-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Δες πρώτα και το bravo...Φιλε το εχω δει. γενικα εχω ψαχτει πολυ για αγορα αυτοκινητου. το Βravo ειναι νε μεν πολυ ομορφο, αλλα τον εξοπλισμο που εχει το i30 δεν τον εχει, και ειναι και ακριβοτερο. επισης εμενα με ενδιαφερει ενα οικογενειακο αυτοκινητο, χωρις να με νοιαζουν τοσο οι επιδοσεις.
-
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά υπάρχουν πολύ καλύτερα αυτοκίνητα στα 16 χιλιάρικα (Leon, Bravo, Auris, Octavia5).
-
Leon, Auris, Octavia ΥΠΑΡΧΟΥΝ στα 16 χιλιάρικα ΑΛΛΑ δεν έχουν καμία σχέση (σε εξοπλισμό και κινητήρες) με το Hyundai i30, μην τρελαθούμε δηλαδή... Ο άνθρωπος είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι επιδόσεις, όχι όμως ότι έχει διάθεση να θυσιάσει τους 122 ίππους του i30 με 85άρια και 90άρια...
Και να συμπληρώσω ότι θεωρώ τα Κορεάτικα το πιο ΤΙΜΙΑ αυτοκίνητα για τα λεφτά τους. Έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, ικανοποιητικότατο εξοπλισμό, αξιοπρεπείς κινητήρες αλλά φυσικά δεν σου υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια ούτε και ενσωματώνουν εξωτικές και πρωτοποριακές τεχνολογικές καινοτομίες. Γι' αυτό και κοστίζουν 5, 10, 15 (και βάλε...) χιλιάρικα λιγότερο από κάμποσα αντίστοιχα ευρωπαϊκά.
Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται να 'κάνει τη δουλειά του', χωρίς προβλήματα και μπελάδες, και δεν συγκινείται ιδιαίτερα από design, αυτοματισμούς κλπ. καλύπτεται πλήρως από τα κορεάτικα.
JORGE, +10.000 για το USB...! Και κακώς που ξέχασα να το πω πρώτος. Υπάρχουν κι άλλα αμάξια με υποστήριξη USB, στο i30 όμως απλά 'φυσάει'. Ξέρω καλά τι σου λέω, το 'χω ψάξει άγρια σε ξένα σχετικά φόρουμς και πληροφορήθηκα ότι λειτουργεί τέλεια. Και η οθόνη ενδείξεων είναι Dot Matrix. Μονόχρωμη βέβαια αλλά δείχνει του κόσμου τις πληροφορίες για τη μουσική σου.
-
Ο χρήστης GiannisB έγραψε:
Leon, Auris, Octavia ΥΠΑΡΧΟΥΝ στα 16 χιλιάρικα ΑΛΛΑ δεν έχουν καμία σχέση (σε εξοπλισμό και κινητήρες) με το Hyundai i30, μην τρελαθούμε δηλαδή... Ο άνθρωπος είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι επιδόσεις, όχι όμως ότι έχει διάθεση να θυσιάσει τους 122 ίππους του i30 με 85άρια και 90άρια...
Και να συμπληρώσω ότι θεωρώ τα Κορεάτικα το πιο ΤΙΜΙΑ αυτοκίνητα για τα λεφτά τους. Έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, ικανοποιητικότατο εξοπλισμό, αξιοπρεπείς κινητήρες αλλά φυσικά δεν σου υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια ούτε και ενσωματώνουν εξωτικές και πρωτοποριακές τεχνολογικές καινοτομίες. Γι' αυτό και κοστίζουν 5, 10, 15 (και βάλε...) χιλιάρικα λιγότερο από κάμποσα αντίστοιχα ευρωπαϊκά.Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται να 'κάνει τη δουλειά του', χωρίς προβλήματα και μπελάδες, και δεν συγκινείται ιδιαίτερα από design, αυτοματισμούς κλπ. καλύπτεται πλήρως από τα κορεάτικα.
Τους πόσους ίππους; Μιλάμε για τους 1.4TSi με τα 125 άλογα και το T-Jet με τα 120 άλογα σε αυτά τα λεφτά! Ταχύτερα (τα TSi τουλάχιστον, ο T-Jet στο Bravo είναι οριακά πιο αργός από στάση αλλά ταχύτερος σε ρεπρίζ από τον 1.6 του i30) από τα κορεάτικα, με καλύτερη οδικη συμπεριφορά και τα πάντα από εξοπλισμό.
-
Πρώτον, ΔΕΝ μίλησα για το Fiat Bravo T-JET, μιας και ΗΔΗ ο GORGE μας είπε ότι το απέρριψε (για τους x-y-z λόγους του), ανέφερα μόνο Leon, Auris, Octavia. Τα Leon και Octavia με τον 1.4 TSi ΞΕΚΙΝΑΝΕ από τις (περίπου) 17.000 και φτάνουν (αισίως) στις 19.000. Η 'φτηνή' τους έκδοση μάλλον ΔΕΝ συγκρίνεται σε εξοπλισμό με το i30...
Αυτά όλα με προσεκτικό ψάξιμο στα σχετικά sites και χωρίς ανθωπάκια που κυλιούνται κάτω απ' τα γέλια... -
Θα συμφωνησω με τον GiannisB. Τα ειπε πολυ σωστα. Εξαλλου τα αλλα αμαξια της κατηγοριας για να εχουν το εξοπλισμο που εχει το i30 πρεπει να ανεβεις πολλες εκδοσεις, με αποτελεσμα να σου βγαινουν κοντα στα 20.000 ευρω. Πιστευω οτι το i30 τα αξιζει τα λεφτα του, και σε αντιθεση με αλλα μοντελα αξιζει τον κοπο, ακομα και απο το cruze.
-
Πρώτον, ΔΕΝ μίλησα για το Fiat Bravo T-JET, μιας και ΗΔΗ ο GORGE μας είπε ότι το απέρριψε (για τους x-y-z λόγους του), ανέφερα μόνο Leon, Auris, Octavia. Το Leon με τον 1.4 TSi ΞΕΚΙΝΑΕΙ από τις 17.000 και φτάνει (αισίως) στις 19.000. Η 'φτηνή' του έκδοση μάλλον ΔΕΝ συγκρίνεται σε εξοπλισμό με το i30...
Αυτά όλα με προσεκτικό ψάξιμο στα σχετικά sites και χωρίς ανθωπάκια που κυλιούνται κάτω απ' τα γέλια...Προχθές ήμουν στην Seat αγαπητέ Γιάννη καθώς ενδιαφέρομαι και προσωπικά για το συγκεκριμένο μοντέλο (όχι για μένα... για τον φουκαριάρη τον πατέρα μου... ). Με 16 χιλιάρικα παίρνεις το Leon 1.4 Tsi στην έκδοση Sport (όχι βασική δηλαδή - έχει πλήρη εξοπλισμό) που είναι και ταχύτερο και καλύτερο σε οδική συμπεριφορά από το i30. Το Octavia δεν ξέρω πόσο πάει με το κλειδί στο χέρι.
-
Μισό λεπτό... μήπως μιλάς για κάποια προσφορά του συγκεκριμένου εμπόρου; Μήπως ο πωλητής μπέρδεψε τα MPi και τα TSi...; Ξέρεις συμβαίνει συχνά, δυστυχώς. Διότι αυτό ακριβώς το μοντέλο στο http://www.seat.gr αναφέρεται με τιμή 17.850 ( http://www.seat.gr/Leon/prices.pdf ). Ενώ το i30 (1.6 GLS, sport), μετά την έκπτωση, κοστίζει μόλις 15.450 ( http://www.hyundai.gr/hyundai/models/i30/prices.html )
-
Ο χρήστης JORGE έγραψε:
Θα συμφωνησω με τον GiannisB. Τα ειπε πολυ σωστα. Εξαλλου τα αλλα αμαξια της κατηγοριας για να εχουν το εξοπλισμο που εχει το i30 πρεπει να ανεβεις πολλες εκδοσεις, με αποτελεσμα να σου βγαινουν κοντα στα 20.000 ευρω. Πιστευω οτι το i30 τα αξιζει τα λεφτα του, και σε αντιθεση με αλλα μοντελα αξιζει τον κοπο, ακομα και απο το cruze.Για πες για τον περιφημο εξοπλισμο του i30... τον τοσο σημαντικο και ουσιωδη που αξιζει να θυσιασεις τις αξιοπρεπεις επιδοσεις! Πες και θα σου απαντησω αμεσως σε συγκριση και με το Bravo που γνωριζω!
-
Όχι, είναι η τιμή της Seat μετά απο εκπτώσεις κλπ για το Leon 1.4 Tsi 125 HP Sport. Οι τιμές των επίσημων sites πολλές φορές δεν ισχύουν (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω). Και 250 ευρώ για το κόκκινο χρώμα πάμε στα 16250. Την έχω και γραπτώς την προσφορά.
-
Να το δω και να μην το πιστέψω... Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για ανατροπή δεδομένων και το πράγμα αποκτάει ενδιαφέρον. Ο φίλος μας ο GORGE ίσως θα πρέπει να την ψάξει λίγο ακόμη, εκτός κι αν το LEON δεν τον συγκινεί 'μέσα', προσωπικά το ταμπώ του LEON το θεωρώ ψιλο-αποτυχία... ο κινητήρας TSi όμως δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ αποτυχία...
Corsair, pardon my intrusion... αλλά, ειδικά για έναν οικογενειάρχη με σαφέστατες τοποθετήσεις, πόσο 'αξιοπρεπέστερα' είναι τα 9,6/197 του Bravo από τα 11,1/192 του i30. Να μιλήσουμε για τη διαφορά 400-340 (πορτ-μπαγκάζ), εκεί μάλιστα, να παραδεχτώ την ουσιαστική υπεροχή του Bravo.
-
Corsair, pardon my intrusion... αλλά, ειδικά για έναν οικογενειάρχη με σαφέστατες τοποθετήσεις, πόσο 'αξιοπρεπέστερα' είναι τα 9,6/197 του Bravo από τα 11,1/192 του i30. Να μιλήσουμε για τη διαφορά 400-340 (πορτ-μπαγκάζ), εκεί μάλιστα, να παραδεχτώ την ουσιαστική υπεροχή του Bravo.
Ειδικα δε οταν μιλαμε για οικογενειακες υποχρεωσεις, συνεπαγεται φορτιο! Ειδικα εκει η υπεροχη ενος turbiγιον ειναι ουσιαστικη και συμβάλει και στην ασφάλεια αλλα και στην ανεση (δεν εισαι κολλημενος σε ανηφορες πισω απο φορτηγα κλπ κλπ)
-
Ο χρήστης JORGE έγραψε:
Δες πρώτα και το bravo...
Φιλε το εχω δει. γενικα εχω ψαχτει πολυ για αγορα αυτοκινητου. το Βravo ειναι νε μεν πολυ ομορφο, αλλα τον εξοπλισμο που εχει το i30 δεν τον εχει, και ειναι και ακριβοτερο. επισης εμενα με ενδιαφερει ενα οικογενειακο αυτοκινητο, χωρις να με νοιαζουν τοσο οι επιδοσεις.
απο οτι φαινεται δεν το εχεις κανει και δεν θες να το κανεις...
-
καμμια φορα το πολυ ψαξιμο,μπορει να προκαλεσει και συγχυση
-
- 100
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ειδικα δε οταν μιλαμε για οικογενειακες υποχρεωσεις, συνεπαγεται φορτιο! Ειδικα εκει η υπεροχη ενος turbiγιον ειναι ουσιαστικη και συμβάλει και στην ασφάλεια αλλα και στην ανεση (δεν εισαι κολλημενος σε ανηφορες πισω απο φορτηγα κλπ κλπ)Σίγουρα έχει καλύτερη ροπή το Bravo 120 με το τουρμπινάκι του (21 έναντι 15,7), η αναλογία όμως κιλά/ίππο είναι σχεδόν η ίδια και καλύτερη για το i30 (10,6 στο i30, 11 στο Bravo). Στο κάτω-κάτω ο κινητήρας του i30 είναι vvti και 1600άρης και δεν πιστεύω ότι θα έχει το παραμικρό πρόβλημα σε συνθήκες φορτίου. Στο δικό μου τα νούμερα είναι 'αποκαρδιωτικά'. 90 ίπποι, 13,8 ροπή, 12,5 κιλά/ίππο... παρ' όλα αυτά ουδέποτε (10 χρόνια) προβληματίστηκα να κατεβάσω σχέση και να προσπεράσω φορτηγό σε ανηφόρα, πόσο μάλλον να είχα το i30...
-
ο καλος οδηγος και αναλογα με το αμαξι που εχει θα κανει την προσπεραση οταν πρεπει.
ο μαλακας και με το ποιο γρηγορο αμαξι παλι μετοπικη θα κανει στην προσπεραση. -
Ο χρήστης JORGE έγραψε:
Δες πρώτα και το bravo...
Φιλε το εχω δει. γενικα εχω ψαχτει πολυ για αγορα αυτοκινητου. το Βravo ειναι νε μεν πολυ ομορφο, αλλα τον εξοπλισμο που εχει το i30 δεν τον εχει, και ειναι και ακριβοτερο. επισης εμενα με ενδιαφερει ενα οικογενειακο αυτοκινητο, χωρις να με νοιαζουν τοσο οι επιδοσεις.
Ψαξτο λίγο καλύτερα! Οι τιμές που έχουν στα site είναι όλες ενδεικτικές. Πήγαινε σε όλους και πάρε προσφορές. Ειδικά οι seat, fiat και ford έχουν σχεδόν επι μονίμου βάσεως έκπτωση. Α και τώρα που είπα για ford! Γιατί δεν κοιτάς και για το focus 1.6? Με τις εκπτώσεις που κάνουν κάπου στα 16-17 βγαινει. Ενα διαστημα ενδιαφερόταν ο πατέρας μου και έτυχε να πάρουμε προσφορα. Μπορεί να είναι παλιό αλλά απο τα cruze και i30 ειναι πολύ καλύτερο...
-
Παντως αν ο ανθρωπος θελει εξοπλισμο 'η φθηνοτερο σερβις 'η καλυτερο επιτοκιο δεν κοιταξει αν ενα αυτοκινητο εχει 50 'η 100 αλογα παραπανω απο αυτα που ζηταει. Για να ζητα αυτα τα πραγματα δεν θελει κοντρες στην εθνικη 'η στα φαναρια. Και μην μου πειτε για αυξημενο βαρος και για περισσοτερη ασφαλεια γιατι τοσα χρονια ταξιδια εκανα με τα 65αλογα του favorit.
-
εγω με τα 45 του γιουγκο
ρε αμα δεν δεις τα χειρωτερα δεν εκτιμας
Chevrolet Cruze