-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ρε παιδιά τί διαφορές έχουν οι Intel Core Duo , Core Duo 2 και AMD τεχνικά?
Πάρε Core 2 Duo. Είναι διπύρηνος, πιο εξελιγμένος από τον Core Duo (ξέχνα τον αυτόν ως επιλογή) και νομίζω πιο γρήγορος από τον AMD X2.
http://www.amd.com/us-en/Processors/Pro ... 42,00.html
τον Core Duo γιατί τον ξεχνάμε ως επιλογή? δεν τους βγήκε καλό και βγάλανε το 2?
οι AMD δεν θερμαίνονται περισσότερο? κάτι τέτοιο είχα ακούσει. εκτός αν αυτό ίσχυε παλιότερα. είναι αξιόπιστοι?
γενικά δεν λειτουργώ περίεργα προγράμματα (πχ παιχνίδια) και όσα laptop έχουν Core Duo 2 είναι τσιμπημένα στην τιμή.
-
Αν θες κάτι οικονομικό, πάρε Core Duo απλό - αν και δε νομίζω ότι η διαφορά στην τιμή είναι ιδιαίτερα σημαντική - οι επιδόσεις είναι γύρω στο 15% υπέρ του C2Duo. Οι AMD είναι καλοί, αλλά αν θες laptop θα έχεις αρκετά υψηλές θερμοκρασίες. Οι AMD Turion υπολείπονται σε επιδόσεις. Σήμερα πάντως δεν καίγονται οι επεξεργαστές λόγω υπερθέρμανσης, το πολύ να προκαλούνται τίποτα κολλήματα.
-
σ΄ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου!
απλά μου έκανε εντύπωση που απέκλεισες κατηγορηματικά τον Core Duo. νόμιζα οτι δεν βγήκε καλός και αμέσως τον αντικατέστησαν.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Λέω να διώξω την 17αρα CRT και να πάρω μια νέα επίπεδη στις ίδιες ίντσες..όχι πάνω απο 200-250 ευρω??
Τι προτείνετε?
Πρόσφατα πήρα αυτή, και είναι εξαιρετική:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168524Να σου πω την αλήθεια και εγώ από το πλαίσιο κοίταζα την αντίστοιχη της LG την 17αρα.
Να φτάσω στις 20 ίντσες? Μου φαίνεται too much
Η διαφορά στην τιμή είναι τόσο μικρή, που δε νομίζω ότι αξίζει να επιλέξεις τη μικρότερη διάσταση. Επιπλέον, η 20άρα είναι widescreen, πράγμα που σημαίνει ότι αν βλέπεις βίντεο στο pc, θα έχεις πλήρη κάλυψη οθόνης, χωρίς τις ενοχλητικές μπάρες. Άλλωστε, οι επιπλέον ίντσες πηγαίνουν ουσιαστικά στο πλάτος, το ύψος είναι σχεδόν ίδιο με μιας 17άρας. Μη σου πω ότι η οικονομία χώρου που θα κάνεις πηγαίνοντας από το γλόμπο στην επίπεδη θα είναι τόσο μεγάλη που και πάλι μικρή θα σου φαίνεται μετά από λίγο η 20άρα.
Μάλλον με έπεισες
Βίντεο βλέπω στο pc. Από ότι βλέπω θα πάω για 19αρα, άλλωστε και οι διαφορές πια στις τιμές είναι πολύ μικρές από την 17αρα
Πάντως έχω ακούσει για καλή σχέση τιμής προς απόδοση LG και SAMSUNG. Είναι όντως έτσι ?
-
Ο χρήστης scotsezos έγραψε:
σ΄ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου!απλά μου έκανε εντύπωση που απέκλεισες κατηγορηματικά τον Core Duo. νόμιζα οτι δεν βγήκε καλός και αμέσως τον αντικατέστησαν.
O Core Duo είναι μια γενιά πίσω από τον Core2 (το λέει και το όνομα ), 32bit ( ο C2 64), και είναι ουσιαστικά ο παλιός καλός Pentium M (centrino) σε διπύρηνο, με υποστήριξη για μνήμη DDR2 , και sata.
Γι'αυτό και προτιμούμε C2D στα φορητά.Σε desktop επεξεργαστές τα πράγματα είναι πιο μοιρασμένα σε θέμα επιδόσεων μεταξύ Intel και AMD.
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Λέω να διώξω την 17αρα CRT και να πάρω μια νέα επίπεδη στις ίδιες ίντσες..όχι πάνω απο 200-250 ευρω??
Τι προτείνετε?
Πρόσφατα πήρα αυτή, και είναι εξαιρετική:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168524Να σου πω την αλήθεια και εγώ από το πλαίσιο κοίταζα την αντίστοιχη της LG την 17αρα.
Να φτάσω στις 20 ίντσες? Μου φαίνεται too much
Η διαφορά στην τιμή είναι τόσο μικρή, που δε νομίζω ότι αξίζει να επιλέξεις τη μικρότερη διάσταση. Επιπλέον, η 20άρα είναι widescreen, πράγμα που σημαίνει ότι αν βλέπεις βίντεο στο pc, θα έχεις πλήρη κάλυψη οθόνης, χωρίς τις ενοχλητικές μπάρες. Άλλωστε, οι επιπλέον ίντσες πηγαίνουν ουσιαστικά στο πλάτος, το ύψος είναι σχεδόν ίδιο με μιας 17άρας. Μη σου πω ότι η οικονομία χώρου που θα κάνεις πηγαίνοντας από το γλόμπο στην επίπεδη θα είναι τόσο μεγάλη που και πάλι μικρή θα σου φαίνεται μετά από λίγο η 20άρα.
Μάλλον με έπεισες
Βίντεο βλέπω στο pc. Από ότι βλέπω θα πάω για 19αρα, άλλωστε και οι διαφορές πια στις τιμές είναι πολύ μικρές από την 17αρα
Πάντως έχω ακούσει για καλή σχέση τιμής προς απόδοση LG και SAMSUNG. Είναι όντως έτσι ?
- Οι LG ειναι απλά άψογες για τα λεφτά τους και έχουν την καλύτερη εγγύηση που παίζει (πραγματική 0 pixel με άμεση αντικατάσταση). Επίσης η ίδια η LG ειναι απο τους 3-4 κατασκευαστές-προμηθευτές panel παγκοσμίως.
Και οι Samsung ειναι πολύ καλές πάντως.
- Μια οθόνη δεν μπορεί ποτέ να ειναι αρκετά μεγάλη :Ρ
Εγώ έχω μια LG 20,5' και το σκέφτομαι για αγορά Widescreen 24αρας...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Εγώ έχω μια LG 20,5' και το σκέφτομαι για αγορά Widescreen 24αρας...Α, στο μηλο.κομ λέει σε όλα τα μηχανήματα τους 'ships with Leopard'.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
- Οι LG ειναι απλά άψογες για τα λεφτά τους και έχουν την καλύτερη εγγύηση που παίζει (πραγματική 0 pixel με άμεση αντικατάσταση). Επίσης η ίδια η LG ειναι απο τους 3-4 κατασκευαστές-προμηθευτές panel παγκοσμίως.
Και οι Samsung ειναι πολύ καλές πάντως.
Δεν είμαι οπαδός καμίας εταιρείας. Σταθμίζω τις ανάγκες μου, τσεκάρω προδιαγραφές και τιμές, και επιλέγω.
Πάρε την LG λοιπόν
(σχετικά με τη zero pixel εγγύηση της LG, ευτυχώς δε χρειάστηκε να το διαπιστώσω, αλλά φίλος που αγόρασε Samsung οθόνη και του προέκυψε ελαττωματική, ακόμα παιδεύεται να βγάλει άκρη με τον εισαγωγέα)
-
τις αλλαζουν οντως..
-
Έχει κανείς εμπειρία από αντιγραφικά dvd με τεχνολογία lightscribe ή labelflash; Αξίζει τον κόπο και (το κυριότερο) πόσο κοστίζουν τα δισκάκια;
-
Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών Διαδίκτυο και δεδομένων καταγράφονται από τις 10.55 το πρωί της Πέμπτης στη Βόρεια Ελλάδα και σε άλλες περιοχές της χώρας, λόγω διπλής βλάβης στο δίκτυο του ΟΤΕ.
Το πρόβλημα επηρεάζει και τις ταχύτητες παροχής υπηρεσιών των εναλλακτικών πάροχων υπηρεσιών που εξυπηρετούνται μέσω της υποδομής του ΟΤΕ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, κόπηκαν καλώδια οπτικών ινών σε δύο περιοχές ταυτόχρονα, στα σημεία Κάστρο Βοιωτίας και Χιλιομόδι Κορινθίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σύνδεση με το διεθνές Διαδίκτυο.
Οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν έχει διευκρινιστεί όμως πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν.
Αυτό πόσο πιθανό είναι να συμβεί άραγε;
-
Χμμμ... Μάλλον γι΄ αυτό γαμ***** η σύνδεση μου σήμερα...
-
Το ότι σήμερα υπήρχε πρόβλημα κατά τις 530 το απόγευμα με τη σύνδεση, να είχε κάποια σχέση ?
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Έχει κανείς εμπειρία από αντιγραφικά dvd με τεχνολογία lightscribe ή labelflash; Αξίζει τον κόπο και (το κυριότερο) πόσο κοστίζουν τα δισκάκια;Έχω δοκιμάσει να γράψω. Ωραία βγαίνουν. Ασπρόμαυρα φυσικά, αλλά τυπώνεις ότι θέλεις πάνω στο δισκάκι. Κάνει αρκετή ώρα να το τυπώσει. 10 λεπτά περίπου στην απλή ποιότητα και 20 στην πιο καλή, όπου είναι λίγο πιο σκούρο. Για να δουλέψει πρέπει να κατεβάσεις ένα ειδικό driver (για το lightscribe εννοώ), και έπειτα έχεις υποστήριξη γενικά αλλά και από το nero(cover designer κλπ). Τα δισκάκια νομίζω τα είχα πάρει 6,5-7 ευρώ τα 10. Κάποια στιγμή άμα είναι βγάζω και φωτογραφία να σου δείξω πως είναι, απλά τα έχω στο αμάξι όσα έχω γράψει και δε μπορώ αυτή τη στιγμή...
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
ψαχνω για εξωτερικο σκληρο
500ρι μινιμουμ ...
και εγώ είμαι σε παρόμοια φάση.μετά από αρκετό ψάξιμο είμαι ανάμεσα σε:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.304055και
http://www.shop21.gr//product/product.c ... prid=18461
Οι εξωτερικοί 500άρηδες ξεκινούν πλέον από τα 99 Ευρώ (Plaisio, PIXmania, και σίγουρα και αλλού) για όποιον δεν τον χαλάει η σύνδεση μέσω USB2.0 και δε θέλει π.χ. eSATA
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Έχει κανείς εμπειρία από αντιγραφικά dvd με τεχνολογία lightscribe ή labelflash; Αξίζει τον κόπο και (το κυριότερο) πόσο κοστίζουν τα δισκάκια;
Έχω δοκιμάσει να γράψω. Ωραία βγαίνουν. Ασπρόμαυρα φυσικά, αλλά τυπώνεις ότι θέλεις πάνω στο δισκάκι. Κάνει αρκετή ώρα να το τυπώσει. 10 λεπτά περίπου στην απλή ποιότητα και 20 στην πιο καλή, όπου είναι λίγο πιο σκούρο. Για να δουλέψει πρέπει να κατεβάσεις ένα ειδικό driver (για το lightscribe εννοώ), και έπειτα έχεις υποστήριξη γενικά αλλά και από το nero(cover designer κλπ). Τα δισκάκια νομίζω τα είχα πάρει 6,5-7 ευρώ τα 10. Κάποια στιγμή άμα είναι βγάζω και φωτογραφία να σου δείξω πως είναι, απλά τα έχω στο αμάξι όσα έχω γράψει και δε μπορώ αυτή τη στιγμή...
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Κάτι ακόμα: τα δισκάκια είναι double layer;
-
Ξέρετε τι έχει πλάκα;
Σε μερικές περιπτώσεις ειναι πιο φτηνό να αγοράσεις εναν εξωτερικό σκληρό USB, να ανοίξεις το case του και να τον χρησιμοποιήσεις ως εσωτερικό δίσκο στο PC σου παρά να αγοράσεις τον αντίστοιχο ΟΕΜ...
-
Ποιο PDA προτείνετε να αγοράσω; Σκέφτομαι για HTC 3600
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Το ότι σήμερα υπήρχε πρόβλημα κατά τις 530 το απόγευμα με τη σύνδεση, να είχε κάποια σχέση ?Αν είχε, ίσα που το πρόλαβες!
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 007_211297
Αποκαταστάθηκε η βλάβη του ΟΤΕ που «έκοψε» το Ιντερνετ
Χιλιάδες χρήστες του 'Ιντερνετ δεν μπορούσαν σήμερα να συνδεθούν στο Διαδίκτυο, λόγω σοβαρής καλωδιακής βλάβης, που σημειώθηκε σε κεντρικό δακτύλιο του ΟΤΕ και μάλιστα σε δυο διαφορετικά σημεία. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΤΕ, η σοβαρή καλωδιακή βλάβη που παρουσιάστηκε νωρίτερα αποκαταστάθηκε πλήρως στις 17:30.Η βλάβη είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία πρόσβασης στο διεθνές 'Ιντερνετ και, ανά περιοχές, γενικά σε υπηρεσίες ΙΡ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στη Βόρεια Ελλάδα. Η βλάβη οφειλόταν στη διακοπή του ιδίου οπτικού δακτυλίου σε δύο διαφορετικά σημεία (κύρια και εναλλακτική όδευση), στο Κάστρο Βοιωτίας και στο Χιλιομόδι Κορινθίας και προκλήθηκε από εργασίες τρίτων.
-
αυτο το 'διεθνες' ιντερνετ με εκανε και ανατριχιαστικα!
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#12]