτρικοι καθρεπτες, αλλα στον δικο μου δεν σπασανε κατα την επιδειξη της παραλαβης του οχηματος απο τον πωλητη(octavia 5 fl elegance)!
Καλο ειναι να προσεχουμε τι λεμε πρωτα! Εαν σε καποιο μοντελο σπανε, δεν σημαινει οτι σπανε ολοι οι καθρεπτες σε ολα τα υπολοιπα! -
Ο χρήστης CHRIS-ASTRA έγραψε:
+1000
δεν ξερω σσε ποιο οχημα σπανε οι ηλεκτρικοι καθρεπτες, αλλα στον δικο μου δεν σπασανε κατα την επιδειξη της παραλαβης του οχηματος απο τον πωλητη(octavia 5 fl elegance)!
Καλο ειναι να προσεχουμε τι λεμε πρωτα! Εαν σε καποιο μοντελο σπανε, δεν σημαινει οτι σπανε ολοι οι καθρεπτες σε ολα τα υπολοιπα!ουτε στο 207 σπανε... αλλα τελος παντων... να χουμε να λεμε...
-
Η αλήθεια είναι οτι στο 206 όταν μου τον είχαν σπάσει έτσουξε η αντικατάσταση, κατα τα άλλα κλείναν και με το χέρι στη σωστή φορά χωρίς πρόβλημα, να τα ανοίξεις με το χέρι δεν συνίστατο αλλα μερικές φορές που είχε γίνει δεν είχα πρόβλημα. Στο κρουζ που είναι και το θέμα μας μπορεί να μην έχουν αυτή την ευκολία αλλά απο τη άλλη είναι ευχάριστα μεγάλοι και βοηθάνε πολύ στην οδήγηση.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
...
...
Μου θύμησες την κουβέντα που είχα με κάποιον άλλο σε άλλο χώρο, που υποστήριζε θερμά και με σιγουριά ότι το 'περίφημο' USB BOX παίζει κανονικά όλα τα Mp3... Και όταν του είπα να κάνει συγκεκριμένες δοκιμές για να διαπιστώσει ότι είναι μία μούφα... απλά σφύριξε αδιάφορα...διαφωνω και εγω στα ιδια διοτι εχω και 207 και 307
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μην νομίζεις ... και σε περιπτώσεις που δεν είναι ηλεκτρικοί ... στα 1, 3, 6 και 7, το ίδιο είναι στα περισσότερα αυτοκίνητα (για να μην πω και για εκείνα με τα ενσωματωμένα φλας στους καθρέφτες).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Απλά σε λεπτομέρειες δεν συγκρίνεται με τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. Πώς θα μπορούσε άλλωστε με τέτοια τιμή.Δεν θα ελεγα δεν συγκρίνεται διοτι αυτη η εκφραση ταιριάζει στα hyundai του 2000
Το αυτοκινητο ειναι παρα πολυ καλο και σε μικρες λεπτομέρειές χάνει....οπως με μια πρωτη ματια βλεπεις πως η επιλογη καποιων πλαστικων ειναι κακη και η μυρωδιά στο εσωτερικό των πλαστικών οταν αυτα ειναι κατω απο τον ηλιο ειναι ασχημη...
αλλα σαν αυτοκινητο ,σχεδιαση,γενικη αισθηση ποιοτητας και καλο σασι αξιζει πολυ!!!
Δεν ειναι ισαξιο με ενα ακριβο Ευρωπαικο αλλα για εναν που δεν πολυκαλταλαβαινει την διάφορα αυτη, ειναι μια καλη αγορα! -
δεν ειμαι και αναπηρος,εχω χερακια να ρυθμισω τους καθρεφτες απο μονος μου.
και σιγουρα ειναι πιο ακριβοι απτους απλους.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
τι εννοείς ; εγώ που έχω ηλεκτρικούς το κάνω αυτό που λες.
-
Αν δεν κάνω λάθος, το Cruze έχει ίδιους καθρέπτες με το Insignia... αν είναι έτσι δεν χαλάνε αν τους κλείσεις με το χέρι. Επίσης αν πατήσεις προς τα κάτω το κουμπάκι που τους ρυθμίζεις κλείνουν σε οποιαδήποτε 'φάση' και αν είναι το αυτοκίνητο,οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα σε πλυντήρια κτλ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τι εννοείς ; εγώ που έχω ηλεκτρικούς το κάνω αυτό που λες.
Εννοώ ότι οι καθρέπτες μόλις κλειδώσω το αυτοκίνητο υποχρεωτικά κλείνουν. Δεν μπορούν να μείνουν ανοιχτοί. Σε αντίθεση με το cordoba που ανοιγοκλείνουν μόνο με διακόπτη μέσα στο αυτοκίνητο.
Και όσο αφορά το 207 και το Cordoba και στα δύο αυτοκίνητα οι πωλητές αλλά και στο συνεργείο, μας προειδοποίησαν να προσέχουμε τους καθρέπτες.
Ειδικά όταν κάποιος πάει να τους χειριστεί χειρωνακτικά μπρος ή πίσω...
Chevrolet Cruze