-
Σήμερα πέρασα από την Chevrolet εδώ στο Μαρούσι ... Το έχουν μέσα στην εμπορία σε λευκό μπροστά-μπροστά.Μάλλον αυτό είναι το 1800άρη...
Αδυνατώ να πιστέψω ότι αυτό το αυτοκίνητο ξεκινά από 13690 ....
Εξωτερικά το αυτοκίνητο είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ....
Πολύ δυναμική και όμορφη σχεδίαση, ωραίο σχέδιο στις ζάντες.
Το αυτοκίνητο είναι πρόκληση !...!
-
Δεν υπάρχουν ακόμη 1800άρια. Τέλος Ιουλίου θα έρθουν. Είδες το 16άρι το LS στα 14.450€.
-
ωραίο αυτοκίνητο.
εξωτερικά μοιάζει με αρκετά. πίσω λίγο με civic. αν είναι και τόσο ποιοτικό μέσα, φαίνεται πολύ καλή επιλογή για όποιον δεν θέλει να μπλέξει με τούρμπο κτλ (άδικα)
αν και το 5θυρο ίσως είναι πιο ωραίο. Πότε έρχεται? -
Πεντάθυρο την άνοιξη του 2010 και μετά, παρέα με το δίδυμο νέο Opel Astra 5D...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Δεν υπάρχουν ακόμη 1800άρια. Τέλος Ιουλίου θα έρθουν. Είδες το 16άρι το LS στα 14.450€.φοβερό!...! ...
-
Δεν έχουμε δει μετρήσεις επιδόσεων ακόμα για το Cruze 1.8, όμως πιθανότατα θα είναι πιο αργό από το Mazda το οποίο πάει πολύ καλά για 1800 (το Cruze 1.6 είναι πολύ αργο πάντως! ). Όμως σίγουρα το 6 είναι πολύ ανώτερο οδηγικά! Τιμόνι, πλαίσιο, αναρτήσεις, επιλογέας, φρένα... κaμία σύγκριση! Το 6 είναι από τα πιο οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα ενώ το Cruze από τα πιο βαρετά και άχρωμα. Το να ρωτάς γιατί είναι καλύτερο το 6 από το Cruze είναι σαν να ρωτάς γιατί η Porsche Cayman 2.7 είναι καλύτερη από το Hyundai Coupe V6 2.7...
-
Το πλαίσιο πως ακριβώς το τσέκαρες? Ποιός σου έδωσε Cruze να το στρίψεις και δεν σου έφτασε το πλαίσιο, το τιμόνι και οι αναρτήσεις? Επίσης πως το 18άρι το Cruze με τα 141 άλογα και τα 10' 0-100 είναι πιό αργό από τον αρχαίο 1800άρη του Mazda με τα 120 άλογα και τα 11.5' 0-100, μόνο εσύ το ξέρεις...Μάλλον το Lacetti σου δώσαν να κάνεις βόλτα και δεν το κατάλαβες...
Πολύ μαλακές οι αναρτήσεις του Cruze και ναι δεν μου έφτασε - όταν έχεις συνηθίσει να μπαίνεις αεροπορία με 120+ σε συγκεκριμένες στροφές και ξαφνικα στα 100 νιώθεις αστάθεια (οι άλλοι όλοι βέβαια εκεί πάνε με 70-80) δεν σου φτάνει! Όσο για το Mazda, άν το οδηγήσεις θα καταλάβεις. Ο 'αρχαίος' 1800άρης έχει μετρηθεί στα 10.2 για το 0-100! Η Mazda όπως πάντα είναι απαισιόδοξη. Αν ξανακούσω για εργοστασιακές τιμές μέσα σε αυτό το forum θα βάλω τα κλάμματα!
ΥΓ: Δεν έχω 6άρι... απλά αναγνωρίζω την ανωτερότητα του αφού το έχω οδηγήσει αρκετά απαιτητικά.
-
Μάλιστα, οι ίδιοι άνθρωποι που σχεδίασαν το πλαίσιο του Insignia και φτιάξαν ΤΗΝ αμαξάρα, όταν ήρθε η ώρα να σχεδιάσουν το ίδιο πλαίσιο για την κατηγορία C, ξεχάσαν αυτά που ξέρανε και βγήκε το λαστιχάμαξο. Και όταν έρθει η ώρα να φορεθεί το ίδιο ακριβώς πλαίσιο στο Astra, τότε το λάστιχο θα ξανασφίξει και θα ξαναγίνει καρότσα για WRC...
-
Το Cruze έχει το ιδιο πλαισιο/αναρτησεις με το Insignia; Ξέρεις πολύ καλά την απάντηση.
-
Για να μην αναφέρουμε το πιο απλό... ότι ούτε το Insignia μπορεί να συγκριθεί οδηγικά με το 6! Το 6 μαζί με την 159 και την 3άρα είναι τα τρία πιο σπορ και καλοστημένα μεσαία ακολουθούμενα από τα Insignia, Mondeo και Passat τα οποία αν και πολύ καλα είναι ένα σκαλοπάτι παρακάτω (αν και πιο άνετα/μαλακά φυσικά).
-
Δεν αντιλέγω ότι το μαμά στήσιμο του 6, της 159 και της 3άρας μπορεί να είναι πιό σπορτίβ από τα υπόλοιπα, αλλά απέχει πολύ από το να ρίξουμε ευθύνες και στο πλαίσιο και την διάταξη των αναρτήσεων και να χαρακτηρίζουμε με ελαφριά καρδιά, όταν όλη η συζήτηση γίνεται για 110-120 άλογα. Ήμαρτον δηλαδή αυτοκίνητα των 1300+ κιλών, να δυσκολεύονται να διαχιριστούν τέτοια 'τρελά' άλογα. Να βρούμε τραγικές διαφορές στις OPC-GTA-MPS εκδόσεις, ναι, αλλά τραγικές και στα 110 άλογα με τίποτα.
Όσο για την διάταξη των αναρτήσεων, μόνο σε θεωρητικό επίπεδο μπορούν να δώσουν προβάδισμα, διότι πλέον πολλά τα παραδείγματα ημιάκαμπτων που βάζουν γυαλιά σε συνθετότερες και πιό προηγμένες αναρτήσεις. Ας μπει ένα esse esse μπροστά, κι ας παλεύουν να το φτάσουν από πίσω όλα τα διπλοψάλιδα και πολλυπλοσύνδεσμα της αγοράς...
-
Δεν είπε κανείς ότι το 'πρόβλημα' του αυτοκινήτου είναι η συνδεσμολογία των αναρτήσεών του σε θεωρητικό επίπεδο. Πρακτικά μίλησα (-με).
-
Πρακτικά οι 9 στους 10 που αγοράζουν 316, δεν ξέρουν ούτε να κρατήσουν γραμμές. Τι να τους κάνει λοιπόν το ανώτερο πλαίσιο? Για να δει ο γείτονας την προπέλα το θέλουν. Εξού και η θεώρησή μου ότι είναι ίδιο targetgroup. Εγώ πχ μπορώ να δώσω τα 15Κ μετρητά και να πάρω Cruze, ή να κάνω το σουφρίδι μου τανάλια και να βάλω άλλες 100 δόσεις για να πάρω 316. Όποιο από τα δύο και να πάρω, αργά και από το πεζοδρόμιο θα πηγαίνω, σιγά μην είμαι ο φραγκάτος και συμβιβαστώ με 316.
Mazda6 και 159, όντως εκεί κατευθύνονται πιό ενθουσιώδεις οδηγοί και συνήθως οι περισσότεροι το ψιλοπάνε το άθλημα. Σε αντίθεση με τις 316 που μπορείς να κάνεις πλάκα στους περισσότερους ακόμη και με cento...
A, και το συγκεκριμένο σασί του Cruze, πήρε 2 διπλές νίκες στο WTCC, μόλις στον 3ο και 4ο του αγώνα, μπροστά από την 320i και TDI Leon. Δηλαδή διαχειρίστηκε 280 άλογα ελαφρώς καλύτερα από τους αντιπάλους του...
-
Τα αυτοκίνητα των αγώνων έχουν το ίδιο σασί με τα 'καθημερινά' αυτοκίνητα
Δεν έχουν 'πέσει' βελτιώσεις και 'ενισχύσεις' εκεί; -
Δεν αντιλέγω ότι το μαμά στήσιμο του 6, της 159 και της 3άρας μπορεί να είναι πιό σπορτίβ από τα υπόλοιπα, αλλά απέχει πολύ από το να ρίξουμε ευθύνες και στο πλαίσιο και την διάταξη των αναρτήσεων και να χαρακτηρίζουμε με ελαφριά καρδιά, όταν όλη η συζήτηση γίνεται για 110-120 άλογα. Ήμαρτον δηλαδή αυτοκίνητα των 1300+ κιλών, να δυσκολεύονται να διαχιριστούν τέτοια 'τρελά' άλογα. Να βρούμε τραγικές διαφορές στις OPC-GTA-MPS εκδόσεις, ναι, αλλά τραγικές και στα 110 άλογα με τίποτα.Όσο για την διάταξη των αναρτήσεων, μόνο σε θεωρητικό επίπεδο μπορούν να δώσουν προβάδισμα, διότι πλέον πολλά τα παραδείγματα ημιάκαμπτων που βάζουν γυαλιά σε συνθετότερες και πιό προηγμένες αναρτήσεις. Ας μπει ένα esse esse μπροστά, κι ας παλεύουν να το φτάσουν από πίσω όλα τα διπλοψάλιδα και πολλυπλοσύνδεσμα της αγοράς...
Υπάρχουν καταβάσεις και καμπές πολλών χιλιομέτρων που απλά μπαινεις με την φόρα και τα άλογα δεν μετράνε καθώς όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να μαζέψουν τέτοια χιλιόμετρα που να φέρουν σε δύσκολη θέση τα πλαίσιο-λάστιχα-οδηγό. Σε τέτοιες περιπτώσεις αναφερόμουν και το έχω ζήσει πολλάκοις το σενάριο κάνοντας πλάκα σε πολλά δυνατά αυτοκίνητα. Βέβαια με το που βγαίνουμε σε ευθείες μου κουνάνε μαντήλι καλαματιανό αλλά τί να τον κάνω τον μάγκα που απλά πατάει γκάζι και στην στροφή είναι χεσμένος...
Όσο για τις 316, συμφωνούμε 1000%! Οι κάτοχοι είναι απλά προπελάκηδες (με την κακή έννοια) που πάνε χελωνοειδώς εκτός από όταν βγούνε καμιά εθνική και 200αρίσουν μια στο τόσο.
-
Τι σχέση έχουν οι κάτοχοι ρε παίδες; Τόσην ώρα νόμιζα ότι μιλούσαμε για το αυτοκίνητο αυτό καθεαυτό.
EEΠ, ωραίο το παράδειγμα για το WTCC, θα χαιρόταν και ο πιο άσχετος marketeer γιαυτό. Εγώ δλδ θα έπρεπε να θεωρώ το 206 ανώτερο από τα EVO/impreza;
-
Αν δεν κάνω λάθος, στο WTCC δεν επιτρέπουν μεταβολές σε πλαίσιο. Μόνο αλλαγή σε αναρτήσεις και αντιστρεπτικές.
Απο κει και πέρα, όπως και να το κάνεις, το ότι ένα αμάξι από το πουθενά έρχεται και παίρνει πρωτιές και κοιτάει στα μάτια το υποτιθέμενο benchmark της κατηγορίας, δείχνει αν μη τι άλλο μελετημένο αυτοκίνητο και ανταγωνιστικό σε όλα τα σημεία. Δεν αρκεί απλώς να βάλω 300 άλογα μοτέρ, στήνω και τις αναρτήσεις και φύγαμε για κύπελλα. Αν ήταν έτσι και η Toyota θα είχε πάρει την F1 με τόσα δις που έχει ρίξει στον βρόντο και η Hyundai με το Accent το WRC...
Ντίνο, δεν έχει να κάνει τίποτα το αμάξι, απλά 9 στους 10 αγοραστές του δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις ανωτερώτητες του 316. Αυτοί που μπορούν, μάλλον όμως δεν κάθονται στα 1600 κυβικά, γιατί τι να τα κάνεις τα πλαίσια και τα τιμόνια, άμα θέλει τσιγάρο και φραπέ μέχρι να γεμίσει η 3η...
-
Τα αυτοκίνητα του WTCC έχουν μόνο επιφανειακή σχέση με τα αντίστοιχα παραγωγής. Είναι όπως ακριβώς τα WRC. Το πλαίσιο ράβεται και δέχεται τεράστιες ενισχύσεις, κιβώτιο-αναρτήσεις-φρένα-τροχοί αγωνιστικών προδιαγραφών και κινητήρας που η μόνη σχέση που έχει με τον παραγωγής είναι το μπλοκ. Με άλλα λόγια δεν έχει καμία σχέση με τα αυτοκίνητα παραγωγής.
Ανούσια συζήτηση όμως... για παραγωγής μιλάμε, όχι για το ποιό εργοστάσιο έχει το καλύτερο αγωνιστικό τμήμα.
-
snip...Ντίνο, δεν έχει να κάνει τίποτα το αμάξι, απλά 9 στους 10 αγοραστές του δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις ανωτερώτητες του 316. Αυτοί που μπορούν, μάλλον όμως δεν κάθονται στα 1600 κυβικά, γιατί τι να τα κάνεις τα πλαίσια και τα τιμόνια, άμα θέλει τσιγάρο και φραπέ μέχρι να γεμίσει η 3η...
Εμένα δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι οδηγικές ικανότητες έχει ο μπάρμπας που με το εφαπαξ θα παρει την 316. Το αυτοκίνητο το κρίνω συνολικά. Αν μέναμε στο ότι είναι πολύ καλό value for money δεν θα σου έλεγα τίποτα από όλα όσα είπα. Αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν συγκρίνεται με τα αυτοκίνητα που ανέφερες. Αλίμονο αν εδώ μέσα μιλάμε με βάσει τις ικανότητες των 60χρονων μπαμπάδων.
Αν θέλει κάποιος πωλητής να προωθήσει ένα μοντέλο λέγοντας πως οι παραπάνω δυνατότητες της 3αρας σε πλαίσιο/αναρτήσεις θα πάνε ανεκμετάλλευτες, ας το κάνει, δεν είναι δικό μου θέμα.
Αλλά συνολικά ως αυτοκίνητα δεν συγκρίνονται. Είναι αφελές να θεωρήσει κανείς πως η διαφορά στην τιμή του κρουζ από τα φοκους/γκολφ/308/μπραβο κτλ κτλ οφείλεται μόνο και μόνο στο ταμπελάκι.
ΥΓ, έκοψα τα περί WTCC γιατί τα εξήγησε ο realzeus, μην επαναλαμβάνομαι.
-
Chevrolet Cruze