-
Για τα νέα iPod, θα έλεγα ότι είναι ενδιαφέροντα, αλλά το iPhone έχει αλλάξει πλέον τα πράγματα. Ο ανταγωνισμός για την apple είναι πολύ σκληρός και είναι εκ των έσω.
Στο μεταξύ, φαντάζομαι να μάθατε ότι καταργήθηκε το 4άρι iPhone. Όταν με το καλό έρθει στην Ευρώπη, θα υπάρχει μόνο το 8άρι, εκτός και αν μέχρι τότε έχει παρουσιαστεί και κάτι μεγαλύτερο (και με 3G, ίσως).
-
είμαι ο μόνος που θεωρώ το ipod χάσιμο χρημάτων?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
είμαι ο μόνος που θεωρώ το ipod χάσιμο χρημάτων?Γιατί δε μας αναλύεις το σκεπτικό σου;
-
Μιλούσατε περί HP σε προηγούμενες σελίδες. Ψάχνοντας για κάτι άλλο, τυχαία βρήκα το παρακάτω δελτίο τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης. Της επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή δεν ενημέρωσε καταναλωτή για τη διάρκεια ζωής ενός μηχανήματός της ?!!!
**Χρηματικό πρόστιμο 15.000 Ευρώ στην επιχείρηση Hewlett Packard Hellas ΕΠΕ». **
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
Γραφείο ΤύπουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 09/08/2004
Επιβολή διοικητικών κυρώσεων (άρθρο 14 Ν. 2251/1994)
στην Εταιρία Hewlett Packard Hellas ΕΠΕ
Με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης επιβλήθηκε στην επιχείρηση Hewlett Packard Hellas ΕΠΕ» χρηματικό πρόστιμο 15.000 Ευρώ μετά από εισήγηση της υπηρεσίας λόγω παράβασης των διατάξεων του Ν. 2251/94 Προστασία των Καταναλωτών».
Συγκεκριμένα στις 3/6/2004 μας κατετέθη έγγραφη καταγγελία καταναλωτή για ένα πολυμηχάνημα Office jet T65 της εν λόγω εταιρίας, το οποίο αγοράσθηκε πριν από τρία χρόνια, και το οποίο παρουσίασε περί τα τέλη Μαΐου 2004 βλάβη στο τροφοδοτικό χαρτιού. Η εταιρία όμως ενημέρωσε εγγράφως τον καταναλωτή ότι έπαψε να υποστηρίζει τεχνικά το συγκεκριμένο προϊόν από 1/12/2003
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης ερεύνησαν την συγκεκριμένη καταγγελία και αφού ενημερώθηκαν για τις θέσεις της Hewlett Packard Hellas ΕΠΕ, διαπίστωσαν ότι η εν λόγω εταιρία δεν ενημέρωσε ως όφειλε τον καταναλωτή για την πιθανή διάρκεια ζωής του μηχανήματος που αγόρασε. Η ανωτέρω ενημέρωση έχει ιδιαίτερη σημασία για τον καταναλωτή, δεδομένου ότι από τον συνδυασμό των διατάξεων των παρ. 2 και 6 του άρθρου 5 του Ν 2251/1994 προσδιορίζεται ο χρόνος κατά τον οποίο ο προμηθευτής υποχρεούται στη συνεχή παροχή τεχνικών υπηρεσιών και ανταλλακτικών για τη συντήρηση και επισκευή του μηχανήματος και ως εκ τούτου αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για την αγορά ή μη του μηχανήματος από τον καταναλωτή. Συνεπώς η μη ενημέρωση του καταναλωτή για την πιθανή διάρκεια ζωής του μηχανήματος συνιστά ελαττωματική και πλημμελή εκπλήρωση των υποχρεώσεων του προμηθευτή.
Αναφορικά τέλος με την ημερομηνία έναρξης της πιθανής διάρκειας ζωής του μηχανήματος, ο ισχυρισμός του προμηθευτή ότι αυτή αρχίζει από την ημερομηνία παραγωγής του μηχανήματος, δεν ευσταθεί. Ακόμη και στην περίπτωση που ήθελε θεωρηθεί ότι πιθανή διάρκεια ζωής του μηχανήματος είναι, κατά δήλωση της εταιρίας, 4 έτη, η ημερομηνία προσκόμισης αυτού για επισκευή ήταν εμπρόθεσμη.
Κατόπιν των ανωτέρω, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης εισηγήθηκαν την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 15.000 Ευρώ, με την έκδοση σχετικής απόφασης, σε εφαρμογή του άρθρου 14 παρ. 3 του ανωτέρω Νόμου, σύμφωνα με την οποία για κάθε παράβαση των διατάξεων του παρόντος νόμου από προμηθευτές επιβάλλεται από τον Υπουργό Εμπορίου πρόστιμο από πεντακόσιες χιλιάδες (1.467,50 Ευρώ) μέχρι είκοσι εκατομμύρια δρχ (58.694 Ευρώ)».
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται καθημερινά για ενημέρωση, παράπονα και καταγγελίες στη τηλεφωνική γραμμή 1520 που λειτουργεί από τις 08.00 έως τις 22.00.
-
και πώς μπορεί να ξέρει η εταιρεία ποιος έχει αγοράσει το εκάστοτε μηχάνημα για να τους παίρνει έναν-έναν τηλέφωνο να ενημερώσει?αν είναι δυνατόν ακόμα και ενημέρωση να βγάλει στις εφημερίδες, στον ιστόποτό της ή οπουδήποτε αλλού, αν δε το δει ο τελικός χρήστης θα φταίει η εταιρεία?
-
Η εταιρία οφείλει να ενημερώνει τους πωλητές (και αυτοί με την σειρά τους τους υποψήφιους πελάτες) ότι το προϊόν θα υποστηρίζεται για 'Χ' χρόνια.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
είμαι ο μόνος που θεωρώ το ipod χάσιμο χρημάτων?Επειδή έχω ipod και μάλιστα από πριν εισαχθεί στην Ελλάδα (από την Αμερική) μπορώ να πω ότι τα πρώτα χρόνια ήταν απλά Ό,ΤΙ καλύτερο κυκλοφορούσε όσον αφορά την ποιότητα ήχου. Είχε δε 4GB χωρητικότητα όταν οι περισσότεροι ανταγωνιστές του έπαιζαν στα 256-512 MB. Βέβαια ίσχυε το ρητό 'ό,τι πληρώνεις παίρνεις' μιας και όταν ήρθε στην Ελλάδα έκανε ~350-400
-
έχει το msn πρόβλημα ή το pc μου κάνει κόλπα;;
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
έχει το msn πρόβλημα ή το pc μου κάνει κόλπα;;το pc σου
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η εταιρία οφείλει να ενημερώνει τους πωλητές (και αυτοί με την σειρά τους τους υποψήφιους πελάτες) ότι το προϊόν θα υποστηρίζεται για 'Χ' χρόνια.πάω σήμερα και αγοράζω ανώνυμα το Χ προϊόν που έχει εγγύηση για 2 χρόνια και η εταιρεία δηλώνει ότι σταματάει την υποστήριξη γι'αυτό στον 1.5 χρόνο. Η εταιρεία έχει ενημερώσει τους πάντες, εγώ όμως δε το ξέρω, ποιος θα με ενημερώσει? Γιατί να πληρώσει η εταιρεία λοιπόν επειδή δε σκέφτηκα να το αγοράσω ονομαστικά?
-
Να γράφουν τότε στη συσκευασία 'Η υποστήριξη λήγει [πχ] τον 12ο του 2009'.
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
έχει το msn πρόβλημα ή το pc μου κάνει κόλπα;;ΟΤΕΝΕΤ και συ ε?
-
κ γω οτενετ έχω, αλλά τζιτζί όμως όλα
Μάνο, μιλάμε για τη περίπτωση που η απόφαση αυτή παρθεί μετά την αγορά οπότε είναι αδύνατον να ενημερωθεί ο καταναλωτής αν δεν ασχοληθεί ο ίδιος
-
Ο χρήστης Blacktan έγραψε:
ολη αυτη η διαδικασια απο σημερα μεχρι να ληξει μου φαντασει συνολικα 15νθημερο , πραγμα ΤΡΑΓΙΚΟ για εμενα ...
Αγαπητε Blacktan... δικαια φανταζεσε διαφορα, μιας και στην Ελλαδα απο αυτου του ειδους τις υπηρεσιες οι εντυπωσεις δεν ειναι παντα οι καλυτερες δυνατες.
Ομως, περαν της καλης φημης του service της LG, εχω και προσωπικη εμπειρια. Τριτη το πηρε o Courrier... Παρασκευη πρωι το εφερε επισκευασμενο και με αλλαγμενα τα καλλυματα!!! (ηταν φθαρμενα απο την χρηση) Οποτε ασε τις φαντασιες για 15ημερα... και στειλτο μολις παρεις backup
-
Για όσους παραδοσιακούς επιμένουν στα πικάπ, υπάρχει πλέον μια ποιοτική και φθηνή λύση. Με 150.000 μόνο καθαρίσατε. Σπεύσατε όμως μήπως δεν προλάβετε.
-
O acer που προσφατα αγορασα εχει αποσπωμενη μπαταρια με κλιπ.
Ειναι ασφαλες να δουλευω το laptop στη πριζα με τη μπαταρια βγαλμενη,ωστε να γλιτωνω τη φθορα της?
Στο manual δεν γραφει το αντιθετο...
Επισης,εχει εγκατεστημενα τα windows home.
Εχω ''αγορασει'' τα ultimate,θα μπορεσω να τα βαλω χωρις προβλημα?
Να αλλαξω στο bios το boot και να το κανω απο το cd πριν τον ανοιξω και αρχισει η ρυθμιση των home,η να αφησω να εγκατασταθουν και να το κανω μετα? -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
O acer που προσφατα αγορασα εχει αποσπωμενη μπαταρια με κλιπ.
Ειναι ασφαλες να δουλευω το laptop στη πριζα με τη μπαταρια βγαλμενη,ωστε να γλιτωνω τη φθορα της?
Στο manual δεν γραφει το αντιθετο...
Επισης,εχει εγκατεστημενα τα windows home.
Εχω ''αγορασει'' τα ultimate,θα μπορεσω να τα βαλω χωρις προβλημα?
Να αλλαξω στο bios το boot και να το κανω απο το cd πριν τον ανοιξω και αρχισει η ρυθμιση των home,η να αφησω να εγκατασταθουν και να το κανω μετα?Οταν το δουλευεις στο ρευμα... η μπαταρια να ειναι κατα προτιμηση ΕΚΤΟΣ. Μια φορα τον μηνα να κανεις μια πληρη αποφορτιση και επαναφορτιση. Ετσι θα σου κρατησει αρκετα χωρις επιπτωση στην αποδοση της. Tried and tested συνταγες εδω και πολλα χρονια....
Αν και κανενας κατασκευαστης δεν το λεει... η μπαταρια εν τελει ξοφλαει συντομα αν ειναι συνεχεια στο ρευμα.
Υπαρχει καποιος ειδικος λογος να βαλεις τα Ultimate? Αν δεν συντρεχει καποιος ουσιαστικος λογος... ΜΗΝ το κανεις.
-
Οποτε ειναι safe!
Thnx! -
Μήπως γνωρίζει κάποιος πώς μπορώ να γράψω σε cd τραγούδια που είναι γραμμένα σε minidisc?
-
πάρε ένα καλώδιο με βύσμα mini jack και σις δύο άκρες. Σύνδεσε την έξοδο των ακουστικών στο minidisc με το Line in στην κάρτα ήχου του υπολογιστή σου και χρηστιμοποίησε ένα προγραμμα (π.χ. το yahoo music jukebox) για να μετατρέψεις αυτό που παίζει το minidisc σε wav
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#12]