-
Συγνωμη, τοτε το χρειαζομαι οπωσδηποτε το switch? Το ρουτερ μου συνδεετε και με USB K ETHERNET. Αν συνδεσω τον ενα Η.Υ με USB και τον αλλον με ETHERNET θα εχω προβλημα? Αλλαζει η ταχυτητα μεταξυ των 2 καλωδιων? Αν αλλαζει, να προτιμησω το καλυτερο για την κοντινη αποσταση διοτι αυτο το πισι θα κατεβαζει τορρεντ (ειναι κ δικο μου αλλωστε ), και το λιγο χαμηλοτερης ποιοτητος για να το τραβηξω 30 μετρα κατω!!
τι λες?
-
3ple post!
-
3ple post!
-
Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά τη σύνδεση USB για router γενικά την αποφεύγω. Αν γνωρίζει άλλος...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
To Hide FIles and Folders λειτουργεί μόνο μέσω του λειτουργικού. Αν κάποιος δει τον δίσκο μέσω άλλου λειτουργικού ή συνδέοντάς τον σε άλλο PC, θα δει κανονικά τους φακέλους. Απλώς εμποδίζει τον ανεπιθύμητο χρήστη του υπολογιστή μας να κοιτάζει πράγματα που δεν τον αφορούν.Βέβαια το hidden attribute αναγνωρίζεται από το επόμενο λειτουργικό. Εκτός και εάν εκεί που το βάλεις έχει επιλέξει ο άλλος να βλέπει τα hidden files and folders. Ένας καλός τρόπος , εκτός από attributes είναι να το κλειδώσεις με NTFS permissions. Έτσι μόνο κάποιος με το δικό σου account θα μπορεί να τα δει εκτός εάν ο administrator πάρει το ownership και χαλάσει τις απαγορεύσεις που έχεις βάλει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η μείωση της ταχύτητας λόγω μεγάλου μήκους του καλωδίου θα είναι πολύ μικρή. Πάρε καλώδιο για ταχύτητες 1 Gbit (μικρή η διαφορά στο κόστος σε σχέση με το καλώδιο 100 Mbit) και κάνε το εξής:Modem/Router> καλώδιο> Switch (και των 100 Mbit φτάνει)> καλώδιο από Switch προς PC1 + δεύτερο καλώδιο από Switch προς PC2
δεδομένου ότι το CAT5 καλώδιο εγγυάται 100 μέτρα καλής διαμεταγωγής δεδομένων , εάν ρυθμίσεις την καλωδίωση καλά τότε δεν θα έχεις πρόβλημα.Θα πρότεινα ένα δεύτερο switch πριν τον 2ο Η/Υ.
-
Ο χρήστης Nick έγραψε:
Εχω τα VISTA εδω και μερικες ημερες, και προσπαθησα με το windows media player να γραψω ενα dvd αλλα τιποτα. Με το ΝΕΡΟ δεν συνεργαζεται, εχετε να προτεινετε κατι αλλο?
Θελω ενα ΑΠΛΟ προγραμμα, να γραφω dvd,cd,mp3 !!Αρκει να δουλευει με τα Svista!
Στα vista εχω δοκιμάσει NERO 7.10 και το τελευταίο 8.1 και δείχνουν όλα οκ.
Με ποια εκδοση NERO δοκίμασες?Πάντως εγώ έλυσα αυτό το πρόβλημα με ένα firmware upgrade στο recorder.
-
Ο χρήστης akaliptosZR έγραψε:
Θα παω να παρω καμια 30αρα μετρα να εχω τοτε!!Ελπιζω να μην πεσει η ταχυτητα ρε γαμωτο...
Η ταχύτητα θα πέσει εάν κατεβάζεται και οι δύο ταυτόχρονα τις κάλτσες σας. αλλιώς θα είναι καλή και για τους δύο.
-
Συγνωμη, τοτε το χρειαζομαι οπωσδηποτε το switch? Το ρουτερ μου συνδεετε και με USB K ETHERNET. Αν συνδεσω τον ενα Η.Υ με USB και τον αλλον με ETHERNET θα εχω προβλημα? Αλλαζει η ταχυτητα μεταξυ των 2 καλωδιων? Αν αλλαζει, να προτιμησω το καλυτερο για την κοντινη αποσταση διοτι αυτο το πισι θα κατεβαζει τορρεντ (ειναι κ δικο μου αλλωστε ), και το λιγο χαμηλοτερης ποιοτητος για να το τραβηξω 30 μετρα κατω!!τι λες?
Μην το κάνεις έτσι. Πάρε ένα ή δύο switch των 20 ευρώ και καλώδιο.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Συγνωμη, τοτε το χρειαζομαι οπωσδηποτε το switch? Το ρουτερ μου συνδεετε και με USB K ETHERNET. Αν συνδεσω τον ενα Η.Υ με USB και τον αλλον με ETHERNET θα εχω προβλημα? Αλλαζει η ταχυτητα μεταξυ των 2 καλωδιων? Αν αλλαζει, να προτιμησω το καλυτερο για την κοντινη αποσταση διοτι αυτο το πισι θα κατεβαζει τορρεντ (ειναι κ δικο μου αλλωστε ), και το λιγο χαμηλοτερης ποιοτητος για να το τραβηξω 30 μετρα κατω!!
τι λες?
OK...Επειδη δεν εχω καταλαβει ακομα τι διαολο κανει το switch θα μου εξηγησει καποιος?
Μπορεις να μου υποδειξεις μεσω λινκ ποιο να παρω? Αν ειναι απο πλαισιο ακομα καλυτερα!!
-
Φαντάσου ότι το switch κάνει για το Ethernet (LAN) ό,τι κάνει και το πολύμπριζο για το ρεύμα: μία είσοδος, πολλές έξοδοι. Αν λοιπόν ο router σου έχει μία θύρα Ethernet και εσύ θέλεις να συνδέσεις 2 υπολογιστές, ο μόνος τρόπος είναι να βάλεις ένα switch, να το συνδέσεις από τη μία με το router και από την άλλη να συνδέσεις τους 2 υπολογιστές σου.
Αν μπορείς να διαλέξεις μεταξύ Ethernet και USB, το Ethernet είναι πολύ καλύτερο.
Οι ταχύτητες που πετυχαίνει το Ethernet (στην τάξη των 100 Mbps) είναι τόσο καλύτερες από τις ταχύτητες του ADSL (στην τάξη των 1-2 Mbps), που δεν υπάρχει περίπτωση να 'μπουκώσεις' το Ethernet διότι θα έχεις πιο πριν 'μπουκώσει' το ADSL (εφ΄ όσον και οι 2 υπολογιστές μιλάνε προς το Internet και όχι μεταξύ τους).
Αντίθετα το USB έχει ταχύτητες μερικές εκατοντάδες Kbps οπότε μπορεί αυτό να αποδειχθεί ο περιοριστικός παράγων -πέρα από το ό,τι δεν πάει πάνω από 1-2 μέτρα.
-
nass ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ!
Ερωτηση: Γιατι τοτε να αγορασω 2 και οχι ενα? Ποια η σημασια του πριν τον δευτερο Η/Υ ?
-
τι λες?
OK...Επειδη δεν εχω καταλαβει ακομα τι διαολο κανει το switch θα μου εξηγησει καποιος?
Μπορεις να μου υποδειξεις μεσω λινκ ποιο να παρω? Αν ειναι απο πλαισιο ακομα καλυτερα!!
Εδώ κοίτα http://www.plaisio.gr/productlist.aspx? ... tegory=737
Το Netgear των 5 θέσεων με τα 20 ευρώ είναι ΟΚ.
Το switch λειτουργεί ως κόμβος όπου πολλοί clients μπορούν να μιλήσουν με πολλούς clients. Φαντάσου ότι έχεις 5 pc και θέλουν όλα να επικοινωνήσουν με όλους τότε θα έπρεπε το κάθε pc να έχει μία κάρτα επικοινωνίας για κάθε πιθανό άλλο pc που θα ήθελε το κάθε μηχάνημα να επικοινωνήσει. Την προς πολλούς δρόμους αυτήν την επικοινωνία αντί να την υλοποιείς με χιλιάδες κάρτες σε κάθε μηχάνημα ( πρακτικά μη δυνατόν ) την υλοποιείς με το switch. Τα καλλίτερα από αυτά τα μοντέλα δε διατηρούν σταθερό το bandwidth εσωτερικά στο δίκτυο και φροντίζουν να μειώσουν το broadcast συνδέοντας μόνο τους clients που θέλουν να επικοινωνήσουν ( εν αντιθέσει με τα παλαιότερα hubs που προκαλούσαν πανικό στα δίκτυα ).
-
Αυτο κανει? Αγοραζοντας και 30 μετρα UTP 1 GIGABIT, θα ειμαι ενταξει σωστα?
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=889245
-
το usb 2.0 έχει θεωρητικά 480Mbps οπότε δεν παίζει πρόβλημα απο την ταχύτητα του. το θέμα είναι οτι ο driver του router στον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με usb κάνει στην ουσία emulation ethernet port οπότε και επιβαρύνει με εργασία τον cpu και δεν συμπεριφέρεται πολύ καλά με πολλές συνδέσεις όπως αυτές που ανοίγουν τα p2p και μπορεί να έχει παραξενίες με το firewall
akalipte πάρε για αρχή ένα switch(θα μπορούσες να πάρεις και gigabit 5θυρο me 30-35 απο eshop έχω δει σε αυτές τις τιμές) και φτιάξε 3 καλώδια.
2 μικρά
1 απο router->switch
1 switch->pc
1 μακρύ switch στο άλλο pcεάν θες στη συνέχεια προσθέτεις και άλλο switch ή ασύρματο access point ή οτι θες τέλοςπαντων
-
ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ!!
Θα παρω το gigabit με τις 5ports , μικρο καλωδιο εχω ηδη, αυτο που ειναι συνδεδεμενο τωρα με το πισι μου. Θα αγορασω και το 30αρι και ειδωμεν!!
thanks again!!
Θα σας κρατησω ενημερους με το ολο εγχειρημα!! Ελπιζω να μην χρειαστει τιποτα ρυθμισεις κτλ κτλ...Να ειναι pnp το ολο ζητημα!!
-
ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ!!Θα παρω το gigabit με τις 5ports , μικρο καλωδιο εχω ηδη, αυτο που ειναι συνδεδεμενο τωρα με το πισι μου. Θα αγορασω και το 30αρι και ειδωμεν!!
thanks again!!
Θα σας κρατησω ενημερους με το ολο εγχειρημα!! Ελπιζω να μην χρειαστει τιποτα ρυθμισεις κτλ κτλ...Να ειναι pnp το ολο ζητημα!!
Εάν ο router σου δίνει ΙΡ μέσω DHCP τότε δεν θα χρειαστεί να κάνεις απολύτως τίποτα πλην των καλωδιώσεων.
-
Πάρε ότι σε βολεύει ενσύρματο ή ασύρματο. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχεις ένα δίκτυο που συνδέεις τα μηχανήματα μεταξύ τους και μια ξεχωριστή (δεύτερη) κάρτα δικτύου που τα συνδέεις προς το internet (άλλο δίκτυο). Είναι πιο απλό να το στήσεις, πιο ασφαλές και δεν γίνεται εύκολα λάθος να γίνουν τα μηχανήματά σου κοινόχρηστα στο internet.
Για να συνδέσεις ΜΟΝΟ 2 pc μεταξύ τους χρειάζεσαι μόνο καλώδιο (ειδικό - ανεστραμένο) χωρίς switch/hub.
Άρα με 1 modem-router και 2 κάρτες δικτύου ανά μηχάνημα είσαι μια χαρά. Διαλέγεις ενσύρματο ή ασύρματο.
-
Αποψεις για free antivirus
-
Αυτο κανει? Αγοραζοντας και 30 μετρα UTP 1 GIGABIT, θα ειμαι ενταξει σωστα?http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=889245
σε μαυράκι να το πάρεις
http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.613053
το έχω και ούτε κολλάει ούτε ζεσταίνεται
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#12]